Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 299
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 435

Много ви се моля, подрепете пушачите в този случай, после нека пак да се върне забраната.  Mr. Green

Ако го направят това, после аз ще ги подкрепя с две ръце да се върне забраната.  Mr. Green
Той с оставка ги плашел и герберите затова гласували под строй. За закона за конфискацията коментара му ...  Crazy

# 436
  • София
Mirama, ти наистина ли смяташ, че на пушачите не им пука за здравето на децата им?
Не съм Mirama, ама на голяма част не им пука.
Била съм на погача на бебе, на която се пушеше на отворени врати към стаята му."А, няма проблеми, пушете си." Леко проветриха преди да го донесат, после продължиха.
Ежедневно виждам майки из парковете, които си димят в бебешките колички, щото на открито нямало проблеми.
Както казах, често виждам хора, които си возят децата в колите и си пафкат, оглеждайте се по светофарите. Голям процент деца са изложени на дим в собствените си домове.
Голям процент жени продължават да си пушат, докато са бременни.  Tired

# 437
Няма никаква връзка с алкохола. Пиян шофьор, убил човек, ще лежи в затвор, а какво мислиш ти за съотношението убити от пияни шофьори/убити от пасивно пушене, няма никакво значение, още повече, че мислиш страшни тъпотии, ще прощаваш!
От пасивното пушене страдат най-вече хора, които работят в заведения, където се пуши - от сервитьорката до пианиста. Редно е някой да помисли и за тях, освен за комфорта на пушача.

О да, как можах да помисля че друго освен твоето мнение може да има значение. Прощавай, няма да се повтори.  Mr. Green

# 438
  • София
Това съм го писала в друга тема.
Имам приятелка със заведение в център, стриктно си спазват всички забрани. Когато забраниха деца под 18 да стоят в задимените помещения и са молели клиентите с деца любезно а напуснат, реакциите са варирали от изгонване на децата за час-два да си играят на студа в градинката пред заведението, а родителите сядат да си пият и пушат, до вдигане на скандали и вадене на служебни карти, "Ама вие знаете ли кои сме, как така не можело децата ни останат в заведението?" Whistling

# 439
Аз пък винаги съм имала обратния проблем като съм водила с мен деца - искам места за непушачи, а нахалните хостеси ми предлагат да седна в салона за пушачи, защото всичко за непушачи е заето. Вентилацията им била добра, така че нямало проблем.

# 440
  • Перник
Не съм Mirama, ама на голяма част не им пука.
Била съм на погача на бебе, на която се пушеше на отворени врати към стаята му."А, няма проблеми, пушете си." Леко проветриха преди да го донесат, после продължиха.
Ежедневно виждам майки из парковете, които си димят в бебешките колички, щото на открито нямало проблеми.
Както казах, често виждам хора, които си возят децата в колите и си пафкат, оглеждайте се по светофарите. Голям процент деца са изложени на дим в собствените си домове.
Голям процент жени продължават да си пушат, докато са бременни.  Tired
Дали голяма или малка част от пушачите действат по този начин е спорен въпрос. Но и в двата случая не можеш да обобщаваш, че всички са непукисти относно здравето на децата си.
Представих си майка, влязла в количката на детето си и бълва кълба дим... Laughing А то горкото кашля ли, кашля...Май нещо преигравате вече...
За пушенето по време на бременност съм съгласна, че не е най-доброто решение, но не би ми хрумнало да осъждам когото и да било и да твърдя, че видиш ли, не е добър родител.

# 441
Представих си майка, влязла в количката на детето си и бълва кълба дим... Laughing А то горкото кашля ли, кашля...Май нещо преигравате вече...

Ами те нещо подобно правят - бутат количката с две ръце, като си държат със специфичен жест цигарата в едната ръка. Не ми казвайте, че димът не отива право в кличката. Да не оворим как се водят прохождащи деца от майки с цигара...

# 442
В София, и не виждам нищо странно - това си беше чисто детски парти клуб, не просто кафене или ресторант с детски кът. Не съм попадала на детски клуб в София, в който се пуши  Peace
Ами ние говорим за съвсем различен тип места, така,че не виждам за какво репликираш. В детски парти център, където има само деца, кой да пуши?! Пример за кафе или ресторант с детски кът, в който когато не беше забранено пушенето да не пушат пушачите, ще дадеш или ще се съгласиш с "моето обобщение".

# 443
В заведения, в които се пушеше достъпа на деца беше забранен през последните 2-3 години. Не мога да намеря старата редакция на Закона за здравето, но статиите в нета още стоят.

http://www.azibebe.com/index.php/novini/novini/zabranqvat-dostyp … /menu-id-172.html
http://btvnews.bg/1573562285-Zabranyavat_dostapa_na_detsa_v_zave … ito_se_pushi.html

# 444
  • Перник

Ами те нещо подобно правят - бутат количката с две ръце, като си държат със специфичен жест цигарата в едната ръка. Не ми казвайте, че димът не отива право в кличката. Да не оворим как се водят прохождащи деца от майки с цигара...
По законите на физиката би трябвало да ходят назад, за да влиза дима в количката. Още нещо: зависи накъде духа вятърът... Wink

# 445
В заведения, в които се пушеше достъпа на деца беше забранен през последните 2-3 години. Не мога да намеря старата редакция на Закона за здравето, но статиите в нета още стоят.

Ами да, тогава чак след тази забрана в заведенията, които бяха предвидени за посещения на семейства с деца (инак за какво е детския кът вътре), спря пушенето. Но преди да има такава забрана, да не пушат пушачите в тези заведения , не е било. За това говоря, че ако няма забрана, няма пушач, който да се замисли за съобразяване. То като има, че пак се търсят начини да се подмине забраната, какво остава, ако няма.

# 446
  • out of space
Как може да вярват бе хора, че със забрани може да се постигне нещо?  Confused
Историята е доста показателна, особено по темата.

# 447
  • Там,където се събуждам щастлива.

В другите държави как може?

# 448
  • out of space

В другите държави как може?

Къде?  Simple Smile

# 449
  • София

http://www.azibebe.com/index.php/novini/novini/zabranqvat-dostyp … /menu-id-172.html
http://btvnews.bg/1573562285-Zabranyavat_dostapa_na_detsa_v_zave … ito_se_pushi.html
В повечето заведения за хранене в нашия квартал не съм забелязала да се спазва тази забрана. Нито веднъж не са ни върнали като сме сядали за по пица, нищо че детето е било с нас. В едното заведение и в момента се пуши /състои се от 2 помещения, които са разделени донякъде от стъклена стена, но няма врати и димът си ходи навсякъде Crazy/. Отдавна избягвам да ходим там като сме с детето.

Ери, като бях в Рим преди 3г. никъде по кръчмите не се пушеше - предполагам, че има забрана, а не е на добра воля. Мъжът ми ходи поне 2 пъти годишно до Германия и твърди, че там също не се пуши по заведенията.

Общи условия

Активация на акаунт