Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 727
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро.Много ви благодаря,че сте ми отговорили.
Аз също видях тези продукти,които са за мазане,но надали ще се спра на тях.
Намерих едни на фирмата NOW,те са дъвчащи,но момето момченце,изобщо не ще да опита бонбони. ShockedТа ако взема от тях ще трябва да ги режа и да ги слагам в манджата.
А специално тези:
http://www.diasporal.de/en/products/diasporal-300-direkt-granules-for-direct-use
стават ли за деца над 5 и половина години?
Прахчета ме устройват Blush

Диана и аз съм склонна да пия магнезий,за де се поуспокоя ConfusedТи какви пиеш?

# 496
TanyaMG, благодаря за отговора .  Hug

По въпроса за добавките ,витамините ,минералите ..... Давала съм разни на детето си  ,но не видях никакъв ефект . В един момент спрях всичко и даже усетих някакво облекчение ,че съм спряла да товаря излишно черното му дробче .

Това ,от което видях реален ефект, беше/ е АВА-терапията (за която съм споменала) и хомеопатията

Не навивам ,нито отказвам някой от каквото и да било .
Просто споделям нашия опит .  Peace

# 497
  • София
Резултатите са пресни пресни, дори не съм ги обсъждала още с ЛЛ, че бяха готови в петък, късния следобяд. Принципно беше болен преди седмица, все още е с леко подути лимфи и почваме чая от коприва - върши чудеса. Иначе са контактни с варицела и само тръпна в очакване...А последната му ваксина е бита преди повече от 2г и половна. 
Таня, в кое училище сте сега? Да питам и Катина за Мишо, че съм в такава чуденка за Хриси. Тия дни трябва да подам документи. Принципно той вече си е ОК. Има дребни проблеми с речта и мисля, че няма да имаме проблем с първи клас. Не "хвърча" по елитни училища. Такава каша ми е в главата...
И друго да питам - напоследък Гого много се лигави. Слюнката директно изтича от устата му. Така беше и като му израстваха зъбите. Вечно с лигавник, че всики дрехи се мокреха. От скоро почна пак. Преди го бъзиках, че на бала вместо вратовръзка ще е с лигавник...Определено вече ще мисля много преди да говоря Rolling Eyes

# 498

По принцип училищата /учителките каква отговорност поемат за децата ?

Точка 6 от типовата длъжностна характеристика на началния учител.

http://otgovori.info/dh/nachalen-uchitel.pdf

# 499

По въпроса за добавките ,витамините ,минералите ..... Давала съм разни на детето си  ,но не видях никакъв ефект . В един момент спрях всичко...

Дааааа , това сме и ние. Давам само Ескимо Кидс.
И от вчера отново почнахме Ноотропила, да видим ще има ли отново "пробив" както миналата година.
При нас също най-голям напредък виждам от усилията на всички специалисти с които работим. Всяко постигнато нещо си е доста труд и там и в къщи.Слуховата обработка на езика си страда както и преди, всички се мъчим да намерим методи с които той да се опитва от чутото да анализира и да се опитва да извлече максимума му възможна информация. Обаче всичко е разбрал в повечето случаи ако е подкрепено с визуален стимул. Често дава вид че е разбрал но ако сменя условията на това което са правили на занятие разбирам че е схванал шаблона а не това което наистина се иска. Тогава отновов обеснявам с визуални примери, опитвам няколко пъти със смяна на условието дали е разбрал. И така с проба грешка и опити опити все сполучваме. После пускам да го провери татко му с негови примери. Ако и това сработи значи наистина му е станало ясно какво се иска от него.

обаче си е трудно. Ясно си давам отчет доколо всички потоци на набавяне на информация са важни. Едно нещо да куца и...

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 11:54 от _re_ge

# 500
  • София
Доника, моите деца учат в 48 ОУ и  в него има страшно много деца от твоя квартал и изобщо не знам защо  newsm78. Толкова ли нямате при вас друго училище, та пътуват поне половин час, че и повече с градски транспорт???

Ако и ти се подведеш по майките от твоя квартал за записване там ще ти обясня моята гледна точка за училището.

Селма, няма толкова голямо значение училището, колкото учителката. Хубаво е принципно да се избере училище селски тип с по малки изисквания, защото реномираните, силни училища гонят успехи и постижения повече от останалите и недолюбват ученици, които ще им развалят успеха или дисциплината.

# 501
  • София
Катина, над 50% от групата му ще са в 48. Не искат в нашето, заради циганите. Е, има по 4-5 в клас, но гледам , и циганите към 48мо бягат вече. Кварталното ни като база е светлинни години пред 48мо покрай интеграционните програми се наляха доста пари. Агитирам майките за нашето - 58мо, но уви. Без успех. Друг вариант ми е 49то. Първи клас поема учителка от нашето училище и имам добри отзиви за нея. Но не знам там ще ни огрее ли.

# 502
Добро утро.Много ви благодаря,че сте ми отговорили.
Аз също видях тези продукти,които са за мазане,но надали ще се спра на тях.
Намерих едни на фирмата NOW,те са дъвчащи,но момето момченце,изобщо не ще да опита бонбони. ShockedТа ако взема от тях ще трябва да ги режа и да ги слагам в манджата.
А специално тези:
http://www.diasporal.de/en/products/diasporal-300-direkt-granules-for-direct-use
стават ли за деца над 5 и половина години?
Прахчета ме устройват Blush

Диана и аз съм склонна да пия магнезий,за де се поуспокоя ConfusedТи какви пиеш?

Това е добре - половин стикче е детската доза, а едно стикче е дозата за възрастни,
даже и една трета от стикчето върши работа за дете - 100 мг. е една трета,
а 150 мг е половината стикче.

Прави паузи от време на време от магнезия. Този прах може и да може добре да се
смесва с нещо с ябълков или цитрусов вкус, давай и достатъчно вода, защото
magnesium citrate е кисел. Например вземаш половин бебешко шише вода и доливаш с
някакъв сок и после добавяш прахчето и разклащаш шишето, а ако има
видимо от праха в сока - прецеждаш сокчето със ситна цедка. Да ви е сладко!
Аз така процедирах с моя magnesium citrate, можеш да добавиш и стевия
за да го направиш по-сладко сокчето.

Grinning

# 503
Резултатите са пресни пресни, дори не съм ги обсъждала още с ЛЛ, че бяха готови в петък, късния следобяд. Принципно беше болен преди седмица, все още е с леко подути лимфи и почваме чая от коприва - върши чудеса. Иначе са контактни с варицела и само тръпна в очакване...А последната му ваксина е бита преди повече от 2г и половна.  
Таня, в кое училище сте сега? Да питам и Катина за Мишо, че съм в такава чуденка за Хриси. Тия дни трябва да подам документи. Принципно той вече си е ОК. Има дребни проблеми с речта и мисля, че няма да имаме проблем с първи клас. Не "хвърча" по елитни училища. Такава каша ми е в главата...
И друго да питам - напоследък Гого много се лигави. Слюнката директно изтича от устата му. Така беше и като му израстваха зъбите. Вечно с лигавник, че всики дрехи се мокреха. От скоро почна пак. Преди го бъзиках, че на бала вместо вратовръзка ще е с лигавник...Определено вече ще мисля много преди да говоря Rolling Eyes

Изглежда заради това лимфоцитите са били ниски, ще се оправи детето. Ей, ама как показва
кръвта дали едно дете е болно! Голяма работа е традиционната медицина,
как да нямам страхопочитание! Успех с училището. Мерси за пояснението за това, че
сте правили последната ваксина преди повече от две години, наистина беше важно за
мене да разбера има ли пряка връзка с ваксина или не. Копривата е полезна за кръвта,
добре че я пие детето, моя например е много капризен с вкусовете, но добре че поне толерира
цитрусов и боровинков вкус, та сега само такива неща имаме в къщи.

Ще потърся нещо за слюнката и ще го постна надолу в този постинг, чела съм за това разни медицински обяснения. Надявам се Констанца или който може да каже също нещо по въпроса  и
ще го разтълмим и разрешим това с общи усилия. Дано личната ти лекарка да може да ти
даде някакъв отговор защо това изтичане на слюнка от устата се случва. Много деца от
спектъра са имали такъв период, но е отминавал. Не е нещо нечувано, нито е завинаги,
обикновено им минава. Първото обяснение е по-нисък мускулен тон от нормалния.

Does he have environmental allergies and/or clogged sinuses?  What about enlarged adenoids and tonsils?   When the  mouth remains open for breathing, the tongue is no longer positioned towards the roof of the mouth with the back of the tongue in ready position to initiate a swallow. Impacted sinuses can result in diminished sensation in the oral area, which then causes decreased awareness of accumulating saliva. These differences in positioning of the oral muscles and in oral sensation can result in less frequent swallowing. And absolutely enlarged adenoids and tonsils can result in the mouth remaining prominently open in order to enable breathing, and with that open mouth posture, there is often the a steady stream of saliva pooling towards the front of the mouth.  

http://en.allexperts.com/q/Pediatrics-1429/2009/3/excessive-drooling-1.htm

Други възможни причини:

Аденоиди и сливици. Синузит, който прави чувствителността в устата по-малка.

Някаква руска серия за аденоидите по youtube -

http://www.youtube.com/watch?v=4p7V4t_5mws

adenoids pictures (интересни снимки на гърлото) -

http://www.google.com/search?num=10&hl=en&site=imghp& … kG6At3kPw#imgrc=_

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 22:13 от svinia007

# 504
Аз не виждам особено съвпадение между резултатите на svinia007  и Доника, даже ги намирам съвсем различни. При svinia007  MCV и MCH са на горна граница и малко над нея, а при Доника са под нея.

Такова тълкуване за над 10% нагоре или надолу и показва нещо, ме разочарова от ДАН докторите - сигурна съм че няма човек всичко да му е в средни стойности. Доника да се консултира с лекаря си, да си храни детето със силна и здравословна храна и да направи още изследвания.  Най-добре е изследванията да се направят през 4-те сезона и са адекватни, ако детето не е боледувало поне 25 дни и не е пило добавки. Разбира се при болест или пиене на добавки може пак да се изследва, за да се гледа как му влиае болестта или приема.

Между другото като напиша в гоогле "neutrophils autism" излиза едно изследване на 40 деца с контролна група, че всички деца с аутизъм имат ниски неутрофили. Е, значи споко вашите са високи Simple Smile

Diana, а ти правила ли си изследване за паразити, или за алергии. Може би не е лошо като правиш другата кръвна картина да следиш детето да е яло слабо алергизиращи храни - картофи, ориз, моркови, качествено месо.
Моята дъщеря яде месо основно в супа и най-вече от бульона и когато месото, кокалите са купени винаги изхвърлям първата вода /около 3-4 мин. варена/, почисвам от налепите по тенджерата, защото си мисля, че така премахвам поне част от отровите. Не знам дали има ефект.

svinia007, като гледах показаните рузултати по години за MCV и MCH са все високи, аз не разбрах добавките В12 в каква насока считаш, че помагат, като стойностите са все на горна граница. Между другото се сещам за апетита, че витамините от група В и другите добавки го подтискат и може сина ти да не вечеря от прием на витамини след детската. Аз пия на обяд и ми осигурават неогладняване до 18 часа. Страхотен ефект, понякога чувствам как не мога да хапна и 1 залък. Ефекта започва около 2 -3 часа след приема им.

Магнезии последната година ми харесва ето този - http://www.diasporal.de/en/products/diasporal-300-direkt-granules-for-direct-use има го в нашите аптеки, аз купувам от 250 мсг. Пише че е смес от цитрат и оксит. Аз правя нещо като млечни кремчета и този се разстваря добре.

Селма, по твоя въпрос за училищата - ние сега сме в клас и училище, в което много се държи на дисциплината. Децата сутрин /през първи клас, сега не е необходимо/ се посрещат от учител, учителя стой при тях през междучасията, в голямото междучасие всички се обличат и излизат с учителя на двора. На обяд детето се предава в ръката на родителя. Това зависи и от училището, и от учителя. Първото ни училище беше разграден двор,  учителката беше добра, но гледаше с лека ръка на обгрижването - след първия месец нито излизаше с тях на двора, пускаше сутрешните деца сами да излизат, без да се интерусува има ли кой да ги посреще. Понякога ги пускаше и 10 мин. по рано и те като самотни електронни на двора. Но и в това училище имаше учители, които винаги извеждаха децата, а не ги пускаха на самотек.

Аз се поизчерпах по темата.
Приятен почивен ден        bouquet

Прием на метилкобаламин и метилфолат започнахме след като видяхме последните резултати
за  MCV и MCH, които бяха от 27-ми април 2010 г. След това не съм правила повече ПКК.
Наистина нашите показатели за MCV и MCH са високи, а на Доника са ниски, но и двете
неща означават анемия - нашата анемия е мегалобластна, а тяхната е желязо-дефицитна.

А на мене витамините ми отварят апетит, особено витамин С и В-групата.

Излиза, че сме притивоположни Grinning Кръвните резултати също го потвърждават.

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 23:22 от svinia007

# 505
  • София, Борово

Diana, а ти правила ли си изследване за паразити, или за алергии. Може би не е лошо като правиш другата кръвна картина да следиш детето да е яло слабо алергизиращи храни - картофи, ориз, моркови, качествено месо.
Моята дъщеря яде месо основно в супа и най-вече от бульона и когато месото, кокалите са купени винаги изхвърлям първата вода /около 3-4 мин. варена/, почисвам от налепите по тенджерата, защото си мисля, че така премахвам поне част от отровите. Не знам дали има ефект.

Правила съм за чревни паразити, но не се изолираха. Ще пусна пак.
Лошото при паразитите, че не само от храна могат да се пипнат.. Ето една интересна история... няма общо с аутизма http://gerdan.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/08/04/kucheshka-tenii … berete-sam.586657

# 506
  Диана , благодаря за материала ....   bouquet

Да споделя ,че моят син беше много слаб и имаше огромни сенки под очите ,допреди миналото лято ,когато хомеопатът му предписа лек-во ,което се дава при паразити . След него детето постепенно се промени . Напълня (не надебеля ,просто са престанали да му стърчат кокалите) ,придоби свеж вид  ,апетита му се подобри чувствително .... Не ,не се излекува от ГРР-то ,но чисто физически е станал по-здрав .
   И той нямаше доказани паразити ,макар че сме го изследвали ,както се прави с всичките деца ,които посещават ДГ . Обаче ,ето хомеопатичното лекарство за такива се оказа точно за него .  Peace

# 507

Правила съм за чревни паразити, но не се изолираха. Ще пусна пак.
Лошото при паразитите, че не само от храна могат да се пипнат.. Ето една интересна история... няма общо с аутизма http://gerdan.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/08/04/kucheshka-tenii … berete-sam.586657

Не се вкарвай във филми. Първо кучешката тения не е чревен паразит при хората, а образува кисти, които както и да говорят при повечето хора нито се проявяват нито правят нещо. И второ ако наоколо няма ловец който да си храни кучето със сурово месо, няма от къде да я хванете - ако си миете храната естествено. Уличните кучета нямат и много трудно се заразяват.
Кучешката тения не се предава от куче на куче - кучето за да се зарази трябва да яде сурово, заразено месо. Първо никой не дава месо на уличните, второ месотов магазините теоритично е проверено - т.е не би трябвало да е заразено. Още повече, че прасетата във фермата трябва да ядът кучешки лай-а от заразено куче за да се заразят. А те са затворени и ядът фуражи.
Единствено проблем са ловците, които хранят кучето си със сурово свинско месо от лов - дивите прасета е по-вероятно да са заразени.
Кучешките глисти пък не заразяват хора повече от т.н. пътуваща ларва - излюпва се и умира ларвата, защото това не е обичайният гостоприемник. С кучетата имаме много малко общи болести и паразити. А котките дори не могат да развият възрастна кучешка тения - с други думи не са опасни. Те си имат котешки паразити - заразяват тях и мишките, но не се развиват в хора.

Тук има едно голямо НО. Да има тения която е опасна за хора, но я наричат свинска. Много забавно, защото би трябвало да се нарича човешка. Как става заразяването - от сурово свинско. И човек става гостоприемник на чревна форма, след което започва да заразява с кисти всички около него - семейството си, околните. Особенно ако не обича да си мие ръцете след ходене до тоалетна.

С други думи за хората са опасни именно хората, ядящи сурово месо. Имам таква позната, ядеше сурова кайма. Е оперираха я от тения.

# 508
  • София
Не знам как става точно заразяването...Братовчедка на баща ми беше оперирана от кучешка тения. Разрезът беше по цялото тяло, а гадта в опънат вид над 1метър Sick

# 509
Не знам как става точно заразяването...Братовчедка на баща ми беше оперирана от кучешка тения. Разрезът беше по цялото тяло, а гадта в опънат вид над 1метър Sick

http://nauka.bg/a/%D0%B5%D1%85%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0% … D0%BD%D0%B8%D1%8F

Не се наемам да коментирам историята, за която изпрати линк Диана - може да е абсълютно истинска, но може да е и хипохондрия у една очевидно образована и интелигентна жена. По-важно за мамите е какво представлява и още повече, как може да се прихване ларва мигранс.

http://www.srzi.bg/documents/Profilaktika/Bolesti/Toksokaroza.pdf

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 12:04 от констанца

Общи условия

Активация на акаунт