Любители на Котки Тема 69

• 45 357
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
Добро утро!
Малко данък и от нас със Чара и Съни  bouquet

# 61
  • София
Здравейте,
От скоро сме с едно черно и прекрасно котенце на име Рея.
На 3 месеца и половина е и все още не сме я ваксинирали, но скоро и това ще стане.
Проблема при нас е че преди две седмици забелязох, че урината и е много тъмна,а един път дори ми се видя, че има и кръв. Заведохме я на ветеринар / св. Антим 1 в Банишора/ и лекаря каза, че нищо и няма или поне всичко като я опипва и е наред, но че трябва да и направим изследване за всеки случай и тогава да я ваксинираме. Да уточня все пак, че не всеки път и е такава урината. Един път си е нормално жълта, а друг път бирено кавява.
Сега пък от 3 дена забелязвам и кръв в акито, което един път е дрискаво с кръв, а друг път нормално без никакви примеси.  newsm78
Давам и за момента да яде Royal Canin за малки котета и Уискас за малки котенца. Много рядко нещо готвено от мен.
Не виждам промяна в поведението и. Игрива е, яде си, дори иска и допълнително Simple Smile
Голяма загадка си е за мен. Някой, ако е изпадал в подобна ситуация да сподели. Благодаря   bouquet

# 62
Привет, fede! Аз бих те посъветвала да се консултираш задължително и с друг вет и да пуснете изследвания на дребосъчето, защото кръв в урина/изпражнения си е сигнал за сериозен проблем, особено щом не е еднократен случай. Късмет и бързо оздравяване на Рея! Дръж ни в течение Peace

# 63
  • на брега на морето
Не знам дали да не  разкараш Уискаса.

# 64
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Горда , страшна украса са тия двамата! Crazy Намачк, намачк! Е не ти ли събарят джунджуриите, като се катерят по такива места?

# 65
Привет на всички в новата коледна темичка!
Да са ви живи и здрави пухчетата! И всички вие с големи сърца!  Hug

# 66
  • София
Не знам дали да не  разкараш Уискаса.
И аз това си мислех!
Прекратявам пауча от Уискас. А за Friskies какво ще кажете? Един път съм и давала от тази храна и много я хареса, но не знам до колко е добра.
@ros4enka уж казват, че там ветеринарите са добри,а е удобна защото е денонощна клиника. Ще видим.
Аз си мисля да не би да яде кактусите, защото се навърта около тях,но не съм я забелязала, а и какво ли мазохистче трябва да си да го направиш, ама знам ли я  Rolling Eyes

А ето и снимка на Рея като малка и малко пораснала дама Simple Smile

Та това е нашата красавица, която обича да ни дере и хапе  Laughing

# 67
Здравейте,
на път съм да вляза в редиците ви.Имам нужда от практически съвети. Ще купуваме коте,колебая се м/у сфинкс и британец-син,уискас. Имам дете на почти 5 год. Коя от двете породи ще ми препоръчате и също така ,ако някой има опит с извеждането на животни през границата,също ще ми е мн ценен.Живеем в NL, но искам да вземем котето от БГ. Коте на 4 м. добре ли е да се вземе или е малко все още?
Благодаря ви предварително!

# 68
fede, направо се влюбих  Heart Eyes

# 69
fede, ама тя е прелестна!!!  Heart Eyes толкова сладинко котенцееее Heart Eyes Ами дори и там да е, пусни й едни изслдвания- най-малкото да ти е по-спокойно.  Peace

# 70
  • София
*Purple haze*, досещам се защо искате да купите котето от България, но имай предвид, че цената съответства на качеството. Единственият истински британец в темата е купен от развъдник в чужбина. Ако искаш се свържи с "майка му" (в списъка от първа страница ги има - Арчи на ahasver) и я разпитай подробно или потърси постовете ѝ, в които доста пъти е обяснявала. Котетата са готови за осиновяване на 2-3 месеца.

п.п. И nad_tab има британци (тип Уискас Wink), които май също купи от чужди развъдници (не съм съвсем сигурна, но имам такъв спомен).

fede, наистина е прелестна! А Фрискас е от същия клас като Уискас. Високите класове са на цени, които поне аз трудно мога да си позволя (предлагали са ми консерви за 1 хранене по 3-4 лева). Но това, че е по-нисък клас не означава, че непременно ще разстройва коремчето на красавицата. Можеш да опиташ и с нея.

Последна редакция: пн, 17 дек 2012, 14:46 от Тaня67

# 71
Ей, че бързо върви темата ,не мога да ви настигна ....
Хайде и аз да се запиша с Мацо , който иска да учи то учебниците на синчето ми  Grinning

# 72
  • София
Благодаря дами.  bouquet
Толкова си свикнахме за 3 месеца с нея, че ми е много мъчно като не знам дали нещо го тормози.
Ще я издебна когато се изходи тази вечер и веднага към клиниката.

# 73
  • Варна
fede, прекрасно котенце е Рея!
Би могла да вземеш сама проба урина и да я занесеш за изследване.
В празна и добре измита(с вода) и подсушена тоалетна, чакаш писанка да се изпиша, теглиш течност със спринцовка и отиваш веднага.
Моята Женя чак сега( след повече от два месеца) има добро ако, без диетични гранули. Crazy Защо беше раздразнено това стомахче, не знам. В самото начало имаше и кръв, но просто дупенцето и беше разранено, предполагам от продължителна диария. Бавно и постепенно внасях нови храни в менюто. Иначе тя си яде като прахосмукачка де. Laughing
А също мисля, че най-после се води обезпаразитена( бълхи и глисти) и може затова да е.

Остана само да се справим с гадните струпейчета - уж били от битките с Мила, но не вярвам и пак започнах със сребърната вода.

# 74
Горда , страшна украса са тия двамата! Crazy Намачк, намачк! Е не ти ли събарят джунджуриите, като се катерят по такива места?

Почти никога не събарят нищо. Това са им любимите местенца и се катерят страшно грациозно. Затова и джунджуриите там са по-малко. Единствено на една от по-ниските етажерки има клечки за уши в кутийка- зад телевизора. Съни ги обожава. Прави невероятни акробатически трикове, за да ги докопа. Взима си една по една, дъвче ги, прави ги на парчета и целия килим става в дребни боклучета. И отива за следващата клечка  Laughing. И всичкото това се случва ако някой е забравил да затвори кутийката... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт