Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 455
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Нуждата от запалване на цигара може да не изчезне и 20 години. Или да изчезне и да се върне пак. Зависи от човека. Никотиновият глад не е единствения фактор, но и той не изчезва за 5-7 дни. Поне при повечето пушачи.
Никотиновият глад изчезва между 5 и 7 дни, другото е психическа зависимост и, разбира се, е индивидуална. В случая коментирах никотиновия глад.

Нямаше такива, няма и да има, ако отпадне забраната. Колко нощни клуба избраха да са за непушачи при предишния режим, който в момента искат да върнат?

Независимо дали ще остане или отпадне забраната, такива ще има в бъдеще, има достатъчно хора, които ги искат, вижда се с просто око, защо да се изпускат клиенти?

Не зная къде прочете, че всички пушачи го правят. Tired

Пишеш, че не е рядкост, от което си направих извода, че е рядкост пушач да не пуши при детето си, пък аз повече такива познавам. Явно имаме различни наблюдения сред познатите си.

Не се сърди, пак не си разбрала какво съм написала, можеш да го прочетеш отново.

Няма как да има отделни нощни заведения за пушачи и непушачи, защото няма как да се разслои обществото по признак пушене. Единствените възможности са непушачите да бъдат обгазявани или пушачите да пушат отвън.

Аз лично не желая моето дете, когато започне да посещава заведения на 16-18 години, вместо да танцува и да се забавлява, да диша отровите на пушачите.

# 301
ами цитираш ме на два път и и на два пъти триеш част от постовете ми.

Абсолютно и винаги го правя, не само при твои цитати.
Възпитана съм да спазвам правилата, което включва не само реалния живот, но и виртуалния Simple Smile

Цитат на: Mamma
Когато цитирате нечие мнение, изтривайте част от него и оставяйте само това, към което е насочена репликата ви!
Избягвайте множество вложени цитати (цитат на цитат)!
Как се цитира мнение?

===

Нужно ли е Мамма да ти го напише за да знаеш, че когато извадиш от контекст изречение, то се обезмисля? Това имах предвид под -- коректни цитати.

Прекратявам всяка дискусия с теб и незнайно ще си остане за мен с какво те провокирах, та реши да се заяждаш на дребно. Такива разговори не са ми по вкуса!

И считам, че точно се заяждаш, а не нещо друго защото те смятам за интелигентна жена и тези пояснителни въпросчета дето ми ги задаваш - си наясно с отговорите... освен, ако не си и аз съм се излъгала в интелигентността ти.

# 302
Няма как да има отделни нощни заведения за пушачи и непушачи, защото няма как да се разслои обществото по признак пушене. Единствените възможности са непушачите да бъдат обгазявани или пушачите да пушат отвън.
Че досега как си имаше и двата типа заведения или заведения с две зали? Значи сме били разслоени по признак пушене.  Mr. Green Това си е баш трета възможност. Като не искаш да посещаваш място, на което се пуши едва ли някой ще те завлече там насила.

# 303
Бо_, не се заяждам. Не видях връзка м/у двете изречения от поста ти, затова цитирах това, което не разбрах. Сега пак го четох първото, и пак не разбрах, но това си е мой проблем, извинявам се, че попитах.

Елица, не е нужно да се пуши в цялата дискотека, може да си има отделна зала за пушене, отделена от дансинга.
Освен опасностите при употребата на алкохол, дискотеките крият и друг риск, затова се надявам детето ми да не ги харесва (като мен), но...

"Когато обаче сте в дискотека, за да се чуете добре, често си крещите в ухото. Ако в тиха обстановка някой ви извика така, ще разберете всъщност на какво звуково въздействие се подлагате. И често на сутринта ушите ви пищят. Ето това е сигнал, че слуховите клетки са увредени."
Източник: д-р Дончо Дончев, специалист по УНГ болести във ВМА

# 304
Аз лично не желая моето дете, когато започне да посещава заведения на 16-18 години, вместо да танцува и да се забавлява, да диша отровите на пушачите.

Ти, лично, откъде си сигурна, че твоето дете няма да пуши?

# 305
  • София
Че досега как си имаше и двата типа заведения или заведения с две зали? Значи сме били разслоени по признак пушене.  Mr. Green Това си е баш трета възможност. Като не искаш да посещаваш място, на което се пуши едва ли някой ще те завлече там насила.
Досега имаше задължение да имат отделни зали, което не важеше за нощните заведения. Под определена квадратура собствениците можеха да избират дали цялото заведение да е за пушачи или непушачи. Около 90 процента от малките бяха избрали да са за пушачи, както и всички нощни клубове.

Иначе насила няма да ме завлекат, надявам се здравият разум да надделее и да мога да посещавам нощни клубове, в които не се пуши. Mr. Green

Трещерице, а защо трябва да съм сигурна?

# 306
да наистина най-кофтито на дискотеките е силния звук, не пушенето! Ако не ми пищяха ушите щях да ходя по-често

# 307

Никотиновият глад изчезва между 5 и 7 дни, другото е психическа зависимост и, разбира се, е индивидуална. В случая коментирах никотиновия глад.

Никотиновият глад е най-малкия проблем. Абстиненцията може да продължи с години и това да няма нищо общо с нуждата на организма от никотин.

Затова е популярна и фразата, че няма бивш пушач. Повечето са в риск да започнат да пушат отново при евентуална провокация от околната среда.

# 308

Около 90 процента от малките бяха избрали да са за пушачи, както и всички нощни клубове.

Защо така, не си знаят интереса тези хора. Сега, като се напълни с непушачи, стой та гледай, какъв бизнес ще се развърти.

# 309
и аз се извинявам, ако съм обидила някого в темата.

Постовете ми (първите постове) бяха изцяло насочени към провокация на мотивацията на пушачите да станат непушачи. Знам, че темата е за друго, но също така знам, че пушачите не искат да пушат, а не могат да спрат и за това и надават вой до небесата. Самата аз съм била 20 години пушачка с по над кутия на ден, а от близо 3 години съм абсолютно независим човек.

Но в крайна сметка всеки сам трябва да намери мотивацията за себе си. Мотивация, която да е дълготрайна, ако пък е била краткотрайна, то веднага намерете друга ... заменете я. Важното е винаги да имате мотивация.

А това, че няма да се пуши по заведения -  само може да ви помогне. Дано не се промени забраната!

# 310
Знам, че темата е за друго, но също така знам, че пушачите не искат да пушат, а не могат да спрат и за това и надават вой до небесата. 

Не е вярно, аз искам да пуша. Харесва ми и нямам намерение повече да правя никакви екперименти за отказване. Веднъж го направих и за нищо положително не се сещам, освен че нямах ангажимент да си купя цигари. Да, обонянието ми се подобри, но какви миризми само надушвах ...

# 311
Знам, че темата е за друго, но също така знам, че пушачите не искат да пушат, а не могат да спрат и за това и надават вой до небесата. 

Не е вярно, аз искам да пуша. Харесва ми и нямам намерение повече да правя никакви екперименти за отказване. Веднъж го направих и за нищо положително не се сещам, освен че нямах ангажимент да си купя цигари. Да, обонянието ми се подобри, но какви миризми само надушвах ...

добре - повечето пушачи не искат да са зависими. Ти си от по-малкото.

# 312
И аз не мога да разбера защо смятате, че всички пушачи искат да спрат. На мен пушенето ми е удоволствие. И точно затова ритам, защото да вися на един крак в студа, няма да е удоволствие.

# 313

добре - повечето пушачи не искат да са зависими. Ти си от по-малкото.

Аз не познавам такива. Съвсем сериозно, не го казвам заради спора. Имам една приятелка само, която преди няколко месеца реши да ги откаже, но тя каза, че е заради пари, не за друго. Премести се в Германия и там й се сторили скъпи цигарите. Няколко месеца пуши електронна, но я заряза и пак почна другите. Такива, които да се жалват, че били зависими и искат да ги откажат не познавам.

И какво значи да са зависими? Да, купуват си цигари, заедно с хляба и другите ежедневни неща, ако това имаш предвид. Тук някой каза, че никотиновият глад бил 5-7 дена. То шоколада ако спреш ще е по-трудно.  Mr. Green

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 14:34 от Анонимен

# 314
  • На земята, която е всъщност звезда.
Т.е. възрастните пушачи пушат, защото са преценили, че цигарите не им вредят?  И смяташ ли, че ако детето ти пуши по 3 кутии, когато е на 40 год., ти няма да се притесняваш и да му опяваш, защото вярваш в правилната му преценка?   newsm78 Аз лично се съмнявам и във двете.

Естествено че ще се притеснявам и сигурно ще опявам, но с ясното съзнание, че и аз имам вина за това нещо щом има пропуски във възпитанието. Но ще опявам на детето, а не на нощния бар. Ако прехмахнат нощните барове, детето няма да стане с по-добра преценка.

Това е все едно детето да се окаже лоша шофьорка и аз да поискам да спрат движението на МПС изобщо.

Е, как ще е все едно, като на вас не са ви забранили да пушите изобщо, а ви се забранява да тровите останалите когато сте в заведение? Ако детето ти е лош шофьор и застрашава живота на останалите, логично ще вземат неговата книжка, а не на всички шофьори.

Общи условия

Активация на акаунт