Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 250
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 720
Недоумявам как можете да имате приятели-пушачи, щом все са такива коравосърдечни, нетолерантни и егоцентрични. Това непушачите са живи светци, ей богу.

# 3 721
Недоумявам как можете да имате приятели-пушачи, щом все са такива коравосърдечни, нетолерантни и егоцентрични.
Да ти кажа трудно, защото е неприятно все ти да си в ролята на отстъпчивия и в момента, в който поискаш да се съобразят с теб ставаш коравосърдечен, нетолерантен и егоцентричен. И никой не забелязва многото пъти, когато си търпял нещо неприятно ( да не споменаваме и вредно) за теб, за да влезеш в положение за чужди зависимости.

# 3 722
Ех, какви сте мекушави.  Ако не бяхте чак толкова, за нас щеше да е по-добре. Ама нали това ви е целта - на нас да ни е кофти.

# 3 723
  • # супернатурална #
Не е само до мекушавост. Все пак всеки се усеща докъде могат да му стигнат претенциите. Не може да се знаем от амнайсет години, да сме купонясвали заедно в какви ли не задимени дупки, едно "мрън" да не съм чула, и в един момент много, ама много да започне да им пречи димът/миризмата. Или като ми идват в къщи на гости да не им се вмирисва косата, пък в заведение и то с абсорбация, да им се вмирисва. Айде дее, знаем се  Laughing

# 3 724
Ех, какви сте мекушави.  Ако не бяхте чак толкова, за нас щеше да е по-добре. Ама нали това ви е целта - на нас да ни е кофти.
Точно така, все си мислите, че вие сте в центъра на желанията ни, нямаме си свои.  Wink

п.п. Г. Краули , предполага се, че като съм казала веднъж на един човек, че не пуша и ми е неприятно не е необходимо всеки път като се видим да го натъртвам. Едва ли си мисли, че веднъж ми е неприятно, а два пъти не. Нормално е да благодари, ако съм му влязла в положението, а не да го смята за норма и ако веднъж откажа да ми обяснява ама как така до сега не ми е пречело и сега ми пречи.

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 20:39 от pasinet

# 3 725
Имайте си и си ги отстоявайте. Оставам с впечатление, че наистина сме, щов сте търпяли толкова. Толкова ли е трудно да кажеш Не. 

# 3 726
  • # супернатурална #

п.п. Г. Краули , предполага се, че като съм казала веднъж на един човек, че не пуша и ми е неприятно не е необходимо всеки път като се видим да го натъртвам.

pasinet, аз говоря за хора, които идват в къщи, където пуша. Някак си...нямат очи да поискат да ходим на заведение, в което не се пуши. От своя страна, не очаквам да им пуша в къщите, ходя да пафкам където ми кажат  Laughing

# 3 727
На мен никога не ми е било трудно, въпроса е, че преди нямаше избор никакъв ( не само за заведения, той целия живот на контакти с хора не е само кръчми все пак). В момента, в който се предложи опция да има и места където не се пуши и станахме голям проблем с това " не ни е приятно". Защото и преди като кажеш, ей голям димилник и те се съгласяваха, никой не казва, че не е така, ама и си пуши спокойно.Сега изведнъж се оказа, че всички места, в които се пуши са страшно вентилирани и то дори не се усеща миризма, какво остава нещо друго.  Crazy  А когато настъпи пълната забрана да не говорим на какво съм се наслушала, че все едно изконнното му право на свобода се нарушава, като не се пуши на затворено.
Няма нужда да се предъвкват едни и същи неща, знаем, че тук във форума са най съобразителните и най възпитаните пушачи, а примерите, които ние даваме си ги измисляме с цел да ги злепоставим . Пък, че съм слизала от такси, защото съм с детето и шофьора най безцеремонно си запалва, без дори да пита имам ли нещо против, да това изобщо никога не се е случвало.  Laughing
И тъй като ни веднъж не са ми благодарили,когато съм правила жест, а ме гледат лошо, когато реша, че този път не съм в настроение за съобразяване по една или друга причина, реших да мина изцяло на твърдо обявление всеки път, че съм против, поне като ще има цупене, да знам за какво.На мен не ми пречи и да ми заявят в лицето, че цигарите за тях са по важни от мен, ама да ми го кажат, не да ми обясняват че аз се правя.  

п.п  Г. Краули  -
Цитат
нямат очи да поискат да ходим на заведение, в което не се пуши
леле леле, толкова ли си страшна.  Laughing

# 3 728
На мен никога не ми е било трудно, въпроса е, че преди нямаше избор никакъв 

А сега има? За вас - да.

И на мен ми се е случвало да правя забележка на шофьор, който пуши. Но ако аз съм съгласна той да пуши, и той - аз да пуша, къде е проблемът?

# 3 729
  • # супернатурална #
п.п  Г. Краули  -
Цитат
нямат очи да поискат да ходим на заведение, в което не се пуши
леле леле, толкова ли си страшна.  Laughing

Явно не достатъчно, щото на някои им минаваше номера  Laughing Например приятелска двойка, в която и двамата са непушачи. На приятелка на която мъжът и е пушач аз съм и най-малкият обгазител. Ако пък само мъжът в двойката не пуши - те са лесни, мъжете са по-малки мрънльовци, поне за това.

# 3 730
На мен никога не ми е било трудно, въпроса е, че преди нямаше избор никакъв  

А сега има? За вас - да.  
И сега има, цигарите не са забранени за употреба - има регламентирано къде може и не може.Нормално е да има ограничения за упражняване на навик, който вреди на околните, които не го практикуват.Тук не сравняваме две равнопоставености като това на някого му харесва или не му харесва.Никой не би правил постъпление да ограничава местата за пушене, ако на непушачите просто им миришеше на лошо, нали.  
Никой не казва, че няма избор да пие след като му е забранено да пие алкохол и да шофира, освен ако не е някой, който иска да пие нонстоп.  Laughing

Г. Краули, съвсем честно си признавам, че дори не мога да се поставя на мястото на двойка, в която единия пуши, а другия не. Аз не бих могла да живея съвместно с човек, който пуши редовно и това би довело до разрив на отношенията ни. Не е като да изтърпиш някой познат за час, два от време на време. Но не бих и правила опити да мрънкам на човека да ги отказва, ако самия той не желае, нито пък да мълча и да не изказвам позицията си, че не ми е приятно. Предполагам, че би се стигнало до раздяла от само себе си. Но пък има доста по склонни на компромиси и търпеливи хора от мен , за които любовта е силна и какво тук значи някаква си цигара.   Laughing

# 3 731
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ех, какви сте мекушави.  Ако не бяхте чак толкова, за нас щеше да е по-добре. Ама нали това ви е целта - на нас да ни е кофти.
Точно така, все си мислите, че вие сте в центъра на желанията ни, нямаме си свои.  Wink

Laughing

# 3 732
Офф, даже не ми се и пише - изведнъж всички непушачи се оказаха с огромен брой приятели, все пушачи, и милите те, непушачи, през всичките минали години са правили компромис след компромис, и сега - колко хубаво - забранено навсякъде, на нас ни е гот, а приятелите пушачи - какво ни интересуват. Не се налага да ги обиждаме, просто законът ни дава правото - това си е лицемерие откъдето и както да го погледнеш. Ако нямам наистина реален здравословен проблем и имам приятели пушачи или непушачи - бих се съобразила и бих правила компромис, когато това се налага. Нашата компания е смесена и досега не сме имали проблеми, но сега се започват едни размисли къде да се съберем, какво да правим и учудващо, непушачите не обръщат внимание, че ако сме в нашия дом ще се пуши. В темата се спори просто заради спорта, или по други причини, но те са по-обобщаващи на тема приятелства....

# 3 733
....съвсем честно си признавам, че дори не мога да се поставя на мястото на двойка, в която единия пуши, а другия не....

Абе тя любовта е нещо много коварно! Като те запука, все едно с парен чук те удрят в главата! Не пита пушиш ли, пиеш ли, чорапи ли плетеш, кокичета ли садиш!  Laughing

Моята любов  Embarassed пушеше в началото на връзката ни, но в последната година ги беше ограничил, а сега от ноември е само на електронна. Плановете му са да откаже и електронната (сега е на едно шишенце 24мл/24мг за 1 месец).
Сам за себе си се убеди, че при него зависимостта е към навика да държи нещо в ръка.  Mr. Green Иначе вкъщи му беше тотално забранено да пуши! Е, не умря от непушене...  Mr. Green

# 3 734

Ами при така описаното поведение е нормално човекът с цигарата да си помисли така. Естествено, той е виновен.  Laughing Това са някакви странни взаимоотношения, не мога да ги приема за приятелски, съжалявам.

Общи условия

Активация на акаунт