Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 112 801
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 4 005
  • София
Не е демократично малцинството да се налага над мнозинството.

# 4 006
Не е демократично малцинството да се налага над мнозинството.
А кой ще определи коя група е мнозинство? Елица твърди, че пушачите са повече от непушачите и затова се налага подобно ограничение. Друг твърди друго. А и не става дума за налагане. Никой не може да застави някого насила да влезе в заведение, в което се пуши. Нека има и такива места, нека са малък брой, но да ги  има. А нежелаещите да дишат цигарен дим, просто ще си ходят на местата, където не се пуши. Аз лично не бих се хранила в задимена среда, но понякога ми се иска да си изпия кафето с цигара в заведение, например. Рядко, но ми се иска.

# 4 007
При положение, че масово се пуши по заведенията (дори пред Бойко Борисов  hahaha), как забраната е причината да ги спрат?

Мен пък никой не дошъл да ме пита защо съм ги отказала, а вече 2 месеца минаха, направо съм им сърдита  Crossing Arms
Ако ме четат, да си отбележат там и да ме изключат от статистиката!!!  Mr. Green

# 4 008
  • София
61% не искат пушене на закрито. Това е мнозинството.

# 4 009
61% не искат пушене на закрито. Това е мнозинството.
Как точно ги изчисли? Нали се сещаш, че проучванията могат да дадат всякакъв бойкоугоден резултат?

# 4 010
  • София
Вярвам на това проучване, защото отговаря на нагласите в моите среди и в тези на мои познати и близки. А и защото ми отърва  Wink

# 4 011
  • # супернатурална #
А аз вярвам на очите си. В момента на практика се случва точно това, за което мръняме почти всички пушачи. През деня, в сладкарниците, в ресторантите - изобщо на местата и по времето по което излизаме с децата си - не се пуши. На поразия се пуши по нощните клубове. Така, че ако бях непушач щеше да ме е много яд, не защото е задимено, а защото уж е забранено а всъщност е разешено. Хубаво е, че говорите за закони, които да формират някакъв нов вид здравословно поведение и съзнание. Но в някои случаи съзнанието и поведението формират законите. Струва ми се, че това е един такъв случай. И в крайна сметка властимащите ще прогледнат, щото в момента си затварят и двете очи за това, което се случва. А нещата се случват съвсем естествено - както водата си намира път и си прави корито. Чувала съм за Япония, че в парковете и градинките не очертават предварително пътеки. Засаждат всичко с трева, а след известно време асфалтират там, където е отъпкано, тоест хората и нуждите им определят пътеката. Японците са мъдър народ, ей!  Laughing

Кажи едно нещо, което го слагаш в устата си по-често от цигарите или поне със същата честота.

Ще кажа две. Храна и въздух.

# 4 012
  • Ямбол
...

Кажи едно нещо, което го слагаш в устата си по-често от цигарите или поне със същата честота.

Ще кажа две. Храна и въздух.
В кое от двете има толкова вредни вещества, колкото в цигарите? Или поне на половината.
Освен това не вярвам да се храниш толкова пъти на ден, колкото цигари изпушва средно статистическият пушач(да кажем 20).
Понеже се закани по този начин:
Добре, че за останалите неща, които слагаме в устите си, няма такива хубави и подробни описания  Laughing

# 4 013
а някои работодатели стават още по-гадни - забраняват и пред магазините и офисите да се пуши, защото прави лош имидж. На мен като на клиент винаги ми е било неприятна картинката на накацали продавачки пред вратите на магазините, с кафе и цигара в ръка, бъбрят си, и ако случайно понеча да вляза в магазина, ми хвърлят един такъв поглед, все едно са бебета и съм им взела залъка от устата - демек, нарушавам им правото да пушат и пият кафе. Е, хубаво, казвам си, явно клиентът не ви е важен, та ще отида в магазин, в който искат да ми вземат парите! Понякога се чудя началниците не виждат ли колко грозно и неприветливо изглежда!

Като изключим мнението, че изобщо не трябва да се пуши, не е ли по-добре да има стаичка, където да се пуши, а не пушачите да се изтъпанват пред офиса или да се крият по ъглите.  А непушачът не винаги е по-кадърен работник от пушача.   На мен ми е неудобно , когато продавачките веднага загасят цигарата и хукват да ме обслужват. Но на теб ти е гот - нека им е. 

# 4 014
  • # супернатурална #
Понеже се закани по този начин:
Добре, че за останалите неща, които слагаме в устите си, няма такива хубави и подробни описания  Laughing

Къде съм се заканила  newsm78

Фокусира се върху вредното съдържание на цигарите защото само те са изследвани. Поне знаем какво гълтаме като пушим  Mr. Green Да си попадала на състава на въздуха, особено в пиковите часове? Мислиш ли, че изписват всички Е-та в етикетчетата? Под една или друга форма ядем  боклуцичави храни, събрани от цял свят. Попадала съм на полуразмразено месо, продавано за "прясно". А уж го купих от производител. Колко му е да е внесъл 20 годишно от някъде.

# 4 015
  • София
стаичка, ама пушенето в сградите е забранено! Изобщо, дойде време, в което пушачите просто трябва да се примирят, че са изгубили не само битката, но и войната! Нека го приемат като шанс да се оттърват от един вреден и скъпоструващ във всяко едно отношение навик.  Peace

# 4 016
  • София
Ще пуши в стаичката, а като излезе от нея, ще мирише на рози или в най-лошия случай - на зюбмюли...
Не е решение. Поне не за търговски обект. Не е незаконно да вониш, обаче не е търговско. Пак конфликт на интереси.

# 4 017
стаичка, ама пушенето в сградите е забранено!

А пък по летищата в нормалните страни си ги има.
България не е от тях. Другите хора имат права, българите не, явно трябва да сме доволни от това  Peace

# 4 018
Хайде стига слагахте всички под общ знаменател.

В "нормалните" Англия и Испания такива стаички няма. По германските летища също.  Пуши се на определени места навън. Даже не навсякъде.

# 4 019
По германските летища също.  Пуши се на определени места навън. Даже не навсякъде.

Откога?

Общи условия

Активация на акаунт