Счетоводител в нужда се познава 3

• 46 969
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
А ако не започна веднага работа,а след 2-з месеца ще имам ли право пак на отпуска на новото място?

# 631
А ако не започна веднага работа,а след 2-з месеца ще имам ли право пак на отпуска на новото място?
Да. Пропорционално на оставащите и отработени  дни до края на годината.

# 632
Благодаря,златни сте  bouquet

# 633
  • София

Правото на ползване на отпуск се придобива еднократно и завинаги така да се каже Wink, а ти със сигурност го имаш, щом тук си била 7 години.

# 634
Съществуват и хубави сайтове с видео обучения в тази сфера, така че да можем сами да си правим счетоводството. Предлагам ви един приятен сайт, но е платен.
http://www.video-seminars.com/home

# 635
  • Варна
Някой бил ли е/е вещо лице?

# 636
  • Пловдив
Момичета,какво се случва,ако се забрави да се подаде декл.7 за ЗОВ Rolling Eyes
Майка ми спряха да я осигуряват ноември или декември мин.година.Внася си здравните,даже от тая година и подавам и декларацията,която казва вноската за кой месец се отнася...но кой да се сети за 7-ми номер ooooh!

# 637
а сега коя декларация подавате?

от тази година ако няма Д7 , то няма как да обвържат здравните и висят като неплатени, независимо че сте дали пари.
Ако сега подадете Д7 ще има глоба- обаче ще ви излъжа за сумата .....
иначе давността й е една година- ако ви се чака до ноември с прекъснати здравни права....

# 638
  • Бургас
Момичета,какво се случва,ако се забрави да се подаде декл.7 за ЗОВ Rolling Eyes
Майка ми спряха да я осигуряват ноември или декември мин.година.Внася си здравните,даже от тая година и подавам и декларацията,която казва вноската за кой месец се отнася...но кой да се сети за 7-ми номер ooooh!
Каква е тази месечна декларация ?

# 639
  • Пловдив
Аха...

Ами това месечно не е декларация,а пише Заявление по чл.2а от Наредба Н-8 от 2005г. за съдържанието,сроковете,н-на и реда за подаване и съхранение на данни от работодателите,осигурителите за осигурените при тях лица,както и от сомоосигуряващи се лица.

# 640
  • Бургас
Мерси, намерих го прил.10

# 641
 Копирам от др.подфорум, че е малко спешно.

Здравейте!

Имам следният казус.Майка, която ползва майчинство от социалните/100 лв./.В края на месеца детето навършва 1 година.Чула съм, че ако сега намери фирма, в която да сключи тр.договор и отработи поне 10 дни , след това ще може да излезе пак в отпуск за гледане на дете още 1 година/т.е. втората година/. Майката има тр.стаж от минали години, просто към момента на забременяване и раждане на детето е безработна. Ще съм благодарна на помощта Ви .

# 642
  • Бг

Здравейте!

Имам следният казус.Майка, която ползва майчинство от социалните/100 лв./.В края на месеца детето навършва 1 година.Чула съм, че ако сега намери фирма, в която да сключи тр.договор и отработи поне 10 дни , след това ще може да излезе пак в отпуск за гледане на дете още 1 година/т.е. втората година/. Майката има тр.стаж от минали години, просто към момента на забременяване и раждане на детето е безработна. Ще съм благодарна на помощта Ви .

Радинела, да, така е. Ако след като й свърши изплащането на обезщетение от социалните си намери някъде да я назначат на безсрочен трудов договор ще може да получава платеното майчинство до 2 год. възраст на детето. Щом отговаря на изискванията за стаж, няма проблем, само трябва след като я назначат, и да кажем една седмица я водят на работа, да си попълни декларацията и за ползване на майчинството и я представи на работодателя.

# 643

Alexa_a Много благодаря !!!

# 644
  • В полите на Пирин планина

Здравейте!

Радинела, да, така е. Ако след като й свърши изплащането на обезщетение от социалните си намери някъде да я назначат на безсрочен трудов договор ще може да получава платеното майчинство до 2 год. възраст на детето. Щом отговаря на изискванията за стаж, няма проблем, само трябва след като я назначат, и да кажем една седмица я водят на работа, да си попълни декларацията и за ползване на майчинството и я представи на работодателя.

Не е нужно договорът да е безсрочен - може и да е срочен за една година например. Нужно е просто жената да е осигурена, за да ползва отпуск за гледане на дете. Също така е нужно да има само един отработен ден, за да влезе в сила договорът й и може да излезе в иотпуск за гледане на дете. Това всичко, ако има поне 12 месеца осигурителен стаж.

Общи условия

Активация на акаунт