Да, де. Ама и преди забраната имаше заведения, в които не се пуши. Просто такова решение се беше взело, явно от собствениците. И никой не страдаше тогава. Т.е. и пушачите имаха избор и непушачите. Съгласна съм и че е адски неприятно докато хапваш, някой да ти пуши на масата. И дори от позицията на пушач го казвам. Винаги ми е било неприятно, не оспорвам.
Но повярвайте ми много е гадно да отидеш на бар, за да пийнеш нещо и да излизаш като наказан отвън. А още по-гадно е да си непушач, да отидеш в заведение и да останеш неприятно изненадан, че всъщност в самото заведение се нарушава забраната. Далече по-добре ще е, да знаеш, че имаш тези и тези заведения за пушачи и тези и тези - за непушачи и да имаш избор. Но явно не сме "дорасли" за такова нещо. Не съм от тези, които ще отидат да скачат против пълната забрана или за пълната забрана, защото не смятам, че е толкова важно. Просто след около месец вече всичко ще си дойде на мястото с отварянето на градините на заведенията и всички ще заживеем спокойно и щастливо. Надявам се
).
Всички дотук достатъчно ясно и търпеливо обясниха, че рискът от такова заболяване при пушачите скача 4 пъти , а не че съществува 100% гаранция.