Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 20

• 70 591
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
Костанца, омразата, която живее така пълноценно у теб, ти пречи да разсъждаваш трезво.

В много от случаите, в които дразня с коментарите си, става дума за неща, от които разбирам. Това, което ми пречи да замълча конкретно в тази тема, когато съм убедена, че нещо е вредно или опасно, са клетвата, която съм положила при получаване на дипломата си на хуманен лекар, обичта ми към  децата от спектъра и съпричастността към родителите им.  Всеки може да се убеди, ако прегледа постингите ми, че никога не съм си позволявала да давам персонални квалификации на никой родител на дете от спектъра. Това от една страна противоречи  на разбиранията ми за добро възпитание и култура на разговаряне/дискутиране, а от друга е свързано с чувството ми за принадлежност към общността на родителите на аутистични деца  Simple Smile

Казвала съм го и пак ще го кажа - когато една майка на аутистично дете твърди, одобрява или не одобрява нещо на своя сайт или в дадена тема или дори от екрана, то касае само нея. Но когато го прави като представител на една общност и не на собствения си сайт, то вече има друг ефект върху членовете на тази общност и обществато като цяло.

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 09:28 от констанца

# 586
Аз пък не съм дала клетва при получаване на дипломата си като хуманен лекар, но имам активна гражданска позиция, която не се страхувам да защитавам и да действам и когато съм убедена или по- скоро имам сериозни съмнения относно ползата или вредата на нещо, което касае много деца, чиито родители са водени от сляпото си желание да излекуват детето си, го изразявам и търся мнения на компетентните органи, така че измамата, ако съществува такава, да достигне до възможно по- малко хора.

Затова жлъчните ти коментари, особено за неща, за които изглежда че имаме сходна цел, са повече от неуместни, причината за което може да е само силна заслепяваща омраза, незнайно или знайно защо.

Защо от позицията си на компетентен лекар, положил хуманитарна клетва и с твърда позиция по важен въпрос за приема на една смес, която би могла да нанесе тежки увреждания на много деца, което ти знаеш малко по- добре от мен, не прояви активност, по- различна от това да бълваш злост по форумите.

А с компетентността, която имаш по темата, би могла да си много полезна и да спасиш поне 10- ина деца- и това е нещо!

И няма да те питам защо бълваш жлъч към, Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", която била приела в официалната си страница на фейсбук  някой си и дори го била харесала, защото всички знаят, че всяка страница във фейса може да бъде харесана от всеки и никъде няма изисквания и опция, преди да бъде харесанта, "официалната страница" да даде разрешение, както и в случая си сбъркала този някой си с едни достойни македонски семейства на деца с аутизъм, които по възраст се доближават до твоята, но по широчина на мисленето, енергия, активност и позитивизъм, са младежи в сравнение с тебе.

Само жлъчта и омразата ли дават храна на душата ти вече?

Повярвай ми, със знанията и възможностите, с които разполагаш, ако се опиташ да ги канализираш в нещо градивно, възможно е в България да се открият причините за аутизма и начините на пълно възстановяване, че и да получим Нобелова награда...

трудно е само в началото, после позитивността, градивността и активността ще ти харесат, повярвай ми!

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 09:52 от Kezaja

# 587
 Кезая,
   Май SID може да означава освен сензорно интеграционен дефицит и сензорно интеграционни различия (differences)  Crazy Аз си мисля, че съм обективна и също като теб имам освен професионална, и гражданска позиция, а ти ме възприемаш като злобна и жлъчна. Какво да се прави - SID?!  Rolling Eyes
   Не си мисли, че съм пропуснала критичните ти и информиращи постинги по отношение на ММС, но ми се струва, че в тях има известна непоследователност.  Днес казваш, че с компетентността си бих могла да бъда много полезна и да спася „поне 10- ина деца - и това е нещо!” и като че ли си убедена, че се касае за нещо наистина опасно. Но посланията ти само на една дата (9.01) са объркващи:
   10,29  „И психологически обосновано е, че човек за да вярва по- силно от корабни въжета, се нуждае от нещо, за което да се хване…И затова е нужда сламка, като ММС, или диета...”
   14,52  „Според Светослав Стаматов, вносителят на ММС за България, организатор на конференцията на 2 февруари и на която и той ще присъства…
И отново призовавам д-р Божанова да приеме и още преди конференцията да участва в гледани телевизионни предавания с опонент, защитник на метода.
Говорихме със Светослав Стаматов, но той не приема той да е опонент, защото не е медицинско лице, а само разпространява ММС за България и не може да застане срещу медик, нямало да изглежда сериозно.”
   16,13 „И не на последно място: Случайно ли е забранен в Щатите, Канада, европейски страни..., толкова ли не мислят здравните служби за здравето и благополучието на нацията си, на онкоболните, на децата и възрастните с аутизъм...и държат да останат неизлекувани..
случайно ли са забранени там, а в България е достъпно..
ако не е станала грешка и по погрешка да са го забранили американци, кандаци....и не е случайно, то значи е сериозно...и как може да навреди, какви са опасностите.., значи тогава, че трябва да се забрани и тук...”
   А на 12.01. в  антрефилето към съобщението за конференцията, направено от г-н Стаматов казваш: „Някои родители споделят положителни резултати от прилагането на ММС върху децата си. Всеки, който се интересува, може да посети конференцията , зададе въпроси, чете, интересува се и направи избор за детето си.”
   Колкото до македонската връзка, изглежда наистина съм допуснала грешка с абревиатурата MOJO. Останало ми е в спомените, че Стаматов или Раев бе писал под този „ник” в някакъв форум. Това е абревиатура и на Международна организация на журналистите. Дано не ми се засегне и някой журналист!
    Що се отнася до канализиране на знанията и възможностите си, бях на път да го осъществя със сайт разглеждащ научните достижения през призмата на родител. Бях подготвила встъпителен критичен материал, основан на няколко месечно проучване, когато избухна новостта ММС и ме разколеба в една от тезите ми. Но сигурно ще го направя.  Simple Smile

# 588

Жлъчта и омразата могат да хранят само един нездрав ум, а душата се храни само с обич, разбиране и съпричастност. Иначе загива. От 10 години аз съм посветила цялата си същност - и ум, и душа на аутистичното си внуче и баща му, един от синовете си и на всичко свързано с аутизма - проблеми, новости, подходи.  Всичко останало е на втори, трети и n-ти план.  Simple Smile

# 589
Костанца, Никъде не видях да пишеш, че съжаляваш за обвиненията си!
И които са направени некоректно и под афект на някаква ирационална мисъл, вероятно.

И отново ще направя опит да ти обясня една от възможностите на фейсбук:
Всеки може да хареса всяка страница, без да иска разрешение от страницата и без да иска одобрение! 
Призна, че си сбъркала за това кой е харесал официалната страница във фейсбук на Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", но не изрази съжаление за грешката си, което да прозвучи като извинение!

А дори този "мойо", който те притеснява, че е "харесал" нашата страница, да го е направил наистина или да го направи в бъдеще, това си е негово право, както на всички потребители на фесйбук, за което не се нуждае от специално  разрешение.

Не си длъжна да знаеш всички тези неща, разбира се, но когато боравиш със сфера, която не е силната страна на компетенциите ти, може би е добре да си по- "обрана", за да не изпадаш в комични ситуации и да изглеждаш жлъчна в същото време.

Искрено ти желая чувствата и емоциите, които твърдиш, че изпитваш, да станат реалност!

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 12:18 от Kezaja

# 590
Костанца, Никъде не видях да пишеш, че съжаляваш за обвиненията си!
И които са направени некоректно и под афект на някаква ирационална мисъл, вероятно.

И отново ще направя опит да ти обясня една от възможностите на фейсбук:
Всеки може да хареса всяка страница, без да иска разрешение от страницата и без да иска одобрение!  
Призна, че си сбъркала за това кой е харесал официалната страница във фейсбук на Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", но не изрази съжаление за грешката си, което да прозвучи като извинение!

А дори този "мойо", който те притеснява, че е "харесал" нашата страница, да го е направил наистина или да го направи в бъдеще, това си е негово право, както на всички потребители на фесйбук, за което не се нуждае от специално  разрешение.

Не си длъжна да знаеш всички тези неща, разбира се, но когато боравиш със сфера, която не е силната страна на компетенциите ти, може би е добре да си по- "обрана", за да не изпадаш в комични ситуации и да изглеждаш жлъчна в същото време.

Искрено ти желая чувствата и емоциите, които твърдиш, че изпитваш, да станат реалност!

Нямам никакъв проблем да кажа: "съжалявам" или да поднеса извинения, но ми се струва, че говорим за различни неща. Наистина не познавам правилата на фейсбук. Знам, че за да пишеш в един негов форум трябва да поискаш да станеш "приятел" и да те одобрят. Това съм казала в постинга по-долу. Приели сте MOJO за приятел, публикували сте обявата му и сте гласували "харесвам".
Единственото, за което се извинявам е, че съм приела, че г-н Стаматов е  MOJO.

quote author=констанца link=topic=694311.msg24229787#msg24229787 date=1359788305]

Под благосклонния поглед на двете ни организации "Аутизъм", която кани тези хора и "Стъпка за невидимите деца на България", която не само е допуснала на фейсбука си "MOJO" за приятел, но  официалният й сайт е гласувал "харесвам" на обявата му.  Mr. Green
[/quote]

А антрефилето и "харесвам" означава точно благосклонност. Що се отнася до г-жа Мирена Велкова, тя произнесе не по-малко от 10 пъти "изключителен (-а, -и) при откриването на обсъждането и заяви, че ММС ще промени света. Така че за асоциация "Аутизъм" "благосклонен поглед" е свръх меко казано.

Предлагам да спрем размяната на реплики. Само за няколко часа резултатът е най-малко 5:0 за теб по отношение на квалификациите (злобна, жлъчна, комична, ирационална мисъл и т.н.

Не те призовавам да ми изразиш "съжаления" и ти благодаря за пожеланието чувствата и емоциите ми да станат реалност, въпреки че те са реалност, която ти няма как да усетиш.  Peace Peace Peace

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 12:45 от констанца

# 591
майки,
Съжалявам и ви се извинявам, ако съм ви отегчила или изнервила с днешната размяна на реплики.

Вчера много внимателно изгледах пресконференцията на ММС и дори си водих бележи. Бих могла да резюмирам в 20-ина изречения концепцията за етиологията на регресивния аутизъм и въздействието на ММС според лектора. Simple Smile

# 592
Не съм адвокат на Мирена доколкото я познавам, тя не смята за нужно да отговаря на подобни анонимни нападки, също така аз бих организирала конференцията по начина, който описах- с представители на Министерство на здравеопазването , на Агенцията по лекарствата, на Държавната агенция за закрила на детето и на Националния Институт по заразни и паразитни болести, за да могат да излязат след нея с официални становища, което създава доста по- сериозна яснота сред родители и близки на хора не само с аутизъм, но е някак неморално човек, който използва форумите, за да хейтърства анонимно или полуанонимно да напада майка, каквато е Мирена, която е посветила живота си в помощ на личности с разстройство от аутистичния спектър, която е вложила голяма част от енергията си, активно участвала в създаването на първото място в България, където да получават терапия деца с аутизъм и техните родители да се чувстват не сами и подкрепени!

Достойно и заинтересовано отношение от твоя страна в случая би означавало вместо да хейтърстваш по отношение на една или друга майка, която с гражданската си позиция и активност , допринася по един или друг начин за подобряване условията и отношението, терапия и т. н. , в които живеят деца с аутизъм и техните семейства, да вземеш твърда позиция, да отидеш на конференцията с твои колеги, да поставитр професионално въпросите, да поканиш и колегите си от МЗ, да оформите становище от специалисти, което ще има някаква тежест и по този начин да изразиш позицията си и помогнеш на доста хора да се ориентират в ситуация, в която не оспорвам и е ясно, че можеш да направиш и имаш познания.

Толкова ли е трудно човек да е достоен?
Или може човек да се чувства достоен, като се опитва да очерни друг достоен?

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 15:12 от Kezaja

# 593

Толкова ли е трудно човек да е достоен?
Или може човек да се чувства достоен, като се опитва да очерни друг достоен?

Не мислиш ли че прекаляваш? Правя това, което мога не за ММС, а изобщо по проблемите на аутизма. Ако можех да отида на конференцията, сигурно щях и не само това, през повечето от времето на годината щях да пътувам и участвам в международни мисии и никога нямаше да  разбера, че има такава тема.  Не го правя заради проблеми с единия си крак след автомобилна злополука. Иначе, слава Богу главата и общо физиката ми са добре и не съм бабе, което трябва да учи тепърва какво е достойнство.  Naughty

Готова съм да те свържа с националния консултант по паразитология проф. Курдова. И, хайде спри, моля те! Ако целта ти е да не пиша в този форум, на път съм да го направя.  #2gunfire

# 594
Майки,
по повод на аутистичните черти, наистина много хора имат една, две или повече. Моята най-изразена, за която често получавам критики от близките си е, че не мога да лъжа, а и често да премълчавам. Всеки може да се увери в казаното от мен за откриването на конференцията на  http://www.ustream.tv/channel/mms-conference-in-sofia Simple Smile

# 595
  • София, Борово
майки,
Съжалявам и ви се извинявам, ако съм ви отегчила или изнервила с днешната размяна на реплики.

Вчера много внимателно изгледах пресконференцията на ММС и дори си водих бележи. Бих могла да резюмирам в 20-ина изречения концепцията за етиологията на регресивния аутизъм и въздействието на ММС според лектора. Simple Smile
Констанца, винаги си много полезна, и съм ти безкрайно благодарна за времето, което отделяш да споделяш тук информация.

# 596
Костанца,

Сега се успокой и макар, че не си бабе, което тепърва трябва да се учи на достойнство, човек се учи, докато е жив.

Видно е, че нещата, които не съвпадат с твоите виждания, предизвикват у тебе проява на вид агресия, без да си даваш сметка, че щом този човек има енергията и смелостта да е активен за нещо, което видимо не касае само него самия и неговото семейство, значи прави саможертви и дори само заради това и заради личността си този човек, заслужава респекта ти.

След което има много цивилизовани начини да изразиш твоята позиция, да я представиш по позитивен начин, съобразен със ситуацията в която се намираш, щом като физически не можеш да се придвижиш от едно място до друго.

Няма невъзможни неща и който иска да е полезен, намира начин!

Работила съм в Националния Институт по заразни и паразитни болести и разполагам с контактите там, но дори и да нямах, всеки може да се свърже в наше време със всеки и да е убедителен, щом се нуждае от ясна позиция по даден въпрос.

Така че ти благодаря, но не се налага да ми помагаш с контакти, а смятам, че си изправена пред предизвикателството от позицията, в която се намираш, знанията и капацитета, с които разполагаш и конткатите, които имаш и които лесно можеш да издириш, да намериш най- позитивния, адекватен и убедителен начин, по който да си полезна на общността, както я наричаш. Включително и за ММС, където имаш ясна позиция.

Давам ти само жокер- със сигурност не е с негативизъм към родителите, които правят нещо не само за себе си и не спират да търсят начини...

# 597
Аз пък не съм дала клетва при получаване на дипломата си като хуманен лекар, но имам активна гражданска позиция, която не се страхувам да защитавам и да действам и когато съм убедена или по- скоро имам сериозни съмнения относно ползата или вредата на нещо, което касае много деца, чиито родители са водени от сляпото си желание да излекуват детето си, го изразявам и търся мнения на компетентните органи, така че измамата, ако съществува такава, да достигне до възможно по- малко хора.

Затова жлъчните ти коментари, особено за неща, за които изглежда че имаме сходна цел, са повече от неуместни, причината за което може да е само силна заслепяваща омраза, незнайно или знайно защо.

Защо от позицията си на компетентен лекар, положил хуманитарна клетва и с твърда позиция по важен въпрос за приема на една смес, която би могла да нанесе тежки увреждания на много деца, което ти знаеш малко по- добре от мен, не прояви активност, по- различна от това да бълваш злост по форумите.

А с компетентността, която имаш по темата, би могла да си много полезна и да спасиш поне 10- ина деца- и това е нещо!

И няма да те питам защо бълваш жлъч към, Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", която била приела в официалната си страница на фейсбук  някой си и дори го била харесала, защото всички знаят, че всяка страница във фейса може да бъде харесана от всеки и никъде няма изисквания и опция, преди да бъде харесанта, "официалната страница" да даде разрешение, както и в случая си сбъркала този някой си с едни достойни македонски семейства на деца с аутизъм, които по възраст се доближават до твоята, но по широчина на мисленето, енергия, активност и позитивизъм, са младежи в сравнение с тебе.

Повярвай ми, със знанията и възможностите, с които разполагаш, ако се опиташ да ги канализираш в нещо градивно, възможно е в България да се открият причините за аутизма и начините на пълно възстановяване, че и да получим Нобелова награда...

трудно е само в началото, после позитивността, градивността и активността ще ти харесат, повярвай ми!

Причините за аутизма и начините за пълно възстановяване -

Summary of Dietary, Nutritional, and Medical Treatments for Autism – based on over 150 published research studies By James B. Adams, Ph.D. -

http://autism.asu.edu/Docs/2012/Summary_dietary_nutritional_medi … tments9-30-12.pdf

Тези причини отдавна са открити и изследвани Whistling
Децата се възстановяват - напълно или до висока функционалност, когато се открият
конкретните медицински причини за състоянието им.

Доктор Блейлок изброява около 375 изследвания в неговата литературна справка, които изясняват причините за аутизма в голяма дълбочина, а в текста на James B. Adams, Ph.D.
се говори за успешните лечения.

A Possible Central Mechanism in Autism Spectrum Disorders: Interaction of
Activated Microglia, Excitotoxicity, Reactive Oxygen and Nitrogen Species, Lipid
Peroxidation Products and the Role of Elevated Androgen Levels in Autism
Spectrum Disorders by Russell L. Blaylock, M.D.
-

http://www.feingold.org/Research/PDFstudies/Blaylock2007-open.pdf

Whistling

Ето една по-нова версия на Summary of Dietary, Nutritional, and Medical
Treatments for Autism – based on over 150
published research studies
By James B. Adams, Ph.D. - http://ariconference.com/enews/treatment.pdf

Новата версия на това "Summary" е  ARI Publication 40 – 2013 Version.

ARI - Autism Research Institute

Whistling

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 04:23 от svinia007

# 598
svinia007,
тъй като нямаш проблем с английския, можеш бързо да прослушаш конференцията и да вземеш отношение към причинно-следствените връзки при регресивния аутизъм и съветите за неприлагане на добавки и витамини (особено В12), които според Кери Р. и Андреас К. хранят паразитите.
 http://www.ustream.tv/channel/mms-conference-in-sofia  Rolling Eyes

# 599
Свиня,

Д- р Блейлок какво всъщност ново е открил и казва?

Всички методи и теории, които изброява, се тиражират на световната сцена от повече от 10 години.

А АБА терапията работи ефективно от поне 30- ина години, но не лекува и не възстановява напълно, а превантира влошаване на състоянието и подпомага подобряване на комуникативните умения.

Ти познаваш ли деца, някои от които вече не са деца и са били подложени на всички тези теории, които обобщава твоят доктор- диети, протоколо, хелации и т. н.?

Аз познавам такива деца, някои от които вече не са деца и не са възстановени изобщо...

А Нобеловата награда все още никой не е взел, причините все още са неясни и с неуточнен характер, пълното възстановяване все още е мираж и е факт все още само в случаите, при които диагнозата е сгрешена и става въпрос за закъснение в езиковото развитие или друго забавяне, но не и за аутизъм или детето е много леко засегнато, така че компенсира до голяма степен дефицитите....така че..имаме шанс.. за наградата:)

Общи условия

Активация на акаунт