Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 171
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 540
нищо хубаво за нашата икономика няма да стане, поне що се отнася до производството на тютюн и цигари. Ще забранят тук, и не само че няма да се произвежда и изнася, ами и дори ще се внасят готови цигари! Нищо не пречи тук да е забранено пушенето на обществени места, че и дори изцяло, а да се произвежда и изнася - бизнесът си е бизнес, има достатъчно други държави и хора по света, които пушат. Това е принципното положение.

Да вземем да садим марихуана тогава и да изнасяме за Холандия и другите места, където е разрешено? Тъй де, бизнесът си е бизнес.  Mr. Green

# 3 541
  • София
Държавата разрешава и решава какво е забранено и какво разрешено за садене и производство.

# 3 542
Държавата разрешава и решава какво е забранено и какво разрешено за садене и производство.

Е каква е логиката да се произвеждат и продават цигари и да се ограничава пушенето им, а да не се разрешава саденето на марихуана? Ще я изнасяма навън, както предлагаш да се прави с цигарите.

п.п. Държавата не се състои само от имащите власт да вземат решения. Има и народ, който е с право на мнение, което да налага косвено чрез избори и пряко чрез референдуми.

# 3 543
  • на брега на морето
Нищо не пречи тук да е забранено пушенето на обществени места, че и дори изцяло,

Чакай, чакай, какво значи "изцяло"?

# 3 544
Нищо не пречи тук да е забранено пушенето на обществени места, че и дори изцяло,

Чакай, чакай, какво значи "изцяло"?

Значи да си пушиш само в къщи, но под път и над път да ти продават цигари и държавата да прибира към 70% от цената.  hahaha

# 3 545
  • София
"Приходите от акциз от тютюневи изделия през 2012 г. са 1 803.1 млн.лева (6.5% ръст) и формират 44.5% от общите приходи от акцизи. "
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1738444

Парите не миришат...

# 3 546
  • София

Е каква е логиката да се произвеждат и продават цигари и да се ограничава пушенето им, а да не се разрешава саденето на марихуана? Ще я изнасяма навън, както предлагаш да се прави с цигарите.

п.п. Държавата не се състои само от имащите власт да вземат решения. Има и народ, който е с право на мнение, което да налага косвено чрез избори и пряко чрез референдуми.

Пушенето е забранено на обществени места, а не навсякъде Вкъщи, в парка, на магистралата и прочие, можеш да си пушиш колкото искаш. Същото е и с алкохола - произвежда се алкохол, продава се, обаче е забранено да се пие и да се кара, както и да се пие  в офси, обществени сгради и др. За марихуаната няма как да стане да разрешат масово отглеждане, щом е забранена. В най-добрия случай по някакъв закон или наредба за лечебните растения може да се разреши, и то на определени фирми.

Котьо, тъй като назад стана въпрос за пълна забрана на цигарите, да тя е теоретично възможна, но на практика едва ли, защото тютюнът е разрешен за отглеждане и консумация в станата.

# 3 547
1. Да се пуши само след 22 ч. - не дотам добра идея, защото е неудобно и глупаво да чакаш определен час, за да отидеш да разпуснеш и да пушиш, образно казано "режим за пушене"... тъпо

2. Към заведенията да има малко пространство за пушачи, оградено с найлон - пак не е добра идея! Един вид пушачите са като изолирани, най-често подобни помещения са неприветливи, неуютни, неотоплявани, да не говорим, че това също е нарушаване на забраната, защото, макар и заградени с найлон, пак се водят затворени помещения.

3. Да се пуши само в заведения, където не се предлага хранене - това пък защо? Значи може да си пиеш кафето/сока/водката с цигара, обаче не можеш и да изядеш една салата /примерно/?

4. Разделения за пушачи и непушачи - Ами ако сте компания, как ще се разделите? Глупаво е да се делят хората!!

В крайна сметка, не разбрах какъв е проблемът вместо да се нарушава закона, просто да има заведения за пушачи и такива за непушачи? Като собствениците да преценяват от какъв тип да е тяхното? Така и пушачи, и непушачи ще са доволни - отиват там, където им е приятно. И в заведенията за пушачи да има качествена, добра вентилация? Това с какво ще пречи, не ми е ясно?
Толкова е просто...!

# 3 548

В крайна сметка, не разбрах какъв е проблемът вместо да се нарушава закона, просто да има заведения за пушачи и такива за непушачи? Като собствениците да преценяват от какъв тип да е тяхното? Така и пушачи, и непушачи ще са доволни - отиват там, където им е приятно. И в заведенията за пушачи да има качествена, добра вентилация? Това с какво ще пречи, не ми е ясно?
Толкова е просто...!

И аз точно това искам за себе си и смятам за коректно към непушачите - те си ходят в техните заведения, ние - в нашите. Ако сме смесена група - прави се компромис - какво пречи на приятелите ми непушачи да ми кажат - сори, но ние искаме там - и ние какво, ще кажем не ли - ако държим на тях - компромиси се правят и от двете страни.

В личен план след 2 месеца при предстои сравнително голямо парти по случай юбилей на мъжа ми и съм се видяла в чудо какво да правя, още повече, че повечето ни приятели пушат - кой повече, кой по-малко, имаме и такива, които пушат само вечер с хапване и пийване навън. Е, имам познати с малко заведение, които казаха, че ще го запазят само за нас, да не се притесняваме, но на мен не ми е точно, иска ми се да имам избор, да не се чувствам като престъпница и да се радвам на празника.

# 3 549
  • На земята, която е всъщност звезда.

4. Разделения за пушачи и непушачи - Ами ако сте компания, как ще се разделите? Глупаво е да се делят хората!!

Толкова е просто...!

Е, и при разделение на заведенията и сте компания, как ще се разделите?  newsm78

# 3 550

Толкова е просто...!

Е, и при разделение на заведенията и сте компания, как ще се разделите?  newsm78
Смяташ ,че взаимоотношенията м/у приятели трябва да се регламентират със закон ли ?
Да ви имам дружките  ooooh!
Ако идните искат да хапват китайско ,другите пица ,третите ни са гладни как се разбирате ,допитвате се до някой правилник ,викате някой друг да вземе решение или просто гласувате ?

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 10:06 от Ili__

# 3 551
  • Ямбол
За да има разделение на заведенията, трябва да има и разделение на данъците. Иначе би било дискриминационно. И познайте кой ще стъпи в заведение, в което цените са двойни, но пък ще може да се пуши. После познайте как собственикът ще намали цените и ще си направи заведението за непушачи.
Аз друг начин не виждам. Който иска заведения за пушачи - да каже как да стане номерът.

# 3 552
За да има разделение на заведенията, трябва да има и разделение на данъците. Иначе би било дискриминационно. И познайте кой ще стъпи в заведение, в което цените са двойни, но пък ще може да се пуши. После познайте как собственикът ще намали цените и ще си направи заведението за непушачи.
Аз друг начин не виждам. Който иска заведения за пушачи - да каже как да стане номерът.

А познай ти, дали няма всички да се наръгат в заведението за пушачи. По твоята логика защо изобщо се ходи на заведение, където цените са десеторни, а не си вземеш една бутилка и да си я изпиеш вкъщи. 

# 3 553
  • София
А познай ти, дали няма всички да се наръгат в заведението за пушачи.
Ето, затова не може да има заведения за пушачи.

# 3 554
  • Ямбол
При еднакви други условия цените в заведенията са близки. А сега единственото условие, което ще вдига цените, ще е възможността да се пуши. Една компания с 30% пушачи ще избере ниските цени. Или пушачите да поемат надценката може би.

Общи условия

Активация на акаунт