ВМ НВХ - част 54

• 43 526
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
... карай на Jackie Warner Personal Training - Power Circuit Training или Workout one-on-one with Jackie Warner дето бяхме говорили преди....

Откъде мога да си сваля тези упражнения?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=689041.0

# 451
  • SA
kameloth, виж това интервю на Алек Болдуин с д-р Lustig Robert Lustig: Transcript за  "Fat Chance: Beating the Odds Against Sugar, Processed Food, Obesity and Disease" , може да ти е интересно   bouquet

Благодаря!   bouquet Разбира се, че е интересно!

# 452
Светлана, на предната страница Лиу е писала, че прави майонеза с масло от гроздови семки.
Ако пък се пробва с равни количества мляко и някакво масло?  Rolling Eyes
Аз в моя град трудно ще намеря масло от гроздови семки  Mr. Green  Wink
 Да, някой може да даде друга идея  Peace

# 453
Риба много обичам-за съжаление повечето дето са търговската мрежа са от развъднник. Децата не мога да ги накарам да ядат скумрия-тя е най-естествената -по мое мнение.Дива сьомга в Бг няма.Преди време опитах дива ципура-по френско като бях  Mr. Green-много по-вкусна е от купешката,ама...Като съм си в родния град-на Дунава ,с удоволствие хапвам рибка също.Иначе редовно си правя прясноосолена скумрия,дори тази сутрин това ще закусвам.

# 454
Вярно е, че много се пише за натрупването на тежки метали, обаче пък наскоро четох, не помня къде, че в рибите винаги е имало олово, а на хората не им е пречело newsm78 Но полезността на рибите от рибарник е значително намалена... Това не значи да не се яде риба, но просто ползите не са толкова, колкото на хартия. Аз лично не ям много често, но ми харесва и сьомга, и скумрия, а през есента ми носеха по един прясно уловен шаран на седмица, така че и на шараните им свикнах, макар че определено от месата най-много предпочитам свинско.

По повод на това какво е имало винаги и не е пречело, само напоследък е започнало да пречи: четох, че хеликобактер си е съжителствал мирно с хората още от праисторията и не е бил проблем, не е причинявал язви и рак. Започва да ги причинява, когато се повиши кръвната захар. Ето от този блог е статията: http://high-fat-nutrition.blogspot.ca/search/label/Helicobacter%20and%20glucose Авторът има много ценни статии по много въпроси и горещо го препоръчвам, макар че обясненията са доста специализирани.

# 455
  • В центъра на мръсотията
allexa, благодаря!   bouquet

# 456
Cioccolata, твоят линк   bouquet  ме отведе до друга публикация Kwasniewski; praise the lard .
Не е нещо ново, но е интересно да се прочете.

# 457
Дами, а вие хапвате ли редовно рибка ? Защото аз да. Обаче имаме спор в къщи по повод кожата - да се яде ли или не ... Според мен е пълна с фосфор и там са най-вече мазнините, спорд домашните - там са се струпали най-много олово, цинк, кадмий (тежки метали) ..., т.е. всичко от замърсяването в океана. Или пък трябва да не ям дива сьомга, а само питомна  newsm78

wyprosyt e mnogo sporen
по треската напр има някакви паразити като гнусни червеи

а питомната риба е  Sick
виждали сме как ги отглеждат - в едни огромни заградени пространства ври от хиляди риби
казват, че рибата била там в собст. си урина и ексременти и затова не се препоръчва

от друга страна дивата я дават замърсена

изобщо голяма дилема

ако можете сами да си ловите е най-добре

ама у нас като знам как имаме такъми за хиляди евро и хванати само няколко малки рибета ...  Laughing

# 458
  • В Балкана
Доживях! Загриженост към мен във фейсбук!
Мой приятел споделя връзка от блога на Любомир Иванов - http://lubomirivanov.com/544/ . Без негов коментар. Аз коментирах и отговорът от негова страна е - "Не съм съвсем съгласен с теб. Публикувах го това, заради теб и ще ти споделя личния си опит."
От загриженост към кръвоносните ми съдове и вероятно изгледите да стигна Искра Фидосова по размери. Въпреки, че не вярвам тя да яде сланина и пържоли.

Имам си и връзка на стената - за царевицата и нейните "вълшебни свойства"- http://www.bonduelle.bg/carevica#.UOk7Ux6ijrA.facebook  Laughing

Онези от вас, които са ми приятели във Фейсбук, вероятно са забелязали, че аз не промотирам режима, нито хуля въглените.. Но въпреки това, явно не е тайна, че се храня мазно.  Laughing

# 459
ГАЛИ_ГЕ, и аз прочетох за диетата на Квашниевски и си спомних, че Милко е споменавал нещо, но не знаех подробности. Много интересно ми беше да прочета  Simple Smile

# 460
Rain* ,
какво си хапва Искра не се знае , но със сигурност е доста . Нищо чудно и мазничко да хапва , но заедно с въглени на воля .
По въпроса за рибата...много обичам , и не се лишавам никога . Най - хубаво е като си взема от рибарите , тъкмо уловена...Тая година имаше много чернокоп , умните хора си напълниха фризерите , ама Тони проспа момента . Инак пържих сафрид с мас , а и детето хапна...обичам и миди , и рапани ( милото вади , поне вадеше миналите години ) . Знам колко са замърсени , знам и Черно море какво е...но обииичам . Инак миди хапваме и от "Дълбока". Пъстърва също , и ципура , и сьомга обичам ( да , да , знам какви са гадости всъщност , но толкова обичам ...)

# 461
  • Пловдив
Аз пък мисля,че не е толкова сигурно,че Искра Фидосова яде много,на мен ми изглежда болна от нещо.Познавам и др.хора,които са пълни вследствие на заболяване,а не на много ядене.Друг е въпросът защо не се лекуват,но отстрани е много лесно да се правят умни заключения.

# 462
Определено има нездрав вид Искра Simple Smile
И изобщо не ме касае какво яде всъщност...
Не искам да изглеждам така...
И колкото и еретично да звучи като се замислиш Жижи , защо в Освиенцим ни един с такава обмяна не попадна ?Да гладува и да дебелее ?
Вярно е че формулата Изядено=Изразходено е доста опростена , не е равенство , по - скоро везна с "метаболизъм " по средата .  Колкото и да е забавен метаболизмът и колкото и вода да се задържа все пак при нисък приход обикновено в повечето случаи , когато не говорим за чудо...се отслабва Simple Smile

# 463
Искра Фидосова според мен (напълно непрофесионално, естествено) има и някакво заболяване на щитовидната жлеза, и вероятно си отговаря и на всички критерии за метаболитен синдром. Така че би спечелила много, ако мине на ВМ-НВХ... Разбира се, не знам сега как се храни, но някак не ми се вярва да набляга на месо и зеленчуци...

# 464
Сега чета една статия за ефектите от фруктозата и глюкозата и по този повод се сетих за нещо, което научих наскоро - става въпрос за агавето и сиропа от агаве. Не съм ползвала, а и не бих купувала сироп от агаве, но разбирам, че се води по-безвреден подсладител заради високото съдържание на фруктоза. Фруктозата обаче, за разлика от глюкозата, наистина не повишава значително кръвната захар и инсулина, но също така не повишава ситостта и не намалява чувството за глад, пак за разлика от чистата глюкоза. А и знаете, че при голяма консумация на фруктоза черният дроб, който е единственият, който я преработва, изнемогва и я превръща в мазнини, от което и той самият се омазнява (което може да доведе до стеатоза), и се повишава нивото на триглицеридите в кръвта и на складираните мазнинки.

С две думи не ползвайте агаве Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт