Счетоводител в нужда се познава 3

• 46 975
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
Чл. 45. (1) (Доп. - ДВ, бр. 99 от 2011 г., в сила от 01.01.2012 г.) При поискване от лицето работодателят по чл. 49, ал. 1 издава не по-късно от 31 януари на следващата година служебна бележка по образец за придобития през годината облагаем доход и за удържания през годината данък. В служебната бележка се включва и данъкът, удържан или възстановен на работника/служителя при определяне на годишния размер на данъка.

А също и за изплатени суми.

# 91
А за какво ти е нова бележка, какво е различно по отношение на чл 45  newsm78

# 92
Аз пуснах днес декларации по ДДС, но беше беше точно преди да си тръгна и не знам дали са минали.

# 93
  • София
Аз пуснах снощи декларации обр. 1, ще видя днес как стоят. Но е възможно да приемат за обработка и да ги обработят след 7-ми щом така казват.

А аз се чудя сега като си платя едно старо ДОО дали ще ми го отнесат където трябва или трябва да искам разпределяне на плащането със заявление, защото имам и стари неща, които са с изтекла давност, но още не съм подала заявлението за отписването им.

# 94
  • Варна
Здравейте! Може ли някой да ми препоръча софтуер за електронни фактури - подписване с елекртонен подпис и с потвърждаване при получаване.

Може и като съобщение, ако се счита за реклама.

# 95
От вчера две уведомления за назначаване висят и чакат обработка...ако се обработят чак след 7 януари, работниците не могат да постъпят на работа  ooooh!

# 96
  • В полите на Пирин планина
От вчера две уведомления за назначаване висят и чакат обработка...ако се обработят чак след 7 януари, работниците не могат да постъпят на работа  ooooh!

Аз имам за освобождаване от вчера и двете си стоят за обработка...

тодоричка, доколкото четох тези суми, които са с минала давност, т.е. преди 01.01.2008 г. ще стоят, без да се пипат през 2013 г. и ако лицето не подаде заявление за отписването им ще "цъфнат" като задължение на 01.01.2014 г. и ще се погасяват тогава от постъпили суми  Thinking

# 97
  • София
Надявам се да е така. Аз също така го разбирам като чета, ама да видим. Като платя и си проверя пак задълженията (този път ще ходя на място) ще споделя.

# 98
  • Варна
Може ли малко консулт:
при изтичане на периода, по време на който се изплаща обезщетение от Трудова борса, необходимо ли е да се уведомява специалиста или да се подават някакви документи... ?  newsm78
Благодаря!

Честита Нова Година!  Simple Smile

# 99
  • В полите на Пирин планина
Може ли малко консулт:
при изтичане на периода, по време на който се изплаща обезщетение от Трудова борса, необходимо ли е да се уведомява специалиста или да се подават някакви документи... ?  newsm78
Благодаря!

Честита Нова Година!  Simple Smile

Не.

Трябва да подадеш Декларация, че сама ще си внасяш здравните вноски, ако все още си безработна и не вземаш обезщетение.

# 100
Здравейте, моля за малко помощ. Трябва да издам УП2 на лице, работило от 01.11.1996г. до 30.09.2002г. във фирмата. Не съм попълвала досега УП2. Като чета указанията на гърба, стигам до извода че месеците от 1996г. не трябва да ги пиша. Периодите трябва да са следните: 
01.01.1997 г. до 30.06.1999 г
01.01.1997 г. до 30.06.1999 г и и за 2000,2001,2002 отделно? Моля кажете правилно ли е?

# 101
# 102
  • София

Кое по-точно? На мен ми отваря електронните услуги на НАП. Нещо не разбрах. Би ли пояснила.

# 103
И аз съм така. Ами то днес в сайта на НАП видях, че има нов програмен продукт за ТД и току виж ми ги върнали. А 3 дневния срок, за да ги занеса на ръка, ще е изтекъл. Питах по телефона, ако утре в 17 ч. ми ги върнат аз какво време ще имам да реагирам, при положение, че е тяхна вината. Те ми казват да ида с всичко подадено по ел. път и ще го оправели. Ама хич не им вярвам.

# 104

Кое по-точно? На мен ми отваря електронните услуги на НАП. Нещо не разбрах. Би ли пояснила.

Здравната вноска за самоосигуряване. Излиза още със старата мин. заплата.

Общи условия

Активация на акаунт