Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 468
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 315
  • София

Никотиновият глад изчезва между 5 и 7 дни, другото е психическа зависимост и, разбира се, е индивидуална. В случая коментирах никотиновия глад.

Никотиновият глад е най-малкия проблем. Абстиненцията може да продължи с години и това да няма нищо общо с нуждата на организма от никотин.

Затова е популярна и фразата, че няма бивш пушач. Повечето са в риск да започнат да пушат отново при евентуална провокация от околната среда.
Зависимостта е два вида - физическа и психическа. Абстиненцията, породена от липса на никотин, изчезва в кратки срокове. Както казах, в случая коментирах никотиновия глад.
При подходяща мотивация и психическа настройка отказването не е никакъв проблем. Естествено ако спираш цигарите с нагласата да пушиш отново след като родиш например, няма как а не ти липсват и да броиш дните, когато ще можеш да пушиш отново. Или пък ако си разколебан тип "Ох, ще издържа ли една седмица, а месец как ще изкарам...", много ясно че си обречен на неуспех или можеш да е гърчиш и терзаеш с години. То затова има програми, консултации, книги.
Но, да, никотиновата зависимост е смешна и силно е преекспонирана заблудата колко трудно е да откажеш цигарите.

# 316
И аз не мога да разбера защо смятате, че всички пушачи искат да спрат. На мен пушенето ми е удоволствие. И точно затова ритам, защото да вися на един крак в студа, няма да е удоволствие.

За мен също е удоволствие. И смятам, че мога да го контролирам, без да злоупотребявам. Пушех по над кутия, но от 8 г. ги намалих на 4-5 на ден като сама си ги правя, с дълги филтри, съответно съвсем малко тютюн, горе долу колкото 1 и половина готова цигара.
Не съм светец, имам си пороци, но не се боря с тях, само ги контролирам.
Беше ми приятно да седна някъде и да ми върви питието с цигара, това беше единствената причина да ходя на заведение, не за да им платя алкохола няколко пъти отгоре Simple Smile но пък чак фатално не ми е, не забелязвам и някой около мен да е намалил/отказал цигарите. Може и да има такива, но човек, ако сам не пожелае, нито закон, нито нещо друго ще го откаже.

# 317

При подходяща мотивация и психическа настройка отказването не е никакъв проблем. Естествено ако спираш цигарите с нагласата да пушиш отново след като родиш например, няма как а не ти липсват и да броиш дните, когато ще можеш да пушиш отново. Или пък ако си разколебан тип "Ох, ще издържа ли една седмица, а месец как ще изкарам...", много ясно че си обречен на неуспех или можеш да е гърчиш и терзаеш с години. То затова има програми, консултации, книги.
Но, да, никотиновата зависимост е смешна и силно е преекспонирана заблудата колко трудно е да откажеш цигарите.

Точно така се чувствах първия път, нямах търпение да спра да кърмя, за да започна да пуша пак. Направо ме ядеше отвътре.
При вторият опит обаче, си научих урока.
И при всичките стресови ситуации за последните години, дори и не съм си помисляла да посегна към цигара, защото може да ме успокои или намали напрежението.
И аз не вярвам в никотиновата зависимост, която е стаена някъде там до живот.

# 318
Утре е гражданския протест срещу връщането на цигарите. Да видим колко хора ще се включат Peace
"Около 150 души вървят назад, пляскат, скандират" http://www.focus-news.net/?id=n1728347

# 319
http://www.focus-news.net/?id=n1728350
Амстердам ще стане първият град в Холандия, който официално ще забрани пушенето на канабис в училищата
Досега не е било никакъв проблем да пафкат тревичка в у-ще  newsm78

# 320
http://www.focus-news.net/?id=n1728350
Амстердам ще стане първият град в Холандия, който официално ще забрани пушенето на канабис в училищата
Досега не е било никакъв проблем да пафкат тревичка в у-ще  newsm78

Не знам как е сега в Холандия, дали не либерализираха малко тютюнопушенето, но последно, като бях там, тъкмо бяха въвели забраната за пушене на обществени места. В кофи шоповете можеше да се пафка марихуана на воля, но правеха проблеми за тютюна  Wink

# 321
Явно и в училищата е можело да пафка трева .

# 322
Знам, че темата е за друго, но също така знам, че пушачите не искат да пушат, а не могат да спрат и за това и надават вой до небесата. 

Не е вярно, аз искам да пуша. Харесва ми.................
Сериозно?     Laughing
Харесва ти дъха ти да смърди?
Харесва ти само след 1-2 цигари дрехите ти да вонят да пор?
Харесва ти косата ти, вместо да ухае на хубав парфюм, да мирише на гадно, като прокиснала след дъжд?
Харесва ти сивобелезникавия тен на лицето, който придобиват дългогодишните пушачи?
Харесват ти жълтите петна по пръстите, които държат вечната цигара?
Харесва ти всяка сутрин да кашляш и храчиш като болен от туберкулоза?
Харесва ти завеси, стени, мебели да са пропити от дима и в къщи да вони като в морга?

Ако още не си се сдобила с някоя от тези екстри, само почакай.....................просто да знаеш какво те чака.    Grinning

# 323
Знам, че темата е за друго, но също така знам, че пушачите не искат да пушат, а не могат да спрат и за това и надават вой до небесата. 

Не е вярно, аз искам да пуша. Харесва ми и нямам намерение повече да правя никакви екперименти за отказване. Веднъж го направих и за нищо положително не се сещам, освен че нямах ангажимент да си купя цигари. Да, обонянието ми се подобри, но какви миризми само надушвах ...

добре - повечето пушачи не искат да са зависими. Ти си от по-малкото.

Аз не познавам такива. Съвсем сериозно, не го казвам заради спора. Имам една приятелка само, която преди няколко месеца реши да ги откаже, но тя каза, че е заради пари, не за друго. Премести се в Германия и там й се сторили скъпи цигарите. Няколко месеца пуши електронна, но я заряза и пак почна другите. Такива, които да се жалват, че били зависими и искат да ги откажат не познавам.

===

естествено, че никой "не иска"...  Laughing  (зависимостта им не иска.. не те!)

все пак - не забравяй, че съм била пушачка 20 години и знам за какво говориш  Laughing

# 324

Не е вярно, аз искам да пуша. Харесва ми.................
Сериозно?     Laughing
Харесва ти дъха ти да смърди?
Харесва ти само след 1-2 цигари дрехите ти да вонят да пор?
Харесва ти косата ти, вместо да ухае на хубав парфюм, да мирише на гадно, като прокиснала след дъжд?
Харесва ти сивобелезникавия тен на лицето, който придобиват дългогодишните пушачи?
Харесват ти жълтите петна по пръстите, които държат вечната цигара?
Харесва ти всяка сутрин да кашляш и храчиш като болен от туберкулоза?
Харесва ти завеси, стени, мебели да са пропити от дима и в къщи да вони като в морга?

Ако още не си се сдобила с някоя от тези екстри, само почакай.....................просто да знаеш какво те чака.    Grinning

Описала си несъществени за пушача неща. Един пушач никога не би отказал цигарите, заради описаните от теб причини.

# 325
Краси...* поспри малко и почини .
Направи впечатление вече .
Кой вони на пор около теб ?

# 326
Явно и в училищата е можело да пафка трева .

Това е заключение малко на око.  Simple Smile При положение, че не можем да разберем нас си, ненужно е да се опитваме да разберем холандците.
Тази рестрикция в момента не значи, че точно в училище всеки е приветствал пушенето и такова се е практикувало свободно в клас, а е за да се дозатвори малка вратичка в закона и забрани употребата около училищата и детските площадки в съответен радиус.
Няма какво да се лъжем, някои тийнове пушат, пият и злоупотребяват. Има го и у нас, има го и в Холандия и навсякъде.

# 327
Жаве , на една суетна жена би й направило впечатление.
Писах, че се водя пушач.Когато съм била на заведение, където се пуши, после нямам търпение да сваля дрехите от гърба си и да се изкъпя....всичко смърди ужасно.
Ама щом има такива, дето им харесва, о.к.    Laughing

Баща ми пуши до смъртта си.След дълги години пушене, миризмата се пропива и в кожата.......  Дори и след баня се усеща.
Не ми вярвайте.Лично ще се убедите.След време..... Grinning

# 328
Няма какво да се лъжем, някои тийнове пушат, пият и злоупотребяват. Има го и у нас, има го и в Холандия и навсякъде.
Четох вчера някакви статистики за Европа, където се извеждаше на преден план известният на всички ни факт, че човек се пристрастява към тютюна в късна тийнейджърска възраст. Когато аз бях на тези години беше почти невъзможно да не пропуша - всички го правеха. Струва ми се, че вече няма да бъде така. Кофти е така да се демонизира образа на пушача, кофти е зрели хора да се унижават и да се завират в миши дупки, обаче ми се струва, че благодарение на всички тези мерки в последните години, все по-малко деца няма да посягат към цигарата.

Краси, имах предвид, че на пушача обонянието е по-различно. Тютюневият дим не му е противен и гадната миризма е много съмнително да го откаже.

# 329
Краси, имах предвид, че на пушача обонянието е по-различно. Тютюневият дим не му е противен.....................
Ами, аз значи съм някакъв особен вид пушач....    Laughing
Дразни ме как вони дъха ми половин час след като съм пушила....
Дразни ме, когато дрехите ми вонят на цигари.....Винаги ми се е искало да мога да си пуша, но дрехите ми да ухаят на парфюм.    Grinning
Винаги съм искала да ги откажа, но зарека ли се "Край, вече няма да пуша!", някакъв демон се отключва у мен и ми се пуши като за последно....способна съм да изпуша 1 кутия за няколко часа....
Нямам воля, явно....И затова съм много доволна от забраната.
Откакто е станало студено и навън е адски некомфортно да се пуши, не пуша.Дори не нося цигари вече в чантата си.....
Силно се надявам така, без да искам, да ги откажа.

Общи условия

Активация на акаунт