Любители на Котки Тема 69

• 45 359
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
MissNellie, благодаря за новата тема!   bouquet

Записвам се и веднага си плащам данъка. Laughing
- нещо много тесни са станали офис столовете напоследък!  Joy

Тази вечер ми се случиха две котешки преживявания - едно неприятно и едно приятно.
Неприятното - за десетте минути, в които отскочих до близкия зоомагазин за котешка храна (неистовото мяучене на Силвестър не се издържаше) някой успя да сложи пред вратата на кооперацията две малки котенца, може би на около два месеца. Едното мяучеше, просейки си внимание, а другото мълчеше и не изглеждаше много в ред, в тъмното не можех да го разгледам добре. Тъкмо стисках гранулките, няма да ги оставя гладни я, сипах мъничко пред квичащото и то веднага почна да яде. Подканих и другото, но то се приближи с някаква много разкрачена и залитаща походка, мина през гранулите без да ги отрази и просто застана до лакомничето. Поднесох му няколко гранулки пред устата, но все едно нито ги вижда, нито ги подушва. И звук не издава. newsm78 Преметнах набързо на ум един анализ и прецених, че нося отговорност преди всичко за собствения си котарак. Не мога да си позволя да прибера у дома мъничетата, колкото и да ми се къса сърцето. Сисо няма поставяни ваксини, а очевидно поне едното не беше добре. И двете се нуждаят от преглед при ветеринар, обезпаразитяване и евентуално лечение, каквито не съм в състояние да им осигуря чисто финансово. Макар и съвсем мънички също имат нужда от определено количество храна, а аз едвам насмогвам да изхраня Сисо. В града, в който живея, няма към кого да се обърна, и да разчитам да получа адекватна помощ от приятели за спасяването им. С разбито сърце се прибрах в кооперацията, оставяйки мъничетата там където ги заварих.  Cry Половин час по-късно, отивайки на рожден ден не видях от тях нито следа. Sad Не се чувствам добър човек, но животът и здравето на Силвестър са ми по-скъпи.
Сега приятното. Домакинята на рожденния ден е мама на една невероятно красива, пухена, дългокосмата, сиво-кафява с огромни очи и рошава опашка красавица - Мишел. Crazy Ама много страхлива бе! През цялото време се кри в два шкафа на секцията, като я мяркахме само при смяната им. Извадиха ми я, че им проглуших ушите да я помачкам, ама то горкото животинче толкова го беше страх от навалицата, че едва успях да и погаля копринената главица. Страшна сладурана, че и доста едричка. Без претенции за порода - нещо близко до норвежка горска котка! Красота и косъм!  Heart Eyes Изпросих си да ме канят на "спокойно" гости  Laughing , че да се опознаем по-отблизичко с нея. Увериха ме, че иначе си е лигла и обожава да я мачкотят. Ха дано!

От мен гушки на всички, че гледам цял роман съм изписала.   Grinning

# 16
Хехе, професорката, какъв сладък шкемби си имаш  Laughing

Не се коси за котенцата. Не можеш да спасиш всички страдащи души. Твърде много са.  Положението нямаше да е такова, ако всички хора бяха Човеци.

Лека нощ и нека сънищата са ти пухести, мъркащи и накравайчени!  Hug

# 17
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Благодаря Фея! Той, накравайчения, ми изнесе една ария на възмущението като се прибрах. Успокои се, и се накравайчи отново чак след втората почерпка за сдобряване.  hahaha  Не че не опита и трета да си изпроси, но явно забеляза тоталното ми оглушаване.  Mr. Green

# 18
Прехвърлям се към новата тема. Професорката и на мен ми стана мъчно от разказа ти  Cry. Наистина няма как да спасим всички. Не се самообвинявай. Сигурна съм, че когато имаш възможност, с радост ще помогнем на друго нуждаещо се коте.
Показвам ви моето малко Марлинце, което не е при мен и много се надявам да е добре  Praynig
Скрит текст:

# 19
  • Варна
Добро утро на всички и благодаря за хубавите снимки, с които ми радвате окото.
Силвестър ми се вижда бая загладил косъма .  Mr. Green
Стейси - много готина снимка, какъв суетен господин си имаш. Simple Smile
Аша - завиждам ти благородно за дружинката , много готина украса.
Блу - Чери, цялата ли е черна? Как се разбират с каката?
pisenxeto - много интересен нос - розов!  Wink
Бижу - голяма сладурана е тази бяла пухенка.

Извинявам се ако изпускам някой. И аз трябва да платя данък скоро, да видите Оникс какъв дебелан е станал. Винаги му сипвам гранули, без значение часа, а сутрин и вечер му давам пауч. Преди обаче не поглеждаше особено гранулите и беше с манекенски размери, но откакто започнах да му купувам Роял ги яде стабилно, а аз все така сипвам ли сипвам като видя, че е празна купичката.  Mr. Green Сега е направил един тумбак... Wink
Някой има ли отзиви от клиника "Добро хрумване"? Спрях се на нея за кастрацията му и смятам следващата седмица да го водим. Споделете, ако някой е ходил там. Peace

# 20
  • на брега на морето
Леле мале, колко бързо сте окосмили темата!

newsm62

# 21
  • София и Морето от време на време
Едно записче от мен, че да не издирвам темата ... Данък - трябва първо да ги снимам, че всичко налично ви показах вече.

# 22
Уф, това дребното сутрин изпитва адски зор да ни събуди, а после не може да я хванеш, да я намачкаш... дори в стаята при нас не ще да седи, търкаля си се с коша, а аз така се хвалех как не ни буди...  Crossing Arms 

пп - иначе, да, това е Заки, вижте ми го какъв е загладен. Той сега излиза навън рядко - до тоалетна (нали като се научи навън и вече не искаше неговата тоалетна, та тя е отдавна махната) и нещо да си завърти дупето и веднага влиза вътре в нас, където е около 25-26 градуса  Crazy, ама той ляга и на радиаторите за по-сигурно, че няма да настине  Whistling

# 23
  • София
Някой има ли отзиви от клиника "Добро хрумване"? Спрях се на нея за кастрацията му и смятам следващата седмица да го водим. Споделете, ако някой е ходил там. Peace

Аз съм много доволна от обслужването. Водим нашите котки там за ваксини, прегледи, а Дейви го кастрирахме преди година и половина в същата клиника. Малката девойка не е кастрирана още, смятам след празниците да я водим пак там.

# 24
Запис   bouquet

Малко се поизгубих покрай новата ми работа, която "изяжда" цялата ми енергия, а събота и неделя съм на лекции...  Shocked #Crazy

Биса си дивее както винаги, скоро ще кача нейни снимки като по- голяма, вече не е малка шушулка  Joy

# 25
  • на брега на морето
http://www.vbox7.com/play:71089d58b6

Изгледайте го  Joy Joy Joy

# 26
  • София

Върху кашона е най-добре!  Wink

Последна редакция: нд, 16 дек 2012, 00:47 от Тaня67

# 27
За мен хигиената ще е важна, защото Пиклата е без ваксини... от сега събирам мнения, защото ме е много страх от кастрацията й  Confused

# 28
Здравейте!
Не знам дали ме помните,оста отдавна бях във вашите редици,но ви изпуснах..Сега пак се включвам,надявам се да съм редовна .   Embarassed
ето данъка заедно с щерката

# 29
Искам да споделя нещо, което гледах току-що. През цялото време бях със свито сърце  Weary

А пък по- отдавана бях гледала за една лъвица, която си беше осиновила бебе гну или някоя по- малка антилопка беше. 7 дена  са живеели заедно, като през това време лъвицата даже не се е и хранила, за да пази бебето си, което накрая умира от глад.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт