Предстои ми Инвитро/Икси - Да поговорим 49

• 63 731
  • 772
  •   1
Отговори
# 750
# 751
Здравейте момичета.ние сме със межки фактор азооспермия.предстои ми икси със сперматозоиди от съпруга ми,но имам въпрос за това икси.колко време е процедурата,с упоика ли е,колко е надежна,какви са цените без фонда в клиника''надежда,,всяка информация ще ми е от полза.другия месец имам час при д-р стаменов за първичен преглед.

# 752
Здравейте момичета.ние сме със межки фактор азооспермия.предстои ми икси със сперматозоиди от съпруга ми,но имам въпрос за това икси.колко време е процедурата,с упоика ли е,колко е надежна,какви са цените без фонда в клиника''надежда,,всяка информация ще ми е от полза.другия месец имам час при д-р стаменов за първичен преглед.

5 000 - 10 000 лв зависи от лекарствата за стимулацията.
Времето е 8-10-12-14 дни, зависи как реагираш на лекарствата за стимулация.
С упойка е пункцията, трансфера е без упойка.
Колко е надеждна? - Може да стане, може и да не стане ... Каквото Бог реши.
Дано съм ти помогнала. Успех.

# 753

5 000 - 10 000 лв зависи от лекарствата за стимулацията.
Времето е 8-10-12-14 дни, зависи как реагираш на лекарствата за стимулация.
С упойка е пункцията, трансфера е без упойка.
Колко е надеждна? - Може да стане, може и да не стане ... Каквото Бог реши.
Дано съм ти помогнала. Успех.
   извинявам се за глупавите въпроси,но те първа се сблъсквам с тези термини.може ли да ми обясните каква е тази пункция и този трансфер.и със пълна упоика ли е?

# 754
извинявам се за глупавите въпроси,но те първа се сблъсквам с тези термини.може ли да ми обясните каква е тази пункция и този трансфер.и със пълна упоика ли е?

Пункцията е за да ти бъдат извадени фоликулите, а трансфера, за да ти бъдат върнати оплодените яйцеклетки. Упойката е пълна.  ooooh! ooooh! ooooh!

В интернет има достатъчно информация що е то инвитро/икси и т.н. Прочети малко, ограмоти се ...

# 755

Пункцията е за да ти бъдат извадени фоликулите, а трансфера, за да ти бъдат върнати оплодените яйцеклетки. Упойката е пълна.  ooooh! ooooh! ooooh!

В интернет има достатъчно информация що е то инвитро/икси и т.н. Прочети малко, ограмоти се ...
   много си груба.вече съжелявам че попитох.

# 756
  • Живее на Луната
Момичета, това е стара тема, пишете в новата  Peace

# 757

много си груба.вече съжелявам че попитох.

Изобщо не съм груба  Naughty . Обясних ти го с едно изречение и те подканих да прочетеш повече за това в интернет.
Спирам до тук, това наистина е доста стара тема.

# 758
Здравейте момичета Simple Smile,

планирах ин витро при д-р Димитрова във Виена ин витро център. Цикълът малко ме изненада и ми дойде вчера, а не на 14-ти както се очакваше. От петък упорито ме боли гърло, през уикенда пих какво ли не, инхалации, гаргари и т.н., резултат никакъв.  Sad

Днес личната ми лекарка беше чак следобед на смяна и ми предписа антибиотик за пет дни -  Зинат. Утре трябва да ми започне стимулацията ако нямам задържан фоликул. Според д-р Димитрова е много рисковано, защото дори и да съм видимо здрава, е възможно в деня на пункцията утайката и C-реактивния ми протеин да са завишени и анестезиолозите да откажат пункцията. А през това време ще сме дали сума ти пари за стимулация. Става въпрос за след 10-12 дни след началото на стимулацията. Според личната ми лекарка до пет дни би трябвало да се оправя и до още пет кръвните ми резултати за възпаление да са се нормализирали. Аз все пак не съм имала температура и кашлица.   

Ужасно съм объркана, не знам какво да правя. Аз съм след една неуспешна инсеминация и едно неуспешно ин витро, довело до извънматочна бременност, лапароскопия и една неизползваема тръба (с пластика).  Sad

Някой сблъсквал ли се е с подобна ситуация и как я е решил? Мога ли с нещо по-бързо да си понижа утайката и C-реактивния протеин? Всъщност аз даже не знам какви са им стойностите, но гърлото ми е силно възпалено... Rolling Eyes   

# 759
Пема, точно в такава ситуация не съм изпадала, но имах бактерии в урината и отложих опита за след нова година. Довери се на д-р Димитрова и не рискувай излишно. В крайна сметка твоя организъм трябва да е напълно здрав, за да приюти малчуганите. И аз бях много нетърпелива, но понякога има обстоятелства, които ни възпрепятстват. Аз лично бих играла на сигурното.
Няма как да се повлияе на C реактивния протеин.

# 760
Маги Simple Smile,

знам колко си изстрадала и въпреки всичко намираш сили да вдъхваш кураж на всички в този форум. Вероятно за теб подобни проблеми са бели кахъри, но за мен са много сериозни...

Големият ми проблем е, че в края на май ме съкращават от работа и бързам да направя последния си възможен ин витро опит. След това оставам без работа, без възможност за кредити и за майчинство, както и за повече опити. Не знам кога и каква работа ще си намеря, нито дали ще мога да излизам, за да ходя по лекари. Сега са ме одобрили за 3000 лева безлихвен кредит към ОББ и мога да излизам в работно време, защото Токуда ми е на 2-3 мин. от работата.

Идеята ми беше, ако дай Боже, съм бременна, мога или да изляза в болничен или да се разбера да ме преместят временно в друг отдел, още не знам какво бих направила, ще се консултирам с адвокат какви са правата ми ако стигна до там. Само знам, че бременност се признава от третия месец нататък, някой лекар ми го беше казал, даже вече не помня кой, но ми е останало в главата, че от там нататък имам някакви права като бременна... 

Е, аз няма да се откажа толкова лесно. Утре ще се видим с лекарката и ще обсъдим отново ситуацията. Бих искала да си направя изследвания за утайка и C-реактивен протеин, може да са ми съвсем в норма и да изпадам в излишно отчаяние... Simple Smile

# 761
Отложи, антбиотика ще скапе качеството на яйцата, няма смисъл.....а и ти ще си с компроментиран имунитет, шанса да не е успешен е много голям. Аз дори бих те посъветвала да изчакаш един цикъл, да направиш един детокс и чак тогава.....

# 762
Аз вече започнах антибиотика, шансът да се оправя без него в следващите няколко дни е никакъв.  Sad А следващ опит просто няма да има, поне не и в следващите 2-3 години. Първо трябва да си намеря нова работа на реална заплата, да изчакам да ме назначат на постоянен трудов договор, да видя дали ще мога да излизам по лекари, ако не да си търся друга...И въобще не знам дали някога отново ще имам възможност за ново ин витро...Това беше последната ми надежда... Cry Аз вече съм на 36 години... Sad

# 763
Какъв е проблема? По фонда кандидаствахте ли?

# 764
Всичко ние си плащаме - от април 2015 г. досега сме дали около 9 000 лв.

На какво основание да кандидатстваме по фонд? Засега имаме две неуспешни процедури, а трябва да са четири. Преди тръбите ми бяха проходими, сега едната със сигурност не е, а другата не знам...Лекарят, който последно ми взима цитонамазка и микробиология, ми каза, че е много вероятно и другата ми тръба да се запуши, след като едната вече не е наред... Confused

Общи условия

Активация на акаунт