Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 392
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 675
И хайде сега всички пушачи, заедно - "Стаааанишев, Стааааанишев, Станишев..." 
  hahaha

# 676
  • Пловдив / София
Истината е, че голяма част от пушачите всяка сутрин посещават едно и също  квартално кафене с други заклети пушачи.  Моят мъж беше така 19 години докато не отказа цигарите. Всяка сутрин, и събота , и неделя, ходеше в кварталното кафене преди да тръгне за работа. Сега от една година като не пуши, не пие кафе и не ходи в кафенето. Шегуваше се , че за толкова години в това кафе си е изкупил една маса и тя си е негова, все на нея сядаше. Покрай кафето я кола, я сода, я минерална вода. Докато непушачът я се сети един път в седмицата да седне на кафе, я не.  Мама с дете един път на две седмици да седне на кафе. Ето затова падат оборотите на малките кафенета, загубиха си постоянната клиентела от пушачи.
Аз също съм пушач.  Не ми пречи забраната, пуша си навън, обикновено на пейка в градинка, а в къщи на остъклена тераса, на която прозореца е винаги открехнат. Не ми пречеше забраната, ама до миналата седмица, когато ми се наложи за два дви да пътувам до София в най-големия кучешки студ /четвъртък и петък/. Ми аз откачих два дена. В автобуса 4 часа не съм пушила, после метро, хотел никъде не се пуши. Няма къде да вляза да се стопля и да изпуша една цигара с кафе.  В разни пространства към кафенетата, оградени с найлони температурата беше същата като навън. Ми не седнах да пия кафе никъде, не си купих и от автомат, защото едната ми ръка премръзнала / направо кръв пускаше, толкова е напукана от студа/ от това, че пуших навън, не ща и другата ми ръка да премръзне. В хотелската стая въпреки, че бях сама, пак не се пушело. Аз за какво си плащам някакво си пространство, за да си е мое за една нощ, а не  е обществено. Ми следващия път като отида в София и хотел няма да ползвам, ще отида у роднини, които са непушачи, така и така няма да пуша.  А  и да, вече ще си купувам и шарена карелия от женския пазар, щото държавата ми продава стока, която няма къде да употребя.

Извинявай, ама не е верно, че непушачите не ходят по кафета, щото не пушат
Аз не пуша и никога не съм, но ходя по кафета, по ресторанти, по клубове. И то повече от веднъж в седмица. И то не в кварталното кафе.
За другите словоблудства като как не можеш да пушиш в стаята си в хотела или в автобуса няма да коментирам.  ooooh!

Последна редакция: вт, 18 дек 2012, 17:14 от fam

# 677
Е, всеки си има някакви навици. Това не значи, че те не могат да се променят. И след година-две да няма и спомен от предишните.

# 678
И хайде сега всички пушачи, заедно - "Стаааанишев, Стааааанишев, Станишев..." 
  hahaha

В този смисъл, позицията на левицата е доста дясна по този въпрос( и не само).

# 679
  • София
Ха, позицията на левицата може да се промени до изборите, още повече циркът и без това си замина, та няма зор вече.

Не мисля, че ще бъде вдигната забраната някога вече.
Просто ще усетим колко по-хубаво е така  Grinning

# 680
ресторантьорите - колкото повече продължават да се опитват да протестират ми се струва, че работят вече против себе си.
Колкото по-бързо се приеме от обществото за нормално, че в заведенията няма да се пуши, толкова по-бързо ще се напълнят... до колкото е възможно, разбира се, заради кризата.

В момента, много хора напук няма да посещават заведения за да докажат, че те ще стоят празни, ако не са пушачите. А ресторантьорите, хотелиерите и ...кръчмарите наливат масло в огъня и така попадат в омагьосан кръг.

# 681
Била съм страстен пушач, но заради бремеността и дългото кърмене ги отказах. не ми пречат пушачите.
Вчера влязох в едно заведение с отделение за пушачи - не можете да си представите каква гадост беше! Никакво проветрение - представете си частта на тротоара, но заградена с найлоновите стени, печки и вътре буквално не се вижда кой къде е седнал... Отвратително! Уж са навън, ама не са. Отвсякъде вредно и гнусно. Пушачите са поставени в ненормални условия, непушачите също. А не е толкова трудно да се намери компромисно решение или просто да се спази закона!

# 682
ресторантьорите - колкото повече продължават да се опитват да протестират ми се струва, че работят вече против себе си.
Колкото по-бързо се приеме от обществото за нормално, че в заведенията няма да се пуши, толкова по-бързо ще се напълнят... до колкото е възможно, разбира се, заради кризата.

В момента, много хора напук няма да посещават заведения за да докажат, че те ще стоят празни, ако не са пушачите. А ресторантьорите, хотелиерите и ...кръчмарите наливат масло в огъня и така попадат в омагьосан кръг.

Много съм съгласна. Другият момент в позицията на ресторантьорите е, че протестират за пушачите все едно е единственият проблем на българската икономика, от която са част и те.  А всъщност това е едно от тънките клончета по дървото.

# 683

В момента, много хора напук няма да посещават заведения за да докажат, че те ще стоят празни, ако не са пушачите.

Не е вярно, че се прави напук - ти да си видяла пушач, който пие кафе без да запали. Аз не познавам такъв. За пушача кафето върви с цигара, иначе просто не върви.
Не разбирам какво толкова пречи на непушачите стария режим по заведенията с отделни помещения за пушачи и непушачи. За другите общаствени места съм съгласна, че не трябва да се пуши. Но за заведенията с отделни помещения?

# 684
Е какъв им е проблема на пушачите да си вземат електронни цигари?
И пак ще си пушат.

# 685
И пак ще си пушат.
Съвсем друго е усещането, имам електронна, но съм я захвърлила, не мога да я пуша. От време оно кафенето е за тютюнджии.  Но аз съмата се чувствам по-спокойно и комфортно като знам, че не преча и не къдя не никой. Затова съм за стария режим - с отделни помещения. И не разбирам защо непушачите са върли противници на стария режим.

# 686
И айде пак за 1037856203485620347652056 път - защото, когато компанията е смесена, в 99 процента от случаите се сяда в пушачи (оставям 1 % за съфорумките, които пушат, но казаха, че се съобразяват, ако са в смесена компания, макар че аз такова нещо на живо не съм видяла). Защото отделните помещения рядко са отделни и димът прониква в непушачи. Защото масите за непушачи обикновено са много по-малко като бройка и пак се налага сядане в пушачи. И прочие. Може да прочетеш още милион аргументи от началото на темата.

# 687
  • София
Еовин, то проблемът не е в аргументите и фактите...а в културата, или по-скоро в липсата на такава. Каквото и да се опитваме да доказваме, насила ум не можем да дадем (моя свекър едно време казваше: "От човек насила можеш да вземеш, насила не можеш да му дадеш". Ум и култура пък най-малко.), затова освен по законов път да им се налага забрана, няма друг начин.

Да не говорим, че и в момента, въпреки забраната, в заведенията през нощта се пуши, защото никой от 4 инспектора в София (!!!) не обикаля да прави проверки през нощта...

# 688

Докато непушачът я се сети един път в седмицата да седне на кафе, я не.  Мама с дете един път на две седмици да седне на кафе. Ето затова падат оборотите на малките кафенета, загубиха си постоянната клиентела от пушачи.

Извинявай, но по-голяма глупост не бях чела. Аз съм непушач. Никога не съм пушила, не съм опитвала дори. Но пък съм кафеджийка, не само всеки ден садам на кафе, но понякога повече от един път. А покрай кафето поръчвам и други неща. А на заведенията им падна оборота защото хората като цяло обедняха и нямат пари.
И един конкретен въпрос към теб, като пушач - ако имаш определена сума пари, които ще ти стигнат или само да седнеш на кафе, или да си купиш цигари, от кое ще се лишиш, м?

# 689
Разликата между електронна цигара и обикновена е като секс с вибратор и секс с мъж.

Общи условия

Активация на акаунт