На море в Турция - тема 21

• 93 589
  • 746
  •   1
Отговори
# 30
Записвам се да следя новата тема

# 31
  • София
bibi, би ли ми казала в коя агенция резервирахте за Аквафентъзи?   bouquet

# 32
# 33

bibi, в Чанаккале има много хотели и ако се поровиш в интернет ще намериш. Аз мога да кажа за два ,в които съм била за по една нощ: Helen Hotel и Anzak Hotel. И дават са много близо до ферибота и предлагат приемливи условия за една нощувка и хубава закуска. Може да се направи резервация по телефона в самия хотел /хората говорят английски/.Не си спомням цени, защото вече пътуваме без да спираме за преспиване. Ако сте двама шофьори, дори не е необходимо да спирате. Пътищата са много добри, широки и непрекъснато се дострояват нови участъци.

# 34
И аз се включвам да ви следя в очакване на нови оферти. Hug
След 2 години в Кушадасъ се замислям за Дидим или Фетие с автобус  newsm78. Моят туроператор засега няма оферти за ранни записвания.

# 35
  • София
bibi, би ли ми казала в коя агенция резервирахте за Аквафентъзи?   bouquet
Emerald travel - за първи път ги ползваме. По предварителни проучвания отзивите са по-скоро положителни.  Rolling Eyes
Ndimitrova, благодаря за идеите. Двама шофьори сме, но с 3 деца, две, от които повръщалници (сори), пък и искаме да видим Троя, храмът на Артемида ...

# 36
  • София

bibi, в Чанаккале има много хотели и ако се поровиш в интернет ще намериш. Аз мога да кажа за два ,в които съм била за по една нощ: Helen Hotel и Anzak Hotel. И дават са много близо до ферибота и предлагат приемливи условия за една нощувка и хубава закуска. Може да се направи резервация по телефона в самия хотел /хората говорят английски/.Не си спомням цени, защото вече пътуваме без да спираме за преспиване. Ако сте двама шофьори, дори не е необходимо да спирате. Пътищата са много добри, широки и непрекъснато се дострояват нови участъци.

Тъй като и ние сме с деца, а до Кушадасъ доста път поразучих за преспиване в Чанаккале. Но по турист форуми пише, че в Чанаккале е по скъпо, отколкото в околните селища. Имало и доста крайпътни семейни хотелчета. А какво ще кажете за Ечеабат или Лапсеки?? И аз съм в чуденка?? Къде да гледам вече... newsm78

# 37
Пътя до Кушадасъ е доста изморителен заради постоянно променящите се ограничения ,но спокойно се взима за около 10 часа от границата.Има около 50 километра двупосочен път ,всичко друго е еднопосочен и малко магистрала.Почивка може да си направите на ферибота ,след това в Гюре и Алиага и сте готови Simple Smile
Цените по магазините и заведенията са доста вдигнати със сравнение от миналата година.Поне на нас така ни се стори.Или просто в Кушадасъ е по-скъпо от Мармарис и Анталия.

# 38
видим Троя, храмът на Артемида ...-само дано не се разочаровате.

# 39

Е който отива за първи път ,със сигурност ще се разочарова от прехвалените им паметници и забележителности.Хубавото е ,че повечето от хотелите са на ниво и на добри пари за родните стандарти.На един най-обикновен камък ще му измислят хиляда и една история ,я с Клеопатра ,я с Цезар или някой друг ,само и само да се води някаква забележителност Simple Smile

# 40

Е който отива за първи път ,със сигурност ще се разочарова от прехвалените им паметници и забележителности.Хубавото е ,че повечето от хотелите са на ниво и на добри пари за родните стандарти.На един най-обикновен камък ще му измислят хиляда и една история ,я с Клеопатра ,я с Цезар или някой друг ,само и само да се води някаква забележителност Simple Smile

За мен, единственото, което си заслужава в района на Кушадасъ са Къщата на Дева Мария, Ефес и Памуккале. Не знам сега как е Троя, била съм там преди много, много години, но абсолютно нищо не ме впечатли. За децата   макетът на Троянския кон може да е интересен, е и за нас за някоя и друга фотка беше. Спомням си, че на храма на Артемида трябваше да си купуваме вода за пиене и беше много скъпа - това беше в края на август и си беше голяма жега. Мисля, че на връщане от Памуккале минахме и през нещо си на Клеопатра - басейн ли, какво ли, не си спомням, на дъното имаше някакви колони, ама колко старинни бяха... Имаше такса да се плацикаш в него, но като видях колко хора имаше в него и като си представих какви телесни течности се смесват - не се възползвахме от прохладата му Sunglasses

# 41
Ходенето в Троя не си заслужава според мен. В Чанаккале има страхотен макет на троянския кон точно да ферибота.

# 42
  • София
Относно Троя - мъжът ми твърди, че ни е на път. Аз все още не съм разучавала картите.  Rolling Eyes

# 43
Аз съм на принципа,щом има възможност нещо да се види ,то да се види,така и така се ходи подаден маршрут.Често ми се случва обаче да очаквам повече,отколкото получавам реално.За това си изградих стратегия-занижих очакванията ,че да се радвам повечко.Все пак това са си емоции. Hug

# 44
Относно Троя - мъжът ми твърди, че ни е на път. Аз все още не съм разучавала картите.  Rolling Eyes

Да Троя Ви е на път,но не ползвате ли екскурзовод ще гледате само камъни.Същото се отнася и за храма на Артемида.Има една колона и трябва да имате голямо въображение въпреки че е едно от седемте чудеса на древния свят.

Общи условия

Активация на акаунт