Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 58 155
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте, момичета! Някоя от вас да живее в Абърдийн или околностите? Търся си другарче за съботно кафе. Ако някой има желание, нека ми пише. Усмихнат и не толкова студен ден на всички!  Simple Smile

# 166
  • Bristol
Ходихме и на първия си мюзикъл тук - The Lion king. Много ни хареса и се забавлявахме страшно много. Толкова хубави емоции ми останаха след представлението, че сега си мисля за следващия мюзикъл, на който да отидем. Можете ли да ми препоръчате? Чувам хубави отзиви за Wicked. Иска ми се да гледам и Les Miserables, макар да знам, че е доста тежък и тъжен.
Фантома на операта и Мери Попинс  са които ме впечатлиха най-много. Цар Лъв наистина е уникален, но малко детски ми дойде, обаче щерката остана пленена  Grinning Следващия месец сме на Оливър, не очаквам нещо кой знае какво. И аз съм чувала добри отзиви за Les Miserables, ще се възползвам сега първо по кината да го видя. Мерак ми е и Мама Мия да видя на сцена.

Някой гледа ли Life of Pi? Чудя се да заведа ли щерката на него или не е подходящ. Рекламират го, че е за цялото семейство, рейтинга му е PG, но от хората, който са го гледали, чувам противоречиви неща  Thinking

Чакате ли снега утре, да видим дали са познали  Wink

# 167
  • UK
нас ни пратиха смс да носим шейна утре в училище и че независимо от това колко вали ще е отворено  Laughing

# 168
Merry при нас вече пристигна и даже и съобщение си имаме от училище че може да е затворено.

# 169
Ходихме и на първия си мюзикъл тук - The Lion king. Много ни хареса и се забавлявахме страшно много. Толкова хубави емоции ми останаха след представлението, че сега си мисля за следващия мюзикъл, на който да отидем. Можете ли да ми препоръчате? Чувам хубави отзиви за Wicked. Иска ми се да гледам и Les Miserables, макар да знам, че е доста тежък и тъжен.
Фантома на операта и Мери Попинс  са които ме впечатлиха най-много. Цар Лъв наистина е уникален, но малко детски ми дойде, обаче щерката остана пленена  Grinning Следващия месец сме на Оливър, не очаквам нещо кой знае какво. И аз съм чувала добри отзиви за Les Miserables, ще се възползвам сега първо по кината да го видя. Мерак ми е и Мама Мия да видя на сцена.

Някой гледа ли Life of Pi? Чудя се да заведа ли щерката на него или не е подходящ. Рекламират го, че е за цялото семейство, рейтинга му е PG, но от хората, който са го гледали, чувам противоречиви неща  Thinking

Чакате ли снега утре, да видим дали са познали  Wink
Мери, ние гледахме филма със синовете ми, които са на 8 и 10 години - малкият определено не го разбра. Филмът е философски и според мен определено не е за деца. PG е защото няма нито насилие, нито секс.

# 170
Здравейте! Искам да попитам някой ползвал ли е услугите на транспортна фирма за превоз на багаж от Бг до UK. Колко ви излезе като сума и за колко време го докараха?
Благодаря ви предварително!

Аз съм ползвала Cargo BG и Portokal.co.uk и съм много доволна и от 2те фирми. 1та е малко по-скъпа, но предлага вземане на пратката от дома ти, срещу допълнителна такса разбира се. Също дава по-кратък максимален срок за доставяне, но реално и от 2те места багажът пристигна еднакво бързо. Препоръчвам и 2те фирми Peace

Исках да ви питам дали можете да ми препоръчате фризьор в Лондон? Общо взето ме устройва първа зона на метрото (по възможност около централната линия) или пък близо до Willesden green или Kilburn. Но ако се наложи може и да пътувам по-далеч. Нямам претенции и за националността на фризьора, стига да е добър Simple Smile

Ходила съм само при един фризьор тук в Лондон - българин е и се казва Крум. Ходила съм в салона му във Fulham и после като се премести в Hampstead. Аз съм малко ку-ку на тема коса и много трудно се доверявам на нов фризьор.. човек ще рече, че не отивам да ми режат коса, а да ми строят лична атомна елетроцентрала за задния двор Laughing От Крум съм много доволна, сега гледам, че салонът му си има и сайт, преди нямаше - Remix Cuts and Colours

А като каза фризьор да препоръчам и козметично студио, ползвам го предимно за кола маска и съм супер доволна. Много е чисто, спретнато, момичетата са адски мили. Ходила съм и на почистване на лице, доволна бях, но не колкото от козметичката ми в БГ. Може би, защото беше само ръчно, нямаха машината с накрайници, която ползват в БГ, дарсонвал мисля, че се казва. Но горещо ги препоръчвам все пак - Face Body and Beauty

# 171
  • ...на брега на голямата река....и близо до морето
Изпратих багаж около 40 кг с фирма Shopper.bg. на 14-ти. т.м/ Утре трябваше да да е в БГ, така съм уведомила и близките ми, които трябва да го посрещнат. Оказа се, че ще бъде по ново описание в сайта им на 21-ви, а след телефонен разговор с представител на фирмата на 24-ти. Освен забавянията, имали и много проверки на багажите в Германия и Румъния. И сега незнам какво и как ще ми пристигне и дали въобще ще пристигне. Оттук съм си пакетирала всяко нещо, и въобще не е приятно да се рови. при все,ч е нямам нищо забранено. Много съм разтревожена...а инфо от никъде няма.
Подведох се по това, че идват до нашия град, понеже сме доста далеч от Лондон...а не ми дадоха нито товарителница, нито стикер, даже и на килограми не е ясно колко са. Май направих грешка.......ама да се моля всичко да е ок!

# 172
Има ли мами в Лийдс? Търся си някоя дружка за обиколка на града и помощ в ориентацията с квартирите и т.н. Приемам съвети за хостели за една вечер, ще се съмнявам да успея да наема нещо след 17ч. като пристигна.
Нещо нещата в родината не вървят, отказах се и от работа и от курсове. Билета е купен! Няма връщане, стискайте ми палци, че съм доста притеснена...  Embarassed Rolling Eyes

# 173
  • Лондон
Защо реши Лийдс? Просто любопитство...

Чета последните страници и се чудя дали пък британските журналисти и съответно част от политиците не са прави да се притесняват, че румънци и българи ще пристигнат и ще превземат острова Confused Не се притеснявам за работното си място и въобще за местенцето си под слънцето, пардон облаците, но почнах да си задавам все по-често въпроса... 

# 174
Момичета, имам един въпрос - според вас,  как когато се взима  детегледачка от Бг  и уговорката е  предварително с нея напр. за срок от 6 месеца, можем да бъдем защитени,че тя няма да ни каже на 3 ият месец-ами аз си тръгвам. Знаете, че се работи без договор, само на честна дума. винаги са познати на познати и т.н, а и уж всички са препоръчани от познатите като много читави.
Имате ли някаква идея? Защото се оказва, че се влагат много пари  (напр. плащане на самолетни билети, здравни застраховки) и т.н и се оказва, че на тях като им писне(или какъвто и да е проблема), казват "ами аз си тръгвам".
И те могат да си тръгнат просто ей така от днеска за утре (по каквато и да е причина), а платилите  остават МНОГО прецакани-платени са им самолетни билети, плащана е редовно уговорената сума, храна и всички останали консумативи-безаплатно. И ако човек работи-какво става с него? Прецаква се.
Въпросът ми е, по какъв начин когато се взема детегледачка от България, човек да може да си гарантира, че няма да е прецакан от нея когато й скимне.

А бихте ли ми дали идеи как от УК може да се наеме детегледачка и как въобще стои въпросът.

# 175
  • Там,където се събуждам щастлива.
Извинявам се за нахлуването, но се зачетох, че говорите за мюзикъли. През октомври гледах "Клетниците' в Лондон. Прекрасно представление! Изгледала съм безброй мюзикъли през последните години, но единствено на този плаках. Препоръчвам с 2 ръце.

Друг, който ви препоръчвам е "Aspects of love". Ех, любовта, любовта....

# 176
Няма а са плашиш, Цвете! Не е чак толкуз зле - http://www.independent.co.uk/voices/editorials/editorial-stop-al … in=internalSearch  Mr. Green

Future 74, на въпроса ти
Цитат
по какъв начин когато се взема детегледачка от България, човек да може да си гарантира, че няма да е прецакан от нея когато й скимне.
се отговаря много простичко - като се държиш добре с нея, с уважение, с надежда, че ще ти гледа детенцето като свое, че ще я подкрепяш във всичко и ще я облекчаваш в това, с което не се справя добре - език, контакти, трансфери до училище. Ти още не си я "взела" жената, а се насъскваш срещу неизвестната Х, която е длъжна за едни (хайде, да не се лъжем) смешни пари да не смее да се оплаче, да си каже какво ѝ тежи, с какво не се справя. Имам няколко приятелски семейства, които имат детегледачки от България - това са все скромни и тихи жени на годините на майките ни, трудно им е, една дума не могат да проронят навън, а искат да помогнат на дечицата, страх ги е от движение, от метро, не могат в магазин да напазаруват. Но при добро желание и добро сърце, с помощ и подкрепа, се справят. Мини през библиотеката и си вземи копие на списанията за семейства с деца - вътре е пълно с агенции за детегледачки, така ще си защитена. Може и да намериш една Мери Попинз, която няма да отлети без предупреждение. Хем ще дадеш работа на местен човек, да не нахлуват още българки.  Wink Сигурна съм, че в интернет също ще излязат за града ти агенции. Аз виждам доста такива жени сутрин в училище. Водят децата по 25 минути по улицата без да проронята и дума. Толкова за грижата.

Здрава и успешна нова година на всички!

# 177
Мари, много мислех преди да постна това, защото точно от такива коментари се страхувах. "Насъскване"и т.н. От къде знаеш, че не пиша от собствен опит и какво ми е минало през главата.
Затова моля всички останали, ако имат желание да ми дадат идеи-добре, ОК, ако не-без грубости, много ми идва.
НО, ви моля без груби коментари. Аз само питам  за съвет и смятам, че до момента аз не съм нагрубила никой.
И Мари, от къде знаеш какви пари се предлагат? Имаш ли идея? Ако , да, би ли споделила според теб, АЗ колко бих предложила, че смяташ, че са "смешни пари". Може би, твоите приятели плащат смешни пари?
Според теб какви пари точно НЕ са смешни, без дами идва Мери Попинз?Ти имаш ли въобще такъв опит? Ако да, би ли споделила!
И предпочитам българка, а не някой с английски. Това си е мое решение, моля не се хващайте за него.
А освен , че като стане на 3г, пак искам да имам целодневна детегледачка.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 01:41 от future74

# 178
Future 74, а аз пък имам близки приятели, които са били нагрубявани и държани като затворници в позиции на детегледачки и болногледачки и не мога да чета за "много читави", "влагат се много пари", "платилият остава много прецакан", "когато ѝ скимне" без да реагирам. Всяка страна има своята истина. Просто исках да кажа, че с много разбиране и добрина, можеш и ти да имаш спокойствие, и жената, която ще наемете, да е доволна и спокойна. А с агенция ще си най-подсигурена.

Двете семейства, които познавам, плащат по 400 лири на месец чисти пари в ръка. Водят си детегледачките в България в извън училищно време, когато билетите за България са по 150-200 лири в двете посоки. Презумпцията е, че легло в Лондон е 200-250 лири, плюс храна и други разходи, т.е. общо харчат по детегледачката си, един вид, около 800 лири + 1 ходене до България в извън училищно време. В замяна на това се иска 24 часово разположение, 6 дни в седмицата, като в седмия ден няма къде да се ходи и пак си при семейството, при което работиш. За 400 лири от гледна точка на детегледачката, това си е малко и изключително задължаващо откъм време и себеотдайност.

Тук съм виждала обяви на англичанки, които си търсят детегледачки от 8 до 6, да гледа 3 или 4 деца едновременно, пак за 800 лири (само че си ходи у дома, разбира се, и има 2 почивни дни). А едно познато момиче беше наето преди 3-4 години за 70 лири на седмица за нон-стоп работа от ... майка-лекар и баща-международен търговец. Търчеше след двете дечица в къща с 8 спални. Мда. Предполагам, че с агенциите договорките са други и цените са по-високи.

Иначе е прекрасно да си научиш детенцето на български език и определено жена от България би помогнала много. А пък ако имаш възможност да плащаш двойно и тройно на българска жена, мисля, че няма да имаш проблем и ще си намериш прекрасна такава. Слагай обилно уважение към всеки паунд и ще вървят нещата.

# 179
  Иха, накарахте ме да се замисля с тези 400 паунда. Че то без пари. Аз за градината плащам повече+гледачка в събота и гледачка като е болна и нестига, че имам два почивни дни в месеца, ами и тя става в 6 часа през тях.... Притеснява ме само, че не обичам някой да ми дава акъл  Mr. Green Ще взема да се разровя да видя, но едва ли ще се реша.

Общи условия

Активация на акаунт