ВМ НВХ - част 54

• 43 503
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
Шоки, точно от такива загрижени роднини са шоколадите  #2gunfire Но на малкия няма да ги дам, даже и постепенно.....той е на 2г. и 2м. и все още не му давам  Laughing

Най добре да ги раздам тук-там...така ще мирясам Simple Smile

А това с ВЦ-то и проблем и при мен. Сената ми действа на мен, но се притеснявам да не привикна с нея.....

# 421
Честита ви 2013 и от мен:) Пожелавам ви здраве, за всичко останало има Мастеркард Simple Smile
Аз си ям добре, твърде разнообразно и само отчасти режимно. Имам въгленчоци в менюто, но като тегля чертата не са кой знае какво. Все още не ми се отразяват (или аз не се виждам ясно ), но по дрехите промени нямам. Не се терзая много, и да ви кажа по празниците освен, че просто се хранех по-редовно и маалко повече като количество нямам кой знае какви грехове - мезенца, пържолки, езици, туршийки и салатки - това ми бяха основните храни. Не съм преяждала като свиня с изключение на Бъдни вечер и то главно от многото вода и явно организмът ми категорично не можа да понесе обемната храна като купа боб и парче питка.

# 422
Веси, или ги подари или хвърли
Аз хвърлям доста боклуци, купени от моите

Далокастро, от такива съвети аз се пазя
И спирам да чета подобни източници, това ми стига, за да им нямам доверие
От такива съвети се докарах наврмето до хиперинсулинемия и да се търкалям

Много интерсна идея за майонеза без яйца
Ще жертвам малко зехтин и ще я пробвам

# 423
Даликастро, сега погледнах линка - ами, до голяма степен отговаря на палео храненето. Разбира се, можеш да пробваш този вариант за известно време и да направиш сравнение. Трябва ти да си прецениш, а най-сигурното е да пробваш и да си направиш изводите.

# 424
Шоки,аз съм хвърлила око на ето това палмово маслоhttp://www.iherb.com/Jungle-Products-Red-Palm-Oil-14-oz-397-g/30274-в Бг е доста скъпо.Палмовото масло е естествено твърдо при температури под 25 градуса,има 2 фракции-палмолеин-течна,и палмстеарин-твърда.Хидрогенира се течната фракция за промишлени цели.Категорично натуралното НЕ съдържа холестерол и трансмазни,освен това е традиционно използвана мазнина за готвене в тропическите страни.

# 425
Благодаря, Лиу!  bouquet

# 426
  • на острова на мечтите
Позволявяам си да пиша, макар че не се подвизавам в тази тема! Засега само разглеждам, като възможен вариант за моят мъж. Май е много подходящо за него този вид хранене.
Тук, в Сицилия имам предвид, майонеза се прави със слънчогледово олио, защото зехтинът е много силен! Ма, колко е странен света, все се прави това, което нямаме. В смисъл, в България-майонеза със зехтин, тук, където зехтинът е основно олио- със слънчогледово олио Mr. Green
Но не мога да не ви споделя моята майонеза, която всъщност взех на заем от един приятел, но е страхотна. Значи, ето какво е необходимо: 1 цяло яйце, около 300мл. слънчогледово олио
 Grinning, няколко капки соев сос, щипка сол, сокът от един голям лимон, горчица,около една супена лъжица. Слагам всичко в чашата за бъркане и пасирам. Става невероятно плътна и вкусна.
Авокадото аз мажа на филийка вместо масло. Но ако сложите авокадо, лим. сок, малко сол и една краставица,чесън,една скилидка, няколко орехови ядки и пасирате става чудна разядка. Нещо като млечна салата.
Иначе наистина е бзвкусно!

# 427
  • SA
Да ви питам за сьвет- в дилема сьм тези дни дали да си купя пудовка от 8- 10 кг, или два дьмбела от по 4-5 кг?
На мен любимата ми рецепта с авокадо е размачкано на пюре и разбьркано с една консерва парченца риба тон в собствен сос, сол и лимонов сок.

# 428
  • Пловдив
Камелот, зависи какво и как си тренирала досега. Пудовка от 10 кг си е сериозно, поне за мен (аз карам с 4 кг, макар че май ми е лека). Така че ако нямаш дъмбели, по-добре дъмбели. Голяма част от упражненията с пудовка могат да се правят и с дъмбели. Wink

# 429
  • SA
 yulinga,  Hug .
Нямам особен опит в тренирането с тежести, е имах едни дьмбели от по 2 кг , но не ги и броя тях.  Embarassed Ти какви упражнения правиш с дьмбели? Може и на лични, за да не разводняваме темата.
Приемам всякакви сьвети в тази насока, че сьм много назад , а сьм решила сериозно да се вземам в рьце!  Simple Smile

# 430
Добро утро.
Вчера си купих сирене Ементал /на етикета пише 30% масленост/, та искам да попитам става ли да режима  Simple Smile

# 431
kameloth,вземи си пудовката-много неща можеш да правиш с нея.
За Коледа направиж домашна майонеза с масло отгроздови семена-и на мен не ми харесва със зехтин.

# 432
Светлана, според мен става всякакво сирене или кашкавал. Само ако се търси намаляване на белтъчините, изварата и котиджът са неподходящи, донякъде и рикотата - те са с много високо съдържание на белтъчини и сравнително ниско на мазнини. Но ементал не е в тази категория.

# 433
Благодаря ти Шоки   bouquet
Извинявам се за "лаишките" въпроси понякога, и а за напред Peace

# 434
  • Варна
За много години и от мен, живи и здрави да сте!
Пак съм почти стриктно в режима, виното ми
бърка плановете само.  Sunglasses  Относно ФФ на  advokat
Цитат
сутрин - мазно кафе - масло и течна сметана
    около 11 ч. - 1 авокадо;
     около 14 ч. - 2 твърдо сварени яйца с 30 грама майонеза;
    около 17 ч. - 30 гр. сурова макадамия;
     вечер - 50 грама варено пилешко месо с 30 грама майонеза
Бих заменила майонезата с маскарпоне, пилешкото
месо, ако държиш  да е от пернато с патица, че е по-блажничка.
Напоследък съм луднала по патешко, дробчета, гъши дроб и
прочие производни. Освен това ме заредиха и с конско месо,
така че от към белтък съм ок. ред е джумерките,пръжките и сланината.
След Йорданов и Иванов ден ще направя и аз един бърз ФФ.
btw маскарпоне+какао феноменална комбинация.
Любимото ми упражнение с пудовки, става с шестограмни дъмбели.

Общи условия

Активация на акаунт