Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 644
  • 726
  •   1
Отговори
# 45
Аз деца нямам, та не претендирам, че имам каквато и е идея как се гледат и лекуват, обаче едно нещо ми прави впечатление - в общия и не прекалено отблизо наблюдаван случей (та може и да бъркам) местните си обличат децата леко, оставят ги да е въргалят където си искат и не ги тъпчат с много лекарства (точно, ама точно обратното на това мен как са ме гледали).
В резултат на това ли е, според вас, че се извъждат едни индивиди имунизирани против студ, ходещи на клуб зимата по потници, студ не усещат и не настиват?? Искам и аз така Sad Sad Sad Аз зиме ако не се увия като мумия все нещо ще ми изстине...  Гаранция Франция... А е такава мъка докато сложиш всички пластове, а ходенето до двете нули става мисия полу-невъзможна...
Та благородно им завиждам ако наистина климатичните условия не им действат, а не е просто случей на "от студ умри, гъзар бъди" Mr. Green

# 46
GI, като си казала "А", кажи и "Б", явно си разбиращ човек. Кое тогава действа?

Иначе не ги мисля компаниите - от инхалатори за астма, парацетамол и нурофен сигурно също достатъчно добре се печели. Не ми се влиза в тази тема изобщо, съвем не ми е до компаниите, просто ме е яд, че никой не предлага алтернатива на повдигнатия матрак и парата.  Peace

За шарката, момичета, ясно е, че трябва да се изкара и колкото по-рано, толкова по-добре. Но по време на шарка и след шарка имунитета на децата е много занижен и е редно да бъдат обгрижвани, а не в замръзналото да блъскат по 40-50 минути пеша, за да докарат каката на училище. Точно такива деца са първите, които ги тръшкат другите вируси, а после това се предава като във въртележка. Иначе хората и пир по време на чума са опитвали да си правят назад в годините! Що да не е и шарка-парти... Аз говоря за тотално немърливото отношение на англичаните към настинки, грипове и вируси. Немърливо отношение на ниво джипита, на ниво родители и родителска грижа, на ниво контрол в училищата и детските градини. Никаква милост за децата, боледуват като кучета, на черджето свити, мокри до кости, опъпчени, с 3 пръста зелен сопол, просто картинка.

Другото интересно за споделяне, а бе четохте ли статиите за 6-тата позиция на Великобритания в образованието? Сигурно е имало друга тема за коментар, но аз съм я изпуснала. Мен по-скоро ме интересуват коментарите ви не за 6-тата позиция на Великобритания, а 1-вата позиция на Финландия, където децата тръгват на 7 и където, както се оказа, на учителите им плащали като на лекари...

Мрънкам аз, мрънкам, здраве, образование, но това си е - нация от продавачи, нали така е казал Наполеон*?. Затуй да се потопим дружно сега в коледния шопинг, туй поне го могат много добре хората.  Money

*дружелюбна поправка от Алиса

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 19:30 от Маpи

# 47
  • На село (близо до Лондон)
Но по време на шарка и след шарка имунитета на децата е много занижен и е редно да бъдат обгрижвани, а не в замръзналото да блъскат по 40-50 минути пеша, за да докарат каката на училище...

Маpи, зависи кои как приема да си "обгрижва" детето и какви са му обстоятелствата. Ето ме мен с три деца, две са ученици. Ако ги държа всички за занижен имунитет в къщи 7 дни, като едното е болно, после още 7 за другото и 7 за третото и то месеца минал, никой не е ходил на училище. Едно, че изпускат, друго че и мен в затвора могат да ме вкарат. В моята къщи дете не си стои в къщи освен ако няма температура или е повръщало. Това е, за болни кореми (tummy ache), болка в кръка и тн си ходят на училище. Със сополи, зелени, прозрачни или сини също ходят.

Може на теб това да се вижда "немърливо" отношение. За мен е важно децата ми да могат спортуват на студа и да са държаливи. Най-голямият ми син играе спорт на вън всеки ден по 2-3 часа, с къси шорти и на дъжд. За мен е ужасно студено, за него-не, ако иска да спортува играе. Ако живеехме в пустинята на топло щеше да е друго ...

Последна редакция: чт, 20 дек 2012, 15:30 от GI

# 48
Мари, не влизам често в темата, и сигурно впечатленията ми за истерично мрънкателство за особено несправедливи, но ми стана смешно и ще напиша това:

Ако ще намекваш колко са глупави англичаните, не ти ли е възможно - от висотата на твоето превъзходно образование- или да знаеш, че този цитат принадлежи на Наполеон или поне да се усетиш, по инстинкт, кой все пак може да да говори с омраза и насмешка измежду двамата (Наполеон или Чърчил).

ПП. На мен също ми става лошо на 40 градуса; сигурно не ми е чиста "генетиката".

# 49
Ave, мерси много за темичката Simple Smile

Аз не съм влизала от седмици май Sad

От 5ти съм щастливо безработна, отказах и другата работа, където ходих на интервю и те взеха, че ми предложиха позицията, но нямаше как да приема. Доброто е, че и от 2те места ми казаха ако реша пак да почвам работа да се свържа с тях и можело да измислим нещо Simple Smile за пръв път ми е да получавам такова добро отношение и се радвам, че си ми останах отворени вратичките там.

Обаче сега сме се метнали на едни зимни ремонти - изолация на цялата къща, нови прозорци, стаи за боядисване, смяна на тръби от газовото и и не знам си още какво и само ми ходят разни хора из къщи. Но съм доволна, че хазяина се съгласи да плати за всичко, което исках да ми се направи в къщата, че и наема каза, че ще ни намали за догодина, че не искал да се изнасяме Simple Smile по-добре няма как да е Simple Smile

Малкото болно и то Sad Мъжа ми му забравихме физиономията Sad но поне сме живи, предимно здрави Simple Smile другото само ще се нареди Simple Smile

С моята къръщина счупих и моя и телефона на мъжа ми и съм си бяснааа  Joy днес ми е смешно, но вчера не знам какво исках да си причиня Simple Smile + успях да падна с елхата отгоре ми и трябваше всичко наново да украсявам, разглоби ми се поставката за обувките и всичко се стовари отгоре ми Simple Smile и всичко все вчера  #Crazy

Сега и аз съм се метнала да си пращам декларация за осигуровките, че моите от 2004 насам все са едни недооправени ама нали не са ми трябвали, не съм си играла и да ги оправям Simple Smile

ще си почета малко от старата темичка да наваксам Simple Smile

# 50
ev:), честито за ремонтите, сигурно сега е какафония у вас, но пък после ще ви е супер, браво на хазайня, че се е оказал толкова щедър Hug

# 51
В края на всеки срок чакам с нетърпение последния ден.
После училището опустява и ми става много тъжно...

Тоооооолкова съм горда с учениците си. Ще се пръсна.
Не съм родител и не знам как е със собствените деца.
Обаче ми се реве и си рева само като ги гледам,
колко много напреднаха за последните три месеца.
Не знам имате ли си идея, какво е дете, което миналата година не говореше,
днес да ми припява коледни песни. Или друго, което удряше и скубеше, и дереше,
сега да се разбираме само с поглед и да е най-кроткото, любвеобвилно дете.
И много, много други малки и големи постижения и споделени моменти.
Много ми тежи понякога работата, но е нямало друга, която да ми е носила такива емоции.

cocko,
Пиши ми на лични. Аз живея в Нотингам и го познавам много добре.

# 52
Златната bouquet аз се гордея с теб, че си ни така отдадена учителка! Знам че и на моите деца учителките са такива  Heart Eyes

# 53
Ох, дано го вадят на същия ден, че от Бристол ако трябва пак да пътуваме...Предните 2 пъти веднага ни го правеха.
  Преди две години вадихме, понеже не живеем в Лондон, трябваше да знаем, че трябва да си носим предплатен Препоръчан, така го пращали 6 паунда беше тогава този плик. От пощата се взима, приготви си един самоадресиран. Иначе ние като незнаехме ни пратиха да търсим поща, но се смилиха нещо да не обикаляме и ни го дадоха в крайна сметка веднага. Четох в темата във фейсбук, че имало и експресна поръчка вече, но май беше двойна цена над 100 паунда нещо, та ако не ви е спешно по-добре с плик. Иначе снимат на място, няма час за бебета, провери им работното време с граждани, беше няколко часа преди обяд само.
  GI то снаха се дава, не прибирам зетове, кога да ти я пратя викаш, както искаш я разпределяй   Mr. Green   Grinning
   Имах и друго да пиша, но забравих, подарили са на малката от градината пластелин, цялата къща напластелинчи вече  Crazy

# 54
Благодаря ти, Miss Fine, ще вземаме плик Hug
Все пак съпружието прояви разум и се отказахме да пътуваме с двуседмично бебе в този кучи студ така, че експресна поръчка няма да ни е нужна. Междудругото, цената и е  £89. Сега се и сещам, вие ходихте ли до Milton Keyns за апостил? Помня, че ходихме до там преди 4г, но изобщо не помня този апостил за какво беше. Голяма разкарвация значи  Crazy

# 55
A, Мис Файн, щом ще я даваш тук при мен да изчакаме още 20-25 години да я поотгледаш  Mr. Green, да знае да ми готви, чисти и тия три работи, та тогава. Брях, аз така ако ще ми водят булки в къщата моите три  момци на стари години ще има бях внуци да гледам, #Crazy аман. Нищо де, булките ще чистят къщата, аз само заповеди ще раздавам  Grinning

Зевзекова, направо не те мисля с три и едното съвсем бебе  baby_neutral в тоя студ. Добре че сте се отказали

# 56
  Зевзекова не може вече на место да се ходи за апостил, само по пощата. Ето линк http://www.fco.gov.uk/en/about-us/what-we-do/services-we-deliver … 010-How-to-apply/ Трябва да имаш апостил, преди да отидеш в посолството-това е заверка, че акта ти за раждане е истински, доколкото си спомням. Аз не бих се наела да пътувам също с бебе, даже и с дете, в БГ е непроходимо. Утре чакам приятели да дойдат и два дни се придвиждават от Варна до София. Дано с полетите всичко е наред утре.
  GI аа да готви и чисти и да я пращам, да си развалям рахатлъка на стари години  Grinning
  Я кажете, идват тука все деца да пеят вечер на вратата. Какво се дава  Rolling Eyes Аз им давам по един паунд, мъжа ми по 5  Grinning , но се зачудих дали пък не трябва и сладкиши да имаме. Има и едни келешчета, с качулки, идват и блъскат през ден, на тях вече не им отварям, че са и подозрителни и ме е страх като съм сама дори.
  Иначе комишята от ляво, който трудно ме поздравява, а жена му хич, вчера в най-големия дъжд дойде с подарък за малката и картичка. Много мило ми стана, явно не ни мрази толкова за шумния тормоз, който му прилагаме  Grinning
   Толумби, браво, все повече успехи и поводи за гордост. И да не спиш много отпуската, бебета чакамеее   Laughing

# 57
  • Манчестър
  Зевзекова не може вече на место да се ходи за апостил, само по пощата. Ето линк http://www.fco.gov.uk/en/about-us/what-we-do/services-we-deliver … 010-How-to-apply/ Трябва да имаш апостил, преди да отидеш в посолството-това е заверка, че акта ти за раждане е истински, доколкото си спомням. Аз не бих се наела да пътувам също с бебе, даже и с дете, в БГ е непроходимо. Утре чакам приятели да дойдат и два дни се придвиждават от Варна до София. Дано с полетите всичко е наред утре.
  GI аа да готви и чисти и да я пращам, да си развалям рахатлъка на стари години  Grinning
  Я кажете, идват тука все деца да пеят вечер на вратата. Какво се дава  Rolling Eyes Аз им давам по един паунд, мъжа ми по 5  Grinning , но се зачудих дали пък не трябва и сладкиши да имаме. Има и едни келешчета, с качулки, идват и блъскат през ден, на тях вече не им отварям, че са и подозрителни и ме е страх като съм сама дори.
  Иначе комишята от ляво, който трудно ме поздравява, а жена му хич, вчера в най-големия дъжд дойде с подарък за малката и картичка. Много мило ми стана, явно не ни мрази толкова за шумния тормоз, който му прилагаме  Grinning
   Толумби, браво, все повече успехи и поводи за гордост. И да не спиш много отпуската, бебета чакамеее   Laughing

И аз ще посрещам утре...ми да вземем да се видим.. Grinning

# 58
Искам да Ви пожелая Весело изкарване на Коледа и Нова година!!!! Пожелавам Ви много здраве, късмет и прекрасни емоции през идващата 2013 година!!!.

Използвам момента да благодаря на всички за съветите и идеите, които ми давахте през цялото време, особено, когато имах нужда от всички вас.

# 59
  • София
Здравейте!Не съм писала от много време!Искам само да се похваля,че на 13-ти  декември мъжът ми беше на второ интервю за НИН и е получил положителен отговор днес!От около месец работи по 6 дни в седмицата като бояджия за по 70паунда на ден чисти.Сега вече като му дадат и номер може и за повече пари да работи!Както писах и преди е много кадърен и спестява максимално,за да можем по-скоро да сме заедно!
 Ще си дойде при нас в България в понеделник за почти месец!Ще ни донесе малко парички и подаръци!Ще празнуваме рождения ден на малката заедно през януари!И живот и здраве след няколко месеца-може и година пак ще сме си заедно четиримата!
 Преди малко ми каза,че сигурно ще трябва първо аз да замина без децата,но нека мине още малко време и ще го мислим!Сега сме в очакване на тати!
 Весели празници на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт