На море в Турция - тема 21

• 93 369
  • 746
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравейте, ние си резервирахме почивка за 21.06. за Кушадасъ в хотел Атлантик. Има ли други от тук за този хотел по това време? Ако може някой да се включи с мнение за хотела Simple Smile Хубава вечер

# 601
  • Beyond the Frontiers
Значи агенциите,трябва да си подбират транспортните фирми,да залагат на най-добрите,за да си поддържат реномето и да няма оплаквания.

Лошото е, че такива няма. А по-лошото е друго - колкото по-нов автобус, толкова по-скъпо искат. Вие може да сте съгласни да платите повече, но други няма да са. Въобще това е една хлъзгава тема, защото всеки разбира и различно под добър автобус.

Момичета, все още избирам хотел. Туристическата агенция ми препоръчаха Royal Dragon и Royal ALHAMBRA. Почивал ли е някой в тези хотели, нека да сподели. Нищо не намирам в темата, особено за първия. Интересува ме и плажната ивица.

И двата хотела са отличен избор за мен. Дракона ми е фаворит  Mr. Green

дравей, искам да те питам по-подробна за Дракона относно аква парка и прилежащата територия на хотела. Може и на лични, ако нямаш против.
Тук или на личен няма значение. Peace

# 602
Ние миналата година ходихме в Айвалък с фирма,която си има собствени автобуси,даже единия беше 2012г. Simple SmileПисах тогава в темата.Който го устройва тръгване от Търговище или Ямбол,горещо ги препоръчвам,всичко беше перфектно Peace
Тази година заложих на Емералд,дано да имаме късмет.

# 603
Здравейте , искам да помоля за малко помощ относно хотелите и  курортите, ние сме двойка  и ще ходим за пръв път в турция, чудим се м/у Бодрум и Мармарис, искаме да  отидем края на май от 26, ще става ли времето за къпане в морето , и ако може да ми препоръчате хотел   които има хубав плаж , и е близко до забавленията ,ас гледах,  Arminia Holiday and SPA, Isis, Golden Age,  и  един  в Мармарис, Munamar. Имате ли впечатления, къде ще е по топло?
преди 5 години ходихме в Мармарис края на Май и времето беше дъждовно и  хладно, не ставаше за къпане даже и в басейна камо ли в морето–бяхме в Паша Биич
Открих тази статистика за Мармарис. Мисля си че май месец може би е хладно поне за нас newsm78 Водата е 20 С
МЕСЕЦА   Денем   През нощта   SEA   СЛЪНЦЕ
Януари   17,2 C   0,2 C   15,7 C   6
Февруари 18,4 C   1,4 C   15,4 C   7
Март    21,2 C   4 C           16,7 C   8
Април    26,8 C   8,6 C   18,6 C   9
Май            30,1 C   13,2 C   20 C          10
Юни            38 C   19 C           21,8 C   12
Юли       41,3 C   20 C           23,7 C   13
Август    37,4 C   21,3 C   26,3 C   12
Септември37,8 C   15,4 C   25,9 C   11
Октомври       31,6 C   11,5 C   24,1 C   8
Ноември      29,4 C   4,7 C   21,3 C   7
Декември     22,2 C   3,5 C   19,2 C   6

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 12:15 от Roksy11

# 604
  • София
Здравейте момичета, а някой случайно за Чешме записал ли се е.

# 605
Окончателно сме взели решение със собствен транспорт. Чакам потвърждение от консулството на Турция в бургас, дали трябва да заверявам пълномощното за колата. Паспортите ни изтичат на 22-23 август, а ние ще пътуваме /живот и здраве/ началото на юни. Мисля,че няма да е проблем ,че остават 2месеца и половина до изтичане.
Звъннах до Емералд травел да видя кога ,ще актуализират информацията след ранните записвания. Казаха в понеделник, ще изчакаме да видим. Имаме и вариант през Лъки Холидей но там е с транспорт ,но пък времето за плащане ни устройва идеално.

Имам оферти от "Авентура" и "екзотикхолидей" но нищо незнам за агенцийте. Ако някой има опит от първа/втора ръка и сподели ще съм много хепи Hug

# 606
  • София
Окончателно сме взели решение със собствен транспорт. Чакам потвърждение от консулството на Турция в бургас, дали трябва да заверявам пълномощното за колата. Паспортите ни изтичат на 22-23 август, а ние ще пътуваме /живот и здраве/ началото на юни. Мисля,че няма да е проблем ,че остават 2месеца и половина до изтичане.
Звъннах до Емералд травел да видя кога ,ще актуализират информацията след ранните записвания. Казаха в понеделник, ще изчакаме да видим. Имаме и вариант през Лъки Холидей но там е с транспорт ,но пък времето за плащане ни устройва идеално.

Имам оферти от "Авентура" и "екзотикхолидей" но нищо незнам за агенцийте. Ако някой има опит от първа/втора ръка и сподели ще съм много хепи Hug

Аз съм ползвала услугите на Екзотик холидей. Коректни са, не се притеснявай. Тази година ги сменяма, единствено заради цените, от Турск клуб ми дават по-добра цена за хотела.

# 607

Закой хотел ства въпрос?Пробвай във фирма ,който нямат ангажирани автобуси.Там ще получиш най -добра цена  Peace

# 608
        Здравейте, до сега съм била само читател тук, но реших и аз да се включа. Били сме 2 пъти в Турция, а тази година ще пътуваме за 3 път. 2010 г. бяхме в Pine Bay в Кушадасъ, а миналата в Дидим - Дидим бийч Елеганс. Мога да кажа, че всичко е много субективно. Аз съм изключително доволна от Пайн бей, въпреки, че бяхме в клубна стая, която не беше кой знае какво. Климатикът беше по скоро за интериор (дори не за красота), общо взето доста стари мебели, но чисто и всичко останало беше невероятно. Когато пристигнахме ни казаха, че може да отидем на закуска въпреки, че нямахме гривни нямаше никакъв проблем. Сложиха ни гривните около 11 часа, а ни настаниха около 14 часа. Аква парка работеше по цял ден, персонала мил и учтив. Всяка вечер имаше тематична вечер с различна кухня - турска, италианска, мексиканска, китайска, рибна-със страхотни риби ципура, лаврак, риба тон. Храната беше страхотна. Анимацията също беше на ниво. Изобщо за Пайн бей само хубави спомени.
        От Дидим бийч Елеганс не бяхме много очаровани, но според мен причината беше, че Пайн бей бе вдигнал летвата доста. Иначе ни сложиха гривните веднага след пристигането, а ни настаниха следа като се освободиха стаите. Имаше много почиващи, които не освободиха стаите си до 12 часа. Дори едно семейство ги накараха да си платят още една нощувка. Храната беше прилична, но имаше какво да се желае (както вече казах в Пайн бей беше в пъти по-добра). Искам да отбележа, че бяхме с още едно семейство, които за пръв път почиват в Турция и останаха много доволни. Пързалките не работеха постоянно.
      Дано съм била полезна с тази информация!
      А тази година ще почиваме в Батихан, Кушадасъ.

# 609

monikss страхувам се, че те3и два месеца и половина до и3тичането на паспортите, могат да бъдат голям проблем. Моят съвет е да си подмените международните паспорти. Пре3 2012 г. паспорта ми беше с валидност до 17.09. а пътувахме 3а Турция на 01.06.3наех 3а тримесечен срок до и3тичането и ми беше спокойно.Точно се вмествах. Случайно споделих това на моя по3ната, която работи в паспортна служба и тя ми ка3а веднага да подам молба 3а нов паспорт, 3ащото РТурция е променила срока на 6 месеца и може да не ме допуснат в страната. Така и направих. Може и да се мине между капките, но може и да се получи проблем.Само мисълта, че могат да ме свалят от автобуса и да ми провалят така мечтаната почивка, ме накара рано сутринта да съм в паспортна служба.
Нищо не пречи да проверите и да се подсигурите на време.

# 610
Нотариално заверено пълномощно си е необходимост .Относно паспортите ...аз не бих рискувала при оставащи 2 месеца,но това разбира се е мое мнение.

# 611
Нотариално заверено да,няма как. И преведено на турски език, казват че става и на английски ама има случай се заяждат. Ставаше дума дали да  е заверено  и в турското консулство, не  само при нотариус.  
А явно поспорти ще вадим нови,не ми се рискува и на мен излишно пък и има време. Експресната поръчка станала 200 лв Shocked егати скъпотията честно.

# 612
  • Варна
Нотариално заверено да,няма как. И преведено на турски език, казват че става и на английски ама има случай се заяждат. Ставаше дума дали да  е заверено  и в турското консулство, не  само при нотариус.  
А явно поспорти ще вадим нови,не ми се рискува и на мен излишно пък и има време. Експресната поръчка станала 200 лв Shocked егати скъпотията честно.

Монкис, мисля,че няма нужда чак от заверка в посолството. Лятото на Малко Търново пред мен един го пуснаха с пълномощно  на български, след дълги караници и доста нерви от негова страна.  Така, че е хубаво да е преведено поне на английски.

# 613
minkovai вие с какъв транспорт сте се предвижвали до Pine Bay. Ние тази година резервирахме там , но ще сме с кола че сме с 2 деца и автобус не ни устройва. Ако сте били с кола може ли малко повече разяснения за пътя, може и на лични.

# 614
Нотариално заверено да,няма как. И преведено на турски език, казват че става и на английски ама има случай се заяждат. Ставаше дума дали да  е заверено  и в турското консулство, не  само при нотариус.  

Монкис, мисля,че няма нужда чак от заверка в посолството. Лятото на Малко Търново пред мен един го пуснаха с пълномощно  на български, след дълги караници и доста нерви от негова страна.  Така, че е хубаво да е преведено поне на английски.

Надявам се поне това да ми спестят,че то цяла одисея....ще го убия този мой мъж,че направо не си прехвърли колата на негово име, ами сега си пълня главата с глупости Crazy Абе правим пълномощно и после бегом до Одрин да тестваме митницата Laughing

Общи условия

Активация на акаунт