Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 257
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 735
  • # супернатурална #

Сам за себе си се убеди, че при него зависимостта е към навика да държи нещо в ръка.  Mr. Green

При повечето е така, но иди обяснявай на тези, които сравняват тютюнопушенето с алкохола и наркотиците. Колко наркомани са се отказали от хероина, като са започнали да си инжектират витамини, например  Laughing
Когато се заговори за въвеждане на пълната забрана и аз реших да си взема електронна, защото не си представям да съм в заведение и да не подпушвам. Направо не знам къде да си навра ръцете  Laughing Мислех си да е само за заведенията и на работа, а в къщи да си пуша. Да, но взе че ми хареса дори повече от нормалните. От март месец до есента бях на електронна, въпреки, че бяхме повече на открито. Но като си сравних снимките от лятото с тези от предишното...като започнаха да ми отесняват даже по-свободните дрешки...и най-вече като започна да ми намирисва косата на моята приятелка и колежка, (казах си - оле, превръщам се в Елица  Mr. Green)  и си пропуших качествено.

# 3 736
 Joy Това е то бумеранговият ефект.

# 3 737
  • София
Ех, какви сте мекушави.  Ако не бяхте чак толкова, за нас щеше да е по-добре. Ама нали това ви е целта - на нас да ни е кофти.
Точно така, все си мислите, че вие сте в центъра на желанията ни, нямаме си свои.  Wink

Ами при така описаното поведение е нормално човекът с цигарата да си помисли така. Естествено, той е виновен.  Laughing Това са някакви странни взаимоотношения, не мога да ги приема за приятелски, съжалявам.
А кое е "приятелско", а?
Да караш някой да ти диша отровата, пък ако ще и компромисно, в половината случаи?
Макар че аз не съм чула досега някой пушач да предложи "компромисно" посещение на заведение, пък дори и веднъж. Ама може да има и такива де.

Не бе, Краули, не заприличваш на мен, връщаш се към нормално състояние. Wink
А килограмите се качват леко, после си ги възстановяваш, ако не се отплеснеш естествено.

# 3 738
Ами ако е просто да държи нещо в ръка, какво му пречи на мой приятел пушач да си държи един молив или солета докато е на кафе с мен. Съжалявам, но няма как да приема това сравнение за сериозно.

Цитат
Това са някакви странни взаимоотношения, не мога да ги приема за приятелски, съжалявам.
Ами и на мен ми е странно някой да ми поставя условия за приятелството ни, че то е такова само докато може да пуши в мое присъствие (моето непушене не му вреди за разлика от обратното),но какво да се прави, хората имат различни представи за приятелство.Пък и контакти с хора се случват по различни причини - по работа, роднини, с които няма как да не виждаш, непознати ( като отида на обществено място не съм сама), така,че е добре да има някакъв регламент, който да защитава в някаква степен хората, които не искат да се подлагат на вредното влияние на цигарите. Тук дори не става въпрос за това на кой му харесва или не. И на мен ми се ще да се докаже вредата от некъпането и да се забрани достъпа на вмирисани лица в затворени помещения и градския транспорт, ама не става.  Mr. Green 

# 3 739
  • # супернатурална #

А кое е "приятелско", а?
Да караш някой да ти диша отровата, пък ако ще и компромисно, в половината случаи?
Макар че аз не съм чула досега някой пушач да предложи "компромисно" посещение на заведение, пък дори и веднъж. Ама може да има и такива де.

Ми именно. Тук приятелство няма. Не казвам приятелите да се подбират единствено по този признак, но както е в твоя случай, с тази твоя непоносимост към цигарите...и цялостния ти негативизъм към пушачите...Аз, например, не търпя мъже, които припиват системно. Поради тази причина нямам такива приятели и за съжаление ограничих контактите си с едно до скоро много близко семейство.

# 3 740
Аз почнах да се възгордявам. Какви жертви, каква  мъка заради мен.  И даже не са ми го изтъкнали.

# 3 741
  • София
Не е вярно, Краули, просто, който дойде у нас, може да пафка само на терасата, майка ми също там припалва, мъжът ми пуши на терасата. Е, отнася го понякога, ама то и мъжете пушач са "по-лесни", като мъжете непушачи, знаеш Mr. Green
Ограничила съм гоститата при пушачи или заради мен не пушат в помещението, една-две под аспиратора и се надвикваме с него. Обаче пък сега мога да ходя спокойно на заведение без да повръщам след това.

И как, и защо ще си изключвам от обкръжението всички пушачи? Аз знам, че са временно невменяеми заради пушенето си, нали и аз съм била същата доскоро. Само дето сега съм в позиция всички около мен да се съобразява с непушенето ми. Flutter

# 3 742
Аз почнах да се възгордявам. Какви жертви, каква  мъка заради мен.  И даже не са ми го изтъкнали.

По логично е да се срамуваш, че изобщо не си го забелязала и оценила, но щом това те кара да се гордееш.

# 3 743
  • # супернатурална #
Не е вярно, Краули, просто, който дойде у нас, може да пафка само на терасата, майка ми също там припалва, мъжът ми пуши на терасата. Е, отнася го понякога, ама то и мъжете пушач са "по-лесни", като мъжете непушачи, знаеш Mr. Green
Ограничила съм гоститата при пушачи или заради мен не пушат в помещението, една-две под аспиратора и се надвикваме с него. Обаче пък сега мога да ходя спокойно на заведение без да повръщам след това.

И как, и защо ще си изключвам от обкръжението всички пушачи? Аз знам, че са временно невменяеми заради пушенето си, нали и аз съм била същата доскоро. Само дето сега съм в позиция всички около мен да се съобразява с непушенето ми. Flutter

Е, да, ама не го правят заради теб, а заради закона  ppp  Laughing
Оле, ама личният пуши ли? Предай му моите съболезнования, сигурно е много добър човек.
Да бе, мъжете са много странни птици. Пушачи, непушачи...няма такива драми при тях. Ей ги на - и моят, и на сестра ми...ако бяха жени, а ние мъже, до сега да са ни го изкарали през носа това пушене  Laughing

# 3 744

По логично е да се срамуваш, че изобщо не си го забелязала и оценила, но щом това те кара да се гордееш.

Отивам в ъгъла и се посипвам с пепел. Поне имам достатъчно.

# 3 745
Радвам се че помогнах да се осъзнаеш. 

# 3 746
  • София
Е, да, ама не го правят заради теб, а заради закона  ppp  Laughing
Оле, ама личният пуши ли? Предай му моите съболезнования, сигурно е много добър човек.
Да бе, мъжете са много странни птици. Пушачи, непушачи...няма такива драми при тях. Ей ги на - и моят, и на сестра ми...ако бяха жени, а ние мъже, до сега да са ни го изкарали през носа това пушене  Laughing
Кое правят заради закона?
Откакто не пуша до преди забраната почти не стъпвах в заведение.
Ето, вчера бяхме с една приятелка в Неделя, по никое време - 3 следобед. Приятно, чисто и... пълно. Специално я питах как е в тяхното заведение, проверила е целенасочено - съвсем лек спад в сравнение с ноември и декември миналата година. Обаче като цяло спадът е започнал плавно още 2010 година, така че вероятно причината е "криза, криза". Flutter

Даа, въвела съм забрана за пушене в затворени помещения.
Преди бях обособила зала за пушачи при родителите ми, сума ти години, който желае да контактува с мен, трябваше да се задоволи с пребиваване в димилката. Включително горката ми сестра беше "гонена" оттам години наред, защото не може да седи на тютюнев дим, а иска да си общува с мен. Сега много ме е срам заради та простотия, ама на - наркоманска неадекватност. Rolling Eyes

ПП. Да, много ми е добър. Откакто спрях да пуша, от същия ден, повече не запали цигара вкъщи без да съм го карала. Аз сигурно нямаше да го направя в обратната ситуация.

# 3 747

Цитат
Това са някакви странни взаимоотношения, не мога да ги приема за приятелски, съжалявам.
Ами и на мен ми е странно някой да ми поставя условия за приятелството ни, че то е такова само докато може да пуши в мое присъствие (моето непушене не му вреди за разлика от обратното),

Абсолютно вярно, не разбирам как можеш да приемаш подобни хора като приятели.

Елица, никого не карам да прави каквото и да било. Непушачите, с които съм близка не са фанатизирани антипушачи, а нормални хора.

# 3 748
  • София
Да се чете "да поставяш някого в ситуация".
Не е нужно да са фанатизирани, те си понасят негативите хората.

# 3 749
Не ги поставям, де, преди сто години казах. Точно защото не искам да ги поставям в такава ситуация. Как пък един не ми е казал "Ама айде да отидем в заведение за непушачи" или да намекне поне, направо не знам. Явно негативите не им се струват толкова непосилни, колкото на теб. Що не приемеш, че има и такива хора?

Общи условия

Активация на акаунт