Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 628
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Golden, много са готини, да са ти живи и здрави!!!

# 586
Здравейте на всички....мисля,че не пиша където трябва,но моля да ме извините.Имам въпрос и се надявам да ми помогнете.Сключих брак с гражданин на Латвия.Навсякъде в интернет пише,че вече имам права като неговите и пълен достъп до трудовия пазар,но на мен ми отказват да ме вземат на работа.Звънях в българското посолство казаха ми,че вече не ми е нужна работна карта.Знаете ли необходим ли ми е някакъв друг документ.Документите са ми сменени с променено име.дайте ми съвети какво трябва да правя.Ще съм ви много благодарна.
За работа в Англия ли става въпрос?
да за Англия става дума

# 587
"Отказват да ме вземат на работа" е много общо.
Мина на интервю, предложиха ти работа и на края казаха-Съжаляваме, но вие нямате право?
или нещо друго..

# 588
"Отказват да ме вземат на работа" е много общо.
Мина на интервю, предложиха ти работа и на края казаха-Съжаляваме, но вие нямате право?
или нещо друго..

чрез агенция искахме да идем във ферма (ние сме били по фермите имаме си банкови сметки НИН) и после да останем в град близко до фермата.за мъжа ми няма проблем,но за мен казаха ми,че нямам право да работя в Англия

# 589
Ами имаш, но неграмотни хора всякакви.
И все пак отказът е от някаква си агенция, една едиствена, до колкото разбирам.
Не е като да си отказали от 100 места.
А агенцията каква е-българска, английска, латвийска?

# 590
от няколко места(латвийска,литовска и една българска агенция) е,но ми казват едно и също навсякъде."Ще проверим и ще Ви се обадим."На следващият ден ми звънят ми нямате право,нужна Ви е работна карта Вие сте с български паспорт

# 591
Пиши на мейл на Border Agency да потвърдят и пак говори с агенциите. Покажи им извадки от правилата, всичко си пише на сайта на Border Agency.

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 20:15 от varnagirl

# 592
Пиши на мейл на Border Agency да потвърдят и пак говори с агенциите. Покажи им извадки от правилата, всичко си пиле на сайта на Border Agency.
Да аз сайта го преглеждах,казах на едната агенция какво съм прочела там и че не ми е нужна работна карта,че имам правата на съпруга ми,а те ми казаха,че бил нужен документ,че мога да работя без работна карта,но този документ не е свидетелството за брак.

# 593
Не им казвай, а им покажи, подчертай нужните части, улесни им максимално работата, за да не се занимават те.

# 594
Привет на всички:)
Аз се изгубих като старите пари, не съм се вясвала от дълго време тук.
Искам да попитам, ако някой е минавал през тази процедура скоро да сподели.
Та, тази година стават пет години от пребиваването ми тук.Ще си пускаме документите за ПР за цялото семейство.
Какво трябва да се представи точно, тъй като аз винаги съм работила, като имплой, със синя карта съм от идването си тук?
Мм трябва ли да представя и за него всичката документация за всички години, той е работил само и единствено, като селф имплоид?
За съжаление поради някаква причина не мога да си намеря всички п60, но пък си пазя всички пейслипове за тези години, това проблем ли ще е?
Имаме договори за наем от последните три години, както и билове, кансел такси и т.н.,за предишните нямаме нищо, тъй като сме наемали само стая.
Това би ли се отразило?
Като се подават документите ще изискват ли да са оригинали?Питам тъй като живеем с други хора, които ще минават през същата процедура, да не се получат някакви драми и недоразумения.
Колко дълго преглеждат документите?
Ами това е.Ако се сетя още нещо ще питам.
Благодаря предварително:)

# 595
С извадки и подчертано няма да стане искат документ,с който да докажа.За моята ситуация дали не трябва да се попълни ЕЕА1 от името на мъжа ми и да ме включи като член на семейството.

# 596
С извадки и подчертано няма да стане искат документ,с който да докажа.За моята ситуация дали не трябва да се попълни ЕЕА1 от името на мъжа ми и да ме включи като член на семейството.
Обади се по телефона или изпрати емейла на Home Office. Те са тези които могат да ти дадат най-точен съвет.

# 597
BR1 се попълва, но докато ти издадат въпросния сертификат сигурно ще стане 2014, така че или се научи да си отстояваш правата или се откажи Simple Smile

# 598
Ако изпрати емейл на ХО и те й отговорят, може да използва отговорът като доказателство .... ?

# 599
Благодаря  много на всички за съветите!

Общи условия

Активация на акаунт