Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 439
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 510
Елица, както е право на мой избор дали да пуша, така и на непушача е негов избор дали да ходи в зала за пушачи. Ние каква вина имаме, че вие сте слабохарактерни и се врете дето не ви е мястото. И айде сега да им спрем всичко, та ние да си ходим по всички зали. Е това си е връх на егоизма  newsm78

Ето ти една кръчмарка по- напред в темата. Т ли ще я учиш как да си върти бизнеса. Предполагам, защото го разбираш повече от нея  Peace
Моля те не ме карай да се смея! По-слабохарактерни хора от пушачите може би са  само комарджиите и хероиново зависимите. Дори и алкохолиците се способни да се въздържат в определени моменти. Всъщност, като се замисля може би си права. Ако всички непушачи категорично откажем да влизаме в залата залата за пушачи, без значение дали става въпрос за приятели, роднини, съпрузи, колеги и т.н. , чак тогава ще осъзнаете, че вашите "права" свършват там където започват правата на другите, и никакво право не е да превръщате хората около вас в пасивни пушачи. Peace

Joy hahaha ooooh!

# 3 511
  • На земята, която е всъщност звезда.
Следя темата отдавна.... С мъжа ми сме собственици на заведение, в което си работим ние (квартално кафе с редовни посетители). Заведението е малко и преди забраната беше само за пушачи. В началото, беше лято и всички пушеха навън - нямаше никакъв проблем.Когато застудя имаше период от около 2 месеца, когато оборотът падна драстично. НО сега всичко е ок. Всички свикнаха, че се пуши навън, никой не мрънка, и оборотът е отново както преди. Аз лично като бивш пушач (отказах ги далеч преди забраната) и работник в заведение съм изключително доволна от забраната. В момента е чисто, топло, уютно и има достатъчно клиенти. И да - има хора, които отказаха цигарите след забраната.
 И ако сега върнат отново старото положение, ще е огромна крачка назад.

П.п. Друг е въпросът, че трябва да се затегне контрола, защото има много заведения, които не спазват забраната.

abet,  ето ти друго мнение. И то много хубаво мнение. Прочети го внимателно.

# 3 512
И все пак наистина- нека не говорим за слабохарактерност... Тя е присъща за всички зависими, независимо към какво. Ако е слабохарактерност да се съобразиш с приятел, понеже той е притиснат от зависимостта си- ок. Но, хайде!Присмял се хърбел на щърбел.
Колкото до алкохолиците- не могат да се въздържат. Тези, които са в напреднал стадий.

# 3 513
И все пак наистина- нека не говорим за слабохарактерност... Тя е присъща за всички зависими, независимо към какво. Ако е слабохарактерност да се съобразиш с приятел, понеже той е притиснат от зависимостта си- ок. Но, хайде!Присмял се хърбел на щърбел.
Колкото до алкохолиците- не могат да се въздържат. Тези, които са в напреднал стадий.
Тези в напреднал стадий сигурно не, но  има такива които са в състояние да се въздаържат в определени моменти. А и тях поне ги е срам от това за разлика от пушачите. Те нямат задръжки.

# 3 514
  • София
Ясно, тука има само хора, които чакаха забраната, за да се развихрят  Peace Да ни обявят зя прасета с кочини, за отровители, за наркомани, даже от пияндурите сме по- зле. До юни обаче бяхте кротки и толкова толерантни. Ама толкова, че идваха в нашите кочини.  Peace

Нес, това за слабохарактерност го написах на шега. В повечето случаи се шегувам. Но тук някои са се настървили до такава степен, че чак страх ме хваща  Laughing Обидите не са в моите постове  Peace

Вселена, аз приемам всяко мнение. И то от гледна точка на отсрещния. И не само това прочетох внимателно.   Peace Но това е мнение на човек, който не познавам. Но имам много познати собственици на заведения. Затова нека и аз имам право на мнение.

gelika2, ти ме изумявяш  ooooh!

# 3 515
Тези в напреднал стадий сигурно не, но  има такива които са в състояние да се въздаържат в определени моменти. А и тях поне ги е срам от това за разлика от пушачите. Те нямат задръжки.

Joy Е, не, сериозно ако това го мислиш...
по твоята логика един пушач не може и да работи - нали не може да се въздържа да не дими  ooooh!

# 3 516
  • София
Елица, както е право на мой избор дали да пуша, така и на непушача е негов избор дали да ходи в зала за пушачи. Ние каква вина имаме, че вие сте слабохарактерни и се врете дето не ви е мястото. И айде сега да им спрем всичко, та ние да си ходим по всички зали. Е това си е връх на егоизма  newsm78

Ето ти една кръчмарка по- напред в темата. Т ли ще я учиш как да си върти бизнеса. Предполагам, защото го разбираш повече от нея  Peace
Слабохарактерните егоисти треперкат за един фас. Flutter

Какво да я уча кръчмарката? Тя явно предпочита половината ѝ заведение да е за непушачи и да стои празно.

Да бе, да. Голяма шега. Sunglasses

# 3 517
  • София
Аз отказах цигарите на 18-ти Юни,няма да крия,че съм доста горда от това...за мен си е постижение имайки впредвид по колко пушех ooooh!
Ако върнат старото положение,със сигурност ще се простят с мен кръчмите Peace
И друго да кажа,заведенията,които посещаваме са си все така пълни,не разбирам защо е тоя рев!
И да,определено на мен ми повлия забраната на решението,което отлагах Mr. Greenи съм безкрайно щастлива,че се отървах от тази гнус!

# 3 518
abet, и ти ме изумяваш, като си позволяваш да наричаш слабохарактерни, хората, които не са зависими от никотина, и търпят пушачите да ги одимяват, само защото вторите не издържат без цигара и не искат да си нарушават комфорта. Много ми е интересно как би реагирала ако някой твой много близки хора откажат да излизат на заведения заради пушенето? Защото това в момента правят пушачите, заради забраната. Презумпцията до преди влизането в сила на тази забрана, разбира се неписана беше, че непушачите са длъжни да се съобразяват с пушачите. Е, дойде време нещата да се променят.

# 3 519
Е, дойде време нещата да се променят.

Засега само в мечтите ви.

# 3 520

Аа, в заведенията, в които аз ходя, НЕ СЕ пуши.    Grinning

Долнопробните лисичарници с радост ви ги отстъпвам.   Laughing

# 3 521
  • София

Аа, в заведенията, в които аз ходя, НЕ СЕ пуши.    Grinning

Долнопробните лисичарници с радост ви ги отстъпвам.   Laughing

и аз hahaha

# 3 522

Joy Е, не, сериозно ако това го мислиш...
по твоята логика един пушач не може и да работи - нали не може да се въздържа да не дими  ooooh!
[/quote] Нещо не си разбрала какво имам предвид! Естествено, че пушачите могат да работят, да карат кола, да се справят във всички сфери на живота, за разлика от алкохолиците, и зависимите от хероин например, които в един момент стигат до пълна деградация на личността.  Къде е проблема обаче на пушачите?  Проблемът е, че те са не по-малко зависими от другите две групи. Дори от алкохола да се откажеш е много по-лесно отколкото от цигарите. Лично съм разговаряла с хора алкохолици, които са ми казвали, че в един момент са казали край на алкохола, но продължават да пушат защото не бил същият принципа. Да пушенето е "социален" наркотик и една част от пушачите не осъзнават, че са зависими до момента в който направят опит да откажат цигарите. Много погрешно е схващането, че пушенето е просто "лош навик"

# 3 523
 Joy  Ох, долнопробните лисичарници – са били и вашите места за посещение преди, що за човек си – преди да си ходел там по личен избор – днес да обиждаш тъй  Laughing

Гели - сподели, че според теб пушача не може да се сдържи, без да пуши. Сега сама си оспори поста, мерси. А за алкохолиците - моля те, млъкни - защото наистина пишеш пълни лъжи, идея си нямаш какво е алкохолна зависимост и никотинова... ooooh!

# 3 524
  • София
Повече от ясно е,че пушача не иска,не че не може да се сдържи Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт