Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 680
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Констанца, допусни понякога , че и някои от нас носят глава и сърце и може и да са се сетили да  пишат на лични и да се опитат да бъдат полезни, че и дори в пощата... Бреййй, че сме умни! Много хора го правят, защото за една среща и лични разговори не е необходимо да си разменяме координати "в ефир". Аз от няколко години пиша само лични съобщения и почти нищо в темата, за да избегна коментари и разправии... Просто в един момент започнах много да се натоварвам като се опитвам да обяснявам разни неща, на разни хора които не са ме разбрали или които не са съгласни... хаби се излишна енергия. Но това разбира се е мое решение.

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 10:15 от nadejda.v.l

# 91
nadejda.v.l,
защо мислиш, че не само допускам, но съм и убедена, че всички мами носят глава и сърце? Отправих този призив, защото останах с впечатлението, че не е станало. Дай Боже, и други майки да са го направили! Но се чудя, защо си толкова свръхчувствителна към всичко, което казвам и ми приписваш мисли и чувства, неизразени от мен?! Дали е затова, че съм лекар, или за това, че съм по-възрастна от вас, или ме идентифицираш с някой който много те дразни? newsm78

# 92
  • София, Борово
Аз не мога да отворя линка за съжаление..
Констанца, багодаря! Аз някак съм пропуснала да видя поста на Марги...
Аз също съм готова на срещи - с деца или без деца  bouquet

# 93
  • София
Знам, че всяка от нас се е завъртяла към собствените си проблеми, организирала е подходящата за нея среда от приятели и познати и не  й се иска да я разширява.

Констанца, и аз се засегнах от точно тези ти думи. Моля не квалифицирай всички под един знаменател.

Ние почти всички майки се познаваме. Появяват се нови деца с новопоставени диагнози и новите майки постепенно се запознават с други и други майки. Защо си мислиш, че само тази тема е мястото в което се общува??? Това, че ти не познаваш лично нито една от нас ти пречи да имаш реална преценка за всички.

# 94
Констанца, не знам защо реши , че съм свръхчувствителна точно към теб.. Просто пиша каквото мисля. Правя го вече 6 години и наистина  избягвам конфликти ... И честно да ти кажа , това , че се опитваш да ме анализираш и начина по който мисля, никак не ми е приятно. Даже психоаналитиците не го правят,те просто те изслушват и кимат разбиращо. Ама както каза сама - ти си лекарят. Което повярвай ми наистина няма причина да ме дразни. Аз съм проста математичка  Laughing нито се замислям за теб, нито за възрастта ти ... Гледам си децата и тия ваканционни дни ми останаха няколко свободни часа за да пиша толкова много.

# 95
Катина,
ето и ти твърдиш за мен неща, които не знаеш. Познавам лично пет майки и три от тях дори са ми идвали на гости. Ти в последно време май се появяваш, когато аз напиша нещо, за да кажеш обратното.  newsm78 Погледни си последните постове и ще се убедиш, че е така. Ще се радвам, ако се появяваш по-често и по други поводи. Аз пък ще се постарая да  не давам много съвети.  Peace
nadejda.v.l
Къде в думите ми видя анализ?  newsm78 И аз се стремя да избягвам конфликтите. Така че споко - тупа-тупа, тръгвам на заден ход! Peace

# 96
Е на мен констанца ми постави директно диагноза - аспержи синдром ли беше или броколи синдром?  Joy

# 97
ednakaka
"Объркал си се, пич!" - както казва една реклама. Не слагам диагнози във форума. Погледни кой ти е сложил диагнозата!  Grinning

# 98
  • София
Няма да си гледам предишните постове, защото помня какво съм писала. Да обръщам се към теб в някои от тях. Но се сетих, че бях ти обещала да не общувам с теб в тази тема за да не се засягаш от думите ми. Наруших си обещанието и ще го наруша още веднъж за да ти разкажа нещо.

Говорихме преди време за церебрум композицум. Ти беше проверила на доста места и дори тук, а не само на лични преразказа за прочетеното, че окончанията на лекарството НМ или Н са според зависи от превода ( руския превод) например и са без значение. Според теб церебрум композицум Н и церебрум композицум НМ е едно и също нещо.

И понеже имаш интерес към лекарството ти казвам аз какво разбрах. Официалният вносител на фирма Хийл се оказа позната на съпруга ми. Имат служебни отношения от поне 10 години. На него му е казала, че няма внос, защото няма достатъчно търсене . Но с две думи сдобих се с лекарството. Изписано ни е церебрум композицум НМ и го пие по определена схема. Ако лекарството е церебрум композицум Н схемата на прием ще е друга.

Ти беше давала всеки ден по ампула (или хапче ) за един месец ли беше  Thinking, а нашата схема е 4 дни по ампула, почивка 4 дни, после два пъти седмично по ампула, почивка десет дни, и т.н.  Схемата е индивидуална за моето дете, моля никой да не си я самоназначава.

С две думи обръщам ти внимание, че може би си предозирала приема на това лекарство и вероятно затова има негативен ефект при внучето ти.

Това не е заяждане, нали разбираш - обръщам ти внимание.

# 99
Катина,
Благодаря за информацията. Нашият Церебрум е "Н", т.е. съдържа 1/4 от съставките на останалите. Давахме го само по 1 таблетка дневно и като че ли имаше добър ефект по отношение на съсредоточаването, но вече 20 дни не сме го давали и не забелязваме негативна промяна. Така че, след като сме го давали не системно 3 месеца, може би няма да го даваме повече.  Hug

# 100
DIANA-"Аз не мога да отворя линка за съжаление..".......

TEMA "Аутизъм-тотална детоксикация и хелатотерапия" B DIR.BG

# 101
  • София, Борово
DIANA-"Аз не мога да отворя линка за съжаление..".......

TEMA "Аутизъм-тотална детоксикация и хелатотерапия" B DIR.BG
благодаря! намерих я.

# 102
По повод спора за срещи на майки с деца с проблеми трябва да спомена че в първите години бях готова дори с цената на лично време да помагам с каквото мога. Обаче да ви кажа има толкова много родители които питат обаче хич не искат  да чуят това което им споделяш или ги съветваш. Верно че всяко дете е различно и методите които опитваш не са универсални , но аз лично бих опитала всичко само да проверя дали има резултат. Не става въпорс за храна а за моделиране на поведение или за корегиране СИД симптоматиката - ей такива напълно постижими неща. Ако нямам намерение да опитвам хич и не разпитвам. Примерно на въпросът ми дали са опитвали това или друго, са ме обиждали и с думите : " хич не съм го опитала  , съжалявам но не мога да бъда такава перфектна майка ", а става въпрос за елементарни неща- не е като да изстрелваш космически кораб: примерно да накара детето си да не играе с перилни препарати като ги махне от местото на което се намират. имах и случай с личао молба на ЛС да помогна на един родител с дете с проблеми в говора. След като писах доста за това какво е моето мнение и какво би трябвало да се направи , не получих никакъв отговор. а в темата на труднопроговарящите въпросният родител беше написал че не искал да се стресира вече от вглеждане в детето и да поотпусне малко яката. Няколко  месеца по късно отново е в темата защото колкото и да ти се иска, проблемите не изчезват само защото искаш да си щраус. ...абе едни ей такива философски размисли имам по повод взаимопомощта...

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 14:46 от _re_ge

# 103
  • София
Според мен е много добре темата да се раздвижи с всякакви мнения. Затворените групи са хубаво нещо, но като чели се прави нещо като залитане в една област. Ето като гледам "диетата без глутен и казеин" - предполагам, че във всички затворени групи тя се счита за много важна и основна стъпка. А реално няма сериозни доказателства за ползата й.
И в БГ има деца, които са били на диетата, и други, които не са били на диетата и резултатите им са подобни. Да не се получи нещо като "ти не кърмиш, значи си лоша майка" или "ти не си подложила детето на диета, значи не правиш достатъчно". И още нещо съм се сетила да питам, колко от вас са пробвали диетата на себе си? Защото аз се подложих преди време на без глутен и казеин и не се почувствах добре, беше ми подут корема. И тогава четох, че бялото брашно е най-малко дразнещо стомаха. Предполагам, сте попаднали и на една статия, че кралицата на Великобритания пие сурово мляко  и канадските активисти се ядосваха, защо там е забранено да се ползва сурово. А е забранено заради хигиената. но не е проблем в БГ да се намери. Или да си направиш истинско пробиотично мляко. Та диетата е добре да се прави само при изследвания, има възможности в БГ да се направят.

Поста ми е провокиран от ММС, бях се зачитала и преди, но вчера прекарах няколко часа в четене. И от престой в 1-2 групи и гледане на снимки леко ми се проми главата. За това си мисля, че мнения като на констанца и Мая Маркова са много полезни. Човек трябва да прочете повече мнения и да вземе решение. А винаги е трудно да си против някаква група и се вижда какви обиди отнася Мая Маркова.  А ММС ми изглежда опасно, но има доста природни лекарства против паразити. А и българските възможности за изследвания не са за пренебрегване.

Другото, което си мисля е, че не трябва родителите да се впускат в много нови неща, нека да мине време да се види какво е развитието. Ето пробиотиците такива суперлативи имаше за тях, а в последно време има писания, че са откровенно вредни в дози препоръчвани на децата с проблеми. Има дори смъртни случаи на болни малки деца, за които се предполага, че пробиотиците са добринесли - http://www.pediatricsdigest.mobi/content/115/1/178.full  . И не на последно място сега на мода излязоха естествено ферментиралите храни. Аз си правя от началото на есента в един 3 литров буркан, само с вода и сол и стават много вкусни. Ето тук съм писала как - http://sence.wordpress.com/2012/10/30/pickles/ В края на статията има линк към едно изследване за вида на пробиотиците в естествено ферментиралите храни. Мисля, че поне не са вредни.

И още нещо съм се сетила за маслото. Писала съм и преди, че моето дете определено тръгна да се оправя, когато дядо й започна да я гледа към 4-тата година и той започна да й маже  филия с доста масло за следобедна закуска. От тогава все се заглеждам в маслото и какво има в него. В една статия прочетох, че има бутирова киселина, която влиае добре при чревните възпаления. А от темата на Дорка, и още търсене попаднах да информация, че е един от продуктите, най-богати на средно верижни мастни триглицериди- директна храна за мозъка - ето статията - http://www.livestrong.com/article/272678-list-of-foods-that-cont … in-triglycerides/ . Но тези триглицериди се продават и в бурканчета и са доста скъпи. Винаги сме ползвали масло Президент, мирише на масло, само с 6 месеца годност и според мен доста добро. Винаги избирам да е с поне 5 месеца до края на срока на годност, т.е възможно най-малко престояло в опаковката.

И не на последно място се чудя, защо се обръща толкова внимание на стомаха, като това са малки деца и трябва да им се развива мозъка и системите в директна връзка с него - зрение, слух... и самия мозък. И развититето е на няколко фронта - много корекционна и обучителна работа, игри, развиващи занимания и хранене. Много неща съм чела за червата и точно за това си мисля, че не може да се сложат всички деца под един проблем - закъсняваш в някаква област на детското развитие, значи имаш болни черва, непоносимост и т.н.

Успешна Нова година!           bouquet

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 15:20 от TanyaMG

# 104
  • София
_re_ge ,  Hug
Аз снощи до никое време печатах картинки. Довечера ще ламинирам и режа. Имам един набор вече от около 150 пекс картинки. Имам и доста за преработване на надписите...Само време нямам Sad

Общи условия

Активация на акаунт