Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 560
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 930
  • София
Така го разбират, защото не четат и никой не ги е научил как да ги четат! Те не правят разлика между "заболял" и "умрял", както и им бягат някои ориентации в статистическите твърдения. ето, такива работи трябва да се учат в училище - как да се четат статистики и да се вдянат пропорциите!

# 3 931
Темата не е за замърсяването на Стара Загора, а за пушенето в затворени помещения. Отворете си друга.

В отвореното пространство на Стара Загора вредностите са значително повече от един затворен "лисичарник" например. Съвсем отговорно заявявам, че загрижеността на творците и защитниците на Наредбата е лицемерна и необоснована. Това е просто един популистки ход целящ да ни доближи до белите държави поне на хартия, краткосрочно.

На правителството грам не му пука за общественото здраве, така че смисълът от закона е съвсем друг и не е необходимо да си пушач, за да го разбереш.
Peace Peace

# 3 932
  • София
изобщо не съм лицемерна! На мен наредбата идеално ми пасва, харесвам я и дори на най-егоистично и лично ниво я поддържам, защото ми е от полза. Обърнах внимание на ползите в по-голям мащаб единствено от желание за обективност. Тази наредба е едно от най-добрите неща, които са направени напоследък, лошото е, че пак куца контролът и става "врАта у пОле".

# 3 933
  • Перник
Апропо (това ми е от мултилингуалните умения), македонското не винаги дреме у мене, негаж си се покажува. Да са пукат душманине...
Под душманите да разбираме пушачите или...?
Накривила си му шапката на водопроводчика, може и да си е палнал една в асансьора. Учудвам се, че не си го помолила той да слезе по стълбите. Това най вероятно се дължи на прословутата толерантност!

# 3 934
 По какъв начин ти влияе наредбата на теб Andariel ? Едва ли всяка вечер си на заведение, не работиш в такова. Колко са хората работещи в офиси и изобщо обстановка, в които се е пушило?
 Ползите в големия мащаб са някъде в необозримото бъдеще и са много спорни. Няма да пушат тютюн, а канабис или друга гадост.
 При намаляване на тютюнопушенето ще намелее заболеваемостта. Дрън-дрън ..... Възрастта на злокачествените заболявания става все по ниска. Хронични и други такива също се увеличават.
 Колко изкривено мислене трябва да има човек, че толкова първосигнално да разсъждава и с нокти и зъби да се бори за нещо, което всеки лично може да избегне, но говори за него като жизненоважно за оцеляване на човечеството. Няма значение от коя страна е, на пушач или непушач.
Ами смешно е, глупаво е.
На повечето хора изобщо не им дреме има или няма някаква си забрана. Тези, които са свикнали да живеят по определен начин и да не се съобразяват с нищо, няма да се съобразяват. Тези, които са свикнали да спазват правила, го правят. Ама приятелите, ама децата, ама родителите. Глупости на търкалета. Щели да фалират заведения. Тя цялата държава е фалирала, много важно, че няколко заведения ще затворят или работят сезонно.
Стана дълго, но това е полезното на наредбата, че човек може да си почеше клавиатурата ей така да убие част от времето.

Хубав ден!

# 3 935
  • София
Трябва ли да живея по заведенията, за да имам право да ми влияе положително? Хубавото е, че когато и да отида в заведение от какъвто и да е тип, там е забранено да се пуши, и ако наредбата се спазва, въздухът е по-нормален, а не наситен с всички видове отрови и концентрация от дима. Отделно е положителният пример - когато никой около теб не пуши, е по-малко вероятно и ти да пропушиш.

Виж, това с въпроса за първосигналното е много хубаво! Аз пък питам, колко първосигнално трябва да разсъждава човек, за да смята, че трябва да пуши навсякъде, където му е угодно, и то с ясното съзнание, че вреди на себе си и на околните? Явно все пак пушачите не са чак толкова "първосигнални", щом избягват да пушат на главите на децата си и в спалнята си! Останалото е просто нахалство, нищо повече!

# 3 936
Колко са хората работещи в офиси и изобщо обстановка, в които се е пушило?
Колко ли, много. Всъщност единственото място, на което не се е пушило, на което съм работила е на открито на село.

Цитат
На повечето хора изобщо не им дреме има или няма някаква си забрана.
Не знам дали им дреме, но само за пример бившия ми шеф, който си пушеше на работа, сега излиза отвън. Не вярвам да е единствен.
Одимени дрехи в магазин вече няма как да се случи също.

# 3 937
  • София
Страшна работа - от темата разбрах, че според изследвания 80% от пушачите умирали от рак. Има и други изследвания, които показват, че пък процентът на заболелите от Алцхаймер пушачи е пренебрежимо малък в сравнение с непушачите. Хмммм! А сега де! Така поднесено имаме право на избор - дали да се разболеем от рак или Алцхаймер. С други думи - да пуша или да не пуша, това е въпросът? Sunglasses
П.С.
 На правителството грам не му пука за общественото здраве, така че смисълът от закона е съвсем друг и не е необходимо да си пушач, за да го разбереш.
О, ама то сложничко ви било. Айде пак.

Над 80% от заболелите от рак на белия дроб са пушачи. На някои места се срещат и цифри към 90.

Иначе сигурно не умират 80% от пушачите от рак, имат си и други готини "професионални" заболявания. Rolling Eyes

# 3 938
  • Перник
Страшна работа - от темата разбрах, че според изследвания 80% от пушачите умирали от рак. Има и други изследвания, които показват, че пък процентът на заболелите от Алцхаймер пушачи е пренебрежимо малък в сравнение с непушачите. Хмммм! А сега де! Така поднесено имаме право на избор - дали да се разболеем от рак или Алцхаймер. С други думи - да пуша или да не пуша, това е въпросът? Sunglasses
П.С.
О, ама то сложничко ви било. Айде пак.

Над 80% от заболелите от рак на белия дроб са пушачи. На някои места се срещат и цифри към 90.

Иначе сигурно не умират 80% от пушачите от рак, имат си и други готини "професионални" заболявания. Rolling Eyes

Разясниха го вече. Още някой ще се включи ли да блесне с познания в статистиката?

# 3 939
  • София
още един път пояснение дори - Х % от цялото население на страната се разболява от рак на белите дробове (за удобство приемаме, че това прави хиляда човека българи). От тези хиляда заболели, 80% са пушачиq което прави осемстотин души.
Мона-бонбона, приеми го като бонус това обяснение, защото ще има още много хора, които ще го прочетат. На мен не ми е зор аз да блесна, а го правя с алтруистични подбуди - за да знае човек като му хвърлят едни проценти, точно да прочете и обърне внимание какво означава твърдението.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 12:59 от Andariel

# 3 940
  • София

Разясниха го вече. Още някой ще се включи ли да блесне с познания в статистиката?
Няма какво да "блесвам". Аз го написах, към мен имаше въпросителни и удивителни.
Не мога да изчитам винаги всички коментари в темата.

# 3 941
  • Перник
още един път пояснение дори - Х % от цялото население на страната се разболява от рак на белите дробове (за удобство приемаме, че това прави хиляда човека българи). От тези хиляда заболели, 80% са пушачи.
Мона-бонбона, приеми го като бонус това обяснение, защото ще има още много хора, които ще го прочетат. На мен не ми е зор аз да блесна, а го правя с алтруистични подбуди - за да знае човек като му хвърлят едни проценти, точно да прочете и обърне внимание какво означава твърдението.
Party Party Party

Няма какво да "блесвам". Аз го написах, към мен имаше въпросителни и удивителни.
Не мога да изчитам винаги всички коментари в темата.
Извинявай, някой те е заместил с отговора. В крайна сметка защо трябва да четеш всички мнения, като ти имаш собствено непоклатимо убеждение и няма сила, няма довод, които да те накарат да мръднеш и на йота. Laughing

# 3 942
  • София
Тъпаня до откат по метода на баба, пък барем вдянат нещо децата... Mr. Green

# 3 943
  • Перник
Кои деца? Бг-мамите ли? Laughing

# 3 944
  • София
Апропо (това ми е от мултилингуалните умения), македонското не винаги дреме у мене, негаж си се покажува. Да са пукат душманине...
Под душманите да разбираме пушачите или...?
Накривила си му шапката на водопроводчика, може и да си е палнал една в асансьора. Учудвам се, че не си го помолила той да слезе по стълбите. Това най вероятно се дължи на прословутата толерантност!

Ама това вече на нищо не прилича! Дидева на няколко пъти обърна вничание да не се поставят чужди думи в устата на хората! Вземете си бележка!

Душманите са тези, дето не обичат македонското в България.
А пушачите са душмани сами на себе си, особено когато съзнават какво си причиняват.

Затуй съм за наредбата, защото тя не ограничава човешки права - напротив, разрешава.
Не е твое човешко право да тровиш другите където и както ти е удобно. Виж конституцията.
Но мое човешко право е да не бъда подлагана на допълнително отравяне, когато не го искам.

Нищо ново не казах, нали?

Общи условия

Активация на акаунт