ВМ НВХ - част 54

• 43 521
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Определено има нездрав вид Искра Simple Smile
И изобщо не ме касае какво яде всъщност...
Не искам да изглеждам така...
И колкото и еретично да звучи като се замислиш Жижи , защо в Освиенцим ни един с такава обмяна не попадна ?Да гладува и да дебелее ?
Вярно е че формулата Изядено=Изразходено е доста опростена , не е равенство , по - скоро везна с "метаболизъм " по средата .  Колкото и да е забавен метаболизмът и колкото и вода да се задържа все пак при нисък приход обикновено в повечето случаи , когато не говорим за чудо...се отслабва Simple Smile

Аз направо ще си го кажа: Като преяждаш с власт, така се получава!

Хората на палео режим не ядат огромни количества храна, а достатъчно малко, за да се заситят. И това не е от лишаване, идва естествено. Фидоската може и да лапа мръвки, обаче към тях със сигурност попадат и хлябове, пърленки, питки, да не говорим  за сладките неща. Веднъж завърти ли се колелото, човек започва да преяжда с всичко и не може да се контролира изобщо. Така се получава и калориен приход няколко пъти повече от необходимото. И аз съм преминавал през такива моменти като тийнеджърка и това ужасно ме потискаше. Беше ме срам да ям пред хората.

А че има хора, които напълняват от малко калории, също е вярно! Лично познавам такива, които ядат колкото мене, а са ужасно дебели и не могат да отслабнат. Но ядат основно въглехидрати, хляб, картофи - домашно готвено, по малко, уж за да отслабнат, и не става.  Sad

# 466
  • SA
Ох, ужасно ми е неудобно да коментирам хора като Фидосова. Без да знам подробности, сьм убедена, че това са хора сьс сериозни нарушения в обмяната на веществата, без значение от какво са причинени - неправилно хранене, ендокринни заболявания, прием на медикаменти... За мен всяко надвишаване на нормалното тегло с повече от 10-15 кг си е болест, независимо че човек се чувства добре и няма особени оплаквания. Последствията се усещат след години - било сьрдечно-сьдови заболявания, диабет, ставни оплаквания...
Но истина е, че сигурно едно 90% от хората с екстремно затльстяване са така заради неправилно хранене- не заради нарочно преяждане, а точно защото приемат неправилните за тях храни.
За рибката - много обичам риба и често си хапвам. Почти не ям риба от рибарници. Предпочитам прясно уловена - сладководна, или океанска. По отношение на замьрсяването на рибата с тежки метали, особено с живак - чела сьм, че рибки с кратьк живот почти не натрупват такива. Затова си хапвам сардина от консерва поне 2 пьти седмично. Кожата на рибите, приготвени на скара ми е много вкусна и сьщо я ям с удоволствие, без да сьм напьлно сигурна дали това е особено полезно.  Simple Smile

# 467
  • В Балкана
Аз направо ще си го кажа: Като преяждаш с власт, така се получава!

Не мисля. От преди да влезе във властта е с наднормено тегло. Със сигурност става въпрос и за заболяване, но дали то е било причината или следствието.. В комбинация с преяждане, стрес и джънк. Примерно де. Не я познавам и не знам.

И аз обичам риба, ама не обичам да се занимавам с кости.  Laughing

# 468
Добро утро.
Режимна съм, днес закусих две първежи яйца с бекон и горчица.
Та изках да попитам грешка ли е ако от време на време съм яденото слагам по езна лъжица горчица - ей така, за вкус  Rolling Eyes

# 469
Горчица от време на време не мисля, че ще е проблем Wink

Наистина има хора, които достигат много високо тегло, без да проявят здравословни проблеми, но 100% е въпрос на време... Сред шведите има един такъв човек - Томи Рунесон, много е известен сред привържениците на режима с това, че е намалил теглото си наполовина - започнал е от 174 кг, а сега е 80 и нещо. Той пише, че не е имал здравословни проблеми, дори ставни, което за мен е учудващо, все пак тези килограми си тежат доста на ставите... Но той самият не чувствал никакъв физически или психически дискомфорт, защото винаги си бил с наднормено тегло, само се сблъсквал с практически неудобства, като например нуждата да пазарува от специални магазини и да се удължава заради него предпазният колан в колата или самолета. Не бил правил опити да отслабне обаче. Чак когато прочел за ВМ-НВХ и че човек може да отслабне много без лишения, започнал и успехът му бил страхотен. Но той е вероятно от малкото хора с толкова значително наднормено тегло, които не са имали здравословни или психически проблеми. И най-вероятно в бъдеще е щял да се сдобие с болежки от килограмите, то е неизбежно...

Ох, жал ми е, наистина ми е жал, като виждам хора с много наднормени килограми. А като виждам деца със сериозно затлъстяване, ми е още повече жал Cry

# 470
Благодаря Шоки  Grinning
Има ли някъде рецептата за тези "опалянки"  - за да не се разправяте с мене да я пишете тук.

# 471
  • В Балкана
В темата за рецепти ги има. В това мнение на Петя - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=675266.msg22805121;topicseen#msg22805121

Опалянки – да споменем и тях, благодаря на Cioccolata, която ни ги предложи

Рецептата е: 3 яйца, 85 (или в друга версия 100) грама "Филаделфия" и малко сол
Отделят се белтъците и жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг с малко сол. Отделно се разбиват жълтъците със сиренето. Накрая внимателно сместа с жълтъците се добавя към белтъците. Пекат се в намазнена тава под формата на 6 купчинки - за трийсетина минути на 150 градуса. Стават за сандвичи

# 472
Психологията на дебелият човек ми е до болка позната ( отвътре ) .
Радостта от храната е  нещо сигурно , винаги доставя удоволствие , никога не изисква нещо от теб .
Обаче плюскането е занимание самотно Simple Smile (Да ме прощава за аналогията Бредбъри) . Дебелите хора са социално неприемливи , винаги има присмех , винаги има удар по самочувствието...Срам те е дори да се храниш пред другите . И ти трябва утеха...и кой те утешава най - добре ? Храната  Twisted Evil
И така порочният кръг се затваря...Да не говорим за ситуациите в които храната замества абстиненция ( за цигари говоря....) Когато спрях да пуша ми беше ясно че не бих понесла и друга рестрикция и ядях каквото си ща . Е , битката с килограмите оттогава продължава 8 години с променлив успех . В момента съм в неприемлива за мен фаза , не сега е момента за битка обаче....Други лични грижи са ми на преден план...и гледам да не прекалявам с глупости , но май ям доста кисело мляко...Понаддала съм обаче .
В този смисъл в разговорът който водим за дебелите всички имат известна правота .
Преди много време гаджето ми беше казало :"Твоят живот се върти непрекъснато около храна ! Или готвиш нещо и си в готварския сайт , или нещо не ядеш , или си на фитнес и някаква диета....В този живот с център "храна" нещо явно липсва ! "

# 473
# 474
  • София
Попрочетох темичка, записвам се да я следя изкъсо. От няколко седмици чета и вече съм сигурна, че това е правилния начин на хранене, сега остава само да го изпробвам върху мен Mr. Green
Имам един въпрос обаче, вие които го спазвате от много време, как храните децата си, по същия начин или newsm78 Embarassed

# 475
Аз нямам деца, но в Швеция последователите на ВМ-НВХ хранят децата си общо взето по същия начин, само с повече плодове и от време на време картофи, нещо сладко, пица. Но не и в същите количества, в които обикновено се консумират тези храни. А има и такива, които хранят децата по абсолютно същия начин - без тестено и сладко и с минимално количество картофи и ориз.

# 476
Да съобщя - в "Кауфланд" са пуснали намален овчи кашкавал на FRESCO ( това е копривщенската фирма за био - храни ) , отлежал и невероятно вкусен . Та ако има наистина " деликатес" ( намигането е към оная реклама..) то това е точно този кашкавал .

# 477

то в оная реклама е 'деликатес', защото не е сирене  Whistling
с палмово масло е  Whistling

# 478
Мда, рекламират го като деликатес, защото нямат право да го нарекат сирене - точно заради растителните мазнини Sunglasses И изтъкват "предимството", че не съдържало холестерол Rolling Eyes Много е подвеждаща тази дума "деликатес" #2gunfire

# 479
привет-мривет набързо

моят тийн яде всичко
от нищо не го лишавам
но забелязах, че когато има истинска храна, консумираните боклуци рязко намаляват
единствено го ограничавам в яденето на хляб и сладко, защото виждам, че също като мен не може да се спре

тази Искра даже не я бях чувала
сега покрай вашите коментари я гугълнъх
 #Crazy
и аз съм била дебела и според мен се търкалях, ама тя се търкаля повече
не знам как няма никой около нея да я накара да си види инсулиновите нива
а един специалист сигурно и друго би искал да се изследва
дано някой ден попадне на точния човек, че това хич не е добре
даже сега да няма оплакване, всичко това  си  носи отражение и в един момент ще стане лошо

иначе да си кажа - до сега спах  Embarassed
и бях толкова гладна, че даже на сън ядох, съвсем режимно
и сега преди малко мушнах една сериозна закуска - 2 резена моцарела, 2 резена пушена сьомга, 3 яйца, лъжица сметана и 2 слаби кафета  Embarassed
сега май направо ще обядвам в 18-20 и това ще е за днес

чета усилено книгата за сладката кръв
много интересно
като свърша ще се опитам да направя кратък обзор
а авторката е невероятна красавица, а и умна пу пу

хайде до скоро
и лек ви ден от мен

Общи условия

Активация на акаунт