Великобритания - тема 45 Коледно - Новогодишна

• 57 625
  • 726
  •   1
Отговори
# 645
  • UK/София
Аз съм наясно, че ако кажа сутрин, не мога да я заведа следобед. Мисълта ми беше, че ако я запиша 5 дни (само сутрините напр.), а ходи само 3 или 4, ще има ли някакви "глоби", а и ако се разболее и не ходи 1 седмица, ще и се пази ли мястото?
И кой уведомявам, за тези 15 часа?

Избрахме най-близкото нърсари до нашата къща.Една и съща сграда с училището на големият ми син.Попитахме как можем да кандидатстваме, дадоха ни молба и я попълнихме.Още там се попълва дали искаш сутрешна, или следобедна сесия.На други места умишлено не подадохме, защото след като едното дете учи там, другото е с предимство за приемане.Април месец получихме писмо с което ни уведомиха, че приемат детето.
 Всеки ден се ходи по 3ч., който иска да комбинира не става този номер.Не се санкционират за отсъствията в нърсарито както в по-горните класове.Но колкото по-малко ще ходи детето ти, толкова по-малко ще научава и ще се чувства различно от останалите.

# 646
Здравейте аз да кажа за градините, че моята щерка започна септември. Трябва да се отиде в градината - Pre-school. Има ги към градини, детски центрове и училища. Яна  е в училище. Подаваш документи на място. Как ще ходи зависи от самото заведение. Някои имат само сутрешни сесии. Понякога може и цял ден да се води, но може да искат да плащаш един час по обяд. Аз избрах училище в което може да ходи цял ден. Три цели дни не се събират. Тези 15 часа се делят на два цели и един половин - 5 сесии.

Всичко си зависи от близките до теб pre-school заведения.

За отсъствията - място не се губи, но следят присъствията и могат и да ти се скарат.

Не забравяйте другия септември да подадете документи за училище.

# 647
  • Лондон
При нас добрите градини не приемаха деца само за платените от държавата 4асове, за6тото има6е винаги 4ака6ти.
Бяха много гъвкави оба4е. На нас само ни налиха цената от съответния търм със съответната сума. Пари не се връ6тат нито за болест, нито за други отсъствия

# 648
Май всичко зависи от района за градините.
В Бристол важи правилото за братя и сестри, но с Саутглостършир не. Затова се наложи да преместя Боян, когато купихме къщата, защото Яна нямаше шанс да влезе в същото училище.
Иначе всяка градина, всеки септември си има прием за отделна група прислулчета, но това е тук Simple Smile

Аз искам да ви се похваля.

Участвахме в един конкурс и спечелихме. Трябваше да напиша нещо за щерката и ни харесаха.

Ето публикуваните снимки Simple Smile

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 01:02 от Шая

# 649
Шая не се виждат снимки. Кажи по подробно за конкурса-честито  Simple Smile
При нас в градините, ако приемат детето за тия 15 часа може да ходи и един ден и малко. Всяка градина си определя собствени правила, трябва да иде да се пита. Според мен, ако детето не ходи допълнителни часове е по-добре да се запише към училището. Предполагам се пита в най-близкото или това, което най ви харесва. Защото в частните градини за тия три часа не вярвам много да им се занимава, програмата за децата е разпределена за целия ден. Докато в тези, към училищата всички деца ходят за три часа и си имат програма за тия три часа, не се делят децата, всички влизат и излизат заедно. Тези 15 часа са само през учебно време. За отсъствие в частна градина едва ли им пука много, в тези към училищата може да питат защо, едва ли може системно да го няма в понеделник например, без обяснение, но при условие, че другата година ще почва задължително училище не е много желателно детето да не е свикнало изобщо. Те за това ги и дават тия 15 часа.

# 650
На мен само в началото ми помага, веднъж избие ли, безполезен.
Чисто Алое е моят съвет. Излизат ми херпеси и от вятъра..

zlatnata tolumba, какво е това чисто алое - гел за мазане или е за пиене? И от къде може да се купи?
Благодаря!

# 651
Не съм толумбата, но ще кажа по темата, че съм виждала гел за мазане от чисто алое в Холанд и Барет, има и за пиене, но предполагам за тази "болежка" се има предвид гел за мазане.

http://www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=515&prodid=98

# 652
future 74 Обикаляш няколко градини и избираш в района.Можеш да избереш по-часовете,условия обстановка и микс или не деца(според това дали имаш претенции).Аз напр.харесах три ,обиколих ги.Всяка градина предлага различни часове.Може да е всеки ден по-три часа,може да е три дни по-пет часа.Като не ходи не ти връщат пари ,защото тези 15 безплатни  часове се заплащат от държавата.
А като не ходи предупреждаваш или звъниш.
Ако ходи само на безплатни,не е проблем като е в бг,пак си остава мястото.Не е нужно да плащаш.
Не във всички градини има тези часове.Ние проверихме в една ,в която нямаше.
Документите се подават на място.
А от https://www.facebook.com/groups/bgmami/506806189377403/?ref=noti … oup_comment_reply си намерих няколко мами.  Simple Smile
Шая много сте симпатични с щерката.

# 653
zlatnata tolumba, какво е това чисто алое - гел за мазане или е за пиене? И от къде може да се купи?
Благодаря!

Да, гел за мазане е. Има го и в Буутс.
Аз като усетя, че ми засмъдява около устните, т.е. ще излиза херпес-мажа обилно със зировакса/ацикловир.
Ако все пак излезе или го изтърва, мажа с алоето. Погаря без да се разкашква или става гадна рана или коричка.

Последна редакция: сб, 16 мар 2013, 20:53 от zlatnata tolumba

# 654
Не съм толумбата, но ще кажа по темата, че съм виждала гел за мазане от чисто алое в Холанд и Барет, има и за пиене, но предполагам за тази "болежка" се има предвид гел за мазане.

http://www.hollandandbarrett.com/pages/product_detail.asp?pid=515&prodid=98
Благодаря ви много, отивам да купувам това алое веднага!

# 655
Лондон, моля  Grinning

Трябва да си запазя хотел за концерта на Депеш мод.
Много моля, който е ходил в О2 да ми каже на коя линия на метрото е,
да търся ако не нещо наоколо, поне на спирка, удобна за пътуване до там.

# 656
  • London
Лондон, моля  Grinning

Jubilee Line -North Greenwich 
За мен най-евтино като хотел с нелоши условия за 29 кинта е Premier INN

# 657
Благодаря. Нещо такова ще да е. Някои са много мизерни,
но за една нощ и след ДМ всичко се преживява.

# 658
  • London
Благодаря. Нещо такова ще да е. Някои са много мизерни,
но за една нощ и след ДМ всичко се преживява.

Laughing завидях ти!
Пък аз до юли при това края мога само и единствено да бъда добра майка ... и Бон Джови даже няма за мен, ни тукашен, ни български ... Crossing Arms

# 659
Лондон, моля  Grinning

Може да отидеш с бързите корабчета по Темза ( извинявам се за обяснението, но забравих как точно се казват). Винаги при концерт в О2  работят до късно.

Общи условия

Активация на акаунт