Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 304
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 135
  • София
А какво пречи да има заведения - отделни за пушачи и непушачи. Нека не са зали, а изцяло заведения. Собственикът да определя какво да бъде то. Ако трябва да се сложат по-високи данъци на тези, които са за пушачи.
Ако непушачите са толкова много, естествено ще има много заведения за тях. Пазарна икономика.

Правилно! Време е за лицензи. Колкото по-високи, толкова по-добре. Win-win situation.

# 136
А какво пречи да има заведения - отделни за пушачи и непушачи. Нека не са зали, а изцяло заведения. Собственикът да определя какво да бъде то. Ако трябва да се сложат по-високи данъци на тези, които са за пушачи.
Ако непушачите са толкова много, естествено ще има много заведения за тях. Пазарна икономика.
Дори сега на студа вътре в заведението са заети 2 маси, а отвън в градината да кажем 5. Да не говорим за разхищението на енергия за отопление на закрита площ с найлони.

Ами преди забраната беше точно така. Никой не е забранявал на хората да си направят заведение за непушачи. Обаче по естествен път, подобни заведения бяха единици. Пазарна икономика, както казваш. Беше започнало лека-полека да се появяват такива заведения и аз даже си бях направила списък, за да знам къде да ходя и къде не. С времето тези заведения щяха да станат повече, но в държава като нашата (където има прекалено много пушачи), тези заведения никога няма да бъдат повече от 2-3%.
И залите за пушачи бяха пълни с деца...

Е то това си е до акъла на родителите им, но доколкото се сещам забрана за посещение на деца в заведения, където се пуши има от много време. Помня, че преди две години детето ми лежа в болница и като ни изписваха реших да изчакам в барчето мъжа ми да дойде да ни прибере. Навсякъде по коридорите беше много студено. Оказа се обаче, че в барчето се пуши и не ни пуснаха вътре. То си имаше и голяма табела.

# 137
 Интересно, но никой не иска да отговори на въпроса би ли искал дацата му да пушат?

# 138
  • София
Аз съм непушач с две деца.
Съгласна съм да се върне старото положение - зали за пушачи и непушачи, малките заведения - без пушене.
Идиотско е да се гони човек на студа поради каквато и да е причина.

Освен това, герберите са се хванали за тоя закон като удавник за сламка, само и само да не се изложат за амнайсти път с тяхното приемаме - не приемаме! Mr. Green
Кога е било такова положението? Имаше "зали" за пушачи и непушачи, малки заведения над 90% за пушачи, нощни заведения 100% за пушачи.

# 139
И аз това подозирам. Хазната е отдавна празна, използват се всякакви трикове за да се смъкнат повече пари. Целият този цирк е да облекчат режима на пушене за сметка на по-високи лицензи на заведенията за пушене.
Малко офтопик - колкото повече увеличават минималната заплата, толкова по-малко се изплащат възнаграждения. Масово са минали на граждански договор под МРЗ

# 140
  • София
Просто намирам като последен пирон в ковчега на авторитета на институциите и държавата да се въвеждат мерки, след това под натиска на общественото мнение да се отменят.
Да, в БГ само тютюнопушеното е належащ проблем. Не виждам защо да не се разреши пушене в нощни заведения след 22 часа и то само в определени заведения, който иска нека нощния клуб да е за непушачи. Както някои велики мислители вече изтъкнаха - до 22 часа добрите хора са се прибрали в къщите.  Grinning
Много по-гадно и изнервящо беше с коледните добавки за пенсионерите, постоянното заиграване с минималната заплата и други важни неща.
В Испания преди десетина- петнайсет години хората пушеха толкова много и навсякъде, че съм виждала да пушат и в магазини за дрехи, докато си пазаруват. И все пак въведоха забраната успешно, заведенията им не са фалирали от това, дискотеките са пълни.

Но по- важното е, че е хубаво мерките да се обмислят, че и обсъждат преди да бъдат въведени, а не след това. Другото е безумие. И без това в държавата няма ред, малкото налични правила не се спазват, а в бъдеще нищо няма да се спазва, защото е видно, че всяко правило е от ден до пладне. И ужасно много ме плаши това, че в момента правила се приемат и отменят спрямо това коя група защитници е по- агресивна. Не може общественото мнение да управлява страната, това е безумно и ни връща към порядките в по- примитивни общества.

# 141
Тия забавни случки с цел да ни докажеш колко са малоумни пушачите ли ни ги разказваш? Не е изненада.

А хората хич не бяха малоумни, напротив бяха много умни.

Check Please,не се хаби  Laughing

# 142
  • София
Елица,

златната среда е тази, че ние, пушачите, ще се откажем да пушим в сгради, паркове, дворове на обществени места, дори съм съгласна да не пуша на улицата, а вие непушачите ще ни позволите да пушим в дискотеките след 22 часа.

Хайде сега бъдете честни, колко от вас, непушачките, са всяка събота или петък на дискотека? Дайте от тук да тръгнем, че съм сигурна, че масата посещаваща бг - мама ходи на дискотека веднъж на високосна година, обаче щом опре до ПРАВА, българина не може да се прецака.

Освен това, драги непушачи, тук не иде реч, че пушим на студа и се завиваме с одеала, тя зимата не е чак толкова дълъг сезон. Липсва ни удоволствието да запалим цигара и да кажем наздраве под силната музика.

# 143
Интересно, но никой не иска да отговори на въпроса би ли искал дацата му да пушат?

Не съм ти прочела въпроса. Не, не искам децата ми да пушат. Казвам им, че въобще не трябва да ги почват. Синът ми е пълнолетен и за сега не пуши. Мисля, че спортът допринесе за това, не моите приказки.

# 144
  • София

Ето аз ще ти отговоря. Не, не бих искала. Но, ако пушат, това е техен избор, и аз като майка ще се съглася. И знам, че тук ще назрее въпросът, че евентуално днес можем да го предотвратим това да се случи в бъдеще, но дали?

Майките ни взимали ли са наркотици? А ние защо взимаме?

# 145
Правилно! Време е за лицензи. Колкото по-високи, толкова по-добре. Win-win situation.

Това би могло да е добро решение, според мен. Много скъпи лицензи за заведения за пушене и много евтини за заведения за непушачи + данъчни облекчения и т.н. На който му е толкова ценно да пуши в заведението, ще си плати цената и просто няма да ни занимават с този въпрос вече.  Peace

# 146
Когато са пълнолетни (пропушват някъде на тази възраст), то те вече не са деца и сами вземат решения. Моят син е на 16 години и смятам, че е достатъчно голям сам да ръководи живота си. Изразила съм мнение относно тютюнопушенето, а той е разумен човек и ще постъпи съгласно принципите си.
Ходи да рисува при художник. В неговото ателие се пуши, но не смятам, че заради това трябва да му забраня да посещава ателието.

# 147
  • София

Освен това, драги непушачи, тук не иде реч, че пушим на студа и се завиваме с одеала, тя зимата не е чак толкова дълъг сезон. Липсва ни удоволствието да запалим цигара и да кажем наздраве под силната музика.
Аз съм пушач и това не ми липсва, както не ми липсва това да се налага посред нощ да си мия косата, защото в противен случай на сутринта ще се събудя в пепелник. Не ми липсва и махмурлука от издишания дим от цигарите на всички останали, не ми липсва паренето в очите.

Но все пак, не ви ли прави впечатление колко е безумно ние да обсъждаме тази забрана сега, шест месеца след като е въведена?

# 148
  • София

Това би могло да е добро решение, според мен. Много скъпи лицензи за заведения за пушене и много евтини за заведения за непушачи + данъчни облекчения и т.н. На който му е толкова ценно да пуши в заведението, ще си плати цената и просто няма да ни занимават с този въпрос вече.  Peace

Мдам, и познайте от три пъти кой ще плаща лицензите на пушилните. И бууум, печелившите са пушачите. Да, но не забравяйте, че във вашите семейства също има пушачи Simple Smile Така че и от вашия джоб ще излезе.

# 149
  • София
Всъщност, всичко е една голяма лигавщина и лицемерие!
Трябва да се забрани тютюна като наркотик, какъвто е!
Ама после няма да лапат от акциз!

Това за лицензите е готино. Ама пак ще лапа държавата. Лошо няма де, ако ги дава за здравеопазване. Ох, и оттам се завърта една... Уж парите от акцизи ги давали за здраве. Уж от тютюна се хващало рак. Аз аз вече колко хора познавам, непушачи, отидоха си от рак и при това без особена помощ от здравеопазването ни!

Ох, тотал шит! Close

Общи условия

Активация на акаунт