Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 618
  • 726
  •   1
Отговори
# 600
Момичета, да попитам може ли с дебитна карта на Виза от банка Барклейс, да се теглят пари в България? От коя банка или банкомат на коя банка може да се изтеглят?

# 601
Може. От всички, на които има знака на Виза, които май са всички.

# 602
  • Манчестър
BR1 се попълва, но докато ти издадат въпросния сертификат сигурно ще стане 2014, така че или се научи да си отстояваш правата или се откажи Simple Smile

BR1 е само за Бг и румънци....на нея й трябва ЕЕА.

# 603
Здравейте мамчета , надявам се да приемате нови попълнения.
Още не сме се преселили но от два дена имаме зелена светлина за това.По принцип аз живеех там две години, но ММ ми е македонче и му беше нужна виза или и той да стане Бг гражданин Simple Smile Разбира се стана второто с една сватба  Wink Имаме си детенце,за което ще ми е нужна вашата помощ,че съм много боса как стоят нещата  покрай него.За детски градини после училища и т.н.
Сега се връщам да почета назад какво има, пожелавам ви лека вечер  Peace

# 604
здравейте и от мен мами,аз съм в бг,но ми предстои заминаване в Англия.Имам момиченце на 4 год ще заминавам заедно с нея ,таткото е в Англия и отиваме при него и ще оставаме там за постоянно.Ще ми е приятно да се запозная и с други майки които живеят там.Ако може и някой да ми разясни и някои въпроси за там ще ви бъда много благодарна.малко ми е притеснено,когато отидем какво първо трябва да направя предполагам да запиша малката при личен лекар,а за училище как стоят нещата ако някой с повече опит и по запознат може да ми даде съвет Simple Smile Praynig

# 605
Благодаря!
А каква е таксата при теглене в този случай и има ли начин парите да се изтеглят в паунди, а не в лева?

# 606
Благодаря!
А каква е таксата при теглене в този случай и има ли начин парите да се изтеглят в паунди, а не в лева?

Конкретно за Барклис - когато аз си издавах картата ме предупредиха ако искам да я използвам извън Англия да отида и да го заявя на място. Консултантът каза, че към момента на издаване картата НЕ може да се използва в чужбина.
По-добре се обади и провери  Peace

# 607
Здравейте момичета, не знам дали съм намерила правилното място, но наистина имам нужда от помощ и съвет?!!
Обадиха ми се от фирма "О Пеър Интернешънъл" (седалище в софия)е агенция, специализирана в предоставянето на първокласни услуги на детегледачки, и семейства
 от Великобритания, които търсят такива.
Някой заминал ли е успешно с тази фирма или евентуално има ли недоволни?
Търсех из форумите, но не успях да намеря нищо за тази фирма, а обяват е в джобс??Не мога да разбера дали са коректни, макар че на 100% няма как да разбера предварително??И  аз като повечето желая да поработя в Англия и се страхувам да не ме излъжат и да остана на улицата в чужда държава без пари!!
Ако има някой, който е заминал да работи по тези програми нека ми пише, моля;))Благодаря!!

Извинявам се, ако не съм уцелила правилната тема!!

# 608
Здравейте момичета, не знам дали съм намерила правилното място, но наистина имам нужда от помощ и съвет?!!
Обадиха ми се от фирма "О Пеър Интернешънъл" (седалище в софия)е агенция, специализирана в предоставянето на първокласни услуги на детегледачки, и семейства
 от Великобритания, които търсят такива.
Някой заминал ли е успешно с тази фирма или евентуално има ли недоволни?
Търсех из форумите, но не успях да намеря нищо за тази фирма, а обяват е в джобс??Не мога да разбера дали са коректни, макар че на 100% няма как да разбера предварително??И  аз като повечето желая да поработя в Англия и се страхувам да не ме излъжат и да остана на улицата в чужда държава без пари!!
Ако има някой, който е заминал да работи по тези програми нека ми пише, моля;))Благодаря!!

Извинявам се, ако не съм уцелила правилната тема!!
Ако искате разгледайте в brigadiri.com там информация за такива фирми предлагащи работа в англия.

# 609
  • Bristol
Няма как в паунди да изтеглиш в България, защото банкоматите ги зареждат само с лева, както тук само с паунди  Grinning Таксата е на транзакция, не знам дали има твърда сума или всяка банка си определя таксата, моята взима около 2 паунда на транзакция.

Голям студ настана, при нас все сняг прехвърча, но не се задържа. Щерката днес от училище по история са ги водили да гледат Barratt homes  Shocked Като го чух първия път щях да падна, каква история има на една строителна площадка  Crazy После обаче, като се замислих и навързах познанията ми за квартала, наистина много динамична история има точно тази част, нищо че в момента виждаш само новите още недостроени къщички.

# 610
Да теглиш пари от чуждестранни банкомати може да коства малко повече от предвиденото: 1. банката може да има такса, 2. чуждестранната банка може да има такса на банкомата (повечето БГ банки вече имат такива такси дори и за собствените си карти!!!) и последно със сигурност има загуба заради обмяна на валутите по курса на деня за съответната страна.
Момичета, много благодаря за съветите и подкрепата за работата на мъжа ми и дъщеря ми. Те отдавна посещават групи за игра към местния детски център(преди да дойдем ви попрочетох, та поне малко да съм информирана и подготвена  Twisted Evil ), но не мисля, че това й стига - там комуникацията е минимална засега. Няма никакъв контакт с деца и става малко свита, а тя е безкрайно социална и комуникативна от много малка. А определено режима в детска градина би й се отразил добре, ама засега не се очертава Sad

# 611
И аз благодаря за информацията относно тегленето на пари с виза карта!

# 612
  • Нотингам/Пловдив
Определено за да ползваш картата си в БГ трябва да предупредиш в банката . Имаше формуляр който се попълва в който им казваш от коя до коя дата искаш да е активна. Аз лично съм активирала моята само за резервен вариант и не съм я ползвала в БГ.
 Ние вече се поустановихме на новото място,нещата тръгнаха в ритъм  Simple Smile Определено е по тихо и спокойно от Лондон, но аз се чувствам супер самотна на място на което никой не познавам, отново  Confused Ако има някой около Лонг Итон, Нотингам да свирка  Hug

# 613
Знаете ли дали на този емейл на хоме офис трябваше да пиша public.enquiries@homeoffice.gsi.gov.uk
никой не ми отговаря и се безпокоя да не съм объркала нещо

# 614
Моля, кажете ми нещо ефикасно срещу херпес на устната?
Има много кремчета, гелчета, но нещо което някой е ползвал и му е помогнало,моля да сподели!

Общи условия

Активация на акаунт