Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 229
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 690
11 месеца съм с електронна и никога няма пак да се върна на тютюневите, много по-вкусно и приятно е, не вони, не гори не пада пепел, не пречи на никой, не е забранено, не трябва да стоя на студа, 4 пъти по-евтино ми е - вместо 150лв на месец само 40-50 макс. Срещу цената за 20 кутии цигари си купих комплект е-цигара с гаранция, батериите от този комплект още работят.

# 691
Еовин, благодаря за разяснението. Не съм чела цялата тема. Приемам част от аргументите ви.
pticasprujina, изобщо не е глупост това, което съм написала за кварталните кафенета. На въпроса ти кафе или цигари, не знам, сигурно бих избрала цигарите.

# 692
  • София
Не е вярно, че се прави напук - ти да си видяла пушач, който пие кафе без да запали. Аз не познавам такъв. За пушача кафето върви с цигара, иначе просто не върви.
Не разбирам какво толкова пречи на непушачите стария режим по заведенията с отделни помещения за пушачи и непушачи. За другите общаствени места съм съгласна, че не трябва да се пуши. Но за заведенията с отделни помещения?
Искаш да кажеш, че пушачите освен цигарите отказват и кафето? Хич не ми се вярва. А вкъщи, като пушат на крак на терасата, кафето и то ли им е в ръката? Не съм съгласна с твърденията, че кафето задължително върви с цигара, пък за алкохол в нощен клуб също не ми се вярва да е валидно.
Старият режим не пречеше, но масово не се спазваше - двете зали обикновено бяха почти свързани и винаги с отворена помежду им врата (за улеснение на персонала), а малките заведния всички се пишеха за пушачи. Да не говорим, че доста заведения спекулираха с квадратурата си за да не обособяват отделни зали. Съвсем не ми се споменава дискриминацията с вентилацията, която ако съществува се ползваше само в залите за пушачи, все едно няма закон за задължителна такава навсякъде.

# 693
  • София
А вкъщи, като пушат на крак на терасата, кафето и то ли им е в ръката?

Да. По-трудно става, ако обичаш и книжка да четеш заедно с кафето и цигарата, тогава се налага да се жертваш и от време на време да оставяш цигарата в пепелника, защото уви, нямаш три ръце за да прелистваш страниците.

# 694
Не съм съгласна с твърденията, че кафето задължително върви с цигара, пък за алкохол в нощен клуб също не ми се вярва да е валидно.

Явно никога не си била пушач. Цигара без кафе да, но кафе без цигара - никога.

# 695
...
Не разбирам какво толкова пречи на непушачите стария режим по заведенията с отделни помещения за пушачи и непушачи. За другите общаствени места съм съгласна, че не трябва да се пуши. Но за заведенията с отделни помещения?

ще ти кажа какво ми пречи - миналата зима отивам да пия кафе с мъжа ми и детето, и отвън на тротоара едни найлони сложили и 5 маси.. студено.. нищо, че има печици разни. Там се мъдри и дена табелка, че е зала за НЕпушачи  Shocked. Аз непушача да стоя навън, а пушаческата зала да е вътре... Влизам вътре - 20 маси, топло, музичка, но ... лисичарник - не се диша, димна завеса и мирише на циганско (нищо, че е едно от известните кафета във Варна).
Това ми пречи..

# 696
...

ще ти кажа какво ми пречи - миналата зима отивам да пия кафе с мъжа ми и детето, и отвън на тротоара едни найлони сложили и 5 маси.. студено.. нищо, че има печици разни. Там се мъдри и дена табелка, че е зала за НЕпушачи  Shocked. Аз непушача да стоя навън, а пушаческата зала да е вътре... Влизам вътре - 20 маси, топло, музичка, но ... лисичарник - не се диша, димна завеса и мирише на циганско (нищо, че е едно от известните кафета във Варна).
Това ми пречи..

Да, сега е обратната ситуация. На пушачите им пречи студа. Няма да плащам за нещо и да мръзна. Това ми пречи, така че без кафе ... набързо една цигара навън или  в къщи на топло.

# 697
ЕС забранява и електронните цигари

http://offnews.bg/index.php/137597/es-zabranyava-i-elektronnite-tsigari

# 698
То се вижда! 60% от хората са непушачи, но заведенията, в които имаше разделяне зоната за непушачи беше почти празна, защото повечето компании са смесени и отиваха да се тровят дружно в залите за пушачи.

# 699
...

ще ти кажа какво ми пречи - миналата зима отивам да пия кафе с мъжа ми и детето, и отвън на тротоара едни найлони сложили и 5 маси.. студено.. нищо, че има печици разни. Там се мъдри и дена табелка, че е зала за НЕпушачи  Shocked. Аз непушача да стоя навън, а пушаческата зала да е вътре... Влизам вътре - 20 маси, топло, музичка, но ... лисичарник - не се диша, димна завеса и мирише на циганско (нищо, че е едно от известните кафета във Варна).
Това ми пречи..

Да, сега е обратната ситуация. На пушачите им пречи студа. Няма да плащам за нещо и да мръзна. Това ми пречи, така че без кафе ... набързо една цигара навън или  в къщи на топло.

А на непушачите им пречи дима.
И аз не искам да плащам за кафе/храна, а да получавам безплатен "бонус" -цигарен дим.

И, да се запознаем, аз съм пушач.Пия си кафето всеки ден сутрин, у дома, без цигара.
Навън, също.Сега , в тоя студ, дори минах на чай.    Grinning

# 700
Напоследък гледам, появиха се се големи надписи по заведенията 'банкетна зала', това да не е прикрита зала за пушене?

# 701
Е какъв им е проблема на пушачите да си вземат електронни цигари?
Разликата между електронна цигара и обикновена е като секс с вибратор и секс с мъж.

Хайде сега, не е като да не съм пушила и електронна. При това с пълнители без никотин. Разликата се усеща първата 1седмица, после се свиква.
Но който не желае, винаги ще има за какво да мърмори.
А и може да се пуши преспокойно с никотинова течност същата марка, като цигарите, които обичайно пуши човек.

# 702
Не съм съгласна с твърденията, че кафето задължително върви с цигара, пък за алкохол в нощен клуб също не ми се вярва да е валидно.

Пушач съм. Пила съм си кафето много пъти без цигара, дори когато нямаше никакво разделение на пушачи и непушачи и много преди това. Не съм умряла...нито пък ми е станало нещо.
За мен двете неща не са свързани....и твърде много се преиграва с това от страна на пушачите.

# 703
  • На земята, която е всъщност звезда.

Старият режим не пречеше, но масово не се спазваше - двете зали обикновено бяха почти свързани и винаги с отворена помежду им врата (за улеснение на персонала), а малките заведния всички се пишеха за пушачи. Да не говорим, че доста заведения спекулираха с квадратурата си за да не обособяват отделни зали. Съвсем не ми се споменава дискриминацията с вентилацията, която ако съществува се ползваше само в залите за пушачи, все едно няма закон за задължителна такава навсякъде.

Peace Аз също го отхвърлям поради гореописаните причини. В началото не бях, но просто нещата не се получиха.

# 704

Пушач съм. Пила съм си кафето много пъти без цигара, дори когато нямаше никакво разделение на пушачи и непушачи и много преди това. Не съм умряла...нито пък ми е станало нещо.
За мен двете неща не са свързани....и твърде много се преиграва с това от страна на пушачите.

+1
Пуша от 20 г. и кафе пия без цигара. Да, понякога са заедно по стечение на обстоятелствата, защото сутрин нямам време за двете поотделно, но кафе с цигара убива удоволствието от двата вкуса поотделно.
Спирала съм да пуша 2 пъти за по 1 г. и това не ми се е отразявало на пиенето на кафе.

Общи условия

Активация на акаунт