Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 316
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Момичета, аз все още не разбирам, защо прибягвате до крайни искания. Може ли да ми отговорите на следният въпрос:

Защо според вас вие имате абсолютното право на заведения, лишени от тютюнев дим, при положение, че аз нямам право на страна, лишена от автомобилни изпарения?

Опитвам се да ви дам този пример, защото тук всички ми казаха, че не е златната среда да се пусне малко фънфък на пушачите, като им се позволи това удоволствие след 22 часа. Но в същото време, аз съм длъжна да дишам и отглеждам децата си в мизерията, направена от вашите автомобили, да ви дишам изпаренията на старите коли, с които сте минали техническия фиктивно. Образно казано.

# 196
  • out of space
Само около мене ли хората масово губят работата си и се чудят как ще изкарат зимата?

Ами да, около 30 000 човека остават без работа заради тоталната забрана Tired Да не говорим, че някои и без бизнес останаха.
Да, бе да. Не заради икономическата ситуация, а заради забраната Simple Smile. Колко лесно е да манипулираш вярващите Simple Smile).

Виж сега, пушачите си искат заведенията, ресторантьорите си искат пушачите. Щом се обичат- да се вземат бе!  Grinning Третия е излишен.  Wink
Шегувам се, да не вземе да ме набие някой  Laughing

# 197
Би ми била интересна позицията на някой собственик на заведение, който е непушач.

# 198
Момичета, аз все още не разбирам, защо прибягвате до крайни искания. Може ли да ми отговорите на следният въпрос:

Защо според вас вие имате абсолютното право на заведения, лишени от тютюнев дим, при положение, че аз нямам право на страна, лишена от автомобилни изпарения?
.

Не ти разбирам въпроса, съжалявам.
Каква е връзката между двете неща?

Или щото нищо не е наред, да не предприемаме никакви мерки за да ни е по-добре? Thinking

# 199
Би ми била интересна позицията на някой собственик на заведение, който е непушач.

Ами на 1-вия протест точно ресторантьор - непушач говореше. Човека каза, че загиват, това е.

# 200
Опитвам се да ви дам този пример, защото тук всички ми казаха, че не е златната среда да се пусне малко фънфък на пушачите, като им се позволи това удоволствие след 22 часа. Но в същото време, аз съм длъжна да дишам и отглеждам децата си в мизерията, направена от вашите автомобили, да ви дишам изпаренията на старите коли, с които сте минали техническия фиктивно. Образно казано.
Непушачите също нямат право на страна, лишена от автомобилни изпарения.Всички дишат един и същи въздух.
Или смяташ, че непушачите живеят в барокамери?    Laughing

# 201
  • София
Идея нямаш къде живея. А за другото наистина прочети повече преди да пишеш. Общественото мнение не управлява нито една цивилизована страна. Управляват институциите. Има различни периоди, в които хората могат да упражнят правото си на глас при избор на представители или по особено важни въпроси и това е. Останалото е анархия.

Извинявай, наистина нямам представа къде живееш - подведе ме изразът "нашето полуразпаднало се ганьовско общество". Не споря кой колко е чел, но според мен е хубаво хората възможно най-често да упражняват правото си на глас по особено важни въпроси. Включително за пълната забрана на тютюнопушенето. Противник съм на недомислените решения, които все по-често идват от страна на държавата.
Аз съм българка и като такава мога да наричам нашето общество само българското.
А за гласуването мисля, че преди хората хубаво да почетат и да се образоват по много въпроси е добре изобщо да нямат право да гласуват. Избирането на хора като Боко начело на държавата е срам, срам и позор, а и е доста показателно за електоралната компетентност. Кажи по отношение на АЕЦ колцина от избирателите са грамотни. Аз не съм и го знам, но мнозина не са и дори не го знаят. Самото инициаране на референдум не е популизъм, то е престъпление, защото управляващите не могат да поемат отговорност за подобни решения и ще я вменят на нас. Да напуснат постовете си щом не могат да решават. Идеята на представителството е така, избираме хора да представляват нашите интереси и те ги представляват. Какъв е проблема като идват избори в предизборната програма на Герб да има посторояване на нов АЕц, а в предизборната програма на други да го няма. Онези, които бъдат избрани ще решат и толкова.

В Швейцария има кантони, силно местно самоуправление и това по- трудно би могло да стане, но в България не е така, няма нужда от постоянни референдуми и допитвания, а от стройни предизборни програми, които да бъдат изпълнявани. Но пък Герб бяха избрани без да имат програма... Цялата игра на демокрация в България е смешна.

# 202

Ами на 1-вия протест точно ресторантьор - непушач говореше. Човека каза, че загиват, това е.

То с просто око се вижда, че загиват, освен заведения тип семейна закусвалня. Което идва да каже, че ако собствениците могат да избират дали заведенията им да са за пушачи или за непушачи, масово ще изберат първото. Дори с голяма вероятност може да се предположи, че всички това ще изберат. Затова недоволстват непушачите. На практика няма да има къде да ходят. Вариантът с пушене след 22 часа явно, че също не ги устройва.

# 203
о да, все забравяме, че БСП бяха избрани с програма, СДС и царя също. Хвани едните и удари другите...
Дано по-бързо пуснат пушенето в заведенията че може наистина да загинат някои хора, като  гледам, слушам и чета, съвсем натам вървят нещата...

# 204

Дано по-бързо пуснат пушенето в заведенията че може наистина да загинат някои хора, като  гледам, слушам и чета, съвсем натам вървят нещата...

Хайде стига сте се лигавили.

# 205
  • София
Аз спирам повече да споря с нетолерантни хора, защото познавам и доста непушачи, които са ок да се пуше нощем.

В крайна сметка искам да ви видя вас, защитниците на човешките права, колко от вас ще се вдигнат на протест, след като върнат пушачите по кръчмите. Ако бъдете и на половина на протестиращите в момента, ще застана до вас и ще ви подкрепя. И не че за някого има значение моята лична позиция, но все пак нека си говорим с чест, достойнство и най - вече справедливост, каквато ми убягва да има в позициите ви.

# 206
  • София
о да, все забравяме, че БСП бяха избрани с програма, СДС и царя също. Хвани едните и удари другите...
И изпълниха ли я? На бас, че 99% нямат представа нито какви са били програмите, нито дали са изпълнени. Колкото и референдума да направят демокрация тук няма да има, докато на никой не му пука дали онези, които назначава си вършат работата, за която са назначени.

# 207
  • На земята, която е всъщност звезда.

То с просто око се вижда, че загиват, освен заведения тип семейна закусвалня. Което идва да каже, че ако собствениците могат да избират дали заведенията им да са за пушачи или за непушачи, масово ще изберат първото. Дори с голяма вероятност може да се предположи, че всички това ще изберат. Затова недоволстват непушачите. На практика няма да има къде да ходят. Вариантът с пушене след 22 часа явно, че също не ги устройва.

Щом заведенията загиват без пушачите, може ли някой да ми обясни, защо кафенетата от веригата Старбъкс винаги са пълни /и това вече няколко години/?

# 208
Изпълниха ги разбира се, беше супер при Сергей и Доган ... при царя още по-добре, а при Иван Костов имаше само песни на славеи и рози, беше приказно... Спомням си добре дори и тези преди това, няма такава идилия...

# 209
  • София
Изпълниха ги разбира се, беше супер при Сергей и Доган ... при царя още по-добре, а при Иван Костов имаше само песни на славеи и рози, беше приказно... Спомням си добре дори и тези преди това, няма такава идилия...
Именно. Обаче решението не е още по- некомпетентни хора, но в огромни количества да решават всичко. Просто трябва да стане ясно как работи страната и да заработи. Не може да се въвеждат мерки, да се отменят, после пак да се въвеждат и така. Това вече наистина струва адски скъпо, а и прави всички бъдещи мерки да изглеждат безсмислени и неоснователни.

Общи условия

Активация на акаунт