Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 724
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • София
http://www.book.store.bg/p20430/deteto-i-nie-d-r-haim-ginyt-d-r- … uolas-godard.html
Научих за нея от Катина, за което съм и благодарна Simple Smile

# 451
По желание на родителите, които участвахме в групово- динамичния тренинг ПРОСТАНСТВО ЗА ПСИХОЛОГИЧЕСКА ПОДКРЕПА НА РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА ОТ АУТИСТИЧНИЯ СПЕКТЪР в София на 5 Януари в РИО- София,

терашевтичните срещи на родителите продължат и предложението от психотерапевтите от Институт по психорама, индивидуална и групова психотерапия Бернхард Ахтерберг , които ни водиха групово-динамичния тренинг на 5 януари в РИО- София е:

Срещите ни да се провеждат 2 пъти месечно в зала за терапевтични срещи в техния офис на адрес:
 София 1303, ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 91

Срещите ни стартират на 30.01.2013 г., сряда от 18.00 до 20.15 часа, като часовете включват 3 сесии

Символична цена за участие в терапевтичните сесии  на родител или двойка е 5 лв., което стимулира активността и ангажираността, според законите на психотерапията и

групата ще е жива, докато има членове.

С течение на времето, може да организираме и втора група.

Моля желаещите да потвърдят присъствието до 28 януари на e- mail: invisible.bulgarian.children@gmail.com

# 452
Son- Rise Programme e създадена от родители в Америка през 1974 година. Barry Neil Kaufman и Samahria Lyte Kaufman са неговите създатели и родители на момче, чиито водещ проблем обаче е бил проблем със слуха, а аутистичните прояви са били вторичен симптом в следствие на проблема със слуха.

Съществува мнение, според което,с помощта на програмата, аутистичните прояви на сина им са били туширани в максимална степен.
Програмата "Прераждане на сина" залага на "връщане" на детето в периода, преди да стане блокажа, още във времето, когато развитието му е изглеждало като развитие на "типично" дете в норма. "Връщането" се постига под формата на игри, гукане, така че 5, 6 годишно или по- голямо дете, да се почувства като бебе и след това да започне да "израства" в норма.
Между другото, от дългогодишния си терапевтичен опит с детето, мога да споделя, че това е програмата, която в съчетание с Музикотерапия по Томатис, преработена и адаптирана за конкретния случа, даваше резултат веднага- още с тръгването си от кабинета, детето беше ново, като преродено.
По нея работехме около година и нещо в периода 7- 8 - та му година.
Правилата, които се поставяха по време на терапията тогава, не са забравени и до момента от детето и се изтъкват при всеки случай, когато ситуацията наподобява, отработената тогава по времена сесиите.
Само че, това което е валидно за едно дете, не значи че е и за друго, за съжаление.
Най- големия ми урок за това беше когато имахем изключителни резултати с подкрепата на хомеопатичния Брейн Бустер, а почти всички родители по- късно, когато го даваха, като слушаха колко въодушевено го хваля, споделиха за отрицателен или никакъв ефект.

# 453
Son- Rise Programme e създадена от родители в Америка през 1974 година. Barry Neil Kaufman и Samahria Lyte Kaufman са неговите създатели и родители на момче, чиито водещ проблем обаче е бил проблем със слуха, а аутистичните прояви са били вторичен симптом в следствие на проблема със слуха.

Наистина, деца със слухови проблеми, могат да развият вторично аутистични прояви, но не съм убедена, че е така в този случай. Не бих коментирала, ако не беше наистина важно това, че програмата "Son rise" се прилага успешно при деца с аутизъм, нямащи такива проблеми. Би ми било интересно да видя, ако е възможно, източника на тази информация.  Peace

Ето какво е написано в "Wikipedia" по този въпрос: "At the age of four weeks, Raun had an ear infection that was treated with antibiotics, which caused severe dehydration and a several-day hospital stay; doctors feared Raun would suffer permanent hearing loss."  (На 4-седмична възраст  Raun е имал ушна инфекция, която е била третирана с антибиотик и това е довело до тежка дехидратация  и няколкодневен болничен престой; докторите се опасявали, че може да получи трайна загуба на слуха.) http://en.wikipedia.org/wiki/Raun_Kaufman

На този линк  http://www.autismtreatmentcenter.org/index.php можете да видите и чуете самото бившо аутистично дете, което днес е преподавател и директор на терапевтичния център на програмата "Son- Rise", както и документирани случаи на лечение на деца и подробности за същността на програмата. Може също да се свали безплатно DVD за започване на програмата.  Simple Smile

# 454
Колко велико и странно усещане е за мен,да видя такива хора.....били аутисти,но станали"нормални".
Някаква радост и като ли чудо се е случило.Значи не е невъзможно....
А през какви трудности са минали родителите......

# 455
Колко велико и странно усещане е за мен,да видя такива хора.....били аутисти,но станали"нормални".
Някаква радост и като ли чудо се е случило.Значи не е невъзможно....
А през какви трудности са минали родителите......

Ми то си е увреждане от ваксини в повечето случаи и се лекува, какво невъзможно да има!
Медицината е в състояние да лекува аутзима, но хватката е в това, че за да се
излекува трябва да се признае, че това е увреждане от ваксини и да се
лекува точно увреждане от ваксина, а не ... говорни проблеми.
Лекува се храносмилателната и имунната система и хранителните дефицити,
малко детокс с чесънче и омеги да речем и готово - за няколко години децата изплуват от
болестта, ама вие ги мъкнете по терапии и логопеди, в което няма нищо лошо,
защото това са занимания, които биха полезни дори и за здрави деца. Терапиите са
важни, но за мен са "помощни дейности", докато медицинското или био-медицинското
лечение е основното, но за сега нещата са обърнати - терапиите се смятат
за основните, а добавките и идентифицирането на медицинските проблеми на децата
се смятат за вторични. Това е защото в САЩ терапевтите и техните бизнеси със сила и заплаха към
родителите са наложили тези терапии. Заплахите са косвени или преки, много гнусно са били наложени тези терапии. Родителите са принуждавани, чрез заплахи за отнемане на децата да ги
пращат на много скъпи терапии, независимо дали имат пари или не и после почти всички
правят разни фокуси с рефинансирането на къщите си заради принудителното изпращане
на децата на терапии. Да не говорим, че училищата там печелят пари от държавата от това да имат
учители, които се занимават със специалните деца и т.н. Терапиите са абсолютен и много
безсрамен бизнес, а се опитват да говорят така за ДАН докторите, докато ДАН са етични
хора и не нападат терапевтите така, защото знаят, че например една речева терапия е важна,
но един терапист с чиста съвест се обявява срещу лекуването на тялото на едно дете и тези
дейвствия на терапистите, ще влязат в историята като един геноцид, който няма равен!
Ролята на терапиите е много надценена и заради това сега никой не иска да лекува
аутисти. Тераписти и психолози - историята, ще ви съди!

Когато тялото на едно дете се лекува говорните и поведенческите проблеми намаляват,
което би трябвало да е близко до ума, но явно хората са ... посредствени и не вдяват
елементарни неща. Не сте тук да видите колко са нагли терапистите и колко власт им е
дадена и как ти влизат в къщата и те правят на ... с извинение на гъз, независимо дали
си доктор или професор, или мексиканец, който почиства градините на докторите, много са
нахални, но деликатно ги слагат в кучи гъз ... Аз имам опит вече с една такава, нищо не можа
да ми направи, има си механизми в тази страна да се защитят невинните.

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 22:21 от svinia007

# 456
малко детокс с чесънче и омеги да речем и готово - за няколко години децата изплуват от
защото това са занимания, които биха полезни дори и за здрави деца.

Кажи сега,ти как оправи твоето дете?На него какво му е? Имате ли напредък?

Сподели от къде да вземем този детоск с чесън или как се казва продукта?Но по възможност да е достъпен по българските аптеки,да не е от Амазон  Laughing
За омегите знам,но Ескимото го няма на пазара отдавна,знаеш ли някой друг качествен производител?

# 457
защото това са занимания, които биха полезни дори и за здрави деца.

Кажи сега,ти как оправи твоето дете?На него какво му е? Имате ли напредък?

Сподели от къде да вземем този детоск с чесън или как се казва продукта?Но по възможност да е достъпен по българските аптеки,да не е от Амазон  Laughing
За омегите знам,но Ескимото го няма на пазара отдавна,знаеш ли някой друг качествен производител?

Амазон пращат до България, а добавки с чесън има по българските аптеки, егати,
всичко има в България, има аналози или подобни добавки на тези, които аз купувам,
даже видях моите американски добавки в България по аптеките. Аз каквото съм правила
ми е било изписано от ДАН доктор след тестове на кръв, урина и изпражнения
 или съм съгласувала действията си с педиатърката ми
с която съм имала както добри, така и лоши "мигове". Ще продължавам да съгласувам
действията си с моята педиатърка. Моля ви се не правете разни експерименти без лекарски
надзор или без помощта на професионален натуропат или хомеопат. Аз работя със специалисти,
защото хората знаят какво правят. Понякога им подсказвам какво точно искам да ме посъветват,
но това е друга тема ....  Wink

С Икеа тук си споделяме до къде сме стигнали. Аз си водя записки там, съжалявам, че ще трябва да
изчетете моите глупости заедно с полезните неща Laughing
Ето темата:

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=alternhealt&Numbe … ollapsed&sb=5

Умната! Не всичко, което се хвърчи се яде Whistling

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 22:51 от svinia007

# 458
Margi_Z_Margi_Z, има вече Ескимо по аптеките. Peace
Аз си го поръчвам. Макар,че зависи аптеката с кои доставчици работи.

# 459
Margi_Z_Margi_Z, има вече Ескимо по аптеките. Peace
Аз си го поръчвам. Макар,че зависи аптеката с кои доставчици работи.

Подкрепям
има го в аптеките от октомври. Ние пием вече трета бутилка. Явно са възстановили вноса.

# 460

Дорка здравейте
отворил линка и го изчетох.
Захванах се за края а именно ето това:

"Премайте ноотропни средства.Пирамема не е добра алтернатива но все пак се консултирайте с невролог.Добър препарат е сомазина.Аминокиселината треонин повишава нивата на глицина в мозъка който е модулатор на NMDA рецептори които имат централна роля в патологията на аутизма."

От темата май ние сме единствените които с прием на Ноотропил имат невероятно подобрение.
Синът ми вече не е с диагноза Атипичен аутизъм както беше в преди три години а с ГРР с неустановен произход. При  посещение при невролог ( доц. Боянова София ) тя е на мнение че той няма неврологични проблеми и не за нея е излишно да се прави ЕЕГ. Нарече състоянието му дефазивно нещо си ( с прости думи усвоението на езика става като че да е чужденец, всичко ще се учи шаблонно и синтетично) . Казва да продължаваме с Ноотропила след 4-те месеца почивка която направихме. Досега никой не ни е предложил заместител на Ноотропила. Само вдигат рамене защото под сиропна форма вече не се внасял в България. Моля те предложи ми някакви други алтернативи за да знам за какво да разпитва и какво да търся да ми изпишат по международна рецепта ако трябва.

# 461
  • София
Добро утро и от мен.
При последното ми посещение при ЛЛ за бележка за градината тя възкликна - ама той от 2г няма профилактичен преглед. Викам чудесно - да направим ПКК, урина. Споменах и за ниво на желязо и Б12. Б12 не се поемало от ЗК, та си го платих. Беше му странно защото трябваше да пишка в бурканче. Държахме го със свекърва ми, докато вземаха кръв - венозна и от пръстчето. Повика, но свършихме работа. Сега чакам резултати. Споменах и за добавки. Каза само да внимавам от предозиране. Аз ще я питам кое по колко като ги купя ooooh!

# 462
  • София, Борово

На този линк  http://www.autismtreatmentcenter.org/index.php можете да видите и чуете самото бившо аутистично дете, което днес е преподавател и директор на терапевтичния център на програмата "Son- Rise", както и документирани случаи на лечение на деца и подробности за същността на програмата. Може също да се свали безплатно DVD за започване на програмата.  Simple Smile

също много харесвам "son rise", в "слънчогледи" включват на децата и тази програма. Аз сама някак интуитивно започнах да я прилагам без да знам за нея. След време се регистрирах в сайта им и ми изпратиха 2 диска. Интересното е, че вече 2 пъти ми звънят по телефона за да ме питат за резултати при детето и подкрепа:)
Дари 14 дни вече пие Сарженор, днес е последната доза, и за този период заедно с терапия се появи ехолалиа.
Тя по принцип е много гласовита, казва всички звуци, но говори на бебешки. От 2 дни пее "Happy birthday to you" и свири на ксилофон Heart Eyes
Дари все още с много нерви си дава чорапите и обувките, които веднага трябва да бъдат заменени, но хубавото покрай това е, че инициира и се научи сама да си сваля всички видове обувки и ботуши и да ги обува. Чорапите са и трудни и ми го дава на мен:)
Доника, Б12 с урина ли се изследва?  ...на Дари няма как да и направя изследване на урина, а урината покозва толкова много неща..
хубав ден на всички Hug

# 463
Чудя се, защо не активизирате биохимичната тема, за да  можете да влезете в по-големи подробности за добавките и биохимичните изследвания, които сигурно ще са важни за по-новите майки? Дорка би могла да копира част от нещата си от нейната тема. Защо да стои темата на стр.38 от май 2012г.?  newsm78

# 464
  • София

Доника, Б12 с урина ли се изследва?  ...на Дари няма как да и направя изследване на урина, а урината покозва толкова много неща..
хубав ден на всички Hug
Кръв венозна Sad Понеже много мърдаше стана една... Урина дадохме, че и двамата са ми с хипоспадия - най-леката форма, слава богу и следим за замърсявания. А бебешките колектори няма ли да стане? И аз не вярвах, че ще успеем от раз с урината, но взе че стана.
Аз нямам против да се възроди биохимичната тема Wink

Общи условия

Активация на акаунт