Осиновяване от ЕДИН родител-Д-р Кънева е осиновила САМА ЧЕТИРИ деца!

• 4 716
  • 24
  •   1
Отговори
  • космополитно
Привет!
Толкова отдавна искам да споделя тук за делото на една жена!...
Толкова отдавна, че се чудя дали не съм го направила!? Но  мисля, че е по-добре няколко пъти да пиша за нея, отколкото нито един!...

Тук, във форума през годините пак и пак се задават теми може ли сам човек да осинови!? Вярвам, че това,което е успяла не само  да направи д-р Кънева, но и да си гледа сама децата, ще е подкрепящо за решилите да осиновят сами детенце!

С д-р Кънева се запознах спонтанно: детето ми се заигра с децата й, едното , от които се похвали: "Мама ме е осиновила!" И чух верижното- и мен;и мен; и мен! Shocked

Вече години от този ден нося в душата си възторг и преклонение пред силата и подвига на тази жена!
Дърбок поклон пред нея!  bouquet

http://www.zdrave.net/Portal/News/?evntid=IlO%2FCDkwQFA%3D

# 1
  • София
Чета ... и ми се струва, че светът е станал малко по-добър...

# 2
Наистина поклон пред тази жена и силата й!  Simple Smile

# 3
 Господ здраве да дава на тази жена и децата й!
А държавата за пореден път се излага, няма ли да й помогне финансово ? Как се гледат  четири деца с една заплата!?

# 4
  • Вън от пространство и време
Жива и здрава да е тази жена и децата й!   bouquet Сигурно е много весело у тях.

Сама жена да гледа четири деца на една заплата си е геройство откъдето и да го погледнеш. Но, момичета, дайте и тук да не яхваме вълната на журналистическата недодяланост и да гледаме по-различно на родителите осиновили децата си. Има много случаи в България сами жени на една заплата да гледат по 3 и повече деца и държавата не прави кой знае какво за тях.

# 5
Форест, не яхвам метла никаква  Simple Smile, заля ме топло чувство като прочетох това.
Осиновяването, за разлика в много от случаите на раждането на дете в семейството, е съзнателен, осъзнат акт, към който рядко някой от нас пристъпват за втори път, какво остава за четири.
Голямо сърце се иска и голяма сила, за това така коментирам.

# 6
Вихронрав, къде прочете за яхване на метла, за вълна говорех.. Grinning

Да, права си, но всеки има правото сам да си избере каква отговорност да поеме в живота си. Аз също бих искала още деца и единственото, което ме спира е че няма да мога да им осигуря нормални условия за живот в тази държава, с тази заплата, с това свободно време и т.н. Сигурно много са майките, които искат да си родят още деца, но именно това ги спира.

Възхищавам се от силата на тази жена да стане майка на четири деца, но не смятам, че факта, че децата й са осиновени е повод държавата да й даде по-специални привилегии и помощи отколкото на всички други самотни майки с повече от две деца.

А какви са последиците от тази "грижа" на държавата видяхме за пореден път тази седмица, когато медиите ни заляха със случая на "пияната учителка" от софийско училище. Линчуваха я, заклеймяваха я, веднага я уволниха... и само шепа хора чуха другата част от историята - за трите деца, които остават без храна и на студено, ако някой не помогне на майка им да си стъпи на краката за да може да се грижи за тях. А учителската заплата е 50 % от парите, които се изискват за получаване на детски от четиричленно семейство.

# 7
 Laughing Метла, вълна - квото дойде. Не съм прочела като хората, извинявай.

Не казвам, че й се дължат привилегии. Изобщо не говоря за това.
За сърцето, куража и любовта, които тази жена има.
Изобщо не ми се започва разговор в посока, че сме едно комерсиално племе. Защото това е другата страна на въпроса. И двамата ми родители са расли в ужасен недоимък, но точно той им е помогнал да станат хора.  Simple Smile

# 8
Изобщо не ми се започва разговор в посока, че сме едно комерсиално племе. Защото това е другата страна на въпроса. И двамата ми родители са расли в ужасен недоимък, но точно той им е помогнал да станат хора.  Simple Smile

Ами нали точно заради насочването на темата в тази насока аз написах своя коментар.

Господ здраве да дава на тази жена и децата й!
А държавата за пореден път се излага, няма ли да й помогне финансово ? Как се гледат  четири деца с една заплата!?

Моето лично виждане е, че осиновяването на дете трябва да дава на това дете равни шансове с всички други, включително и при понасяне на всякакви затруднения в семейството. Аз бих сметнала за обида някой да ми предложи помощ само защото съм майка на деца дошли у дома по по различен начин и никога не бих получила такава помощ. А разсъждения от сорта колко пари пестя на държавата като си отглеждам собствените деца направо ми се струват цинични. Но... журналисти,
разбират от всичко, какво да ги направиш.

"Илияна разбира, че да осиновиш четири деца е въпрос на личен избор, както и да родиш толкова. Разлика в условията за помощ на пръв поглед не бива да има. На втори поглед обаче по груби сметки Илияна пести в момента на бюджета минимум 25 000 лв. годишно, с които той трябваше да покрива отглеждането на четири деца в дом. Без да се брои ефектът от това, че децата, отглеждани при нея, няма един ден да чакат отново помощ от държавата."

http://www.segabg.com/article.php?issueid=7152&sectionid=5&id=0001401

Но всичко това си е моето виждане по въпроса. Явно много съм се бъгнала по темата така да се каже и все не мога да видя каква е разликата в геройството да осиновиш и гледаш няколко деца пред това да родиш и гледаш няколко деца. За мен в крайна сметка резултатът е обогатяване на семейството с едно или няколко деца и от този момент насетне борба с ежедневно възникващите проблеми, които са различни за различни хора.

Извинявам се ако съм засегнала някого.

Последна редакция: сб, 15 дек 2012, 19:21 от Форест Гъмп

# 9
Разлика в геройството няма, поне в повечето случаи.
Трогна ме историята. Simple Smile
Тая част за парите даже не й обръщам внимание.

# 10
  • Колибите
Баси, това е опус на безсърчието. Просто си спестявам другото без. Съжалявам. 

# 11

Розмариня, моля те, преведи  Grinning. Не разбрах думата, честно Simple Smile.

# 12
  • Колибите

Вихронрав, може да ми видиш подписа, да видиш пак заглавието на форума, и да си го преведш сама. Честно. И ми се изчерпА доброто възпитание. И още един път, ако се разхилиш по подобен начин и по подобен повод, ще уведомя модератор, ясна ли съм?

# 13
А, Розмариня, защо така с рогата?!
Аз съм осиновител, но това не ми попречи да не те разбера.
Весел човек съм, слава Богу - усмихвам се. Grinning Виждам позитивното в тази история и искрено се радвам на жената. А с въпроса си исках да разбера ти какво виждаш. От поста ти не става ясно какво.
Пък ако ти се уводимява модератор за глупости - направи го, твоя воля. Simple Smile

# 14
  • Колибите
Ще ти кажа - омръзнаха ми метани, поклони, героизми и сълзи и сополи, относно живота на хората.
Тази жена е щастлива, не е болна, не е нещастна, не е глупава, не е неграмотна, не е никакъв герой.

Някой обаче иска да прави сензация.

Ще изгоните съвсем майките от форума и няма да има къде някой да даде смислен съвет на новите.

Общи условия

Активация на акаунт