Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 58 149
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
Защо реши Лийдс? Просто любопитство...

Ами по-спокойно е от Лондон, града изглежда приятен не е прекалено мъртво, но не е прекалено оживено, има университети и там и в околността и т.н.
Нямам точно обяснение.. Simple Smile

# 181
  • Bristol
future74, а не може ли да сключите договор и жената да се води като селф? Така легално ще работи и ще се осигурява и вие ще сте по спокойни. Но да ти кажа по година максимум две се задържат тези жени. Ако са млади, с уредените документи си търсят нова по-интересна и перспективна работа. На по-възрастните им е тежко и самотно, особено ако преди това не са живели навън и не говорят езика.
А мислила ли си за опер и ако не е българче или ти държиш заради българския? По тази програма също на година две се сменя човека.

# 182
  • Лондон
"Кога България може да влезе в топ 10 новини за деня на ББС?" Единственият път, който аз съм видяла, е от вчера, трябваше някой луд да извади пистолет менте на БГ политик-динозавър, за да ни отразят Tired

Куку-Руку, надявам се, че знаеш защо и как... Не съм видяла никой от тук да е в Лийдс обаче... Желая ти успех при всички случаи

Не ми е ясно нищо за утре, ще затварят ли училища, ще вървят ли влакове... Като чета на Хийтроу какъв хаос е, ми се отщява да излизам от нас, а във вторник съм командировка и имам полет сутринта Confused 

# 183
  • Bristol
Пак ли ще вали утре? При мен беше ок, работата ми е наблизо и улиците бяха разчистени с изключение на по-малките. Дори из града се мотах с колата петък и събота, сега пак ще излизам. Малко опасно е по малките улици, не само защото не са изчистени, но и защото народът масово излиза да се пързаля по тях с шейни, особено по тези с по-големичък наклон  Laughing Повечето шефове не дойдоха на работа в петък, дори тези, който карат 4х4 Wink Беше си весело в офиса, отидохме със закъснение, уж заради снега и си тръгнахме по-рано, защото официално затвориха сайта, ставало опасно от натрупалия сняг  Grinning
tzvetak, отложи командировката, безсмислено е да губиш време по летищата, ако пак завали сняг. Мъжът ми, когато изригва вулкана, тъй като не можеше да отлага пътуването си ползва Евростар и от Париж се прекачи на друг влак, но сега дали и той ще върви по график?! Дано до петък се стабилизират нещата, защото чакам моят да си дойде и да поседи с нас поне седмица. Вече трета седмица не се е прибирал, плюс че и РД на сина ще отбелязваме. То детето уж е свикнало, че баща му пътува много и не винаги е тук за празниците, но сега го планирахме малко по така, 16 години ще прави (ох, как лети това време...)
За информация, това ми го пусна шефката в петък, след като я запитах, като съм работила по-малко часове, как ще бъда заплатена, нали съм контрактор: Snow difficulties and your rights

# 184
  • UK
при нас и сега вали,но не трупа. Гледам и снежния човек се е килнал на една страна.
Аз ще пътувам в неделя и то късно вечерта, дано до тогава на Хийтроу се успокоят нещата.'Юростар вървят със закъснения от 30 мин днес.

# 185
При нас пък никакъв сняг няма  Crossing Arms
Tzvetak, нещо много взехме да се мяркаме из местните новини, особено в yahoo и daily mail.. особено като чета коментари отдолу от типа на "they are coming to a place near you"  Laughing пак се изложихме значи..
Толумба, какво стана с къщата, върви ли процеса?

# 186
Здрасти!

Честита Нова Година! Пожелавам на всички да са здрави, щастливи и усмихнати!

Отдавна не съм писала, много задачи! Влизам с въпросче: Трябва ми нотариално заверено разрешително за бабите да пътуват с детето. Как бих могла да се сдобия с такова нещо от Лондон?

Мерси предварително за вниманието   bouquet

# 187
Sonnia,

Подписахме в петък.
Можехме да се пренесем до края на месеца, но се договорихме за края на другия,
за да си дадем предизвестието за апартамента и не плащаме и ипотека, и наем.
Аланглето ме съсипа онзи ден..
В училище имаме Walkie Talkie система като най-бърза комуникация, когато имаме нужда от помощ при агресивно дете.
Аланглето като ги видя и вика-ейй, трябва да си вземем за новата къща,
та да не си крещим по етажите или като съм на двора...
Мислех, че се шегува.. Уви, ни най-малко - вече си имаме  Whistling

Искрено ме забавлява кампанията срещу румънци и българи.
Още е едва януари, чудя се до къде ще стигнат до края на година.

# 188
  • Лондон
Толумбата, честито за къщата, много се радвам за вас Hug

# 189
  Толумби, честито, с много бебета и любов да я изпълвате  Hug
  Londra в БГ Посолството в Лондон може да направите. Има бланки на место. Важи 6 месеца, тук само такова правят или поне правиха. Трябва и двамата родители да идете с док за самоличност. Около 11 паунда бавна и 22 беше бърза поръчка беше преди около 2 години. И на бабата личните данни трябва да имате. Звънни ги питай, ако искаш за всеки случай, но със сигурност правят.
  Аз ходя на англииски в колежа и предния път учителката се изцепи, ама вие знаете ли, че българите идват тука да крадат и на седмица крадат по 20 000 паунда и във вестника имаше снимано в какви палати живеят  #Cussing out Събра ми се кръвта в главата, два часа реч държах и никой не взе думата от мен  Laughing

# 190
  • London
  Аз ходя на англииски в колежа и предния път учителката се изцепи, ама вие знаете ли, че българите идват тука да крадат и на седмица крадат по 20 000 паунда и във вестника имаше снимано в какви палати живеят  #Cussing out Събра ми се кръвта в главата, два часа реч държах и никой не взе думата от мен  Laughing
  smile3501

Tolumbi - честито новодомство!

# 191
zlatnata tolumba, честито и от мен!   bouquet
Kalinka, да, точно за Клетниците говорехме Simple Smile Много ми се ще да го гледам, така че сигурно следващия мюзикъл ще е той.

Аз да си призная с този сняг, който ни е затрупал, съм като Фандъкова - вечно изненадана от метеорологичните условия  Mr. Green В събота бях на един курс по декорация на торти, който започваше в 8 сутринта. Добре че предварително проверих каква е ситуацията и успях да си променя маршрута, защото при нас метрото беше затворено. Предполагам и утре ще е същото положение, макар че в tlf пише, че всички линии ще работят. След всички митове и легенди, които съм чувала за Лондон, не очаквах да има такъв сняг  newsm78

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 22:13 от iri.kupenska

# 192
  • Лондон
Аз забравих да добавя за мюзикълите... от това което е на сцена в момента, препоръчвам Dirty Dancing, Bodyguard  и Billy Elliot, Mamma Mia си е класика, но не знам как е сега, след като преместиха постановката в друг театър... Ние другият уикенд ще ходим на цирк, Cirque de Soleil, имаме билети от лятото, но сега четох, че и те са го закъсали покрай кризата, надявам се много да ни хареса все пак Confused

Merry, не мога да отлагам командировката, освен ако не ме отложат на сила Simple Smile Това е годишната среща на целия бизнес от всички страни в Европа, та ако нещо лети във вторник, и аз трябва да летя Laughing От новогодишната баница ми се падна възход в кариерата (и околосветско пътешествие, започващо от Флорида, ама знам, че това няма да стане), та поне за кариерата трябва да се погрижа Simple Smile Не мога да се спра да се чудя как толкова сняг може да блокира тази държава Tired Просто е срамно...

# 193
  • Манчестър
Future 74, а аз пък имам близки приятели, които са били нагрубявани и държани като затворници в позиции на детегледачки и болногледачки и не мога да чета за "много читави", "влагат се много пари", "платилият остава много прецакан", "когато ѝ скимне" без да реагирам. Всяка страна има своята истина. Просто исках да кажа, че с много разбиране и добрина, можеш и ти да имаш спокойствие, и жената, която ще наемете, да е доволна и спокойна. А с агенция ще си най-подсигурена.

Двете семейства, които познавам, плащат по 400 лири на месец чисти пари в ръка. Водят си детегледачките в България в извън училищно време, когато билетите за България са по 150-200 лири в двете посоки. Презумпцията е, че легло в Лондон е 200-250 лири, плюс храна и други разходи, т.е. общо харчат по детегледачката си, един вид, около 800 лири + 1 ходене до България в извън училищно време. В замяна на това се иска 24 часово разположение, 6 дни в седмицата, като в седмия ден няма къде да се ходи и пак си при семейството, при което работиш. За 400 лири от гледна точка на детегледачката, това си е малко и изключително задължаващо откъм време и себеотдайност.

Тук съм виждала обяви на англичанки, които си търсят детегледачки от 8 до 6, да гледа 3 или 4 деца едновременно, пак за 800 лири (само че си ходи у дома, разбира се, и има 2 почивни дни). А едно познато момиче беше наето преди 3-4 години за 70 лири на седмица за нон-стоп работа от ... майка-лекар и баща-международен търговец. Търчеше след двете дечица в къща с 8 спални. Мда. Предполагам, че с агенциите договорките са други и цените са по-високи.

Иначе е прекрасно да си научиш детенцето на български език и определено жена от България би помогнала много. А пък ако имаш възможност да плащаш двойно и тройно на българска жена, мисля, че няма да имаш проблем и ще си намериш прекрасна такава. Слагай обилно уважение към всеки паунд и ще вървят нещата.

Много ми е интересно какво означава да е 24 часа на разположение 6 дни в седмицата?
Ако е live in, което повечето БГ детегледачки са или стават част от семейството или не. Ако това не им изнася като всички останали си наемат квартира,живеят си там и си договарят работно време и т.н.
Принципно тази работа не е за млади хора ,които биха имали възможност за друга по добре платена работа.
Аз имам детегледачка и без значение какво и плащам, но основното и задължение е да готви през седмицата и да взема сина ми от училище.
Сутрин ходи на клуб (аз го водя),ваканциите е на клуб(естествено плащам).
Нейния ден започва с кафе,новини,не се готви всеки ден,турски сериали се гледат всичките наред по всички телевизии, в 8.30 си е легнала.
Колко би трябвало да й плащам според теб ?

# 194
Благодаря, благодаря  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт