Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 71 651
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • София, Борово
Сарженор - това е комбинация от аргинин и аспарaгин.
Изписани са да подпомогнат проговарянето.

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 20:49 от Diana

# 631
"Можеш да питаш Margi_Z_Margi_Z  как вървят "изтезанията" и как прилага ето това мъчение"

Марги само е попитала Simple SmileМарги нищо не прилага,без да се е допитала до лекар Simple Smile

Никакви добавки не му давам.
Все още пие капките на д-р Бах,като ги свърша може да взема Ескимо Heart Eyes

# 632
"Можеш да питаш Margi_Z_Margi_Z  как вървят "изтезанията" и как прилага ето това мъчение"

Марги само е попитала Simple SmileМарги нищо не прилага,без да се е допитала до лекар Simple Smile

Никакви добавки не му давам.
Все още пие капките на д-р Бах,като ги свърша може да взема Ескимо Heart Eyes

Супер! От Алекс76 чух за първи път за капките на д-р Бах. Много вече започват да ми стават
интересни хомеопатията и капките, ще взема да пробвам и аз нещо от капките на д-р Бах.

Simple Smile
home of Dr Edward Bach and the Bach flower remedy system -

http://www.bachcentre.com/centre/remedies.htm

За деца с аутизъм препоръчват  Vervain и White Chestnut за релаксиращо спане, а ако има
кошмари и събуждания към тези двете се добавя Aspen.

Aspen - за страх от неизвестни неща

Vervain - срещу свръх ентусиазъм

White Chestnut - за нежелани мисли и ментални конфликти

http://feelbach.com/faq.asp?qid=2200007&act=bq

Whistling

Друга комбинация за аутистични деца - clematis, walnut и water violet.

clematis - при мечтаене за бъдещето без да работим за него в настоящето

walnut - за защита от промени и нежелани въздействия

water violet - при гордост и отчужденост

https://abchomeopathy.com/forum2.php/175702/

Whistling

Третото нещо подходящо за аутизъм - Impatiens.

Impatiens - при нетърпеливост

Може да подобри импулсивно и нетърпеливо поведение.

Whistling

Четвъртото нещо подходящо за аутизъм - Clematis

clematis - при мечтаене за бъдещето без да работим за него в настоящето

Подобрява вниманието и фокуса

Whistling

Петото нещо е отново комбинация - пет капки Clematis, пет капки Madia, пет капки Violet, пет капки Snapdragon и пет капки Impatiens.

Тази комбинация помага при импулсивност и гняв. - http://www.essences.com/vibration/sep99/autism.html

Clematis - при мечтаене за бъдещето без да работим за него в настоящето

Impatiens - при нетърпеливост

Madia, Violet и Snapdragon не са от капките на Бах, а някакви други.

Madia - Madia,(FES Quintessentials flower essences ) Precise thinking, disciplined focus and concentration Patterns of Imbalance: Becoming easily distracted, inability to concentrate, dull or listless  

Violet - Violet ,(FES Quintessentials flower essences )

highly perceptive sensitivity, elevated spiritual perspective; sharing with others while remaining true to oneself Patterns of imbalance: Profound shyness, reserve, aloofness, fear of being submerged in groups

Snapdragon - Snapdragon ,(FES Quintessentials flower essences )

Lively, dynamic energy; healthy libido; verbal communication which is emotionally balanced Patterns of imbalance: Verbal aggression and hostility; repressed or misdirected libido; tension around jaw

FES означава Flower Essence Services

Ето сайта на Flower Essence Services  - http://www.fesflowers.com/

Whistling

Друго (да речем за възрастни):

The traditional crisis remedy (подходящо средство за стресовите моменти от деня и панически атаки)

Rock Rose...is the most famous of the remedies, but in fact is not 'a remedy' at all. Instead it's a blend of five different remedies:

Rock Rose
    Impatiens
    Cherry Plum
    Star of Bethlehem
    Clematis

This mix was created by Dr Bach to deal with emergencies and crises - the moments when there is no time to make a proper individual selection of remedies. It can be used to help us get through any stressful moments, from last-minute exam nerves to the aftermath of an accident.

The best-known make of the crisis formula is sold under the brand name Rescue Remedy - but every remedy maker has its own version of this formula.

Cherry PlumThe crisis formula is designed to help deal with immediate problems. If you are working through an underlying problem - or if you need rescuing every day - you will find a longer-term solution by selecting a personal blend of remedies.

Dr Bach's original crisis formula -

http://www.amazon.com/Bach-Remedies-741273003922-Rescue-Remedy/d … al+crisis+formula

Whistling

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 07:48 от svinia007

# 633
Margi_Z_Margi_Z, преди 2 страници попита за АБА ..... Не знам ,дали си открила нещо като отговори из интернет пространството.....
   Това  е Приложен поведенчески анализ  . Терапевт Ана Заимова го практикува много активно (съчетано с други методи ) . За моето дете АБА терапията беше най-ефективното нещо от всичко ,което сме му прилагали ..... Благодарение на нея той проговори ,започна да осмисля речта ,съответно му се подобри и способността да комуникира ...

Тук да попитам Kezaja дали фондацията има планове да организира някакви обучения по АБА терапия ? Аз лично с голям ентусиазъм бих се включила в такова обучение ! Бих се включила и в организацията на обучителните събития (ако се плануват таквиа),  да помагам с каквото мога .
   Разбирам че в БГ почти няма такива специалисти ,но според мен си струва да има !  Peace
   Ето в Русия се провеждат такива обучения  Simple Smile Какво може да се направи евентуално за да се случат подобни курсове и у нас ? Интересувам се най-делово .  Peace  

_re_ge, страх ме е и от Ваксинирането ,и от НЕваксинирането ..... Обаче от първото сякаш ме е по-страх ,затова на този етап казвам НЕ на ваксините .  Peace

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 09:18 от Селма

# 634
  • София, Борово
мами, нашата педиатърка каза, че децата "като Дари" са освободени от ваксини.
Марги, аз ти бяях казала, че започнахме да ходим при Ани Заимова и съм много доволна. Тя супява да задържи Дари цял час седнала и да работят активно. Помогна ми с подреждането и сортирането на играчки - как е правилно. Показа ми как да направя обучителни игри, които ми излизат доста евтино. Изобщо за всичко се консултирам с нея.
Говорих и със Соня от Слънчогледи, тя също каза, че правят ABA, son-rise и други според това от какво се нуждае детето.
Kezaja, и аз, като Селма бих се включила и в организацията и в обучителните събития по АБА терапия.

# 635
..........
Kezaja, и аз, като Селма бих се включила и в организацията и в обучителните събития по АБА терапия.
     newsm10 newsm10 newsm10

# 636
Селма, това "НЕ" за ваксинациите и за момиченцето ти ли важи?  newsm78

# 637
# 638
Надявам се, че няма връзка с незаконната клиника за лечение с ММС, за която чух, но не съм се интересувала за подробности. Mr. Green

Търсейки инфо за клиниката, попаднах на една тема за ММС, в която изглежда участват само мъже. Попрочетох малко и се убедих, че съвременните български мъже (а може би и изобщо мъжете) са по-големи хипохондрици, многознайковци и "алтернативници" от жените.  Но иначе има и интересни становища и споделяния на личен опит (ако някой така и така е решил да пробва, може да прочете към края за странични ефекти). Сигурно има писано нещо и за клиниката, но ми се изчерпа търпението и спрях да чета.http://mazeto.net/index.php/topic,6683.90.html  Party

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 13:57 от констанца

# 639
Ето за какво става дума - център за цяла Европа, а не клиника. Изглежда никъде в Европа освен в България това не може да стане. Имаме закони, които не работят и контролни институции, които са изпразнени от съдържание и манкират дейност! Ще се прочуем отново.  Sick 

http://genesis2church.org/restoration-health-center-rhodopi-bulgaria.html

# 640
Здравейте,мами.Трябва ми добър детски невролог в Варна или София-това крещене и удряне ме измъчва вече много от моето дете.Мислех,че с времето ще отшуми но няма такъв шанс.Днес пак за пореден път ме изуми,направо не издържам вече.Както се прибираме започна да ме блъска,удря и да крещи със все глас.Ние още не говорим,а сме на 6 години.Лошото е,че това го прави и със други хора около нас,когато реши.Дайте съвет,ако и вие сте имали от този род проблеми.Правят ли и  вашите деца така?Моля мамите които се включат със съвет какво да правя,защото това удряне е много страшно ако продължава така.Благодаря предварително.

# 641
Здравейте,мами.Трябва ми добър детски невролог в Варна или София-това крещене и удряне ме измъчва вече много от моето дете.Мислех,че с времето ще отшуми но няма такъв шанс.Днес пак за пореден път ме изуми,направо не издържам вече.Както се прибираме започна да ме блъска,удря и да крещи със все глас.Ние още не говорим,а сме на 6 години.Лошото е,че това го прави и със други хора около нас,когато реши.Дайте съвет,ако и вие сте имали от този род проблеми.Правят ли и  вашите деца така?Моля мамите които се включат със съвет какво да правя,защото това удряне е много страшно ако продължава така.Благодаря предварително.

Повечето от нас, които са имали проблеми с късно проговаряне на децата, сме имали подобни изживявания и сме се оплаквали и писали как се справяме. Няма начин да отмине, ако не се изясни на какво се дължи. При нас, както вероятно и при доста други деца с ГРР/детски аутизъм, то се дължеше на раздразнение, че не го разбираме и че не може да каже какво иска. И много по-малко - на СИД.

Не си спомням да си казвала нещо за занимания с психолог. Не съм убедена, че невролог може да помогне. По-скоро майките на деца от спектъра от града, в който живееш, могат да те насочат към добър психолог. В тази тема вече писахме за подхода в "Son-rise" и има линкове. Мисля, че ще можем да те посъветваме по-задълбочено, ако разкажеш малко повече за детето. Hug

# 642

За варна веднага ви казвам че няма такъв.
На първо четене винаги изтъкват един д-р Щилянов.
ние не отидохме при него понеже в центровете и със специалистите които работим съм виждала деца с диагноза АУТИЗЪМ поставена от него ( става въпрос за деца на възраст около 3 години със сигурност би ни поставил тази доагноза и на нас ако бяхме отишли при него  ...  ) . Аз бих оспорила мнението му за тези деца, макар и да съм без диплома. но пък родителите на въпросните деца ми изглеждат колкото  притеснени толкова и доволни че са пипнали ТЕЛК.

Опитайте софия. знам че е трудно но ще е доста по-адекватно .

За сведение - Ние отидохме про доц.Боянова в София- логопед-невролог едва декември 2012. Не бяхме правили ЕЕг до тогава - синът ни не би го позволил докато беше по-малък. Аз съм доволна от това което е казала на мъжа ми и адекватния й подход към нашия конкретно проблем. Предполагам е тук ще има недоволни от нея, затова оставям майките от софия да препоръчат и някой друг.

# 643
Мами на късно проговорили деца, имам въпрос. Кога проговориха децата ви и какъв е бил проблема, заради който не са говорели? Как го решихте? Просто съм любопитна, а и мисля че това е полезна информация.

# 644
  • София
Мами на късно проговорили деца, имам въпрос. Кога проговориха децата ви и какъв е бил проблема, заради който не са говорели? Как го решихте? Просто съм любопитна, а и мисля че това е полезна информация.

Ами то голяма част от децата тук не говорят. Голяма част изговарят думите ехолалично. Какво разбираш под думата проговориха всъщност???

Защото изговарянето на думата или изговаряне на изречение папагалски дали означава проговаряне.  За мен проговарянето е общуване дори и без думи,  с мимика, жест, споделена емоция.

Моят син бих казала, че започна да има наченки на проговаряне след 5тата си година. Не броя единичните думички излезли ехолалично преди това. Решението на проблема неговорене е като го научих да разбира какво му говорим - както се учи чужд език. И обяснявам все още по колкото е необходимо пъти и по колкото е необходимо начина непознатите му думи.  

Мира7 ще ти трябва детски психиатър за изписване на медикаменти. При моето дете такъв тип изблици е имало основно поради сензорни проблеми, и второстепенно от жажда за задоволяване на някаква потребност от негова страна - май основно е била сензорна  Thinking или рядко физическа потребност от храна или вода или ...........пак сензорна  Wink

А, сетих се имаше тежък запек - на 4 дни веднъж.  Определено е изпитвал тежест и болка и го е изразявал някак. Сега за справка ходи два пъти дневно -  така, че предишният му режим е бил много извън нормата   Confused

Общи условия

Активация на акаунт