Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 335
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 660
Ами никога не съм смятала, че за едно дете е добре да бъде разхождано по кафенета...

Ако причината да смяташ така е миризмата на цигари в заведенията, то майките вече спокойно могат да си водят децата в кафенета и ресторанти, които преди са избягвали точно заради цигарения дим.

И по дискотеки и нощни клубове - какво по-хубаво за едно дете.

# 661
Е стига с тия деца и нощни клубове, аз не искам да си водя детето на нощен клуб. Искам АЗ, 28-29-30 годишната да ходя, без да ме тровят с цигари. За алкохола сама ще реша дали да се тровя  Laughing Снимам музика - рок концерти. Не искам да ме одимяват, когато съм на работа. И да, аз съм си я избрала тая посока на развитие (щото мога да снимам бебета в студиото), ама заради музиката, а не от желание да ме тровят.  Crazy

# 662
Ами никога не съм смятала, че за едно дете е добре да бъде разхождано по кафенета...

Ако причината да смяташ така е миризмата на цигари в заведенията, то майките вече спокойно могат да си водят децата в кафенета и ресторанти, които преди са избягвали точно заради цигарения дим.

И по дискотеки и нощни клубове - какво по-хубаво за едно дете.
Майките не са ли хора? Нямат ли право да изпият едно кафе, а децата им да си поиграят в детският клуб?
Преди въпросната забрана, в родният ми град, единственият детски клуб, беше на последният етаж, на нещо като МОЛ+ кафе. Хората си пушеха спокойно, а детският клуб с отворена врата на същият етаж, на никой не му правеше впечатление и не му пукаше. Забележки правих, жалби писах, НИЩО.
Освен тотална забрана за пушене, и яки глоби по друг начин да се спазва забраната не виждам.........винаги ще има хитреци/ с това сме известни бг/, които ще намират вратички да се измъкнат Crossing Arms
Ваш избор е да пушите, но не е нужно да ни го натрапвате и да тровите останалите, заобикалящите ви.

# 663
ani27, детските клубове за мен са по-скоро към детските градини, ясли, училища, въобще не могат да бъдат по никакъв начин намесвани в кръчмите. И никой не иска там да се разрешава пушене.

# 664
  • На земята, която е всъщност звезда.
Аз пък искам да отида в клуб, да слушам любима група и да не излизам с главоболие и с пропити от миризма дрехи. Да, ако пуши един човек няма да има проблем, но ако пушат половината посетители точно така става. И не съм единствената. Е, как да стане, без да ни се потъпкват правата, за които пушачите непрекъснато говорят?

# 665
Искам АЗ, 28-29-30 годишната да ходя, без да ме тровят с цигари. За алкохола сама ще реша дали да се тровя  Laughing Снимам музика - рок концерти. Не искам да ме одимяват, когато съм на работа.

Винаги съм подозирала, че имаме нещо общо Simple Smile И аз се присъединявам към това дума по дума Simple Smile + че мъжът ми е музикант и е по-добре да не се трови по време на работа, да не говорим как лошо се отразява тютюневият дим на гласа.

# 666
  • София
...Е, как да стане, без да ни се потъпкват правата, за които пушачите непрекъснато говорят?

Първи вид права: да дишаш по-малко отровен въздух.
Втори вид права: да си начешеш крастата където и както ти скимне.

За какви права говорим?

# 667
Ей, много жалостиви ще дойдете. Как пък досега поне малко не ви стана жал за непушачите, за астматиците, за децата? Аз все коментари на кой къде не му било мястото и на който не му харесвало да върви не знам си къде съм чувала.
А за шмъркалниците, питах, не ви ли е мъчно? Няма къде по една магистрала да ударят спокойно хората.

Просто вече пушачите ще трябва да се съобразяват, както всички са се съобразявали с тях. И не само съобразявали, понасяли са им негативите. Справедливо ми се струва. Какво толкова сложно има, та не схващате, не мога да разбера. Оревахте орталъка заради едната прищявка. Rolling Eyes

smile3501 smile3501

# 668
# 669
Истината е, че голяма част от пушачите всяка сутрин посещават едно и също  квартално кафене с други заклети пушачи.  Моят мъж беше така 19 години докато не отказа цигарите. Всяка сутрин, и събота , и неделя, ходеше в кварталното кафене преди да тръгне за работа. Сега от една година като не пуши, не пие кафе и не ходи в кафенето. Шегуваше се , че за толкова години в това кафе си е изкупил една маса и тя си е негова, все на нея сядаше. Покрай кафето я кола, я сода, я минерална вода. Докато непушачът я се сети един път в седмицата да седне на кафе, я не.  Мама с дете един път на две седмици да седне на кафе. Ето затова падат оборотите на малките кафенета, загубиха си постоянната клиентела от пушачи.
Аз също съм пушач.  Не ми пречи забраната, пуша си навън, обикновено на пейка в градинка, а в къщи на остъклена тераса, на която прозореца е винаги открехнат. Не ми пречеше забраната, ама до миналата седмица, когато ми се наложи за два дви да пътувам до София в най-големия кучешки студ /четвъртък и петък/. Ми аз откачих два дена. В автобуса 4 часа не съм пушила, после метро, хотел никъде не се пуши. Няма къде да вляза да се стопля и да изпуша една цигара с кафе.  В разни пространства към кафенетата, оградени с найлони температурата беше същата като навън. Ми не седнах да пия кафе никъде, не си купих и от автомат, защото едната ми ръка премръзнала / направо кръв пускаше, толкова е напукана от студа/ от това, че пуших навън, не ща и другата ми ръка да премръзне. В хотелската стая въпреки, че бях сама, пак не се пушело. Аз за какво си плащам някакво си пространство, за да си е мое за една нощ, а не  е обществено. Ми следващия път като отида в София и хотел няма да ползвам, ще отида у роднини, които са непушачи, така и така няма да пуша.  А  и да, вече ще си купувам и шарена карелия от женския пазар, щото държавата ми продава стока, която няма къде да употребя.

Последна редакция: вт, 18 дек 2012, 11:58 от lu_lu

# 670
В повечето добри хотели отдавна не се пуши. Доста преди забраната. Или евентуално има стаи за пушачи.

# 671
  • София
Честито!   bouquet

Ама ми направи впечатление целият този цирк, и в статията се натъкнах на баш същото определение: "Няма как министър-председателят да е на една позиция, а министрите да се хванат за гушата. Това е цирк".
От Румен Овчаров е, ама го споделям напълно.

И се зачудих какъв ли по-голям цирк бе прикрит с този?!

Последна редакция: вт, 18 дек 2012, 12:36 от Пепеляши

# 672
На печелившите честито!

# 673
  • Ямбол
На печелившите честито!
Благодаря! Това ми помага много, че този път може да ми е за по-дълго.

# 674
  • София
На печелившите честито!
Благодаря! Това ми помага много, че този път може да ми е за по-дълго.

Успех! Стискам палци Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт