Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 383
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 645
W'A'S'P', за 13 г. във Франция няма никакъв резултат. Това ми е предостатъчно и за мен значи, че не това е мярката, която е довела до намаляването на %-та в други страни. Има много фактори, този очевадно не е от решаващите  Simple Smile

Елица, коментарът ми беше по повод, че тази мярка ще намали броя на пушачите, другото е друг въпрос и сме го разнищили отдавна  Peace

# 646
  • София
Според мен пък мерките трябва да са комплексни.
Хич пък не съм убедена за цената. Там статистиките бяха, че до 3% решават да ги отказват при повишение на цената, пък успелите са по-малко.
То хубаво я увеличават, ама и си правят сметката колко им е удобно да прибират паричките от акциз.
Да не говорим, че страстните пушачи тип Слабаков, "ще си пуша, докато пукна" примерно, са готови хляб да не ядат, но да си пафкат.
Че то по-голяма част от населението на страната живее под прага на бедността, няма пари да си изхранва децата, обаче дими като за световно, на първо място в Европа. Rolling Eyes

# 647
И според мен цената няма никаква роля, освен приход за бюджета  Peace

# 648
W'A'S'P', за 13 г. във Франция няма никакъв резултат. Това ми е предостатъчно и за мен значи, че не това е мярката, която е довела до намаляването на %-та в други страни. Има много фактори, този очевадно не е от решаващите  Simple Smile

Елица, коментарът ми беше по повод, че тази мярка ще намали броя на пушачите, другото е друг въпрос и сме го разнищили отдавна  Peace

Не 13, а 5 години Simple Smile  От 2007г е забранено пушенето.
Може да не намалява броя на пушачите, но определено намалява пасивното пушене, и е от полза на непушачите.  

# 649
И според мен цената няма никаква роля, освен приход за бюджета  Peace

Ако струват 7-10 евро за кутия колко човека ще си ги купуват ежедневно? Тук за 10 години цената е увеличена средно с по-малко от 4 лева.

# 650
Не 13, а 5 години Simple Smile  От 2007г е забранено пушенето.
Може да не намалява броя на пушачите, но определено намалява пасивното пушене, и е от полза на непушачите. 

Сравнени са данните от 2000 и тази. Към 2007-ма не виждам цифри, но може и да е някаква грешка.

"Днес пушачите във Франция са 34 на сто от населението, срещу 35 на сто през 2000 г."

Ако струват 7-10 евро за кутия колко човека ще си ги купуват ежедневно? Тук за 10 години цената е увеличена средно с по-малко от 4 лева.

Не е задължително да се взимат готови цигари, много хора си свиват, колкото и да ги увеличат, не могат физически да стигнат до цена, която ще е невъзможна за плащане  Simple Smile

# 651

Но за сметка на това във Великобритания има:

"В доклада си Миго прави сравнение между Франция и Великобритания, където през последните 10 години броят на пушачите е намалял от 30 на 20 на сто.
Според шефа на Сметната палата това се дължи на много по-строгия контрол във Великобритания върху спазването на законите срещу пушенето на тютюн."]"

10 % намаление си е много сериозна цифра. И французите сами си казват защо в Англия има успех, а при тях няма. Контрола му е майката. И в БГ няма да има ефект, ако няма никакъв контрол и серизони глоби.

Забраната има ефект (доказан), ако има контрол по спазването и. Ако е проформа - естествено че никой няма да има стимул да я спазва.

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 18:03 от Анонимен

# 652
Добре,какво значение има колко хора пушат,колко са отказали цигарите и т.н.?Аз ще си пуша и няма да ходя по заведения.Непушачите да ходят там на ''чист въздух'' Joy,както се изказа по тв един баща от протестиращите.Дойде вашето време непушачи,напълнете заведенията да спрат да се оплакват ''гадните'' ресторантьори!Защото не се знае до кога ще бъде тази забрана.Станишев каза,че като дойде на власт ще я отмени. Peace

# 653
Добре,какво значение има колко хора пушат,колко са отказали цигарите и т.н.?Аз ще си пуша и няма да ходя по заведения.Непушачите да ходят там на ''чист въздух'' Joy,както се изказа по тв един баща от протестиращите.Дойде вашето време непушачи,напълнете заведенията да спрат да се оплакват ''гадните'' ресторантьори!Защото не се знае до кога ще бъде тази забрана.Станишев каза,че като дойде на власт ще я отмени. Peace

Значи няма да гласуваме за Станишев.  Mr. Green Stop
Хайде стига популизъм.
Всеки един от нас има права. Хайде вие пушачите да не ми нарушавате моите, а? Този въпрос е като яйцето или кокошката. Само, че във вашия случай всеки се е родил непушач и сам е избрал да се трови. Но правейки този си избор няма право насила да принуждава и околните принудително да правят неговия избор - пасивно да пушат.

# 654

Колкото повече се вдига цената толкова по-висок ще става делът на контрабандните цигари. Той и в момента е доста висок.

# 655
Ами никога не съм смятала, че за едно дете е добре да бъде разхождано по кафенета...

Ако причината да смяташ така е миризмата на цигари в заведенията, то майките вече спокойно могат да си водят децата в кафенета и ресторанти, които преди са избягвали точно заради цигарения дим.

# 656
Ами никога не съм смятала, че за едно дете е добре да бъде разхождано по кафенета...

Ако причината да смяташ така е миризмата на цигари в заведенията, то майките вече спокойно могат да си водят децата в кафенета и ресторанти, които преди са избягвали точно заради цигарения дим.

Не, не е това причината, стига сте се правили на недоразбрали.

# 657
  • out of space
Преливане от пусто в празно. Защо ли не съм изненадана  Flutter

# 658
# 659
Децата за разлика от цигарите не вредят на здравето.
   Аааа,спорен въпрос е това Crossing Arms Wink
Що за безумие? Второто слънце ти вреди или му пушиш, или не го кърмиш, защото ти се пуши? Rolling Eyes
  Ти наистина си се вманиачила?Или нямаш чувство за хумор?Разбира се,че не пуша -кърмя.Имах предвид -болки в кръста след две бременности,недоспиване.... Tired

Общи условия

Активация на акаунт