Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 653
  • 754
  •   1
Отговори
# 165
Да, затова попитах за хапчетата. Да не би да пречат на правилното усвояване на тироксина.
Най-добре направи разлика и на утрогестана. Опитай с повече от 2 часа разлика, ако е възможно.
Изобщо, каквото приемаш, ако е възможно дори по-голяма разлика от 2 часа да има с тироксина. За всеки случай!

Хайде, и на следващата контрола да си с нормално ТСХ!  Hug

# 166
lilly_aldrin, чудесно, че си бременна!  Heart EyesНе мисли за болести и не се притеснявай излишно! Наслади се на бременността ти! Всеки се бори с някакви здравословни проблеми, кои по-леки, кои по-тежки, не си мисли, че се случва само на теб или че на теб повече. Това са такива изпитания, които ще преодолеем! Накрая ще си дадеш сметка, че излишно си се притеснявала Peace
Д-р Начев знаеш, че по всяко време ще те консултира и ще предприеме необходимото лечение. Е, понякога малко преувеличава и е краен в изказванията си, но то е за наше добро!
Най-важното е, че не си сама!  Heart Eyes

# 167
  • София
lilly_aldrin, честито   bouquet Аз бях доста пъти с високо ТСХ, но до малко под  4 го качвах, не знам кое е по-важно, но е много добре, че FT4 ти е ок. От личен опит ще те посъветвам да пускаш по-често контрола, при мен като беше много зле положението пусках контрола през 2 седмици и вдигахме дозата. Честото изследване си ми беше по лекарска препоръка, но не ходя при Начев, при него доколкото знам практиката е с контроли през минимум месец. Доста ме боцкаха и доста пари дадох, но съм страшно благодарна, че в крайна сметка всичко е с щастлив финал  Grinning Докато бях бременна бях стигнала до доза 125 през втория триместър, а сега след като родих даже и с доза 25 съм докарала едни стойности на ТСХ-то близки до нулата и съвсем ще спирам л-тироксина, поне временно нямам нужда от лечение  Grinning

# 168
lilly_aldrin, честито!
И аз подкрепям svetla8...също съм пила по 125 по време на бременност. С д-р Начев се чувствах сигурна и пускахме изследвания през 30 дни. Сега пия по 50 и към края на месеца ми престои контрола. Hug

# 169
  • в пералнята
Лили, първо честито - пожелавам ти лека бременност и щастлив финал.
Аз бях с 10 ТСХ в петата седмица, след това го смъкнах на 3 за месец и после пак се качи на 5.
Тогава д-р Начев ме сложи на 150 микрограма Еутирокс и ТСХ падна на 0.95. Вече трети месец е така, надявам се да продължава да бъде.
Много е важно, че си пиеш лекарствата, по този начин доставяш на бебчо необходимите за него хормони.
Не се притеснявай, както някой е казал, много жени не знаят, че имат проблеми с ЩЖ и изнасят здрави бебчовци.
Слушай д-р Начев , усмихвай се и всичко ще се оправи. Hug

# 170
  • София
Според мен не трябва да се плашим от високата доза (аз също в началото се стреснах катоми я качи на 125, а сега е 137). Той си знае работата определено. Аз от 2,7 постепенно си смъкнах ТСХ под 1 и е факт, че въпреки ми се подържа така вече няколко месеца. Имам още млако до финала и утре ще ходя при него за консултация какво да правя след раждането. Между другото, каза ми, че утре и вдруги ден приема в приземния етаж на МД, значи кабинетът му е отворен отново.

# 171
  • София
Аз днес минах при Начев,направи ми добро впечатление,мил и обяснява.Откри ми малък възел,който ще се следи и нищо друго....след като tsh било в норма,да не пия нищо...малко съм озадачена,дори повече от половината ми оплаквания да не се дължат на жлезата,а на нервите ми,останалите съм сигурна,че са от нея...
Ще чакам сега на 2-ри Февруари часа при Тодорова:)

# 172
Благодаря ви момичета, страхотни сте  Hug много ме успокоихте! Simple Smile

Merelenda, така ще направя, ще ги изместя и с по-голяма разлика даже и ще послушам съвета и на svetla81, ще си направя след две седмици една контрола, въпреки, че Начев ги иска на 30 дни, но просто за мое успокоение да видя как вървят нещата..

Arhinora  Hug много ме успокои, аз си мислех едва ли не, че съм единствената с толкова високо, защото по всички форуми, които четох не видях някой с повече от 4.. Но пък мъжа ми чете в някакъв американски форум за жена, която не е знаела, че има хипотиреоидизъм и накрая на бременността ТСХ и е стигнало 122  Shocked но си е родила здраво бебче Simple Smile Пожелавам ти до края да задържиш тези чудесни стойности, леко бременеене и раждане Wink

catty, не е отворен за съжаление още кабинета, там където е 10ти кабинет цялото крило е затворено, препречили са коридора с един диван  Laughing Май правят някакъв ремонт и Начев затова преглежда по коридорите, но днес преглеждаше в сутерена във 2ри каб. пак там, но в другия коридор. Те 2ри и 3ти кабинет са за приемане в болницата и чакат супер много хора, но аз като отидох в 8ч. нямаше никой за Начев и минах веднага Simple Smile

Благодаря още веднъж на всички за отговорите и за пожеланията  Hug Hug Hug Много сте мили всички, и на вас всичко най-най от мен  bouquet  bouquet

# 173
  • София
lilly_aldrin, много ти благодаря за информацията! Спести ми едно лутане утре. Аз лежа в МД, та мисля към 7.55 да съм там, че да мога да мина бързо, че да не си изпусна моята визитация. Дано успея.

# 174
catty, успех, но ако е като днес, няма да имаш проблеми, аз бях там към 8, но естествено него го нямаше още, той винаги се появява малко по-късно, но в и 20 бях излязла от кабинета му, така че не сме го чакали много Simple Smile Аз сега видях от лентичката ти, че си на финалната права Simple Smile - успех ти пожелавам, всичко да мине леко и безпроблемно!!  Hug

# 175
  • в пералнята

Arhinora  Hug много ме успокои, аз си мислех едва ли не, че съм единствената с толкова високо, защото по всички форуми, които четох не видях някой с повече от 4.. Но пък мъжа ми чете в някакъв американски форум за жена, която не е знаела, че има хипотиреоидизъм и накрая на бременността ТСХ и е стигнало 122  Shocked но си е родила здраво бебче Simple Smile Пожелавам ти до края да задържиш тези чудесни стойности, леко бременеене и раждане Wink
Не си единствена, аз също си мислех, че съм така. Затова и аз се разрових в чуждите форуми и по американските действително имаше момичета с доста високи резултати. Много пиеха над 300 мкг Тироксин, така че аз очаквах, че рано или късно дозата ми ще е висока. Важното е, че я понасям добре и не ми създава проблеми. Надявам се и при теб да е така. Hug

# 176
Здравейте и в новата тема!
За поредна година имам висок общ холестерол.И това при положение, че свалих 5-6 кг., пих хранителни добавки като крилово масло и  акай бери 3 месеца, не ям масло и тлъсти меса.От вчера резултата на общия холестерол е 7.4 при норма до 5.2.От 3 години е около 6-7, с хипофункция на жлезатата съм.Триглицеридите винаги са ми в норма, само общия холестерол е над нормата.питах ендокриноложката, при която ходя дали има връзка с Хашимотото, тя отговори уклончиво.Не ми се прибягва до статини, тъй като знам, че те увреждат черния дроб, бих искала с хранителни добавки или други продукти да достигна до нормални стойности на холестерола, но както се оказва от тези хранителни добавки, които приемах досега, полза няма.
Моля, ако някой от вас има подобен проблем или знае, че е последица от Хашимотото, да сподели, както и как се бори с него, какво пие.
Поздрави!

# 177
  • Варна
А пробва ли с ябълков пектин? Аз така свалих моя холестерол, но той не беше толкова много извън нормата.

# 178
Да, миналата година опитах и с ябълков пектин.

# 179
Не си единствена, аз също си мислех, че съм така. Затова и аз се разрових в чуждите форуми и по американските действително имаше момичета с доста високи резултати. Много пиеха над 300 мкг Тироксин, така че аз очаквах, че рано или късно дозата ми ще е висока. Важното е, че я понасям добре и не ми създава проблеми. Надявам се и при теб да е така. Hug
Аз само два дена съм пила по 150 досега, но се чувствам добре засега, дано да е така до края.. Simple Smile Дано да го сваля по-бързо само и да не се налагат още по-високи дози. Успех и на теб и само радостни моменти ти пожелавам  Hug

Buratina, и аз знам за пектина и ленено семе, свекърва ми така си го свали но абсолютно всяка сутрин пиеше пектина със сок разреден, а лененото семе с овесени трици и мляко.. И като цяло си промени начина на живот и със здравословна диета и много отслабна, а тя беше с много наднормено тегло и много висок холестерол, даже опасно висок, обаче свали 30кг. за една година и сега се чувства много добре.. Пожелавам ти и на теб да го свалиш и да си здрава Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт