Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 596
  • 726
  •   1
Отговори
# 30
  • На село (близо до Лондон)
Miss Fine и Плевенско местожителство взимам. Ти кой от момците ми реши да взимаш? Ако е най-малкия идвай направо сега да го прибираш

future74, аз работя в един от спонсорите (голяма фарм. компания). Наистина навсякъде си има SOPs, които са различни и трябва да се спазват. НО имаи в предвид, че се очаква наистина да почнеш да работиш ефективно след 1-та седмица. Сам си четеш и обучаваш. Както и да е, давай напред и търси нещо ново.

Аз си признавам, че съм леко разглезена, и за мен личният душевен и физически комфорт е много важен и държа на него.

Peanut, ти беше младо момиче, без деца още нали? Joy Joy Joy

# 31
GI, млада.. млада.. колко да съм млада.. щеше ми се по-млада да съм Grinning Но деца още нямам и мога да си задоволявам егоистичните наклонности засега Laughing
Пък живот и здраве като дойдат сме се разбрали с бащата, че той ще е по компромисите и уикендите ще ги води на къмпинг, за да си почивам Crazy
Това в кръга на шегата разбира се.. Но разбирам какво искаш да кажеш де и съм съгласна напълно, затова гледам да се възползвам от личния комфорт докато мога, че после нЕма Mr. Green

# 32
  • UK
Ей, един ден изпуснах да не ви чета и вече 3 страници сте изписали  Laughing
Нямам търпение да дойде Коледа да си получа хлебопекарната от свеки  Mr. Green И тая ваканция да почва, че искам да си се излежавам сутрин до късно...., не че ще ме огрее,де, малката като по часовник всяка сутрин в 6:30 става до тоалетна и ме буди, ама все тайничко си се надявам  Mr. Green

# 33
Дикенсън, аз се чудех за Коледа дали да взема на нашите хлебопекарна или slowcooker, но се спрях на 2то, че ако им бяха взела 1то не знам дали до Великден щеше да е останала дреха, която им става Mr. Green Пратих я по portokal.co.uk, че иначе нямаше шанс да влезе в куфара. Още не са я разопаковали милите, чакат в наше присъствие да го направят Hug

# 34
  • След завоя в дясно
Sonnia с каква пуешка рецепта ще смайваш тези твои 12 човека Grinning
Nana_cool преди следващото счетоводство се обади да те по притеснявам пак този път с чаша вино пред ПС:mrgreen: и ще го минеш
Ивка27- за мъж тефтер,химикалка също ако има чувство за хумор чорапи има по магазините с хумористични надписи, картинки и т.н.

# 35
# 36
  • Варна
Ell , благодаря за идеята, аз общо взето имам идея какво да взема.
Дилемата беше дали изобщо да им купувам нещо или да мина с по една картичка. Wink
А междо другото, кои ще са почивните дни за работещи: 24, 25 и 26 ли?
Не че аз ще почивам , но да знам колко дена ще се мота сем. из къщата. Mr. Green

# 37
25ти Коледа и 26ти Боксинг Дей са национални празници, 24ти не е.
Някои фирми задължават служителите си да си оставят достатъчно отпуска, за да свържат празниците, когато офисът е затворен. Най-добрата ми приятелка работи в такава фирма, моята пък не затваря и можем ако искаме да работим или ако искаме/ни дадат да вземем отпуска.

# 38
# 39
Момичета, някой ще ми припомни ли как се вадеше пасаван? В смисъл трябва ли да запазваме час и става ли за един ден, както ставаше преди или са въвели някакви промени? Семейството днес реши да си ходим до БГ а не виждам как ще стане това ако са въвели промени в посолството  Crazy

Нещо и не мога да намеря инфо в страницата на посолството, сега гледах.
Ето, на това попаднах, но пак не ми става много ясно...
http://www.bulgarianembassy-london.org/index.php?option=com_cont … 73&Itemid=141

Последна редакция: ср, 19 дек 2012, 22:25 от Зевзекова

# 40
Зевзекова, не съм вадила скоро, но текста, който си показала изглежда точно обяснението, което ти трябва.
- Най-малко за 8 часа ще стане (т.е. пускаш на единия ден, взимаш на следващия); аз така го разбирам
- Tаксата е 89 лири за тази бърза процедура
- Попълва се бланка и те снимат на място, подписваш и пускаш лично, написали са какви документи ти трябват
- Няма час предварително уговорен - отиваш в посолството в часовете за прием, чакаш, подаваш, плащане в брой Tired

# 41
Ох, дано го вадят на същия ден, че от Бристол ако трябва пак да пътуваме...Предните 2 пъти веднага ни го правеха.

# 42
Ave, благодаря и аз за новата тема!

Галя Петрова 79, ауууу, какви очи! (от "Дами канят")   bouquet

GI, чак и аз се разсмях, че емотиконът много по английски е предал хумора ти!

Нас ни натръшка грип у дома. Да ви предам инфо от английската здравна каса - вит. Ц не помага при нищо, сиропите за кашлица са жива загуба на пари (и вече имали доказателство хората!), имуностимулиращите - за тях само докторът успя да каже, че няма доказателства, че помагат. Да вдигам възглавницата и да дишам пара.  ooooh! Добре че си нося антибиотици от България, че седми ден съм с температура вече.

И още за здравето тук, толкова немърливи хора към здравето си не съм виждала никъде. Едната ми дружка е с трички с шарка. Активно водят каката на училище и прибират заедно, а днес си изгледаха и коледния концерт в пряк контакт с публиката, кво като се шарят децата, нали и другите трябва да се ошарят... В крайна сметка има някакви предписания - в градините не взимат деца докато пъпките не хванат коричка, по тази логика трябва да си седят у дома и малко скучничко, но ще си изкарат шарката в карантина, но тука няма такова нещо - бута панадола сутринта за температура и го пуска в класната стая.  ooooh!

И понеже пак много съм им набрала, изкарах виновни свекитата, които ми се задават след няколко дни. Само да посмеят да ми донесат и Корнуелски вирус! Веднага ще им демонстрирам как се лекуват българите! Първо ще ги окарантиня - в тяхната спалня 24 часа там да седят, да слушам колко кашлят и що. После им бумкам по една инхалация с калций, натъпквам ги с осцилококцинум и тонзилотрен, по 2 коластри сутрин и вечер, витамин Ц на ампулки и до Бъдни вечер трябва да са кукуряк. После им казвам - ХОХОХО, Мери Кристмас и на вас!  Joy Ох, шегувам се, разбира се, но така да ми се иска тука хората малко повече да обръщат внимание на настинки и грипове. Верно, много народ ги кара леко и лесно, но то е постоянен развъдник просто. Чудя се какво работите вие в тези фармацевтични фирми и аптечни складове при това неглижирано здравно поведение на местните! Сигурно сте все на загуба, за разлика от производителите на възглавници и повдигащи се матраци и стабилни бойлери за топла вода.

Много спокойствие и весели празници ви желая! Хубави и топли семейни моменти с приказки, горещ шоколад, домашни меденки и мили гости!

# 43
  • На село (близо до Лондон)
Зевзекова, честито ново бебче, много хубаво име  Simple Smile. Да ви е весела къщата...

Маpи, цяла англичанка съм станала  Wink. Добре ти е казал лекаря сиропи, стимуланти, хомеопати не работят. Пласебо ефект им се вика. Не бери грижа на фарм компании изкарват си парите добре, но не от сиропи. Иначе за шарката, хъм как да кажа, то хората партита правят за да им се заразят децата, а ти на крака са ти дошли и се оплакваш. Скука в къщи с три деца едва ли има.   

Тази сутрин, докато се опъвах в леглото, моите станали и понеже искат долу да слязат и за да не оставят Питър ги чувам, как го обличат. Деннис го разпитва къде му е коремчето, крачетата, и тн за да седи мирен, а Филип го облича. Викам си какво ще ставам, може и закуска да си направят, че и на мен да донесат bowuu.

# 44
  • Нотингам/Пловдив
Аве мерси за новата темичка   bouquet
Нямаше ме известно време и доста съм пропуснала, наваксах да прочета последните няколко страници и от старата тема. Мъжа ми днес е за първи ден на нова работа и вече категорично се очертава местене от Лондон. Имам молба към мамите от Нотингам и околните селца да споделят впечатления за спокойни кварталчета с хубави училища. Фирмата плаща хотел на мъжа ми за сега докато намерим къща, но ще търся колкото може по бързо да наемем за да се преместим и ние, че така няма да ми хареса да имам пълно семейство само събота и неделя.
 За настинките и шарките аз лично вече преглътнах тяхното отношение към тези неща защото и при нас работи. Да чукна на дърво децата не са се разболявали от дълго време насам, като при настинка не им давам нищо като тукашните английски мами  Wink
 Когато имаха шарка и двете по едно и също време, много от майките водеха децата си у нас нарочно защото и техните трябвало да я изкарат шарката,което беше супер странно за мен тогава.
 Разписах се нещо, много дълго стана. Хубав и успешен ден за сега от мен ,вече ще имам време да влизам по често във форума  Hug

Общи условия

Активация на акаунт