Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 112 728
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 4 020
От години.

По-либералният режим в някои страни е така добре регулиран, че ако се въведе в БГ пак ще наскочат една камара народ.

# 4 021

Снимка от преди 1.5 г., летище Мюнхен (германско е, доколкото си спомням от училище). Дори я ползвах, тогава бях още пушач.
http://i40.photobucket.com/albums/e239/ceco_vath/smz_zps600d91e3.jpg

# 4 022
Не съм забелязала кабинките миналата година. В Мюнхен миналата година не се пушеше дори в откритите общи палатки на Октоберфеста. Индивидуално решение на Баварското правителство.

И пак в Мюнхен - на външните спирки на гарите има места за пушене.

НЕ казвам, че всичко трябва да е в някаква крайност. Но с това: "в другите страни" много се спекулира.

# 4 023
  • София - Рим и обратно
Хайде стига слагахте всички под общ знаменател.

В "нормалните" Англия и Испания такива стаички няма. По германските летища също.  Пуши се на определени места навън. Даже не навсякъде.
Oх, и аз всеки път се чудя кои са тия "нормални страни" и какво се има предвид под "там си се пуши" като явно само аз не съм видяла никъде да се пуши, ни стаички, ни зали, ни никакви такива екстри не съм срещала никъде.
Ама, казах си, сигурно щото не са ми трябвали....
Пък после установих, че просто като няма какво да кажат, почват с "нормалните страни" и "там навсякъде се пуши" Laughing

# 4 024
От години.

По-либералният режим в някои страни е така добре регулиран, че ако се въведе в БГ пак ще наскочат една камара народ.

Разликата е тази, че като кажеш либерален на българин той разбира свободия Simple Smile  Mr. Green
И докато не се научи на дисциплина пълната забрана е най доброто решение.

# 4 025
...
Пък после установих, че просто като няма какво да кажат..

Поне отговаряме с неща черно на бяло, не празни приказки. По-голямо доказателство от снимка, здраве му кажи  Simple Smile Ето и за други летища. Не, въобще никъде не пушат  Simple Smile

На нашето летище има само на единия терминал, при това струва 28 лв. посещението му. В Мюнхен беше безплатно.

Разликата е тази, че като кажеш либерален на българин той разбира свободия Simple Smile  Mr. Green

Да, да, много сме по-различни от останалите, затова Франция излезе със заключението, за забраната им няма никакъв ефект и не се спазва  Joy

# 4 026
  • На земята, която е всъщност звезда.
От години.

Точно за това става въпрос. Сега е забранено и пак на много места се пуши след 22 или 24 часа. Ако се разреши след 22 да се пуши официално, ресторантьорите ще позволяват от 18.
А по въпроса за кабинките, ако се разрешат у нас, веднага ще се започне: "Ама как може, като някакви животни в клетка", или "Абе друго си е да седнеш на масичка, да си пиеш кафето, аз така не изпитвам удоволствие", или "Това е дискриминация, ние сме затворени на много малко пространство" и т.н.

Laughing, Не се сърди, човече, ти пак продължаваш с изкривената информация за Франция. Явно разчиташ хората да забравят какво пишеше в цялата статия. 

# 4 027
Laughing, Не се сърди, човече, ти пак продължаваш с изкривената информация за Франция. Явно разчиташ хората да забравят какво пишеше в цялата статия.  
ма
Напротив. Дори ще я писна пак  Simple Smile
http://dnes.dir.bg/news/frantzia-tzigari-kampania-pushachi-merki … usheneto-12618329

"Франция обяви, че кампанията против тютюнопушенето в страната е претърпяла пълен провал, предаде Франс прес, като цитира председателя на Сметната палата Дидие Миго. ...

Той подчертал, че забраната за пушене в обществени помещения, която е в сила от 2007 г., не е довела до намаляване на броя на пушачите. Днес пушачите във Франция са 34 на сто от населението, срещу 35 на сто през 2000 г. ..."

Намаляването на пушачите не се дължи на забрани. Има страни, в които намаляват, има и такива, в които се увеличават или запазват. Всичко зависи от желанието на населението. Особено пък по другите страни, където далеч не всички всеки ден са по кръчмите като българите. Дреме им на тях, че някъде било забранено да се пуши, у тях никой не им е казал - не. Ако ги спрат, това си е лично решение Simple Smile

Единственото, което прави в страни като нашата, е фалиране на бизнеса. Лощо няма, и без това са ни много  Peace

"през 2004 г. Франция е отпуснала 300 милиона евро финансова помощ на магазините, продаващи тютюневи изделия заради рязкото намаление на печалбата им след увеличаването на цената на цигарите"

Колко са глупави французите - да питат българите - няма фалирали заради по-високите цени, както и заради забраната, даже печалбите им са по-високи  Joy

Точно за това става въпрос. Сега е забранено и пак на много места се пуши след 22 или 24 часа. Ако се разреши след 22 да се пуши официално, ресторантьорите ще позволяват от 18.

Откъде си сигурна? Аз пък си мисля, че ако след цялостната забрана се намери законово решение, повече никой няма да го нарушава, за да не се върне пак пълната забрана.

П.П. Вчера срещнахме собственика на кафето до нас, питахме защо не отваря - каза - няма смисъл, зимата никой не влиза. Говоря за кафе с много постоянни клиенти, което и в най-голямата криза беше препълнено.
Не ме е грижа за собствениците на заведения, просто ме дразни като лъжат, че това въобще не се отразявало, ама хич!

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 16:54 от Не се сърди, човече

# 4 028
  • На земята, която е всъщност звезда.
ма
Напротив. Дори ще я писна пак  Simple Smile

през 2004 г. Франция е отпуснала 300 милиона евро финансова помо … е на печалбата им

"Франция обяви, че кампанията против тютюнопушенето в страната е претърпяла пълен провал, предаде Франс прес, като цитира председателя на Сметната палата Дидие Миго. ...

Той подчертал, че забраната за пушене в обществени помещения, която е в сила от 2007 г., не е довела до намаляване на броя на пушачите. Днес пушачите във Франция са 34 на сто от населението, срещу 35 на сто през 2000 г. ..."

Намаляването на пушачите не се дължи на забрани. Има страни, в които намаляват, има и такива, в които се увеличават или запазват. Всичко зависи от желанието на населението. Особено пък по другите страни, където далеч не всички всеки ден са по кръчмите като българите. Дреме им на тях, че някъде било забранено да се пуши, у тях никой не им е казал - не. Ако ги спрат, това си е лично решение Simple Smile

Единственото, което прави в страни като нашата, е фалиране на бизнеса. Лощо няма, и без това са ни много  Peace

"през 2004 г. Франция е отпуснала 300 милиона евро финансова помощ на магазините, продаващи тютюневи изделия заради рязкото намаление на печалбата им след увеличаването на цената на цигарите"

Колко са глупави французите - да питат българите - няма фалирали заради по-високите цени, както и заради забраната, даже печалбите им са по-високи  Joy

Laughing Статията ти не се отваря, а това, което си цитирала ОТНОВО, е отрязъкът, който си повтаряш като латерна. Ето го целият текст:

Пълен провал на кампанията против пушенето във Франция
Пушачите в страната са 34 на сто от населението
14 дек 2012 09:00
314

Франция обяви, че кампанията против тютюнопушенето в страната е претърпяла пълен провал, предаде Франс прес, като цитира председателя на Сметната палата Дидие Миго.

В доклад на френската Сметна палата, посветен на бюджетните средства, изразходвани за кампанията против тютюнопушенето, се изтъква, че в страната всяка година умират по 73 хиляди души от болести, свързани с пушенето.

Според Миго това е най-разпространената причина за предотвратими смъртни случаи в страната.
Той подчерта, че забраната за пушене в обществени помещения, която е в сила от 2007 г., не е довела до намаляване на броя на пушачите. Днес пушачите във Франция са 34 на сто от населението, срещу 35 на сто през 2000 г.

В доклада си Миго прави сравнение между Франция и Великобритания, където през последните 10 години броят на пушачите е намалял от 30 на 20 на сто. Според шефа на Сметната палата това се дължи на много по-строгия контрол във Великобритания върху спазването на законите срещу тютюнопушенето.

Миго обръща внимание и на факта, че през 2004 г. Франция е отпуснала 300 милиона евро финансова помощ на магазините, продаващи тютюневи изделия, заради рязкото намаление на печалбата им след увеличаването на цената на цигарите. Тази сума е три пъти по-голяма от бюджетните средства за борба с тютюнопушенето.

Според Миго единственият действащ метод за борба с пушенето е по-нататъшното повишаване на цената на цигарите и оказването на помощ на онези, които искат да се откажат от този вреден навик, посочва БТА.

Дано този път обърнеш внимание на частта, подчертана от мен, и следващият път, когато решиш да цитираш, да бъдеш по- коректна!

# 4 029
  • София
А пък това с печалбите на ресторантите и магазините... Смях.
Като не могат да печелят от отрова, ще се насочат към други решения. Е, преходният период ще боли, но ще мине. Свикнали са хората на лесна и бърза печалба, без оглед на последствията. Ще свикнат на друго...

# 4 030
Оправих линка  Peace

Именно за Англия беше този ми коментар:

Няма как да накараш пушач да спазва забраната, ако той не желае. Ще затворят всички заведения и ще ги направят на "домове". Или просто ще сложат катинара при проверка.

Пепеляши пусна линк, че пушачите след забраната намалели с 3%. Ето, ти ми посочваш, че англичаните намалели с 10% за 10 г. И причината била забраната.

Аз пък ще ви пусна графиката на българските пушачи:

2007 г.: 52.4%
http://i40.photobucket.com/albums/e239/ceco_vath/cig_zps11a855c8.jpg

Източник: http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … d.Yms&cad=rja

Ето и 2011: 39%

За 4 г. българските пушачи са намалели с 13.4%, браво на забраната! А, ама то нямаше забрана тогава - именно  Wink причината за намаляването на пушачите в Англия е същата като в България - просто все повече хора не пушат. И определено бием англичаните отвсякъде с техните 10%, при това за 10 г.  Simple Smile

61% не искат пушене на закрито. Това е мнозинството.

Аз пък обратното намерих  Joy
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1210382

# 4 031
  • София
Че то от 2008 година, мисля, започнаха да влизат в сила забраната за пушене на работното място, в обществени сгради, после разделението на зали в заведенията, плюс беше обявено, че от 2010 ще има пълна забрана, което не стана де, обаче със сигурност е имало достатъчен, ако ще и само психологически ефект. Да не говорим колко хора  са се лишили от възможността да пафкат на работа и са предпочели да спрат цигарите, вместо да се гърчат в абстиненция по цял ден.

Но ще е окаже, че Не се сърди знае най-добре и горното не е вярно. Laughing

# 4 032
Но ще е окаже, че Не се сърди знае най-добре и горното не е вярно. Laughing

Не, разбира се, вие знаете най-добре  Simple Smile
Повечето хора така или иначе не пушеха на работните си места. И не помня някой да е ревал с/у това, даже когато влезе забраната, всички бяха за Peace
Даа, изключения имаше, даже гинекологът ми 2003-та ме посрещна с цигара в кабинета си, но много бързо след това сам промени нещата, без забрани.

Да не говорим колко хора  са се лишили от възможността да пафкат на работа и са предпочели да спрат цигарите, вместо да се гърчат в абстиненция по цял ден.

Не си спомням да е имало такава забрана. Излизаш и си пушиш, освен ако не работиш в подводница  Laughing

# 4 033
  • София
Има си хас... Laughing

# 4 034
...
Пък после установих, че просто като няма какво да кажат..

Поне отговаряме с неща черно на бяло, не празни приказки. По-голямо доказателство от снимка, здраве му кажи  Simple Smile Ето и за други летища. Не, въобще никъде не пушат  Simple Smile

На нашето летище има само на единия терминал, при това струва 28 лв. посещението му. В Мюнхен беше безплатно.

Да, да, много сме по-различни от останалите, затова Франция излезе със заключението, за забраната им няма никакъв ефект и не се спазва  Joy

Не разбирам защо се сравняваш само с лошите примери ? защо примерно не направиш сравнение с Англия където няма такива стаички и хората пушат само и единствено навън и броя на пушачите значително е намалял ?

Общи условия

Активация на акаунт