Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 176
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 390
  • София
pasinet, 
момент, не може да очакваме държавата да оправя отношенията между приятели. Предполагам, че ако кажеш, че дима ти пречи и не искаш да ти пушат - ще се съобразят, ако не, значи знаеш отговора на въпроса дали са ти приятели. Аз винаги съм питала, дали човекът с мен има нещо против да запаля на масата, дори в заведения за пушачи, и многократно съм сядала с приятелка, която не пуши в частта за непушачи. Ако си празнувам личен празник обаче, признавам, че съм държала да е на място, на което се пуши.

Тва с чикиите е доста "духовито", гледам, че стопля душата на непушачите.

# 391
О, моля те, а нарушението на забраната какво е, ако не ропот?!

Не знам. Мен тук ме убедиха, че тези, които пишат, че пушат в заведенията, лъжат и всичко се спазвало стриктно. Аз нямам представа, защото не ходя, както вече казах, т.е. спазвам закона  Peace

# 392
pasinet, 
момент, не може да очакваме държавата да оправя отношенията между приятели. Предполагам, че ако кажеш, че дима ти пречи и не искаш да ти пушат - ще се съобразят, ако не, значи знаеш отговора на въпроса дали са ти приятели. Аз винаги съм питала, дали човекът с мен има нещо против да запаля на масата, дори в заведения за пушачи, и многократно съм сядала с приятелка, която не пуши в частта за непушачи. Ако си празнувам личен празник обаче, признавам, че съм държала да е на място, на което се пуши.

Извинявай,че не ти вярвам, но това само във форума го чета. Дори се оказва, ако се чете тук, че пушачите масово не обичат мириса на цигари и дори в жилищата си не пушат вътре или най много под аспиратора в кухнята. А при положение, че когато беше разрешено да се пуши навсякъде, дори в заведенията с детски кът си пушеха, идвайки със собствените си деца, пък аз да мисля, че ще се съобрази с мен или някой друг приятел.  Crazy
 За мен държавата е взела добро решение, защото ако няма такава забрана и се разчита на съвестното отношение за здравето на околните да съобразиш къде и кога да практикуваш зависимостта си, не се получава. И в офиси се пушеше, и в учреждения, дори когато раждах в стаята в реанимацията , половината беше така да се каже лекарски кабинет ( имаше бюро) и лекарят и акушерките си пушеха, докато аз дори не можех да ставам от леглото, току що оперирана. Приветствам забраната, сега ако може и да се съблюдава да се спазва чрез солени глоби и след едно поколение, всичко ще е различно по отношение на цигарите.
Колко процента от учениците в основното училище пушеха навремето, когато строго се съблюдаваше да не се пуши и колко сега? Българинът за жалост е доказал, че ако не е по този начин, на добра воля нищо не прави, освен онова, което касае собствения му задник евентуално.

О, моля те, а нарушението на забраната какво е, ако не ропот?!

Не знам. Мен тук ме убедиха, че тези, които пишат, че пушат в заведенията, лъжат и всичко се спазвало стриктно. Аз нямам представа, защото не ходя, както вече казах, т.е. спазвам закона  Peace
Не знам, за теб, но аз вярвам на очите си повече, отколкото на форума. И за разлика от теб, ходя точно толкова, колкото и преди, когато беше димилник на всякъде, само дето ми е по приятно. Т.е. заведенията от мен не са изгубили нищо, само са спечелили един доволен клиент.  Peace

# 393
  • София
Извинявай,че не ти вярвам, но това само във форума го чета. Дори се оказва, ако се чете тук, че пушачите масово не обичат мириса на цигари и дори в жилищата си не пушат вътре или най много под аспиратора в кухнята.

Очевидно не познаваш добре възпитани хора Laughing Моля не обобщавай  Peace - аз пък познавам точно такива дето си пушат под аспиратора, а ние с мъжа ми например пушим или на балкона, или ако детето си е легнало - си отваряме широко прозореца, и не виждам нищо странно в това пушач да не обича да му текат сълзи от очите и да му смърдят дрехите.

Не разбрах какво ти пречат залите за пушачи Tired

А държавата трябва да е последователна, а не да кара хората да изсипват един куп пари за глупости, които после ще се чудят какво да правят. Така че, въпреки всичките изприказвани от мен неща, аз от нея сега очаквам да НЕ отмени забраната.

# 394

Ти лично колко пъти седна с приятелки, които не пушат в салон за непушачи, заради компанията им, защото са ти приятни ( когато имаше и друга опция, не като сега)? Имаш ли приятели, чиято компания за час два е по ценна от тази на цигарата? Защото се оказа, че аз нямам нито една, за която аз да струвам повече от така наречения и кеф, но пък не съм единствена като гледам.

Не съм Туцка, но съм имала връзка с непушач, по заведения си излизахме и ВИНАГИ в салон за непушачи Peace
Аз вкъщи си пуша, но винаги в кухнята, след което си отварям прозореца и си се пренасям в стаята. Докато в заведение, с вентилация или без, винаги се прибирах осмърдяна. Сега ми е по-добре.
И Туцка е права, че всичко е въпрос на възпитание.

# 395
  • out of space
Аз имам предложение за решаване на проблема, така че (почти) всички да са доволни.

В заведения, където се предлага храна- да не се пуши. В заведения, ориентирани към напитките- да е разрешено.
Макар и пушач, никак не ми е приятно да отида в пицария и заради смрадта да не знам Формаджо ли ям или Бягащото пиле. В сладкарниците ходят най-вече малки деца и възрастни хора. Също е неприемливо да дишат цигарен дим.

Обаче, дискотеки, барове и кафенета пушенето да е свободно., съответно с добра аспирация (тук трябва един приятелски, но силен шут в зад*ика на РИОКОЗ).

Какво ще кажете? Но моля, не коментирайте изхождайки от личните си усещания, а се опитайте да погледнете глобално на проблема и възможното му решаване без емоции, така че всички да са доволни ако не изцяло, то поне в известна степен. Защото вече е пределно ясно, че и двете страни няма как да са удолетворени напълно.

Peace, please!  Peace

# 396

Не разбрах какво ти пречат залите за пушачи Tired
Защото са обществени места. Защото ти ако си ми приятелка и ме поканиш на рождения си ден, ще избереш това място, нали и ще ти стане неприятно, ако не дойда. ( Макар, че аз никога не съм го правила преди за приятелите си пушачи, за разлика от тях при пълната  забрана? ) Ама защо пушачите преди, когато всички зали бяха за пушачи , така и не се замислиха, че не е редно това бе, все пак има хора, които не желаят да се излагат на цигарен дим.Трябваше да се приемат ограничаващи закони, че да започне съобразяването.
Принципно не съм против, ако са малък процент и то не от дневните заведения и ресторанти, а само от баровете и дискотеките. Но на практика предната версия на забраната се получи точно така. Не можех да водя детето си да обядва, защото по малките ресторанти вместо да бъдат задължени, ако не могат да отделят зала за пушачи, да са за непушачи, те станаха забранени за деца.

Цитат
не виждам нищо странно в това пушач да не обича да му текат сълзи от очите и да му смърдят дрехите.
А аз виждам доста странно, защото ако това беше така, нямаше преди, когато пушенето  беше разрешено на всякъде в дискотеките и вечерните заведения да се получава точно този ефект на смрад и сълзи. Тя аспирацията не може да смогне каквато и да е зимно време, защото става студено. Или в къщи не е приятно, защото постоянно сме там, за това да се напушим на обществени места като за световно. Laughing Ако е това, значи идеята ми за липсата на съобразяване на обществени места е вярна и закона си е точно на място. Логически съобразяването там, където има всякакви хора, би трябвало да е повече, отколкото в дома, в който обитателите са сами и могат да живеят по техни собствени правила.

# 397
Пушачите не се интересуват за здравето на собствените си деца, а се очаква от тях да се интересуват от здравето на други.
Масово преди в детските клубове се пушеше. Е това за мен не е нормално.

# 398

Дето се казва, надявай се Минке на пияни жени.  Mr. Green Какъв peace, не виждаш ли че коментират само непушачи-екстремисти?
Добре че нищо не зависи от непушачите, нито от пушачите, а от едни чичковци с мнооого дебели пачки.

# 399

Добре че нищо не зависи от непушачите, нито от пушачите, а от едни чичковци с мнооого дебели пачки.
Точно така, ако зависеше от пушачите,никога нямаше да се сетят да почнат да се съобразяват и да спрат да пушат на обществени места, които са за достъп на всички.

# 400

Точно така, ако зависеше от пушачите,никога нямаше да се сетят да почнат да се съобразяват и да спрат да пушат на обществени места, които са за достъп на всички.

Сега ще видиш как се случва обратното. Не заради желанията на пушачите, а заради гореспоменатите причини.  Wink

# 401
  • out of space
просто супер  Tired

# 402
  • Там,където се събуждам щастлива.
(нещо между бар и кафе) в по-малките градове, а не пушачи.

Питах дали е вярно написаното от Aludra *, т.е. че има малки такива, в които се пуши. Или поне по закон може да ги има?

Да, има. Но са много малко на брой. Например аз живея в туристически град с население от 20 000 човека. Има към 20 заведения. Няма нито едно, тъй като работят и други хора, освен собственик.

В България не е приложимо да има вратички, защото ние сме с рогата напред. Това лято при пълна забрана, компанията, с която бях демонстративно почнаха да пушат вътре (градината затвори в 22). Не сигнализирах, защото не бях виждала съучениците си от 20 години и не ми се разправяше. Дори собственикът на заведението не успя да се справи с тях.

# 403
Питах дали е вярно написаното от Aludra *, т.е. че има малки такива, в които се пуши. Или поне по закон може да ги има?

Да, има...

Благодаря!
Това ме интересуваше  Peace

# 404

Дето се казва, надявай се Минке на пияни жени.  Mr. Green Какъв peace, не виждаш ли че коментират само непушачи-екстремисти?

А, най-накрая на някой му светна  Mr. Green
Точно за това става въпрос, драги ми пушачи и непушачи. Просто лобизъм. Стига сте спорили и злобяли на кой му било кеф като пуши или колко е вредно пушенето.
Факта е, че още един закон ще бъде отменен заради "едни дебели чичковци с мнооого дебели пачки". За пари става въпрос, не за благото на народа.

Общи условия

Активация на акаунт