Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 433
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 945
Не. Никой не иска да те трови. Искаме да има места, където да се тровим взаимно в общо съгласие. А не да ни обясняват какви тъпанари сме.

# 3 946
  • София
Вкъщи можете да се тровите спокойно по взаимно съгласие.

# 3 947
Не. Никой не иска да те трови. Искаме да има места, където да се тровим взаимно в общо съгласие. А не да ни обясняват какви тъпанари сме.
Не можееее, разбираш ли, не може. Няма пък. И така ще им пречим. Мен толкова други вредни навици на хората ме дразнят и ми пречат и ми причиняват алергия, но не, единствено на този свят пречат цигарите. Аз не искам да тровя никого, но искам да мога да запаля с питие в бар. Вече всъщност и това не искам, просто отписах излизането през зимата.

# 3 948

Не можееее, разбираш ли, не може. Няма пък. И така ще им пречим. Мен толкова други вредни навици на хората ме дразнят и ми пречат и ми причиняват алергия, но не, единствено на този свят пречат цигарите. Аз не искам да тровя никого, но искам да мога да запаля с питие в бар. Вече всъщност и това не искам, просто отписах излизането през зимата.

Абсолютно са се  съсредоточили в тези цигари, сякаш  забраната им разрешава всички проблеми. Особено бившите пушачи. Разбирам ги. Гадно е някой да си доставя удоволствие, което ти си си забранил.

# 3 949
  • Ямбол
Не е по-гадно от да искаш да ги оставиш и да не можеш.

# 3 950
  • На земята, която е всъщност звезда.

Абсолютно са се  съсредоточили в тези цигари, сякаш  забраната им разрешава всички проблеми. Особено бившите пушачи. Разбирам ги. Гадно е някой да си доставя удоволствие, което ти си си забранил.

Ако толкова им се пуши, няма нищо по- лесно от това да си го разрешат.

# 3 951
  • на плажа
Така го разбират, защото не четат и никой не ги е научил как да ги четат! Те не правят разлика между "заболял" и "умрял", както и им бягат някои ориентации в статистическите твърдения. ето, такива работи трябва да се учат в училище - как да се четат статистики и да се вдянат пропорциите!
Анди, хайде да не се обиждаме на глупави и по-глупави, а?
 Като ще е статистика с изсмукване на пръстите - 80% от хората ядящи зеленчуци заболяват от нещо. Мнооого вредни тия зеленчуци бе! Тук стана като вица за алкохола и леда. Ако не го знаеш, после ще го напиша  Wink.

# 3 952
всички, яли някога краставица, са умрели

Joy

а ако персоналът иска да диша?

# 3 953
  • София
Така го разбират, защото не четат и никой не ги е научил как да ги четат! Те не правят разлика между "заболял" и "умрял", както и им бягат някои ориентации в статистическите твърдения. ето, такива работи трябва да се учат в училище - как да се четат статистики и да се вдянат пропорциите!
Анди, хайде да не се обиждаме на глупави и по-глупави, а?
 Като ще е статистика с изсмукване на пръстите - 80% от хората ядящи зеленчуци заболяват от нещо. Мнооого вредни тия зеленчуци бе! Тук стана като вица за алкохола и леда. Ако не го знаеш, после ще го напиша  Wink.

Не съм написала нищо за глупави, а за това как хората не умеят да разчитат и тълкуват статистически данни. Това за зеленчуците не е за зеленчуци, а е за краставицата, и е популярен виц за статистиците. За щастие в заболеваемостта от тежките заболявания много лесно се проследява, защото хората няма как да се лекуват сами, и накрая опират до специализираните болници, където всичко се описва. А и хората сами си казват какъв начин на живот водят. Данните говорят достатъчно, а това, че пушачите ги отричат не променя фактите - те си вредят, и по-лошо - вредят на хората около себе си. Наредбата, стига да се спазва, е много добра и е нещо положително. Дори най-егоистично не ми пука те дали мислят за себе си, но щом наредбата дава възможност и изисква да не се пуши по заведенията, мен ме устройва идеално. Пушачите, сори, ама да си пушат вкъщи или на улицата! Проблемът си е техен.

# 3 954
Трябва ли да живея по заведенията, за да имам право да ми влияе положително? Хубавото е, че когато и да отида в заведение от какъвто и да е тип, там е забранено да се пуши, и ако наредбата се спазва, въздухът е по-нормален, а не наситен с всички видове отрови и концентрация от дима. Отделно е положителният пример - когато никой около теб не пуши, е по-малко вероятно и ти да пропушиш.

Виж, това с въпроса за първосигналното е много хубаво! Аз пък питам, колко първосигнално трябва да разсъждава човек, за да смята, че трябва да пуши навсякъде, където му е угодно, и то с ясното съзнание, че вреди на себе си и на околните? Явно все пак пушачите не са чак толкова "първосигнални", щом избягват да пушат на главите на децата си и в спалнята си! Останалото е просто нахалство, нищо повече!

Все едно съм го писала аз.
Аз съм от хората,които много се зарадваха на тази наредба,.Свърши царството на пушачите!!!Урааа!Цял съзнателен живот съм ги траяла да ме осмърдяват,когато излизаме по заведения,а ако заведението е малко чак на очите ти люти от дим.Или пък ако решиш да заведеш децата си на ресторант- на съседната маса ще ми пафкат по половин кутия цигари с едно кафе или кола.
Пушенето не е нещо,което не търпи отлагане и от което ви зависи животеца,скъпи сънародници пушачи!То ви е кеф – правете си кефа не под носа ми.Хич не ми дреме държавата с каква цел го въвежда- дали за да предпази всички,или да им събере глобите,или да угоди на Европа.
Хайде със здраве и се опитайте да ги откажете.В пушенето няма нито един плюс,само минуси.

# 3 955
  • Ямбол
Andariel, статистика се учи в 11 клас. Друг е въпроса кой колко е учил, особено както разчитат данните тук са ми ясни, че нищо не е ясно от този дял на математиката. Че и се репчат.
Но това не е от цигарите.

# 3 956
  • София
Ми то според мен не е и нужна особена математическа подготовка, а просто четене с осмисляне, ама хайде, да не се изтълкува пак като заяждане, не го адресирам към никой. Wink

# 3 957
  • София
всички, яли някога краставица, са умрели

Joy

а ако персоналът иска да диша?

Отива да продава/сервира/готви в мола. Никой от пушачите тук не иска във всички заведения да се пуши. Просто искаме и такива заведения, както има такива, в които не се пуши.

# 3 958
  • София
Ковалска, 80% от болните от рак на белия дроб са пушачи, а не 80% от пушачите се разболяват от рак на белия дроб. Не знам как да го напиша, та да разбереш.

# 3 959
  • София
Разбирам, Виоленца, но това ще наруши равнопоставеността, и ще започне друго пищене - как се поощрявала лошата търговска практика, имало протекционизъм за цигарите, я ще започнат да реват, че разрешителните били корупционна практика... Аз вече мнооого в началото на темата се опитах да разгледам нещата възможно най-обекнивно, без да изтъквам лична полза, но явно или съм се изразила неразбираемо, или доста хора не искат да разберат какво имам предвид. Дори ако бях дълбоко религиозна бих казала, че заради пустите цигари хората се намразват едни-други, включително за това в кой е по-важен и в коя половина на заведението да седне компанията, или пък ако се мине на лицензионния режим за някои заведения, че е дискриминация спрямо други. Както и да го погледна, все гадно излиза. Затова на мен ми се вижда справедливо и с минимални жертви забраната да е пълна, още повече, че тя вече е влязла в сила и хората започнаха да свикват. По аналогия с пътното движение, все едно да е забранено минаването на червен светофар, ама защото някои пешеходци нямат търпение да изчакат, а някои шофьори бързат, дай да направим кръстовища, на които да важи, а на други не, или да вдигнем забраната, за да угодим на бързащите и недоволните от нея.

Лиляна, статистиката е хубава наука, стига човек да е добре обучен и да излезе от естествената бъгавост на мисленето в обичайна среда. Хората не са виновни, че не разбират, по-страшното е, че не искат да разберат. Нещо като с войнстващата неграмотност. Дали ще е за цигарите, дали за доматите или изневерите - все тая!

Общи условия

Активация на акаунт