Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 360
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 855
Еличке,
Какъв ти е проблемът, та си захапала пушачите като питбул!? Има закон, има разбиране от страна на много пушачи, има телефони за сигнали относно неспазване ........... какво трябва да стане, че такива като теб да са доволни и да приспят, поне в навечерието на хубавите празници, които предстоят, злобичката на човешката  си същност.

# 856
  • София
Мамо Нанче, отговарям на въпросите и репликите, отправени към мен. Ако на някой му се привижда "злобичка", проблемът си е негов.

# 857
И аз мисля, че заведенията са празни, защото хората не искат да харчат пари, а не заради цигарите. Може и да греша.
Според мен обаче е добре да намалеят малко - извинете, но на българина му куцат идеите за бизнес и има много от типа - Да си направя кафене, ама да си е мое...! Има много заведения, които са пълна скръб - кухня, обстановка.... Има и адски много безлични, лъскави , хамбарести,  нещо подобно на заведение приличащи.. Sick. съвсем спокойно могат да отпаднат поне една трета, нека се вдигне качеството, нека да ни предложат нещо по-различно като идея. По света има толкова много различен тип заведения - кеф ти пицария, кеф ти ресторант, но кеф ти винарна с жива музика, кеф ти чайна, кеф ти някакви сбирки, срещи, уоркшоп, театър, каквото се сетите, но РАЗЛИЧНО. Но не такива места не че няма , но са малко, специално трябва да се следиш къде какво ще отворят.  Масово българина е безобразно ограничен... и смятам, че не е толкова  ограничен финансово за съжаление.

# 858
  • София
Съгласна с последното мнение.
С тази разлика, че българинът не неспособен да измисли, а по-скоро търси линията на най-малко съпротивление, без да се напъне да погледне 2-3 кръчки напред.
А пари има бол  Grinning

# 859
  • На земята, която е всъщност звезда.
Снощи Траторията на Лео  в комплекс Малееви беше пълна и имаше доста големи компании.  Обаче обстановката е много приятна, кухнята страхотна, пиците огромни. За цялата ни вечеря /примерно 2 часа/ само две момчета излязоха да пушат.

# 860
Аз пък смятам, че хората имат страхотни идеи, с които обаче не се захващат, защото сред мизерията и нищетата просто няма да издържат на пазара. Мизерните кафенца са вървежни, точно защото си имат една постоянна клиентела от мизерници.

# 861
Последно са ми пресни спомените от Флоренция - ако щете вярвайте не видях нито едно заведение, тип Кривото, Дивака, Уго и т.н. хамбари. Всички бяха безкрайно уютни и с атмосфера , която е постигната с ценни и красиви неща, в повечето случаи просто неща с някаква история - тук залитнахме по лъскави, шикозни, бездушни и студени заведения, в които да се покажат дрехите и колите. Сигурно и там има такива, но в БГ тези са преобладаващи. Другия тип "кръчми" не ги коментирам - тип квартални за една ракия - те си имат друга клиентела. Въобще заведения с интересна кухня, отпускаща атмосфера, предлагащи някакво занимание просто липсват. И говорим за заведения за масова употреба, т.е. да не си оставиш половината заплата за вечеря.
Аз пък виждам как по-различните заведения се пукат по шевовете петък и събота.

# 862
Еличке,
Какъв ти е проблемът, та си захапала пушачите като питбул!? Има закон, има разбиране от страна на много пушачи, има телефони за сигнали относно неспазване ........... какво трябва да стане, че такива като теб да са доволни и да приспят, поне в навечерието на хубавите празници, които предстоят, злобичката на човешката  си същност.
Тя Елица е на принципа "Не сакам на мен да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле".
Както е видно, изказва се като последна инстанция по теми по които не е компетентна. За такива хора каквото и да се направи никога няма да са доволни. Те просто са недоволни от себе си.

# 863
# 864
  • София
Тази вечер смело тръгнахме с децата на вечеря навън, без резервация.
Има три близки заведения, в които напоследък винаги има места  Crazy
Обаче, тази вечер и трите се пръскаха по шевовете и вътре се пушеше яко  Laughing
Толкова доволни хора не бях виждала скоро  Laughing
Добре, че от старите реформи са останали зали за непушачи, та се класирахме с вечеря.
Та накратко, преди беше по-добре с отделните зали  Peace Сега настана пълна анархия и няма как да се спре. Просто проверяващите са част от системата  Simple Smile

# 865
  • София
Еличке,
Какъв ти е проблемът, та си захапала пушачите като питбул!? Има закон, има разбиране от страна на много пушачи, има телефони за сигнали относно неспазване ........... какво трябва да стане, че такива като теб да са доволни и да приспят, поне в навечерието на хубавите празници, които предстоят, злобичката на човешката  си същност.
Тя Елица е на принципа "Не сакам на мен да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле".
Както е видно, изказва се като последна инстанция по теми по които не е компетентна.

Yes!   bouquet Стара българска мъдрост, но действаща в пълни сили. На 28.12 съм на вечеря с приятели във виден столичен ресторант, та ще споделя как е.

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 02:02 от ma14

# 866
  • София
...Обаче, тази вечер и трите се пръскаха по шевовете и вътре се пушеше яко  Laughing

Няма ли телефон за сигнали? И изобщо към кого да се обърнем при нарушение?

Ето нещо от преди малко: http://www.blitz.bg/news/article/172236
"Разрешават пушенето в заведенията..."

# 867
...Обаче, тази вечер и трите се пръскаха по шевовете и вътре се пушеше яко  Laughing

Няма ли телефон за сигнали? И изобщо към кого да се обърнем при нарушение?

Ето нещо от преди малко: http://www.blitz.bg/news/article/172236
"Разрешават пушенето в заведенията..."

Какви телефони за сигнали, бре хора? "Проверяващите" за цигари станаха по-намазани от катаджиите. Вземат си полагаемото и се наслаждават на празниците. Проблемът (на кръчмарите) е че едни могат да си го позволят, а други не.
Онзи ден пред очите ми двама полицаи пушиха в заведение.

# 868
Последно са ми пресни спомените от Флоренция - ако щете вярвайте не видях нито едно заведение, тип Кривото, Дивака, Уго и т.н. хамбари. Всички бяха безкрайно уютни и с атмосфера , която е постигната с ценни и красиви неща, в повечето случаи просто неща с някаква история - тук залитнахме по лъскави, шикозни, бездушни и студени заведения, в които да се покажат дрехите и колите. Сигурно и там има такива, но в БГ тези са преобладаващи. Другия тип "кръчми" не ги коментирам - тип квартални за една ракия - те си имат друга клиентела. Въобще заведения с интересна кухня, отпускаща атмосфера, предлагащи някакво занимание просто липсват. И говорим за заведения за масова употреба, т.е. да не си оставиш половината заплата за вечеря.
Аз пък виждам как по-различните заведения се пукат по шевовете петък и събота.
Това по принцип е вярно и според мен ( че заведенията в западна Европа и у нас се правят с различна идея), обаче да не се лъжем, и там много заведения затварят, и там има мънички сбутани кафенета и местен еквивалент на шкембеджийница из малките улички.
Обаче това няма особена връзка с цигарите, защото се случваше дъъълго преди изобщо да се заговори за забрана на тютюнопушенето на обществени места.
 От край време съм забелязала, че конкретно в България нощните заведения си имат жизнен цикъл и дори за най успешните идва краят. Единственият вариант за дълголетие е ресторант с репутация или дневно заведение на оборотно място.

# 869
От край време съм забелязала, че конкретно в България нощните заведения си имат жизнен цикъл и дори за най успешните идва краят. Единственият вариант за дълголетие е ресторант с репутация или дневно заведение на оборотно място.

Аз поне не си спомням заведение, което колкото и добро и посещавано да е било, да не е "умряло" след няколко години. Цикъл, както казваш. Единствените изключения (поне в моя град) са на тимаджии и няколко перачи на пари.
Според мене причината е в малките печалби. Тук надценките са несравнимо по-ниски от тези в Европа. Едно е да продадеш една пържола за 10 лева, друго е за 50 евро. Последното на мене ми е последният пример от Флоренция в заведение, което нямаше тоалетна!!! За да отидеш в такава вървиш към 50 метра по улицата и да не казвам в какво влизаш. И не беше някакво сбутано заведение, а в центъра на центъра. Имахме резервация 2 седмици предварително, защото било много популярно.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт