Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 015
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 480
Ери, не ми се вярва, че хората не отиват в кафето, защото не могат да пушат. Нямат къде другаде да отидат, където да могат да пушат, особено сега зиамата.
Като има забрана навсякъде, няма ощетени, не би следвало хората да си променят навиците.

И го пиша като човек от бранша, можещ да направи сравнение. Разбира се не казвам че на 100% от заведенията не се отразява, но на повечето не би следвало.
Даже въпросното кафене, което спомена, би могло да печели и от хора, които преди не са ходели там заради дима( напр. майки с деца) .

# 481
Бургас, снощи, чалга дискотека. Пълно до дупка. Никой не пушеше. Нямаше чинийки и чашки с вода. Някакъв си позволи да запали цигара, сервитьорката му направи забележка. Същия запали пак след 5 мин. - охраната го изкара навън. След 15тина минути се върна и не е палил до когато аз си тръгнах към 3 и половина.

Та явно има бъдеще такова животно в България - дискотека без тютюнев дим! Аз съм доволна! Не ме интересуват желанията, чувствата и емоциите на пушачите, така както тях не ги интересуваха моите.

п.с. Ресторантът в "моя" хотел поддържа идентични обороти с отпреди забраната. Извод - не цигарите са водещи при посещение на сладкарница, ресторант и дискотека ...  Whistling

# 482
Повечето пушачи сега при забраната се върнаха към доброто,старо ходене на гости  Peace И аз преди всяка сутрин ходих в едно кафе близо до нас за кафенце с приятелки,но след забраната се събираме по къщите да пием кафе  Wink

# 483
Разбира се, че не това е водещо, но много хора се опитват да го изкарат едва ли не - ауууу, сега не мога да отида на заведение, защото не се пуши. Ми недей да ходиш...
Аз също дълги години не можех зимата да си изведа детето никъде, защото пък се пуши. Освен на детски клуб....ама на мен не винаги ми се стои и кибичи 1час да я чакам да се наиграе примерно.
Сега съм доволна, защото можем да отидем навсякъде. Ние да се видим с приятели, детето да не е затворено в къщи, защото в заведението се пуши.

# 484
Нека във вторник, който има възможност, да дойде пред задния вход на Народното събрание от 9 до 11 часа, нека покажем, че отстояваме позициите си и НЕ ИСКАМЕ ЦИГАРЕН ДИМ!

# 485
А едва ли щеше да казваш "голяма работа" ако ти държеше такова малко заведение и това ти е единствения източник на доходи  Peace

Липсата на доходи при голяма група от хора няма как да не се отрази на всички, но това са много дълбоки мисли за един бивш пушач.  Mr. Green

Да.  Peace
Мисля си, че мисията е изпълнена успешно. Виждам нагледно колко лесно може да се настроят хората едни срещу други. На голяма част дори не им се налага да мислят. Други просто не могат.
Жалка работа.  Confused

Такива като ани27 добре че нямат под ръка автомат.
Когато хората не пушат могат да спестят някой лев Mr. Green Има доста начини за разтоварване и релаксация, но който търси оправдания, винаги намира.
На мен автомат не ми трябва, искам правила и закони, които да се спазват. Елементарно.
С Ако и Но.....никога няма да се оправи Бг и да живеем цивилизовано.
Бяхме на почивка в държава с пълна забрана за пушенето за НГ/ когато в БГ това беше мираж/  Simple Smile, и когато и двамата с мъжът ми пушехме. Точно на НГ разрешиха да се пуши, ами за нас празненството приключи, защото предпочетохме да си тръгнем и не тровим детето. Не ми пречеше да излизам на вън и да пуша.
Преди 1 месец бяхме на почивка в Сандански, наложи се да седнем в заведение на вън, защото въпреки тоталната забрана, вътре се пушеше......

# 486
  • София
Повечето пушачи сега при забраната се върнаха към доброто,старо ходене на гости  Peace И аз преди всяка сутрин ходих в едно кафе близо до нас за кафенце с приятелки,но след забраната се събираме по къщите да пием кафе  Wink

това, което правите вие, го правят и още много хора, но не защото е болка за умиране, че  в заведението не се пуши, а по=скоро от инат : Ето, виждате ли аз пак ще си пия кафето пушейки!

в къщи никога не съм разрешавала да се пуши, освен в кунята. Голяма компания, всички пушачи, дори и ние. Никой никога не е правил проблем, че ще трябва да стане и да отиде в другата стая, за да пуши, в студените дни разбира се, освен един единствен човек. Така, че смятам, че пушачите го правят на инат. Изключвам онези, които си пушат навън и не мрънкат!  Peace

# 487
Не съм съгласна,че е от инат.Просто не ми е приятно да пия кафе без цигара и затова съм решила,че ми е по-добре вкъщи  Wink
И аз и почти всичките ми приятели са пушачи и затова си се върнахме към ходенето на гости,не мисля,че моите 2 лв. примерно от кафе и сок са решаващи за някое заведение,че да правя на инат   Peace

# 488
И ние когато пушехме, не си го позволявах ме в къщи, само на терасата.
В колата също не се пушеше. Гостите знаеха, че в къщи не се пуши, ако имат зор, на терасата.
Родителите ми са пушачи, от 100 години и двамата, но също не пушат в къщи, а само на терасата.
Всичко е въпрос на виждане и възприятие, съгласна съм за ината на пушачите.

# 489
Така, че смятам, че пушачите го правят на инат. Изключвам онези, които си пушат навън и не мрънкат!  Peace

Не ходят по заведения на инат?  Laughing
За какво да ходя в кафене, като ще пия кафето им на улицата? Със същия успех мога да си го взема от автомат или да си го пия в къщи на двора.

Няма инат. На заведение вече или за бърз обяд, или в нощно заведение в което не признават забраната. Знам и един китайски ресторант и една битова кръчма (точно до НАП), в които се пуши, но на тези места по принцип не влизам заради други миризми.  Mr. Green  След няколко дена мъжът ми има служебен банкет в голям ресторант в централната част на града. Уговорката при резервацията е била че ще позволят да се пуши. Изобщо не се е налагало собствениците да бъдат убеждавани.

# 490
Е, това казвам, с тоталната забрана пак се пуши, а ако се отмени..........няма да се намери заведение за непушачите.

# 491
Слагат едни табели "частно парти" и се пуши вътре!

# 492
Аз също съм била пушач много години, в началото и на мен ми се струваше странно да стоя в заведение без да пуша, така че до някъде разбирам пушачите, но нека да не се притесняват:) свиква се...  

# 493
  • София
И е незаконно.

# 494
И е незаконно.
Само,ако ги хванат  Wink

Общи условия

Активация на акаунт