Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 49

• 63 965
  • 772
  •   1
Отговори
# 270
  • София
как да ги размразят по едно, те размразяват нещото, в което са сложени.
тия работи ги уточнявайте като ги замразяват  Rolling Eyes
моите бяха 2х2 и един самотен например.

# 271
  • София
Вече могат да се размразяват и отново да се замразяват след това.
Някъде го бях чела по форумите.

# 272
Относно изследванията по-горе - и при 2-та ни опита във Варна, малка част минава по здравна каса ни го изписа личния лекар (имам пълно доверие, че каквото може е направено), а останалите - Васерман, СПИН, Хепатит -ите си ги плащахме.

# 273
Аз идея нямам как са замразени,но все си мисля,че може по едно,защото тук например първият и вторият път връщат по едно ембрионче и след това аз мога да поискам евентуално две. Не съм и се сещала да питам как са замразени.... Thinking Трябва един път да взема да се обадя да питам.

# 274
Incredible, аз имах подобен проблем преди години, но от излагане на слънце след продължително време безсмислено пиене на антибиотици. Причината за пиенето на антибиотиците беше, че се откри бактерия, която нормално я има във влагалището, но се беше много развила след прекарана настинка и спад на имунитета. Аз бях цялата в пъпки от главата до петите. Пъпките ми преминаха за 2-3 дни след една инжекция и стоене на сянка. От мощните антибиотици бактерията не изчезна. Оправих се след нормализиране на вагиналната флора с глобули с лактобацили. Пиша ти го, защото бактериална вагиноза се предизвиква точно от прекомерно разрастване на някой от бактериите, които нормално "пребивават" във влагалището, но са подтиснати от нормалната млечно-кисела среда там.
Ще ти изчезнат пъпките, спокойно   bouquet

# 275
Валима, благодаря ти за успокоителните думи, но тази сутрин станах с още повече обриви. Спрях Флажил и ми изписаха Фортекал (антихистамин) за обрива.Лошото е ,че лекувах бактериална вагиноза , а май ми се появиха гъбички. И нали БВ се лекува минимум 7 дни.Аз спрях на 5 ден Флажила. Тогава какво излиза - че не съм се излекувала ли?отидох за една микробиология и е...ти проблемите станаха.Как да започна нов опит така? Чудя се дали да не се обадя на моята лекарка и да видим какво да правим?

# 276
Бактериална вагиноза се лекува лесно с промивки сода и смрадлика  и не дава странични ефекти---  разчети се и виж  Wink

# 277
Incredible, докато не се оправиш според мен не трябва да стартираш процедура. Отиди на гинеколог да ти пусне отново микробиология. Ако има гъбички ще ти дадат нещо за тях. Трябвало е да пиеш с флажила и нещо противогъбично. Ако са ти се появили гъбички само за 5 дни пиене на антибиотик според мен имаш спад на имунната система. Сигурно скоро си боледувала? Ако не, помислете с твоя лекар от къде може да е. За смрадликата незнам, но това със содата съвсем ще ти разбъзика флората, може да подтисне гъбичките, но всички други бактерии ще са "доволни" от некиселата среда. По-добре не си прави нищо преди да се консултираш с гинеколог и то добър   bouquet

# 278
Вчера се чух с моята лекарка от София.Обясних и всичко и каза да взема Микомакс. Пия си и Фортикала и се надявам скоро всичко да свърши. Иначе другия месец започвам подготовка за ИКСИ (ако всичко е наред с изследванията тогава).

# 279
  • Варна
Здравейте от мен на всички! Чета ви, но до сега не смеех да пиша в темата. Много неща не са ми ясни още и исках да се информирам достатъчно, за да не задавам тъпи въпроси. Така или иначе сигурно ще има такива, за което предварително се извинявам.
На кратко за мен - на 26 съм, 1 коремна операция, 2 лапаро, всички за кисти. Доказана ендометриоза, преминато лечение. Резултат няма. От единия ми яйчник - останало около 1 см. Другият е ок ,тръби проходими. Документи към фонда подадени, номера ми е много далеч.
Ще си финансираме сами един опит ИКСИ на естествен цикъл. Този месец следихме фоликул. Малкия яйчник произведе такъв, на 11 ден - 13,5 мм, на 13 ден - 16 мм. Опита обаче пропадна заради естрадиол - 140  и ЛХ - 5,2 . Обадиха ми се по тела да ми кажат, че остава за другия месец и ще пробваме с лека стимулация. Питах в какво се изразява тя и ми казаха инжекции 8 дни или някакви лекарства. Викат ме на 1-ви ден от цикъла.
Това, което се чудя е - едно ин витро/икси на ест. цикъл е около 800 лв, а има процедури и по 4800 лв. Предполагам цената се вдига от стимулацията. Какви видове стимулации има и защо е толкова голяма разликата в цените им? Не е ли на всички целта еднаква - да се произведат повече и качествени фоликули? Какво по-точно показват тези хормони и навсякъде ли и при всички постоянно ги пускат? При моите резултати по-горе означава ли,
че със сигурност яйцеклетката не струва? Благодаря предварително ако някой ми отговори.  Hug

# 280
br, наистина има различни варианти за стимулации, различни дозировки и медикаменти с различни цени. Нивата на хормоните си ги следят по време на стимулацията. За всичко тук ще намериш мнения и отговори по преживяно, НО след като сте си избрали клиника и екп, на който да се доверите коментирайте всичко с тях - познават ви състоянието, ако имаш въпроси или притеснения, включително и относно стойността на медикаментите, които ти препоръчват - говори  newsm10

# 281
Здравейте ,  Simple Smile
Записвам се да следя темата . Успех на всички   bouquet

# 282
Здравейте и от мен от дълго време следя темата, предстои ни първо ИКСИ март месец исках да попитам някой правил ли е ДНК фрагментация преди опита , защото нас д-р Кацаров ни беше посъветвал преди опита да си направим, но в болницата в която сме не стана дума за такова изследване.благодаря предварително

# 283
  • Живее на Луната
Предполагам, че говориш за SDI тест, правили сме го. Всяка клиника мисля че го предлага.

# 284
да мисля че е същото SDI, по съвет да лекар ли го правихте или сами решихте да си го пуснете ние сме с мъжки фактор, морфология 4% може би заради това казаха че е хубаво да се направи.благодаря бел Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт