Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 050
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 960
Най-дразнещото е, че не се мисли за хорското здраве, а всичко е резултат от лобистки интереси.
Е , те това не го разбирам.
И ще съм много благодарна някой да ми обясни....
Кой точно и какъв интерес/печалба има от намаляването на пушачите и заведенията?    Thinking
Според мен е вид предизборна политика...или усвояване на евросредства при приемане на закона

# 961
Най-дразнещото е, че не се мисли за хорското здраве, а всичко е резултат от лобистки интереси.
Кой точно и какъв интерес/печалба има от намаляването на пушачите и заведенията?    Thinking
Например наливане на пари в организации и продукти предлагащи начини за отказ от тютюнопушене. За хора които не желаят да откажат цигарите, те са абсолютно неефективни.

Както казах по-горе, отвличане на вниманието на обществото от по-значими теми.

Не е това начина да откажат хората от цигарите, разберете. Ако беше ефективен метода на забраните, нямаше да има такова масово използване на забранени субстанции.

# 962
Не е това начина да откажат хората от цигарите, разберете. Ако беше ефективен метода на забраните, нямаше да има такова масово използване на забранени субстанции.
Основната цел на забраната е да намали пасивното пушене, а не толкова да отказва някой от цигарите  Peace

# 963
Кой точно и какъв интерес/печалба има от намаляването на пушачите и заведенията?    Thinking
Например наливане на пари в организации и продукти предлагащи начини за отказ от тютюнопушене. За хора които не желаят да откажат цигарите, те са абсолютно неефективни.

Не мисля, че основната идея е да откажат пушачите от цигарите.Ако беше така, щеше да има тотална забрана за продажба на цигари.
Какви забранени субстанции Масово се използват?     newsm78
Ако визираш наркотици, определено  не е масово .

Не виждам нищо лошо , ако се дават повече пари на организации, лекари, психолози, за да имат повече начини и възможности за ограничаване на този вреден навик.
Колкото до идеята за отвличане на вниманието....Не мисля, че хората са чак толкова тъпи.

# 964

И като има по-важни теми, то нищо друго не следва да се обсъжда ли? Интересно.
Непушач съм и ни най-малко не се интересувам кой ще откаже цигарите, само искам аз и близките ми да не бъдем непрестанно излагани на вонящи облаци дим. И да не е доказано вредно, със сигурност е неприятно и създава дискомфорт, което е напълно основателна причина за въвеждане на ограничения.

# 965
  • София
Стигнахте ли до Световната конспирация срещу пушачите? hahaha

# 966
...
 когато попушиш 20-30 години ще те питам тогава колко пъти ти посещаваш кабинетите и колко непушачите. Бъди сигурна, че пушачите ще са в пъти повече. Примера ти е показателен, че ти си тази, която не вижда по-далеч от носа си.
...

Пуша от 21 г. и от близо 11 г. посещавам лекарски кабинети само за годишните прегледи.

Но това няма общо с факта, че не искам да карам близките си непушачи да пушат насила.
Демонстративно напускам заведения, където не се спазва законът и подавам сигнали. Изобщо не ми пука на кой ще му се развали комфортът: 1. далеч по-приятно ми е, че мога най-после наистина семейно да вечерям навън, а и да седна с приятели - не се осмърдявам /не съм умряла още от излизане за по цигара пред входа, когато ме затресе никотиновият глад/; 2. вече няколко пъти самите сервитьори коментират, че с нашето напускане /2 семейства с деца - 8 души, които определено хапваме стабилно и правим добри сметки в същите заведения - т.е. наясно са какво биха спечелили/ губят една солидна сметка, за разлика от очевАдно стоящите на по чаша бира пушачи /последният път сервитьорката видимо нямаше как да изгони 3-мата 100-килограмови мъже, които поръчаха само по една водка и най-нахално си запалиха по цигара/.

По-скоро кампанията срещу електронните цигари /колко опасни били/ ми се струва нагласена. Причината е ясна - купуваш един комплект и го ползваш години наред /особено качествените такива/, а не наливаш всеки ден по 5-10 лв.
Да, за мен няма сравнение и истинската цигара е в пъти по-приятна. Но електронната е разкошен заместител за всякакви затворени помещения.

# 967
  • София
Апропо, това, което беше казано за Австрия на предната или по-предната страница, е вярно.
Разделено е на зали, а само в някои заведения не се пуши изцяло.

А шумотевицата е преекспонирана и подклаждана изкуствено посредством тези "колебания" на властта  Wink Нямаше обективна причина да се разиграва цялото това театро с "противопоставяне" на министри срещу премиер - забраняваме, разрешаваме, забраняваме пак  Joy
Но явно правителството има нужда да свърши нещо друго на спокойствие...

# 968
... Но явно правителството има нужда да свърши нещо друго на спокойствие...

Аз лично имам поне 3 предположения, за които е добре очите на народа да бъдат добре замазани. Дай хляб и зрелища и управлявай, както си искаш!

# 969
Апропо, това, което беше казано за Австрия на предната или по-предната страница, е вярно.
Разделено е на зали, а само в някои заведения не се пуши изцяло.
Моите наблюдения пък, на живеещ в Австрия, са че в много малко заведения се пуши  Wink
В последното нощно заведение, в което ходих, имаше стая за пушене. И под стая имам предвид точно стая, която беше толкова претъпкана, че имаше хора, които излизаха навън ( един етаж нагоре), за да пушат.

# 970
... Моите наблюдения пък, на живеещ в Австрия, са че в много малко заведения се пуши  Wink

Нищо по-различно не искаме и тук. Да се пуши в малко от тях. Най-вече нощни, и без такива за хранене.
И разбира се да се затегне контрола, защото каквото и да приемат иначе, все тая...

# 971
Мисля, че не искате това, но разликата явно няма как да бъде предадена чрез пост тук.
Не говорим за това да стоиш на бар или на маса и да пуши, а за това да станеш от стола си, да отидеш в стая с три дивана, да изпушиш една цигара и да се върнеш обратно.

# 972
Мисля, че не искате това, но разликата явно няма как да бъде предадена чрез пост тук.
Не говорим за това да стоиш на бар или на маса и да пуши, а за това да станеш от стола си, да отидеш в стая с три дивана, да изпушиш една цигара и да се върнеш обратно.
Все пак е по-добре в стая с три дивана,от колкото навън на крак при минусови температури  Wink

# 973
Писала съм и друг път, че за мен най-приемлив е белгийският модел - в заведенията не се пуши, НО в нощните барове и питейните заведения /в тях не се сервира никаква храна и категорично не се допускат непълнолетни лица/  се пуши. Така изборът го има всеки - ако искаш да не ти е одимено винаги можеш да седнеш в заведение с хранене и там да си пиеш питието /не си длъжен и да се храниш/. Ако целта да седнеш на заведение е само цигарата - нощните барове са идеален вариант /единствен минус е, че няма да ти сервират и ядене, ако огладнееш и ще се задоволиш с ядки и шоколад/. Но работата е там, че не се шикалкави със закона, а тук масово на никой не му пука и си го нарушава.

# 974
Непушачите консумират повече храна и напитки отколкото пушачите,които палят цигара от цигара и клечат на едно кафе или питие. Примерът с компанията по-горе е показателен. Докато едните пушат,другите поръчват и консумират много повече.
Интересно дали врещящите ресторантьори ще се съгласят ако в заведенията им се пуши да плащат убийствени данъци? Не такива,които да укриват а някакъв твърд патентен данък надвишаваш в пъти печалбата им. Или да се постараят да предложат качествено обслужване и да привличат за клиенти и пушачи и непушачи.

Общи условия

Активация на акаунт