Автоимунен тиреоидит на Хашимото (27)

• 74 491
  • 754
  •   1
Отговори
# 720
magnet_for_happiness,  rendence, Merelenda  благодаря за отговорите   bouquet
Каза ми го една докторка, която посещавах.
По нейните думи ТСХ трябва да е 1-1.5 , а моето тогава беше малко над 5!

Сега колко е?

Кокона, и според мен, както писах в другата тема, ТСХ ти е супер. Simple Smile Още повече, не е с постоянна стойност. Райков ще ти каже след прегледа, ако се налага да се смъкне още преди процедурата.

# 721
Сега е малко над 3  Rolling Eyes при положение че съм на най-малката доза 0.25 заради сърцето  ooooh!
Дано този месец успея да ида в Плевен и да чуя Тодорова какво ще ми каже след изследванията.

# 722
Сега е малко над 3  Rolling Eyes при положение че съм на най-малката доза 0.25 заради сърцето  ooooh!
Дано този месец успея да ида в Плевен и да чуя Тодорова какво ще ми каже след изследванията.
Не съм доктор и не взимай мнението ми под внимание.
Според мен с това ТСХ нямаш проблеми да опитваш да забременееш.
Увреждания на плода стават с високи стойности на ТСХ, много над референтните и то поддържани цяла бременност без прием на тироксин. И лично аз не съм чувала за такива случаи, само съм чела.
И пак не е гаранция. Колко бременни и родили има с високо ТСХ, дори не са знаели, че са болни.

# 723
sun&clouds, мисля, че Тодорова няма да ходи този месец в Плевен. Четох го някъде, ама къде... ooooh!

# 724
Здравейте момичета,
писала съм и преди.Този есен ми откриха хашимото.От бг мама разбрах за д-р Начев и ходих при него.Тъй като тсх ми е в норма(имам страшно високи стойност на антитела,над 4000),д-р Начев не предприе лечение.Изследвах си тсх през януари,беше даже спаднало.Имам пълно доверие на д-р Начев,четох и в немски сайтове,че когато тсх е добре не се предприема лечение, а се изчаква ,а антителата не са показател за интензивността на хашимото и не унищожават жлезата.Това,което ме притеснява обаче са болките в гърдите.Не мога да кажа,че е някаква силна болка,но непрекъснато си имам болки,особено вляво.Ходих на профилактичен преглед на гинеколог,който ми прегледа и гърдите на ехограф и ми каза,че всичко е наред.Много моля да ми отговори някой с такива проблеми дали това е свързано с хашимото.Ако някой е имал такива болки в гърдите,то те отшумяват ли или си съпътстват болестта.Дали трябва да търся проблема в хашимото.Предварително благодаря за отговора.

# 725
Като стана въпрос за болки - нормално ли е да ме боли всичко? Цялото тяло ме боли... Мислех, че е от неудобната поза на спане, защото с малкия се кърмим през нощта и позата, в която спя, не е от най-правилните... Болят ме мускулите на ръцете, краката, кръста ме боли, а косата ми се омазнява като за световно... Да го отдам ли на хипофункцията или да търся други причини?   bouquet

# 726
Здравейте момичета,
писала съм и преди.Този есен ми откриха хашимото.От бг мама разбрах за д-р Начев и ходих при него.Тъй като тсх ми е в норма(имам страшно високи стойност на антитела,над 4000),д-р Начев не предприе лечение.Изследвах си тсх през януари,беше даже спаднало.Имам пълно доверие на д-р Начев,четох и в немски сайтове,че когато тсх е добре не се предприема лечение, а се изчаква ,а антителата не са показател за интензивността на хашимото и не унищожават жлезата.Това,което ме притеснява обаче са болките в гърдите.Не мога да кажа,че е някаква силна болка,но непрекъснато си имам болки,особено вляво.Ходих на профилактичен преглед на гинеколог,който ми прегледа и гърдите на ехограф и ми каза,че всичко е наред.Много моля да ми отговори някой с такива проблеми дали това е свързано с хашимото.Ако някой е имал такива болки в гърдите,то те отшумяват ли или си съпътстват болестта.Дали трябва да търся проблема в хашимото.Предварително благодаря за отговора.
Не винаги, но... ако има изменения в щитовидната се срещат и в гърдите. Било то мастопатия, фиброзна, кистозна и т.н. Често ако има възел или киста в жлезата, има и в гърдите, съответно от същата страна.
Не е задължително естествено.
При мен на първи преглед нямах и болка в гърдите, но ехографски се откри проблем ( 4 години преди отключване на щитовидното). През годините се появиха и други проблеми с гърдите да не изброявам какви.
Щом доктор ти е казал, че ехографски всичко е добре, значи няма повод за тревога.
Болката тъпа ли е, пробождаща ли, в самата гърда или гръдната област? Забелязала ли си кога те болят през цикъла? Цял месец или в определен период?

Като стана въпрос за болки - нормално ли е да ме боли всичко? Цялото тяло ме боли... Мислех, че е от неудобната поза на спане, защото с малкия се кърмим през нощта и позата, в която спя, не е от най-правилните... Болят ме мускулите на ръцете, краката, кръста ме боли, а косата ми се омазнява като за световно... Да го отдам ли на хипофункцията или да търся други причини?   bouquet
И мен ме болят кокалите. Не винаги естествено.
А с ТСХ 15 от косата ми капеше олио и я миех всеки ден. Rolling Eyes
То си е до човек, де! Не при всички е така.

# 727
sun&clouds, мисля, че Тодорова няма да ходи този месец в Плевен. Четох го някъде, ама къде... ooooh!
Тя нали завежда клиниката по ендокринология в Плевен?!
Аз се надявам тоя месец да ми дойде по план за да мога да вляза да ми направят изследванията, както сме се разбрали с нея.
Виж обаче те нещата при мен се проточиха и не сме се разбрали нищо за консулта след това  newsm78

# 728
Здравейте пак, много благодаря за бързия отговор.Болката в гърдите ми е постоянна и е тъпа.Не вярвам да имам възел и пр. на жлезата,защото Начев ме видя на ехограф през септември.Естествено ме притеснява,не съм хипохондрик,за да си внушавам.Чудя се от къде е проблемът и дали да се изследвам на мамолог или просто болките ми в гърдите са свързани с хашимото.Моля за съвет.На ехограф при Начев и при гинеколог нищо не се видя.Имам ли повод за тревога?

# 729
Здравейте,
благодаря за отговора.Болката в гърдите ми е постоянна и тъпа,След прегледа при Начев на жлезата не се откри възел а и гинекологът,при когото ходих скоро не видя нищо обезпокоително на ехографски преглед в гърдите ми.Дали да не отида на мамолог.Не съм хипохондрик и не си внушавам.Притеснявам се дали имам друг проблем или е свързано всичко с хашимото.Някой  да са го боляли гърдите и ендокринолог да е казал,че това е характерно за хашимото?

# 730
Щом ехографа нищо не е показал, мисля че нямаш повод да се притесняваш. Simple Smile
Вероятно може да се отнесе към неврологична болка. А е и напълно възможно да произлиза от гръбнака.

# 731
Тя нали завежда клиниката по ендокринология в Плевен?!

Ха! Виж това не го знаех Shocked
Тогава най-добре да я търсиш, за да видиш дали ще е там.
Четох, че няма да приема, но дали в КИРМ или просто няма да е в самият град през месеца... не помня Confused

# 732
  • до една звездичка
Болят ме мускулите на ръцете, краката, кръста ме боли, а косата ми се омазнява като за световно... Да го отдам ли на хипофункцията или да търся други причини?   bouquet

Аз не мисля, че това, което описваш се дължи на хипофункцията.
Дори напротив - за хипо-състояния обикновено е точно обратното, суха, чак чупеща се коса и кожа (особено на лактите). Спомням си, че когато ходих при проф. Коева, едно от първите неща, които поиска да види, бяха лактите ми. А моите понякога са толкова сухи, че чак ме болят. Косата също е суха при хипото, понякога и пада.
А тези болки по цялото тяло, както и сама си предположила, съвсем вероятно могат да се дължат и на неудобната поза (освен ако не пазиш някаква диета?).

# 733
Здравейте, момичета!
Първо да кажа - много се радвам, че ви открих!
Изчетох доста неща откакто и аз съм в редиците  Simple Smile , обаче наскоро (преди 1 месец) ми се появи проблем. Вече втори месец ми идва твърде често (на ок.2 седм.) и искам да попитам дали и това може да е от Хашимотото? Пия еутирокс 25 и доколкото изчетох, по-вероятно е обратното - да закъснее или да липсва известно време? Някой да знае нещо? Благодаря предварително!  Hug

# 734
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте, момичета!
Първо да кажа - много се радвам, че ви открих!
Изчетох доста неща откакто и аз съм в редиците  Simple Smile , обаче наскоро (преди 1 месец) ми се появи проблем. Вече втори месец ми идва твърде често (на ок.2 седм.) и искам да попитам дали и това може да е от Хашимотото? Пия еутирокс 25 и доколкото изчетох, по-вероятно е обратното - да закъснее или да липсва известно време? Някой да знае нещо? Благодаря предварително!  Hug

Истински цикъл ли е или само зацапване. Ако е само зацапване , може да е симптом на нисък прогестерон. Според мен трябва да посетиш гинеколог и ендокринолог и да изследваш половите хормони. Подобни смущения обикновено са свързани с тях.
Нека и другите изкажат мнение все пак.

Общи условия

Активация на акаунт