Коледните празници са на прага, всяка ЯНУАРска мама да се стяга! - 9

• 32 515
  • 738
  •   1
Отговори
# 15
Тони една мама в фейсбук ми каза,че заради котления камък да не се ползва каната,явно затова са ти казали на теб реотана да не е вътре.

pepink@-аз ще пробвам,ако иска детето ще му давам,няма да го карам насила.На една позната не и даваха вода, и не знам защо и се налепяше в устата кърмата и доктора и каза да започне след всяко хранене да и дават по малко вода за да и се плакне устата.

# 16
cvblagova, налепите в устичката на бебето са били т.нар. "млечница", причинена от гъбичката кандида албиканс. Това няма нищо общо с кърмата и се лекува със сиропчета, съдържащи нистатин. Част от педиатрите поддържат идеята, че ако се изплаква устичката с вода след хранене (кърмене, АМ) се прави един вид профилактика, но не се ли излекува самата гъбичка, няма никакво значение колко вода ще изпие бебето след хранене...
По принцип казват, че ако бебчето е на изключително кърмене от вода няма нужда. Но пък някои мами дават и чайчета п/в колики, и водичка, няма лошо...  Wink

# 17
Здравейте от нас ,
гледам че обсъждате преваряването на водата-аз предишния път бях купила едно канче Simple Smile само за преваряване на вода на малкия Simple Smile

# 18
Момичета ако искате да ви разкажа повече за мен в момента съм в 32г.с. бебо в 31-вата ми беше 1.700/42см. всчико си му е наред само ме притеснява факта че още не ми се е обърнал и дано до края се обърне че много ми се иска да си родя нормално.Момченце е както писах и по нагоре в поста си Simple Smile надявам се да се видим във фейс групичката Simple Smile

# 19
# 20
# 21
Кости, темата е страхотна! Аз още не съм украсила коледно у нас, но като влизам тука ще ми създава настроение!  Благодаря за усилията! Hug

Рони, и аз бях на деня на отворените врати в Токуда, доста интересно беше, на теб хареса ли ти? Полезно беше и от гледна точка на информацията за цените  Grinning
Не знам как е по другите частни болници, но в Токуда ценоразписа е този (за който се интересува):
- раждане - 1500 лв.
- педиатрична грижа - 500 лв. след нормално раждане, 600 лв. след секцио
- епидурална анестезия - 300 лв.

Само не разбрах дали в тази цена - 1500 лв. - влиза избора на екип??

И какви бяха тия ужасни столове в аулата?! Наклонени и завинтени за пода!! Аз по едно време като се наклоних напред и нещо изместих центъра на тежестта и така си ударих корема в ръба на масата, много ме заболя, а и се уплаших.  Sad

Мими, добре дошла! Леко бременеене (то не остана много вече  Grinning) и още по-леко раждане! Има време да се обърне бебо, не се притеснявай, ще му дойде акъла  Wink

Бубче, стискам палци да удържиш положението седмица, че и две! Hug

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 21:55 от kisela krastavichka

# 22
  • София
nevbi току-що те добавих  newsm10

# 23
Отново прекрасна темичка Simple Smile
Запис!

# 24
Здравейте и от мен. Прекрасна, Коледна тема, много е красива наистина Simple Smile Браво на Кости! Много е мило, че отделяш толкова време да я оформиш така хубаво!
Мими и аз съм със същия проблем Simple Smile) И моя юнак седи забил глава вдясно и това е, но както си реши - така. Аз съм малко по-напред, така че определено до сега доста се бях стегнала защото искам да си раждам нормално, а така нямам избор. Обаче може и да стане някакво чудо Simple Smile
Вече сме 3 кг. Бебо де, аз съм 15 близо отгоре, но изобщо не ги мисля, а и не се виждам толкова напълняла.
Леко седмица на всички ви! Heart Eyes

# 25
Аз днес бях на консултация,бебка вече е 2950 г. и съм в 37 седмица.По ехограф се оказва,че трябва да раждам към 04-05.01.2013 .Аз все си мислех,че ще родя до средата на декември,защото момата толкова ниско слезна,че чак понякога ми причинява болка като ходя ниско долу .Но от няколко дена никакви симптоми за предстоящо раждане  Confused .Толкова си повярвах,че скоро ще раждам,че направо се разочаровах,че май скоро няма да е.Ама когато тогава .

# 26
Кости  bouquet
Аз днес излизах по работа и с целия си акъл реших да се затичам да хвана един трамвай... е резултата беше ужасна болка в срамната кост и едва успях да се движа и да се прибера после у дома. Не знам откъде ми хрумна тази идея да тичам, аз и без големия корем не тичам по превозни средства, ама днес за беля.

# 27
  • Бургас
Кости, темата е стахотна, както винаги.   bouquet

# 28
Кости,невероятна тема,както винаги   bouquet

Добре дошли на новите мами в групата.

И аз си мислех,че бебка е слезнала,защото много ме боли срамната кост,но се оказа,че не е и си седи високо горе,просто явно си се разстяга костта.И аз преди прегледа се бях намокрила доста,чак се зарадвах,че поне съм в болницата,но не са били водите.

Цитат
Дари , тъкмо се чудих къде се изгуби. Както и за още няколко мами - darisan , Pilcho , peace123 , Mis_hell , ForgetMeNotBg , peers_fairy , chin ...
Тони,всички сме у Фейса,а форгет я е обхванала "суматоха",ако ме разбираш  Wink

И на мен ми остана малко време до срещата с бебошара,почти сме готови,до като съм в болницата ще докарат кошарата и скрина,а почти всичко е изпрано,има още малко .Чак ми е още нереално ,че минаха почти деветте месеца  Party

# 29
Браво,Кости невероятна както винаги темата,много е хубава  Hug Simple Smile

Аз да започна новата тема с  въпрос,който не си спомням да сме обсъждали.Как ще преварявате водата за бебчетата,ако давате де?С електрическа  кана или в тенджера?

До 6-я месец вода на бебето не се дава. Това ми казаха на лекциите, това прочетох и в книгата за хранене на бебето. С "предната кърма" бебето си набавя вода, а със "задната", която е богата на мазнини - енергия.

Общи условия

Активация на акаунт