Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 412
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 3 960
  • София
Разбирам, Виоленца, .........

Да, де. Ама и преди забраната имаше заведения, в които не се пуши. Просто такова решение се беше взело, явно от собствениците. И никой не страдаше тогава. Т.е. и пушачите имаха избор и непушачите. Съгласна съм и че е адски неприятно докато хапваш, някой да ти пуши на масата. И дори от позицията на пушач го казвам. Винаги ми е било неприятно, не оспорвам.
Но повярвайте ми много е гадно да отидеш на бар, за да пийнеш нещо и да излизаш като наказан отвън. А още по-гадно е да си непушач, да отидеш в заведение и да останеш неприятно изненадан, че всъщност в самото заведение се нарушава забраната. Далече по-добре ще е, да знаеш, че имаш  тези и тези заведения за пушачи и тези и тези - за непушачи и да имаш избор. Но явно не сме "дорасли" за такова нещо. Не съм от тези, които ще отидат да скачат против пълната забрана или за пълната забрана, защото не смятам, че е толкова важно. Просто след около месец вече всичко ще си дойде на мястото с отварянето на градините на заведенията и всички ще заживеем спокойно и щастливо. Надявам се  Peace

# 3 961
  • София
достатъчно е забраната да се спазва, и почти няма да останат хора, които да скачат, защото ще го приемат. Няма да им харесва, но ще го приемат, стига да виждат и знаят, че няма шмекерлъци.

# 3 962
Ковалска, 80% от болните от рак на белия дроб са пушачи, а не 80% от пушачите се разболяват от рак на белия дроб. Не знам как да го напиша, та да разбереш.

А другите 20% не пушат, не пият и непрекъснато се стараят да живеят здравословно. Но никой не може да избяга от съдбата си, за съжаление.

# 3 963
  • София
Ковалска, 80% от болните от рак на белия дроб са пушачи, а не 80% от пушачите се разболяват от рак на белия дроб. Не знам как да го напиша, та да разбереш.

А другите 20% не пушат, не пият и непрекъснато се стараят да живеят здравословно. Но никой не може да избяга от съдбата си, за съжаление.

Чочеве, току що вече вбеси Елица. И ти обърка процентите и сега пак ще обяснява  Joy Joy Joy

достатъчно е забраната да се спазва, и почти няма да останат хора, които да скачат, защото ще го приемат. Няма да им харесва, но ще го приемат, стига да виждат и знаят, че няма шмекерлъци.

Анди, и ти си от отбора на наивниците / не е обида, аз съм от най- големите  Laughing/ Наистина ли вярваш, че тая забрана ще се спазва? И, че няма шмекерлъци и няма да има? Ми то цялата работа си е един голям шмекерлък. А ние просто си чешем езиците  Peace

# 3 964
  • София
Човече, останалите 20 процента просто са изтеглили късата клечка в това отношение, случайност, а е възможно да е имало други фактори. Не помня точно, но мисля, че навремето като се е използвал азбест в строителството, много хора са се разболяли от рак, защото са вдишвали тези частици.

Абет, стига инспекторите и изобщо отговорните за контрола да решат, забраната ще се спазва, и поне нарушенията ще намалеят. Къде с тояга, къде с морков.

# 3 965
Човече, останалите 20 процента просто са изтеглили късата клечка в това отношение, случайност, а е възможно да е имало други фактори. Не помня точно, но мисля, че навремето като се е използвал азбест в строителството, много хора са се разболяли от рак, защото са вдишвали тези частици...

Това ми е мисълта, хубаво е човек да се пази, но не е хубаво да е чак толкова уверен, че него ще го подмине, а лошите не. Ако цигарите причиняваха този рак, всички пушачи щяха да умират от него. И нито един пушач нямаше да се разболява.
Но дори да е така, пак опира до личен избор. И дали този пушач ще дими в дома си или в пушилня, заедно други на неговия акъл, това си е тяхно решение. И не държава, не свят, никой не може да промени решението им.
Пък който не ще да им диша отровите, няма какво да прави в клуб на пушачи.
Аз по принцип съм оптимист, но специално за тези болести вече видях, че няма пазил, не пазил, животът е несправедлив.

# 3 966
  • София
Няма проблем, да си упражнява личния избор вкъщи или на улицата!
човек си преценява ползите и вредите, когато става въпрос за неговото здраве и това на близките му, които зависят от неговите решения. Щом на някого му се пуши и по негови сметки няма значение дали ще пуши или не, за да се повишат рисковете да се сдобие с някоя болест, то нека го прави сам или на главите на близките си! Тогава личният му избор се ограничава до него. Но аз не искам неговият личен избор да ми дими на моята глава, защото тогава нарушава моето право - защото тук става въпрос за право, защото сме се родили непушачи, а не със запалена в устата цигара при първото вдишване) - да не дишам цигарен дим.
И тъй като подозирам, че пак ще се намеси историята с въздуха в градовете - аз не карам Иван и Драган да живеят в София, а поемам своята отговорност за това, че аз и семесйтвото ми живеем в София и дишаме мръсния въздух. Аз не го замърсявам този въздух, че да принуждавам Иван и Драган да го дишат.

# 3 967
  • На земята, която е всъщност звезда.

Е, по тази логика всеки може да се тъпче яко с храна, да пие и да се дрогира, защото всичко зависи от съдбата, а и утре може да се разболее от нещо друго. 

# 3 968
Е, по тази логика всеки може да се тъпче яко с храна, да пие и да се дрогира, защото всичко зависи от съдбата, а и утре може да се разболее от нещо друго. 

Не говоря за това да скочиш умишлено от 20-тия етаж.
Но да твърдиш, че никога няма да ти се случи нещо, което е факт, че покосява и пазещи се, ми се струва наивно.

Няма проблем, да си упражнява личния избор вкъщи или на улицата! ...

На мен пък ми пречат на улицата, защото точно там детето ми при разминаване се сблъсква с дима. Предпочитам да са си затворени в пушилните, в които то няма място.

# 3 969
  • София
Там пък, на мен ми пречат! Затова даа си пушат вкъщи! Там никой нищо не може да им каже (освен свекървата  Wink).

# 3 970
  • На земята, която е всъщност звезда.

Не говоря за това да скочиш умишлено от 20-тия етаж.
Но да твърдиш, че никога няма да ти се случи нещо, което е факт, че покосява и пазещи се, ми се струва наивно.

Къде и кой в темата е използвал думата никогаnewsm78 Всички дотук достатъчно ясно и търпеливо обясниха, че рискът от такова заболяване при пушачите скача 4 пъти , а не че съществува 100% гаранция.

# 3 971
Аз не го замърсявам този въздух, че да принуждавам Иван и Драган да го дишат.

Замърсяваш го. Като краен потребител на всички стоки, чието производство или начинът им на употреба замърсява въздуха.
А Иван и Драган и аз няма да ги карам да ми влизат зорлем в заведение за пушачи, така че могат да бъдат спокойни и да си дишат "чистия" въздух в заведения за непушачи.

Колкото до клетите сервитьори и готвачи, които искат да работят в незадимени помещения - не знам дали ви е известно, но изпаренията от готвене и от скара са също канцерогенни и съдържат в себе си Менделеевата таблица.

# 3 972
Там пък, на мен ми пречат! Затова даа си пушат вкъщи! Там никой нищо не може да им каже (освен свекървата  Wink).

В пушилните ти пречат? Какво би правил човек в пушилня, освен да пуши? От всички обществени места малко представляват интерес за мен, в другите не влизам по различни причини, не мога да искам от държавата, да направи всички обществени места, че да паснат на моя милост  Simple Smile

Къде и кой в темата е използвал думата никогаnewsm78 Всички дотук достатъчно ясно и търпеливо обясниха, че рискът от такова заболяване при пушачите скача 4 пъти , а не че съществува 100% гаранция.

Беше ми зададен въпроса, мога ли с ръка на сърцето да кажа, че ако пуша, няма да се разболея от рак на белия дроб. Казвам, че не мога, дори да не пуша.
А вероятността дори да е 1 на милион, ако застигне мен, ще ми е все тая, че е рядко срещано  Peace

# 3 973
  • София
Факторът Чернобил сме го яли и ще го ядем всички, азбест са слагали дори във филтрите на цигарите за известно време, преди да разберат за какво става въпрос, поемаме сигурно цялата Менделеева таблица с храната си. Обаче ако един пушач се разболее от рак на белия дроб, това не е съдба, късмет, кофти стечение на обстоятелствата, а пряко свързано с пушенето, защото над 80% от болните от този вид рак са пушачи. Та ако ще и пушенето да е било последната капка в чашата, която прелива. 
Айде, за други видове рак да приемем, че няма особено значение. Забравих и този на пикочния мехур, там също е сигурна работата.

# 3 974
... Обаче ако един пушач се разболее от рак на белия дроб, това не е съдба, късмет, кофти стечение на обстоятелствата, а пряко свързано с пушенето, защото над 80% от болните от този вид рак са пушачи...

Няма как да се докаже дали причината е в цигарите или е същата като тази при един непушач, болен от същото.
А дори да се докаже - това е лично решение. Пушачите не искат да ви тровят, искат да си димят в газовите си камери, наречени пушилни, така както го правят хората в други страни. Не онези няколко бройки изключения.

Общи условия

Активация на акаунт